Facebook twitter
jouwTomTom
NIEUWS

TomTom introduceert ONE en XL IQ Routes

23 maart 2009 - 12:46 uur
TomTom introduceert ONE en XL IQ RoutesTomTom introduceert vandaag twee nieuwe versies van zijn best verkopende navigatiesystemen: de TomTom ONE IQ Routes en TomTom XL IQ Routes. Beide zijn, zoals de naam al aangeeft, voorzien van de IQ Routes-technologie die tot nu toe alleen beschikbaar was voor de GO-modellen. De devices zijn tevens in een nieuw zwart jasje gestoken.
Versteviging
"De nieuwe TomTom ONE en TomTom XL betekenen een aanzienlijke versteviging van ons productaanbod in de middenklasse, dankzij de combinatie van navigatie van topkwaliteit en een concurrerende prijsstelling", vertelt Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom. Vigreux: "Met IQ Routes kunnen bestuurders de routes nemen zoals alleen de goed geïnformeerde plaatselijke bevolking deze kent. Hierdoor ontstaat er geen stress meer omdat je nu weet waar je naar toe moet en hoe laat je aankomt. Daarnaast krijg je als bestuurder ook tot 35% van de gevallen een snellere route geadviseerd. Bovendien zorgt het geavanceerde rijstrookadvies ervoor dat bestuurders zich veiliger en rustiger voelen als ze op gecompliceerde wegen rijden." Naast de bovengenoemde functies beschikken de TomTom ONE en TomTom XL over TomTom nieuwste gebruikersmenu met vernieuwde iconen, zoals die al beschikbaar waren op TomTom GO x40 LIVE.
ONE en XL
De TomTom ONE IQ Routes heeft een 3,5 inch scherm, een nieuwe vormgeving en de meest recente TomTom Navcore navigatiesoftware. De adviesverkoopprijs voor de versie Benelux-kaarten is ¤ 159,-, de Europe-versie moet ¤ 189,- opbrengen. De TomTom XL IQ Routes biedt dezelfde functionaliteiten als de ONE, maar is voorzien van een 4,3 inch aanraakscherm. De XL is er alleen in een versie met kaart van Europa en zal in de winkel te koop zijn voor ¤ 229,-. Het is de verwachting dat de nieuwe devices vanaf half april overal beschikbaar zullen zijn.Einde artikel...

Beeld (4)
Klik voor vergroting...


Tags

Update
30 maart 2009, 10:11 - Het in de winkels beschikbaar komen van de devices is inmiddels vastgesteld op half april.

Delen

Reageer op dit artikel
REACTIES van onze leden

Om te kunnen reageren, moet je zijn geregistreerd en ingelogd...

(23 maart 2009, 13:01)
holyhead schreef:
holyhead
Spot aan en zoals al verwacht werd tegen April nieuwe modellen en vermoedelijk voorzien van de enige tijd geleden opgedoken Navcore 8.410.

(23 maart 2009, 13:25)
ArsLP schreef:
ArsLP
Nog weinig info over deze 2 nieuwe.
Hebben ze ook een mogelijkheid voor een SC kaartje......... :biggrin:

(23 maart 2009, 13:27)
bobbink schreef:
Wow... wat een ontwikkeling en vernieuwing
IQRoute nu ook op basismodel One. :biggrin:
Wie had dat voor mogelijk gehouden.....

(23 maart 2009, 13:30)
vinnie981 schreef:
Niet alleen IQ-routes, maar ook Advanced Lane Guidance. Waarschijnlijk zal er ook wel support zijn voor LoquendoTTS, want dat werkt op oude One's nu namelijk ook opeens met NavCore 8.410.
Een SD-slot zal waarschijnlijk wel ontbreken, ze moeten toch ergens op bezuinigen.

(23 maart 2009, 13:31)
navidrama schreef:
navidrama
Inderdaad, een opzienbarende ontwikkeling.

Volgens mij is IQ-R iets van een nieuwere versie NavCore en Kaart. Hiermee wordt weer de indruk gewekt dat functionaliteit 1-op-1 gekoppeld is aan nieuwe hardware.

Ben wel benieuwd wanneer de nieuwe ONE XL HDT uitkomt, met als vernieuwing ALG.

(23 maart 2009, 13:41)
bobbink schreef:
Niet eens vernieuwing van de nieuwste navcore.... IQRoute en ALG kan al op een oude One sinds IQRoute en ALG zijn intrede deed bij TomTom. Alleen nu is het "officieel". Over een maand (of 2) komen ze met de grote verassing voor 2009;

Nieuw:
TomTom Go Classic IQ/ALG/TMC

(23 maart 2009, 13:45)
holyhead schreef:
holyhead
Niet eens vernieuwing van de nieuwste navcore.... IQRoute en ALG kan al op een oude One sinds IQRoute en ALG zijn intrede deed bij TomTom. Alleen nu is het "officieel". Over een maand (of 2) komen ze met de grote verassing voor 2009;
Nieuw:
TomTom Go Classic IQ/ALG/TMC


Ik verwacht niet dat er over een maand of 2 nog een grote verrassing komt. Dit is het gewoon voor de Zomer. En natuurlijk is het wel nieuw, dat het ook op de One werkt is leuk maar er zijn honderduizenden die niet experimenteren en voor die is het nieuw.
PS.
Ben wel nieuwsgierig hoe het op jouw One kan werken of gebruik je soms de SE versie.

(23 maart 2009, 18:13)
BramvT schreef:
BramvT
Kijk kijk, zouden mijn gebeden verhoord zijn ? :biggrin:

Als die XL IQ (europe) nu ook nog gemaakt gaat worden met een interne HDT SIM...zou dat voor mij een (DE) oplossing kunnen zijn. :good:
Maar daar zie ik nergens iets over staan....volgens mij is TT van die interne SIM afgestapt en zullen de klanten voortaan een losse HDT reciever moeten kopen.

En degenen met een *oude* XL HDT kunnen dus het heen en weer krijgen met hun kaarten ? :unknw:
(je koopt maar weer lekker een nieuwe bij ons, is hun strategie ?)

Maar goed, genoeg gek#nkerd op ze....nu heb ik over 1,5 maand dus de keus uit deze XL IQ en de Go 630.
Dat schept weer hoop. :wink:

(23 maart 2009, 20:50)
Kingpin schreef:
Kingpin
Wow... wat een ontwikkeling en vernieuwing
IQRoute nu ook op basismodel One. :biggrin:
Wie had dat voor mogelijk gehouden.....


De wonderen zijn de wereld nog niet uit. :unknw:

(23 maart 2009, 21:02)
Ikkomerzeker schreef:
heb ik de nieuwsberichten van de nieuwe Garmins weer gemist :biggrin:

(23 maart 2009, 21:54)
Nick schreef:
Nick
volgens mij is TT van die interne SIM afgestapt en zullen de klanten voortaan een losse HDT reciever moeten kopen.

Welnee, de ingebouwde SIM is ��n van de speerpunten van TomTom.

(23 maart 2009, 21:58)
navidrama schreef:
navidrama
Welnee, de ingebouwde SIM is ��n van de speerpunten van TomTom.


Ben ik helemaal met je eens.

Maar op dit moment hebben enkel de x40 en ONE XL HDT dit. Waarvan je bij de X40 verplicht bent een compleet LIVE abonnement af te sluiten. De ONE HDT het probleem heeft dat er nog steeds geen nieuwe kaarten voor beschikbaar zijn.

Op die manier wordt het een speerpuntje van wel hele kleine afmetingen.

(24 maart 2009, 00:55)
BramvT schreef:
BramvT
Welnee, de ingebouwde SIM is ��n van de speerpunten van TomTom.


Net wat Navidrama hierboven al schrijft...dat speerpunt is er wel eentje die veel geld kost en voor degenen die niet al die extra poespas in een TT willen hebben, was de XL HDT een mooie uitvoering die nog enigzins betaalbaar was. :wink:

Ik heb hem verd$## niet voor niks verkocht, 4 maanden geleden :unknw:
Als ik daar gewoon een NIEUWE kaart op had kunnen kopen, had ik hem (vermoedelijk) nog steeds gehad...maar ik voelde de bui al hangen.
Daar zal degene die mijn XL HDT heeft gekocht nu inmiddels ook wel achter zijn gekomen. :biggrin:

Maar we gaan weer vrolijk verder...eerst maar eens kijken hoe deze XL IQ het gaat doen...werkt de NC goed, de HDT en nieuwste kaart downloaden e.d.

Je weet maar nooit tenslotte met TT :good:

(24 maart 2009, 16:43)
hb88xx schreef:
Wat zijn de NC versies die dit nu kunnen?

(24 maart 2009, 18:32)
Gerrit N schreef:
Gerrit N
Niet alleen IQ-routes, maar ook Advanced Lane Guidance. Waarschijnlijk zal er ook wel support zijn voor LoquendoTTS, want dat werkt op oude One's nu namelijk ook opeens met NavCore 8.410.
Een SD-slot zal waarschijnlijk wel ontbreken, ze moeten toch ergens op bezuinigen.


Vinnie schrijft dat Luquendo TTS ook wel zal komen op de One, maar ik heb tot op heden nog geen ��n One gezien die het kon!
Is dit een hardware kwestie, of puur software?

:smile:

(24 maart 2009, 21:01)
BramvT schreef:
BramvT
In het bericht van Rob Ot (en geschreven door Nick) las ik dat ze morgen al te koop zouden zijn in diverse winkels, maar op de site van TT zelf nog doodse stilte over deze types :smile:

Ben toch wel erg benieuwd.

(24 maart 2009, 22:39)
p88l schreef:
Op http://www.allaboutphones.nl/nieuws/2395/TomTom-introduceert-de-ONE-IQ-Routes-Edition-en-de-XL-IQ-Routes-Edition-Update.html staat:

Update met reactie van TomTom op 23/03/2009 13:40
TomTom heeft in een reactie aan All About Phones laten weten dat de nieuwe One serie nog niet naar Nederland zal gaan komen. De nieuwe modellen zullen alleen in Duitsland, Frankrijk, Belgi�, Itali�, Oostenrijk, Zwitserland en Australi� ge�ntroduceerd worden en het is op dit moment nog onduidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.


Tevens staat er:

De nieuwe Ones zullen eind volgende maand in de winkels liggen. Dat lees ik als eind april...

Kijk ik dan op de Duitse tomtom site:

http://www.tomtom.com/news/category.php?ID=4&NID=739&Lid=3

Dan is dit alles inderdaad te lezen. De NL site zwijgt over de nieuwe modellen.

Op de LIVE modellen na (want werkt alleen in land van aankoop) kun je ze sowieso beter in Duitsland kopen, omdat je vaak meer kaartdekking krijgt voor dezelfde prijs (de one met 31 ipv 22 landen bijvoorbeeld). Daarbij geven de meeste Duitse winkels standaard 24 maanden garantie.

(24 maart 2009, 23:06)
BramvT schreef:
BramvT
Nou, lekker dan...zijn we weer blij gemaakt met een dooie mus. :smile:
(dat konden Rob en Nick ook niet weten natuurlijk)

(24 maart 2009, 23:34)
p88l schreef:
Waarom? Je kunt er toch gewoon eentje in een andere "provincie" halen :)

Ook interessant, op de tomtom.com site is te vinden:

Duitsland:

TomTom ONE IQ Routes™ Europe mit 3,5 Zoll Bildschirm, im neuen Design und mit der neuesten Navigationssoftware von TomTom an Bord. Die unverbindliche Preisempfehlung beträgt 159 Euro.

- TomTom ONE IQ Routes™ Europe Traffic mit 3,5 Zoll Bildschirm, im neuen Design und mit der neuesten Navigationssoftware von TomTom sowie TomTom RDS-TMC-Verkehrsinformationsempfänger im Lieferumfang. Die unverbindliche Preisempfehlung beträgt 179 Euro.

- TomTom XL IQ Routes™ Europe Traffic bietet zusätzlich zu allen Funktionen der TomTom ONE IQ Routes™ Edition einen extra großen 4,3 Zoll Bildschirm zur verbesserten Darstellung der Fahrzeugumgebung. Die unverbindliche Preisempfehlung beträgt 199 Euro.


Belgi�:

TomTom ONE IQ Routes™ editie heeft een 3,5 inch scherm, een nieuwe vormgeving en de meest recente TomTom navigatiesoftware. De adviesverkoopprijs van de nieuwe TomTom ONE IQ RoutesTM Benelux is € 159. De adviesverkoopprijs van de nieuwe TomTom ONE IQ RoutesTM Europe is € 189.

TomTom XL IQ Routes™ editie biedt alle belangrijke functionaliteiten van de TomTom ONE en heeft een extra groot 4,3 inch aanraakscherm, waardoor de bestuurder nog beter zicht heeft op zijn omgeving. De adviesverkoopprijs van de nieuwe TomTom XL IQ RoutesTM Europe is € 229. De adviesverkoopprijs van de nieuwe TomTom XL IQ RoutesTM Europe (T) is € 249.Ofwel :

One IQ Routes Benelux: be €159, de N/A
One IQ Routes Europe : be €189, de €159
One IQ Routes Europe Traffic: be N/A, de €179
One XL IQ Routes Europe: be €229, de N/A
One XL IQ Routes Europe Traffic: be €249, de €199

Weer een reden om eens bij de oosterburen te kijken...

(Reageren is alleen mogelijk als je bent geregistreerd en ingelogd...)


» Meer reacties
GERELATEERDE PRODUKTEN
POPULAIR
- Advertentie -
PRODUCTEN
NIEUWS IN BEELD
Nieuwe kaarten nu beschikbaar iconActuele TomTom Navcore-versies iconUpdate TomTom 1.16 voor iPhone & iPad iconZigzaggen door de file iconNijmegen grootste filestad van Nederland iconUpdate TomTom 1.15 voor iPhone & iPad iconWe moeten onze knopen tellen iconEerste nieuwe GO's in de winkel iconAlle nieuwe GO's op een rijtje iconMeer informatie en nieuwe foto's nieuwe GO iconUpdate TomTom 1.14 voor iPhone & iPad iconNieuw: TomTom GO 400, GO 500 en GO 600 iconNieuw: TomTom Runner en TomTom Multi-Sport iconNieuw: Navcore 13 iconNieuw: TomTom Commuter concept icon

Handig: Shoenen Site Nederland
POPULAIRE KORTINGSCODES & AANBIEDINGENMeer korting
Kortingscodes Shoemixx
Kortingscodes Adidas
Kortingscodes Sarenza
Kortingscodes Omoda
Kortingscodes v. Arendonk
Kortingscodes Schuurman Schoenen
Kortingscodes Sacha
Kortingscodes Nelson Schoenen
Kortingscodes Wehkamp
Kortingscodes WE
Kortingscodes Reebok
Kortingscodes V&D
Kortingscodes Monfrance
Kortingscodes Neckermann
Kortingscodes Gaastra
Kortingscodes Avantisport
Kortingscodes Tommy Hilfiger
Kortingscodes Nelly
Kortingscodes Spartoo
Kortingscodes Men at Work
Kortingscodes Otto
Kortingscodes Plutosport
Kortingscodes Crocs
Kortingscodes Zalando
Kortingscodes Dolcis
Kortingscodes Intreza
Kortingscodes Score
Kortingscodes Bever
Kortingscodes Sneakerbaas
Kortingscodes Van den Assem
Kortingscodes Esprit
Kortingscodes Bristol
Kortingscodes vanHaren
Kortingscodes Stoute Schoenen
Kortingscodes MooieSchoenen
Kortingscodes Supertrash
Kortingscodes Invito
Kortingscodes Kinderschoenen
Kortingscodes Teva
Kortingscodes Boots & Woods
Kortingscodes C&A
Kortingscodes Perry Sport
Kortingscodes Kleertjes
Kortingscodes Scapino
Kortingscodes Manfield
 
jouwMedia jouwTomTom
          is een uitgave van
© 2016 jouwMedia - Het eigendom van alle rechten over de inhoud, vormgeving en (technische) architectuur van deze site, en met name - maar niet uitsluitend - over de teksten, foto's, illustraties en logo's, zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

De website jouwTomTom is 100% onafhankelijk van en op geen enkele wijze verbonden aan fabrikant TomTom.
Contact  |  Redactie  |  Adverteren  |  Privacy