TomTom biedt social media en reisservices

Vanaf oktober zal TomTom - eerst in de Verenigde Staten, Duitsland en Nieuw-Zeeland - nieuwe diensten op z'n navigatiesystemen gaan aanbieden. Deze zogenoemde Search & Go LIVE-diensten omvatten speciale versies van populaire social media- en online reis- en zoekservices als Twitter, Expedia, TripAdvisor en Yelp. Ze bieden automobilisten toegang tot online recensies en de beste routes naar bestemmingen.
Verbonden
"Wij weten dat mensen graag met elkaar verbonden zijn – thuis, op het werk of waar ze ook zijn. Met de nieuwe Search & Go LIVE-diensten kunnen ze de verwachte bestemming en aankomsttijd twitteren én hebben ze toegang tot reis- en vrijetijdwebsites. TomTom zorgt hiermee voor een nieuwe dimensie in mobiliteit. Dit doen we op een veilige manier", zegt Corinne Vigreux, Managing Director Consumer bij TomTom. Met de Twitter-functie in de TomTom-navigatiesystemen kan een bestuurder de verwachte bestemming en aankomsttijd twitteren aan zijn volgers. Dat kan voordat de reis start, zodat de bestuurder zich tijdens de rit volledig kan concentreren op het verkeer. Hij of zij hoeft familie of vrienden onderweg niet op de hoogte te houden, omdat de verwachte aankomsttijd geactualiseerd wordt. De Twitter-functie is optioneel: de gebruiker kan deze zelf in- of uitschakelen.
Vergelijken
De combinatie van Search & Go LIVE-diensten met Expedia biedt TomTom-gebruikers de mogelijkheid om verschillende accommodaties in de omgeving met elkaar te vergelijken. TripAdvisor en Yelp bieden toegang tot actuele, onafhankelijke beoordelingen van onder meer restaurants, hotels, welnessbedrijven en theaters. Alle nieuwe diensten binnen de Search & Go LIVE-diensten zijn zo ontwikkeld, dat ze naadloos samenwerken met de kaart- en navigatietechnologie van TomTom. Dat betekent dat op het moment dat een automobilist een beoordeling heeft gelezen en een keus heeft gemaakt, hij of zij automatisch de beste route aangeboden krijgt. Alle TomTom LIVE-navigatiesystemen berekenen met TomTom HD Traffic de snelste route door druk verkeer. "TomTom biedt alvast een kijkje in de toekomst van verbonden navigatie. Wij blijven realtime diensten en content ontwikkelen, die nuttig en relevant zijn voor gebruik in een auto. Wij geven zo miljoenen automobilisten nog meer redenen om LIVE te gebruiken en onderdeel te zijn van de TomTom-gemeenschap", zegt Vigreux. TomTom introduceert de nieuwe LIVE-diensten in oktober 2011 in de Verenigde Staten, Duitsland en Nieuw-Zeeland. Wanneer één en ander bij ons beschikbaar komt, is niet bekend gemaakt. Aan de diensten zijn geen extra kosten verbonden.
GPSshop voor TomTom!

Forum Topics

 • popcornoldies

  Am 29 augustus 2011, 15:32 Uhr schreibt popcornoldies:

  Tja voor bepaalde diensten zal men extra moeten betalen TT kennende.

  Ik wil mijn brandstof prijzen weer zien op mijn GO 1000!!!

 • Sfinxie

  Am 29 augustus 2011, 19:00 Uhr schreibt Sfinxie:

  Lees de laatste zin van het artikel: "Aan de diensten zijn geen extra kosten verbonden."

 • filemaker

  Am 29 augustus 2011, 21:50 Uhr schreibt filemaker:

  Als je er vanuit gaat dat TomTom iets maakt, wat gebruikers willen, zou het zo moeten zijn dat de TomTom gebruikers op dit forum dus op deze uitbreidingen zitten te wachten!

  Ik hoor in elk geval voorlopig niet bij die groep.

  Ben van mening dat er eerst een volledig bruikbare MyTomTom moet zijn gerealiseerd en dat oude beloftes moeten worden ingewilligd (of als het, om wat voor reden ook, niet lukt, dat je dat ook duidelijk maakt naar je gebruikers) voordat nieuwe zaken worden aangeboden.

 • popcornoldies

  Am 30 augustus 2011, 03:15 Uhr schreibt popcornoldies:

  Sfinxie afwachten / addertje komt later :blush:

 • Grote Straat

  Am 30 augustus 2011, 07:17 Uhr schreibt Grote Straat:

  Nieuwe functionaliteiten zijn altijd leuk. Toch kan ik mij nuttiger zaken voorstellen. Ik zou liever willen dat ik de maximum snelheid van mijn voertuig kan instellen. Als ik met mijn caravan op reis ben rijd ik, op autosnelwegen, niet harder dan 100 km. Mijn TomTom Go 1005 Live zou de aankomsttijd dan juist moeten kunnen berekenen. Nu is dat niet het geval. Ook de (verdwenen) Reisplanner zou ik liever terug zien.

 • Sfinxie

  Am 30 augustus 2011, 08:14 Uhr schreibt Sfinxie:

  De aankomsttijden die TT berekent zijn sowieso nooit accuraat op langere trips, omdat je ook rekening moet houden met pauzes en dat doet TT niet.

  Op mijn rit naar mijn vakantiebestemming (865 km.) zegt TT aan het begin van de rit dat ik over ongeveer 8 uur zal aankomen. In de praktijk doe ik er 10 uur over, omdat ik een paar keer pauzeer.

  De maximumsnelheid kunnen instellen op je TT heeft dus niet zoveel zin voor de langere ritten, omdat die pauzes niet meegerekend worden.

 • Am 30 augustus 2011, 08:52 Uhr schreibt Zeeuw:

  Volgens mij is het voor een TomTom zowieso niet te doen om op de minuut de reistijd te berekenen.

  Of ik om het uur een peukie doe of na twee uur een uur ga lunchen dat zijn volgens mij keuzes van jezelf?

  Wat ik wel heb gezien is dat de 1000 de reistijd dynamisch bijsteld als je zachter rijdt dan de toegestane snelheid.

  Maar als je een lange rit gaat maken dan kan je toch vooraf met een andere reisplanner je route qua tijd indelen ? Daar heb ik mijn TomTom niet voor nodig....

 • Sfinxie

  Am 30 augustus 2011, 09:08 Uhr schreibt Sfinxie:

  In mijn voorbeeld van mijn vakantierit:

  TT berekent 8 uur. Elke 2 uur een kwartier rust betekent al 9 uur reistijd. Dan nog wat oponthoud i.v.m. opgebroken wegen en/of drukte op de weg = 10 uur reistijd en dat klopt in de praktijk aardig goed.

  Maar we dwalen af. Dit topic gaat over de nieuwe social-media plannen van TT.

  Op de een of andere manier zal dit toch bekostigt moeten worden. Er vanuit gaande dat de klant het gratis krijgt aangeboden (dat staat in het bericht) heb ik zo'n beetje het idee dat de diverse hotels, restaurants etc. die in dit systeem opgenomen willen worden hiervoor zullen moeten betalen. Dan krijg je dus een situatie waarin het zomaar kan gebeuren dat je een top-restaurant niet kunt vinden, omdat de eigenaar ervan niet wilde dokken voor deze service.

 • filemaker

  Am 30 augustus 2011, 09:13 Uhr schreibt filemaker:

  Wat ik wel heb gezien is dat de 1000 de reistijd dynamisch bijsteld als je zachter rijdt dan de toegestane snelheid.

  Hallo Zeeuw, hoe is jou ervaring hiermee dan?

  Ik mis de max snelheid optie nml ook erg. Ik heb niet kunnen ontdekken dat mijn 1005 de aankomsttijd dynamisch herberekend.

 • Milano62

  Am 30 augustus 2011, 12:33 Uhr schreibt Milano62:

  Extra info over het topic door TomTom Discussions:

  "Hi everyone,

  Yesterday TomTom announced the worlds first Portable Navigation Device with driver-friendly use of helpful travel apps from Yelp

 • Sfinxie

  Am 30 augustus 2011, 13:44 Uhr schreibt Sfinxie:

  Wat ik wel heb gezien is dat de 1000 de reistijd dynamisch bijsteld als je zachter rijdt dan de toegestane snelheid.

  Dat doet iedere TomTom. Plan maar eens een route en ga een half uur stil staan. Je aankomsttijd wordt dan vanzelf ook een half uur later.

 • Grote Straat

  Am 31 augustus 2011, 06:53 Uhr schreibt Grote Straat:

  Dat doet iedere TomTom. Plan maar eens een route en ga een half uur stil staan. Je aankomsttijd wordt dan vanzelf ook een half uur later.

  Dat ik de door mij genomen pauzes bij mijn reistijd moet optellen weet ik ook wel. Maar of je met 130 km/u over de Franse snelwegen gaat of met 100 km/u, dat maakt nogal wat uit. Het tijdverschil berekenen is dus minder simpel dan hier gesuggereerd wordt.

 • Sfinxie

  Am 31 augustus 2011, 07:54 Uhr schreibt Sfinxie:

  Nee hoor, echt niet. Of je nu 130 km/h rijdt of 100, de TomTom (iedere TomTom) zal steeds de aankomsttijd bijstellen. Ook tijdens bijvoorbeeld wegwerkzaamheden (80km/h) of bij files. Het zal alleen niet zo direct opvallen, omdat dat vaak maar minutenwerk is. Vandaar mijn voorbeeld van een half uur stil staan.

  Het enige nadeel van langzamer rijden dan de toegestane max. snelheid is dat je niet direct aan het begin van je trip kunt zien hoe laat je aankomt. Dat wordt pas gedurende de route, hoe dichter je bij je bestemming komt, nauwkeuriger.

  Maar wat maakt een kwartier, of een half uur, nou uit op zo'n lange reis?

 • Bika

  Am 7 september 2011, 06:32 Uhr schreibt Bika:

  Ik heb afgelopen weekend wat ritten van ongeveer 250 km met een caravan gemaakt.

  De aankomsttijd klopte tot op 10 minuten nauwkeurig, niet gestopt onderweg.

 • Am 24 oktober 2011, 00:48 Uhr schreibt janvanaselt:

  Hallo forumleden,

  Ik heb mijn Tomtom go live 1005 nu 4 maanden, krijg ik dan ook de mogelijkheid om deze nieuwe toepassingen erop te zetten?

  Ik kan dat nergens op de site van Tomtom vinden!

  Krijg ik dan een nieuwe navcore of hoe gaat dat in zijn werk?

  Jan.


- Advertentie -

OFFICIELE TOMTOM SHOP

 • TomTom Kaarten (Nieuw)
  TOMTOM Kaarten
 • TomTom Stemmen (Nieuw)
  TOMTOM Stemmen
 • TomTom Live Services (Nieuw)
  TOMTOM Live Services
 • TomTom Flitsers (Nieuw)
  TOMTOM Flitsers