Facebook twitter
jouwTomTom
NIEUWS

Places; TomTom's eigen local search

20 juni 2011 - 08:01 uur
Eigen locale search van TomTom: PlacesTomTom kondigt aan dat hun lokale zoekservice 'Places' deze zomer beschikbaar komt op TomTom (LIVE) navigatiesystemen, iPhones en Android smartphones. Met Places combineert TomTom bedrijvengidsen met uitgebreide Nuttige Plaatsen en de TomTom kaarten. Bedrijfsadressen worden gekoppeld aan geocodes op de kaarten, zodat bedrijven overzichtelijk gecategoriseerd zijn. Dit betekent dat mensen in de bedrijvenoverzichten gemakkelijk vinden wat ze zoeken en daarna via de kaart kunnen zien welke route ze moeten nemen naar het gevonden bedrijf.
Vrijheid
"Local search geeft alle relevante informatie die mensen nodig hebben op het moment dat ze die informatie nodig hebben, zodat ze gemakkelijk kunnen navigeren naar waar ze ook naar toe willen. We geven mensen meer vrijheid om onderweg nieuwe plaatsen te ontdekken en ervan te genieten, met behulp van platforms die zorgen voor een perfecte navigatiereis, of die reis nu thuis via het internet wordt uitgestippeld, of met in de auto ingebouwde apparaten of te voet met behulp van hun smartphone." zegt Lucien Groenhuijzen, Managing Director van TomTom Places TomTom Places koppelt de locatie van bedrijven aan de locatie van de consument. Bedrijven kunnen hun eigen informatie op het platform bewerken en de resultaten meten.
Beschikbaarheid
TomTom Places wordt standaard geleverd op nieuwe TomTom LIVE draagbare navigatie-apparaten en kunnen vanaf deze zomer gedownload worden op bestaande draagbare navigatiesystemen en iPhones. De Android-applicatie is later dit jaar beschikbaar. In eerste instantie wordt deze dienst aangeboden in Duitsland, Nederland, Belgi�, Denemarken en Portugal. Places zal daarna geleidelijk worden uitgebreid naar andere landen die gedekt worden door de TomTom LIVE diensten. Een online versie van de dienst is al enige tijd HIER beschikbaar.
Testjes
De online versie geeft ons een mooie kans de dienst al eens aan wat eerste testjes te onderwerpen. En om heel eerlijk te zijn: we zijn nog niet bijzonder onder de indruk. Natuurlijk worden veel bedrijven zonder problemen gevonden, maar we lopen toch ook tegen heel wat hiaten aan. Een paar voorbeelden: Places; TomTom's eigen locale searchIn het persbericht noemt TomTom een aantal voorbeelden van categori�en waarop gezocht kan worden: hotels, restaurants, supermarkten, pinautomaten, medische diensten en automonteurs. Maar als we in mijn woonplaats Oegstgeest zoeken op 'pinautomaten' krijgen wel slechts ��n resultaat. Zoeken we op 'pinautomaat' dan blijken er opeens zeven te zijn. En zoeken we op geldautomaat dan krijgen we negen resultaten. Daarbij blijkt echter dat er minstens ��n in mijn buurt ontbreekt, er ��n al lang (drie of vier jaar) niet meer bestaat en er twee heel onnauwkeurig zijn gepositioneerd. Niet zo'n best begin... Supermarkten dan. Zowel 'supermarkt' als 'supermarkten' geeft zeven resultaten voor Oegstgeest. Daarbij staat ook een Kruidvat, wat volgens mij toch niet terecht is en wordt de plaatselijke Lidl tweemaal genoemd. Maar nog vreemder is het ontbreken van mijn vaste winkel de C1000. En zelfs als ik direct zoek op 'C1000', volgt er geen enkel resultaat in Oegstgeest. En over het Kruidvat gesproken: als ik simpelweg zoek op 'drogist' krijg ik geen resultaten. Hetzelfde geldt voor 'drogisterij' of 'drogisterijen'. Pas bij 'drogisterijartikelen' komen de Kruidvat en Etos in mijn buurt eindelijk bovendrijven. Op de kaart zijn deze echter compleet verkeerd gepositioneerd. En dan heb ik het toch echt over bijna 500 meter! En we kunnen nog wel even doorgaan: zo is de Hema niet juist gepositioneerd, vinden we bij zoeken op 'dvd' niet de plaatselijke vestiging van Videoland en komt geen van de drie voetbalverenigingen boven als we zoeken op 'voetbal' of 'voetbalclub' en slechts ��n bij 'voetbalvereniging'. Daarnaast valt in het algemeen de zeer matige positionering van gevonden bedrijven op.
Werk aan de winkel
Al met al lijkt er nogal wat werk aan de winkel de komende tijd voor TomTom. Want het succes van een dienst als Places staat of valt natuurlijk met de compleetheid en accuraatheid ervan. En dat lijkt op dit moment op z'n zachtst gezegd nogal wat te wensen over te laten. Jammer... In ons kleine onderzoekje mag het dan geen al te groot succes zijn, maar wat zijn jouw bevindingen? Hoe goed is Places bij jou in de buurt? Je onderzoek start HIER. Deel je ervaringen via een reactie op dit bericht!Einde artikel...

Tags

Delen

Reageer op dit artikel
REACTIES van onze leden

Om te kunnen reageren, moet je zijn geregistreerd en ingelogd...

(20 juni 2011, 10:38)
Sfinxie schreef:
Sfinxie
Even een testje gedaan.
Gezocht op 'meubels' in 'Hoorn'.
Er volgen inderdaad een hoop meubelbedrijven in Hoorn, maar bovenaan staan 2 gesponsorde links naar bijvoorbeeld een Glasbedrijf in Alkmaar.
Daar heb ik niets aan, vroeg ik niet om en het werkt ook verwarrend.

(20 juni 2011, 11:23)
Tulpie schreef:
Tulpie
Is dat niet Google search, in het bericht staat dat Places deze zomer beschikbaar komt.
En morgen is het pas zomer. :angry:

(20 juni 2011, 11:28)
Nick schreef:
Nick
Is dat niet Google search

Places is TomTom's eigen alternatief voor Google Locale Search. Je kunt op je PND straks kiezen welke van de twee je wilt gebruiken.

(20 juni 2011, 11:33)
BramvT schreef:
BramvT
Even een testje gedaan.
Gezocht op 'meubels' in 'Hoorn'.
Er volgen inderdaad een hoop meubelbedrijven in Hoorn, maar bovenaan staan 2 gesponsorde links naar bijvoorbeeld een Glasbedrijf in Alkmaar.
Daar heb ik niets aan, vroeg ik niet om en het werkt ook verwarrend.

En ik zocht (ook als test) een Citro�n Garage in Haarlem en kreeg de VW dealer Brinkmann. :angry:

Ik had uiteraard het Motorhuis verwacht, maar die staat er niet eens bij. :unknw:

(20 juni 2011, 11:40)
BramvT schreef:
BramvT
Nog leuker....nu zocht ik op VW dealer te Haarlem en kreeg de volgende twee te zien :

Volvo Dealer Svala Auto Haarlem

Nefkens Noord-Holland B.V. (= Peugeot)

:angry:

(20 juni 2011, 11:40)
Sfinxie schreef:
Sfinxie
Is dat niet Google search, in het bericht staat dat Places deze zomer beschikbaar komt.
En morgen is het pas zomer. :angry:


In het artikel staat een linkje naar een 'testpagina'. Kun je het online alvast even bekijken.

(20 juni 2011, 12:10)
Tulpie schreef:
Tulpie
Zal ik daar ook eens gaan kijken. Bedankt.

Heb er naar gekeken maar voor autobedrijven/garages klopt er hier in Heemskerk weinig van. Er is een bedrijf dat alleen VW, Skode en Seat verkoopt, maar dat verkoopt volgens Places alle merken die er in NL maar te koop zijn.
Lijkt wel of men er voor moet betalen want Het Motorhuis komt ook hier niet voor en die is er echt wel.

Er staat ook een garagebedrijf in op de plek waar de eigenaar van het bedrijf woont, zal ie niet blij mee zijn.

(20 juni 2011, 13:20)
Milano62 schreef:
Milano62
Ook eens wat gecheckt:
IJsselstein (Ut.)
Bakkerij kent ie niet, banketbakkerij wel.
Motorzaak, motorwinkel, motordealer: noppes terwijl er in IJsselstein een grote motorzaak zit nl. Arie Molenaars. Wel komt het systeem met allerlei autodealers waar ik dus niet naar op zoek ben. "Dealer" doet blijkbaar wel iets rinkelen, "motor" niet.

Het zou handig zijn als het systeem ala Google vraagt "bedoelde u .....?". Nu kun je meermaals iets in moeten tikken om het juiste woord te raden waar het systeem wel op reageert als je dat woord dus al vindt :angry: .
Misschien iets voor een nieuw radiospelletje?

Weinig van onder de indruk tot op heden.

(20 juni 2011, 14:48)
BramvT schreef:
BramvT
Weinig van onder de indruk tot op heden.

Ik ook niet....blijf bij je leest, schoenmaker (TT) en zorg eerst maar eens dat jullie de huisnummering perfect voor elkaar hebben. :excl:

Hmm....Schoenmaker h� ? :angry:

Geen eentje gevonden in Haarlem.

http://www.detelefoongids.nl/bg/HLM-Haarlem/SCH57-Schoenmakers/1/ :unknw:

V.w.b. de huisnummering : ik kan elke week wel een heel stel incorrecte huisnummers hier plaatsen (of die er niet eens zijn op de laatste kaart), maar dat kan ik niet doen vanwege de privacy (particulier of bedrijf).

(20 juni 2011, 22:27)
Bika schreef:
Bika
Ik heb gezocht op Chinees en pinautomaat in Alphen ad Rij
Een aantal komen in het rijtje niet voor.

(21 juni 2011, 00:05)
janch schreef:
Het lijkt meer Engelstalig te zijn. Als ik in mijn woonplaats Tandarts intype dan krijg ik 2 hits maar type ik Dentist dan krijg ik er 18. Supermarkt geeft 2 hits maar Supermarket 7.
kGa nu naar bed maar misschien leuk om uit te proberen voor de nachtwerkers of slapelozen onder ons.

(25 juni 2011, 14:04)
Bika schreef:
Bika
Ik denk dat het in het Engels is indeed.
Ik sta in Waarder met een bijna lege tank en zoek op benzine, niks.
Als ik zoek op petrol dan zie ik de oliesheik waar ik terecht kan voor wat brandstof.
Die sheik zit er al meer dan 40 jaar.

(Reageren is alleen mogelijk als je bent geregistreerd en ingelogd...)


POPULAIR
- Advertentie -
PRODUCTEN
NIEUWS IN BEELD
Nieuwe kaarten nu beschikbaar iconActuele TomTom Navcore-versies iconUpdate TomTom 1.16 voor iPhone & iPad iconZigzaggen door de file iconNijmegen grootste filestad van Nederland iconUpdate TomTom 1.15 voor iPhone & iPad iconWe moeten onze knopen tellen iconEerste nieuwe GO's in de winkel iconAlle nieuwe GO's op een rijtje iconMeer informatie en nieuwe foto's nieuwe GO iconUpdate TomTom 1.14 voor iPhone & iPad iconNieuw: TomTom GO 400, GO 500 en GO 600 iconNieuw: TomTom Runner en TomTom Multi-Sport iconNieuw: Navcore 13 iconNieuw: TomTom Commuter concept icon

Handig: Shoenen Site Nederland
POPULAIRE KORTINGSCODES & AANBIEDINGENMeer korting
Kortingscodes Shoemixx
Kortingscodes Adidas
Kortingscodes Sarenza
Kortingscodes Omoda
Kortingscodes v. Arendonk
Kortingscodes Schuurman Schoenen
Kortingscodes Sacha
Kortingscodes Nelson Schoenen
Kortingscodes Wehkamp
Kortingscodes WE
Kortingscodes Reebok
Kortingscodes V&D
Kortingscodes Monfrance
Kortingscodes Neckermann
Kortingscodes Gaastra
Kortingscodes Avantisport
Kortingscodes Tommy Hilfiger
Kortingscodes Nelly
Kortingscodes Spartoo
Kortingscodes Men at Work
Kortingscodes Otto
Kortingscodes Plutosport
Kortingscodes Crocs
Kortingscodes Zalando
Kortingscodes Dolcis
Kortingscodes Intreza
Kortingscodes Score
Kortingscodes Bever
Kortingscodes Sneakerbaas
Kortingscodes Van den Assem
Kortingscodes Esprit
Kortingscodes Bristol
Kortingscodes vanHaren
Kortingscodes Stoute Schoenen
Kortingscodes MooieSchoenen
Kortingscodes Supertrash
Kortingscodes Invito
Kortingscodes Kinderschoenen
Kortingscodes Teva
Kortingscodes Boots & Woods
Kortingscodes C&A
Kortingscodes Perry Sport
Kortingscodes Kleertjes
Kortingscodes Scapino
Kortingscodes Manfield
 
jouwMedia jouwTomTom
          is een uitgave van
© 2016 jouwMedia - Het eigendom van alle rechten over de inhoud, vormgeving en (technische) architectuur van deze site, en met name - maar niet uitsluitend - over de teksten, foto's, illustraties en logo's, zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

De website jouwTomTom is 100% onafhankelijk van en op geen enkele wijze verbonden aan fabrikant TomTom.
Contact  |  Redactie  |  Adverteren  |  Privacy