TomTom: MyTomTom pas klaar in Q2 2011...

Inmiddels 18 maanden geleden begon TomTom aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe manier om gebruikers de content en services op hun navigatiedevices te laten beheren. Belangrijkste doel: het illegaal kopiëren van het kaartmateriaal onmogelijk maken.

Om dat te bewerkstelligen heeft TomTom gekozen voor een systeem waarbij mensen niet meer direct het interne geheugen van de devices kunnen benaderen, maar altijd via een volledig gesloten dienst dienen te werken. Deze dienst, MyTomTom, moet op termijn de desktop-applicatie HOME helemaal vervangen.

Incompleet
Sinds halverwege vorige maand is MyTomTom beschikbaar. En dat was maar net op tijd, want de nieuwste GO LIVE-device lagen inmiddels in de winkel en die zijn al helemaal afhankelijk van MyTomTom. Er bleek echter al snel dat de dienst inhoudelijk, qua geboden mogelijkheden, nog verre van compleet was. En tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven.

Back-ups maken? Nog niet mogelijk. POI's of stemmen toevoegen? Niet beschikbaar. Map Share-correcties up- en downloaden? Werkt niet. Updates van de navigatiesoftware Navcore? Nog niet gezien. Kaarten kopen of gebruikmaken van je garantie op de meest recente kaart? Vergeet het maar.

Kortom, een triest lijstje met alleen maar onmogelijkheden...

Update
Wat is er aan de hand? Hoe lang gaat dit nog duren? Vandaag gaf TomTom tijdens een zogenoemd Webinar inzicht in de huidige stand van zaken. Maar wat we te horen kregen bleek niet echt rooskleurig...

MyTomTom blijkt namelijk nog verre van klaar en we zullen ook nog wel een tijd moeten wachten voor alle functionaliteiten beschikbaar zijn. Uiteindelijk zal de dienst volgens TomTom helemaal compleet zijn in het tweede kwartaal van 2011; minstens een half jaar (!) na het beschikbaar komen van de eerste nieuwe GO LIVE's dus. Tot die tijd zullen verschillende zaken stap-voor-stap worden geïmplementeerd, waarbij onderstaand schema wordt gehanteerd:


 • De eerste Navcore-updates: eind 2010;

 • Kaarten (ook laatste kaart garantie): eind 2010;

 • Eigen POI's toevoegen: eind januari 2011;

 • Map Share: 1e kwartaal 2011;

 • Backups maken: 1e kwartaal 2011;

 • Routeplanning met meerdere tussenpunten: 2e kwartaal 2011.

 • Om te zorgen dat mensen hoe dan ook gebruik kunnen maken van hun garantie op de meest recente kaart, is de termijn daarvoor inmiddels wel verlengd naar 90 dagen. Dat is normaal gesproken 30 dagen.

  Routeplanning
  In eerdere versies van de software was functionaliteit aanwezig waarmee routes met meerdere tussenpunten konden worden gepland. Tot teleurstelling van velen verdween deze functionaliteit van het ene op het andere moment. Gelukkig komt deze zeer gewaardeerde functionaliteit weer terug. Hiervoor wordt zowel MyTomTom als Navcore aangepast. We kijken nu al uit naar de Navcore-update waarin de routeplanner weer is opgenomen. Dit gaat echter nog wel even duren, want deze (grotere) Navcore-update staat gepland voor het tweede kwartaal van 2011.


  Slechte beurt
  Al met al een nogal onthutsende gang van zaken en een erg slechte beurt van TomTom dat hiermee trouwe en enthousiaste kopers van een nieuwe GO volledig in de kou laat staan.

  Overigens werd tijdens het webinar niet ingegaan op onze vraag of er nog één of andere compensatie in het vat zat voor vroege kopers van een GO LIVE 1000 of 1005 die toch duidelijk te kort worden gedaan. En volgens ons kwam dat niet omdat men het zo enorm druk had met het beantwoorden van vragen van anderen...
  GPSshop voor TomTom!

  Forum Topics

  • popcornoldies

   Am 16 november 2010, 17:03 Uhr schreibt popcornoldies:

   Zoals ik al meerdere malen schreef.

   TT schaam je maar ik voel me bedrogen en ...

  • popcornoldies

   Am 16 november 2010, 17:11 Uhr schreibt popcornoldies:

   Vaste flitspalen en mobiele wanneer de updates..

  • Am 16 november 2010, 17:30 Uhr schreibt blue8300:

   Nog bedankt aan alle dieven die de kaarten hebben gepirateerd, ze hebben ons lievelings gps verpest !! :wink:

  • Nick

   Am 16 november 2010, 17:39 Uhr schreibt Nick:

   Vaste flitspalen en mobiele wanneer de updates..

   Q1

  • Am 16 november 2010, 17:40 Uhr schreibt Pluche:

   Eindelijk een duidelijk antwoord.

   Niets belet mij nog (na de flop van mijn vorige TT aankoop, de 720go die nooit helemaal op punt is geraakt en zeker niet wat de TMC betreft) om een Navigon 70 Premium Life te kopen.

   Ik ga mij geen twee keer door TT laten bedriegen, had alleen gedacht dat ze ondertussen uit hun fouten zouden geleerd hebben en een top 1000/1005 zouden uitbrengen.

   Niet dus.

  • Am 16 november 2010, 17:43 Uhr schreibt blue8300:

   Vaste flitspalen en mobiele wanneer de updates..

   Mobiele flitsen hebben niets te maken met een update of MyTomTom, dat gebeurd langs LIVE dus langs de ingebouwde gsm kaart :wink:

  • Nick

   Am 16 november 2010, 17:49 Uhr schreibt Nick:

   Nog bedankt aan alle dieven die de kaarten hebben gepirateerd, ze hebben ons lievelings gps verpest !! :sad
   had alleen gedacht dat ze ondertussen uit hun fouten zouden geleerd hebben en een top 1000/1005 zouden uitbrengen.

   We moeten het allemaal wel een beetje in perspectief blijven zien natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn: ook zonder de MyTomTom-zaken functioneert de GO LIVE 1000/1005 toch prima. Zonder nieuwste kaart komt je heus de komende weken wel op je bestemming en eigen POI's is natuurlijk leuk en handig, maar het is nou ook niet zo dat je niet zonder kan toch. Daarnaast worden flitsers inderdaad via LIVE geupdate...

   Ik zelf vind het ontberen van Map Share wel erg jammer, maar goed, ook daarbij geldt: zonder kunnen we ook wel even.

   Dit neemt allemaal niet weg dat ik het heel slorig vindt van TomTom en niet getuigen van echte betrokkenheid bij je eindgebruiker...

  • Am 16 november 2010, 17:57 Uhr schreibt Pluche:

   We moeten het allemaal wel een beetje in perspectief blijven zien natuurlijk.

   Dan breng je beleefdheidshalve een toestel op de markt aan een INSTAPPRIJS met vermelding van alle huidige gebreken.

   De koper beslist dan of hij hierop wil ingaan of niet.

   Wat TT nu doet is pure afzetterij!

  • Am 16 november 2010, 17:59 Uhr schreibt Pluche:

   Waarschijnlijk mogen we ook aannemen dat de VIA-reeks dezelfde problemen zal hebben aangezien ze ook op de nieuwe navcore draaien?

  • crips

   Am 16 november 2010, 18:20 Uhr schreibt crips:

   Jammer voor de 1000 GO bezitters die het nu nog even moeten doen met een oudere navcore en kaart. Wat dat betreft kan ik het nog wel even uithouden tot het eerste kwartaal van volgend jaar. De 1005 GO functioneert tot nu tot prima!

  • BramvT

   Am 16 november 2010, 18:26 Uhr schreibt BramvT:

   Dus pas over een paar maanden, mag je hopelijk verwachten dat je met je duurbetaalde Go 1000 er wat mee kunt doen op je PC ?

   Ben ik even blij dat ik hem snel weer de deur heb uitgedaan...anders had ik bijvoorbeeld ergens in een uithoek van Belgie of NL met die zg. luxe TT aan iemand moeten vragen waar of er een Texaco pomp staat, aangezien ik daar met een pasje moet tanken en al enkele jaren op elke andere TT als eerste dat bestandje zet (samen met uiteraard de flitspalen van Flitspaal.nl....en zo nog wat belangrijke POI bestanden) :wink:

   Mijn advies aan de bezitters van een 1000....SNEL terugbrengen dat ding en lekker (opnieuw) doorgaan met een 6, 7 of 9.xx ....of, indien men geen Live wil hebben, een XL IQ e.d. :sad:

   Enne Nick...je mag je teleurstelling hier wel wat KRACHTIGER plaatsen hoor. :cray:

   Overigens werd tijdens het webinar niet ingegaan op onze vraag of er nog

  • Sfinxie

   Am 16 november 2010, 18:38 Uhr schreibt Sfinxie:

   Dus pas over een paar maanden, mag je hopelijk verwachten dat je met je duurbetaalde Go 1000 er wat mee kunt doen op je PC ?

   Voor zover ik nu begrijp is het de bedoeling van TomTom dat je er nooit-never-niks mee kan op je PC. Ook niet over een half jaar.

   Wat een ongelooflijke blamage is dit zeg.

   Ik zie de buien al hangen: Vanaf die en die datum kunt u back-ups maken. En wat blijkt dan? Oeps, systeemfoutje! Alle inhoud van je GO verdwenen en nooit nergens meer een backup te verkrijgen natuurlijk.

  • crips

   Am 17 november 2010, 04:57 Uhr schreibt crips:

   Gewoon van tevoren even controleren op die datum in dit forum hoe iemands ervaringen zijn met het maken van een backup.

  • Am 17 november 2010, 08:03 Uhr schreibt hcptdg:

   Ik kreeg vanmorgen een melding dat er een essentiele update klaar stond voor mijn 1000 in My Tom Tom. En zowaar werd er een bestandje gedownload. Heb overigens geen idee wat dit voor 'verbeteringen' tot gevolg zal hebben. Een eerste test van de microfoonknop leverde het resultaat op dat een gesproken opdracht niet werd uitgevoerd, net als voor de update.....

   Ik voel me nog steeds een tikje in de maling genomen door de broertjes Tom.

   hans

  • Nick

   Am 17 november 2010, 09:20 Uhr schreibt Nick:

   Ik kreeg vanmorgen een melding dat er een essentiele update klaar stond voor mijn 1000 in My Tom Tom.'

   Dat betrof een update voor MyTomTom zelf, niet voor je device...

  • Am 17 november 2010, 09:44 Uhr schreibt hcptdg:

   Dat betrof een update voor MyTomTom zelf, niet voor je device...

   Een sigaar uit eigen doos als het ware :wink:

  • Sfinxie

   Am 17 november 2010, 10:11 Uhr schreibt Sfinxie:

   Een update voor Windows-update, beetje dat idee.

  • Am 17 november 2010, 14:50 Uhr schreibt MSalters:

   Dus pas over een paar maanden, mag je hopelijk verwachten dat je met je duurbetaalde Go 1000 er wat mee kunt doen op je PC ?

   Ben ik even blij dat ik hem snel weer de deur heb uitgedaan...anders had ik bijvoorbeeld ergens in een uithoek van Belgie of NL met die zg. luxe TT aan iemand moeten vragen waar of er een Texaco pomp staat, aangezien ik daar met een pasje moet tanken en al enkele jaren op elke andere TT als eerste dat bestandje zet

   Psst, tegenwoordig heb je Google in je LIVE services. POI files? Die dingen zijn nooit zo up to date als Google. En het tweede voordeel van Google is dat je niet vooraf, thuis hoeft te bedenken welke POIs je allemaal moet meenemen. Onderweg even langs een bloemist? Hoef je niet vantevoren bedacht te hebben.

  • Am 17 november 2010, 16:33 Uhr schreibt Pluche:

   Psst, tegenwoordig heb je Google in je LIVE services. POI files? Die dingen zijn nooit zo up to date als Google. En het tweede voordeel van Google is dat je niet vooraf, thuis hoeft te bedenken welke POIs je allemaal moet meenemen. Onderweg even langs een bloemist? Hoef je niet vantevoren bedacht te hebben.

   Kan ik je gelijk in geven.

   Maar hoe zit het dan met de flitsers. Mobiele worden via Live gemeld maar hoe worden de vaste bijgewerkt als je de TT niet aan de PC kan hangen? Worden nieuwe vaste flitsers dan via Live aan de flitsdatabase op de TT toegevoegd?

   Rest mij nog steeds


  - Advertentie -

  OFFICIELE TOMTOM SHOP

  • TomTom Kaarten (Nieuw)
   TOMTOM Kaarten
  • TomTom Stemmen (Nieuw)
   TOMTOM Stemmen
  • TomTom Live Services (Nieuw)
   TOMTOM Live Services
  • TomTom Flitsers (Nieuw)
   TOMTOM Flitsers