Facebook twitter
jouwTomTom
- Advertentie -

Springen naar inhoud

Welkom!
Als gast op dit forum kun je de meeste post gewoon lezen, maar heb je geen toegang tot de volledige inhoud: zo kun je geen nieuwe vragen posten of reageren op andere en sommige forumdelen zijn niet zichtbaar voor jou.

Om volledige toegang te krijgen, moet je je eerst registreren. Dat is gratis!
Account aanmaken

Ben je al geregistreerd, log dan in!
Inloggen
 

tomtom 940 opstart probleem


  • Je kan niet reageren op dit onderwerp
31 reacties op dit onderwerp

#1 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 15:03

Hoi eerste keer dat ik hier kom heb nu week tomtom 940 live.
Probleem met opstarten krijg geen opstart scherm te zien ook geen geluid.
Aanknop in duwen zwart scherm duurt ongeveer 1 a 2 min voor hij scherm laat zien kom dan in hoofdmenu uit.
Alles werkt verder perfect .
Ook al soft reset gedaan paar keer de eene keer krijg ik wel opstart scherm de andere keer weer niet.
Weet iemand toevallig waar dit aan kan liggen of heeft er een oplossing voor. :wink:

#2 Wiljol

Wiljol

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1349 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst 03 oktober 2009 - 15:25

Welkom.
Aan Home hangen en de ( gemaakte??) back-up terugzetten.
Een uitstekende Navi met goed werkende LIVE.

#3 movent

movent

    500+ poster

  • VIP leden
  • 697 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 15:44

Gebeurt dit na je kaartupdate of heb je die nog niet binnengehaald? Wel eerst een back up gemaakt hoop ik.

Bewerkt door movent, 03 oktober 2009 - 16:04 .

Tom Tom Go 730.

#4 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 17:46

nee kon in begin geen backup maken dus kaarten geupload toen kon ik wel back up maken.
maar welke map zit het opstarten dan kan ik daar eens kijken wat er in zit.
vind het wel kut van tomtom kaartupdaten en dan werkt tomtom niet goed meer lees hier veel over hier.

#5 germ

germ

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 4349 berichten
  • Geslacht:n.b.

Geplaatst 03 oktober 2009 - 18:16

nee kon in begin geen backup maken dus kaarten geupload toen kon ik wel back up maken.
maar welke map zit het opstarten dan kan ik daar eens kijken wat er in zit.
vind het wel kut van tomtom kaartupdaten en dan werkt tomtom niet goed meer lees hier veel over hier.


Aangezien je hem pas een week hebt, zal je nog niet veel Favorieten hebben.
Zet hem eens aan en dan in het Menu naar Herstel fabrieksinstellingen, op JA klikken.

Daarna weer handmatig al jouw voorkeuren instellen.

Bewerkt door germ, 03 oktober 2009 - 18:18 .


#6 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 18:42

fabrieks instelingen .
raak je dan de geupdate kaarten niet kwijt alleen favorieten maar

#7 germ

germ

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 4349 berichten
  • Geslacht:n.b.

Geplaatst 03 oktober 2009 - 18:50

fabrieks instelingen .
raak je dan de geupdate kaarten niet kwijt alleen favorieten maar


Alleen de favorieten maar. Wat voor kaarten heb je er in zitten? (na dat updaten, zou het v835.2419 behoren te zijn) .

#8 corne64

corne64

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1782 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:5150 TRUCK LIVE

Geplaatst 03 oktober 2009 - 18:57

Lijkt mij meer een gevalletje mapsettings.cfg aangezien het probleem er is na het updaten van de kaart.Probeer die eens te verwijderen en daarna opstarten.

#9 Buzzfuzz

Buzzfuzz

    Moderator

  • Redactie
  • 2337 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 19:13

Lijkt mij meer een gevalletje mapsettings.cfg aangezien het probleem er is na het updaten van de kaart.Probeer die eens te verwijderen en daarna opstarten.


Ja heb ik ook gehad vorige week en de week daarvoor, met de nieuwe 8.35 kaart en navcore 8.370 had ik telkens de melding fout bij kaartinstelling opslaan en dan slaat ie telkens vast.
En dat volgens mij icm met de stem, bestemming bereiken zou dan met Topgun Holland een leuk zinnetje moeten zijn maar daar ging het telkens fout en ik was al mijn waarschuwingen ook kwijt.
Ik ben inmiddels terug naar 8.310 en een volledige herinstallatie inclusief formateren, eens kijken of het beter gaat volgende week :wink:
TT 940 LIVE Sandisk 16GB MSDHC + active dock met TMC/Ipod, 8.310 West en midden Europa v8.35.2419 / VS-Canada V8.15.2003
TT 740 LIVE (werk), 9.054 West en midden Europa v8.55.2884
Phone: Sony Ericsson C902 + Sandisk 4GB Micro Memory Stick
Connected by: Pioneer P700BT + Ipod Classic 120GB

#10 corne64

corne64

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1782 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:5150 TRUCK LIVE

Geplaatst 03 oktober 2009 - 19:16

Ja heb ik ook gehad vorige week en de week daarvoor, met de nieuwe 8.35 kaart en navcore 8.370 had ik telkens de melding fout bij kaartinstelling opslaan en dan slaat ie telkens vast.
En dat volgens mij icm met de stem, bestemming bereiken zou dan met Topgun Holland een leuk zinnetje moeten zijn maar daar ging het telkens fout en ik was al mijn waarschuwingen ook kwijt.
Ik ben inmiddels terug naar 8.310 en een volledige herinstallatie inclusief formateren, eens kijken of het beter gaat volgende week :wink:

Met navcore 8560 zou de x40 ook helemaal geweldig moeten werken heb ik in het geruchtencircuit gehoord.

#11 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 19:16

fabrieks instellingen terug gezet.
heb nog altijd zelfde probleem dat hij niet opstart
normaal krijg je toch tomtom logo met geluid en dan de opstart foto.
bij mij nu wel sneller en gelijk in hoofdmenu waar ik gebleven was.

#12 corne64

corne64

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1782 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:5150 TRUCK LIVE

Geplaatst 03 oktober 2009 - 19:24

fabrieks instellingen terug gezet.
heb nog altijd zelfde probleem dat hij niet opstart
normaal krijg je toch tomtom logo met geluid en dan de opstart foto.
bij mij nu wel sneller en gelijk in hoofdmenu waar ik gebleven was.

Heb je gelezen wat ik geschreven heb??
Verwijder eens het mapsettings.cfg bestand uit je landenmap.

#13 germ

germ

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 4349 berichten
  • Geslacht:n.b.

Geplaatst 03 oktober 2009 - 19:25

Voordat je het advies van corne64 opvolgt :wink: , kan je net zo goed eerst effe een >>RESET<< geven. :wink:

#14 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 03 oktober 2009 - 21:20

oke heren bedankt alvast ga er morgen wel even mee verder
wel bestandje gedownload van opstart muziek krijg ik nu wel te horen maar geen opstart foto verder werkt hij goed
mocht het morgen niet werken ga ik eens proberen het bestandje eruit te gooien uit maps kijken wat hij dan doet
heren bedankt alvast

#15 germ

germ

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 4349 berichten
  • Geslacht:n.b.

Geplaatst 04 oktober 2009 - 09:24

oke heren bedankt alvast ga er morgen wel even mee verder
wel bestandje gedownload van opstart muziek krijg ik nu wel te horen maar geen opstart foto verder werkt hij goed
mocht het morgen niet werken ga ik eens proberen het bestandje eruit te gooien uit maps kijken wat hij dan doet
heren bedankt alvast


Als je Tom het volgens jou nu goed doet (op het opstartplaatje na) , maak dan nog eerst effe (een goede) Back-Up,
voordat je verder gaat proberen (voor het geval dat >>Back-Up<< ) .

Bewerkt door germ, 04 oktober 2009 - 09:26 .


#16 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 04 oktober 2009 - 16:44

waar kan ik die Verwijder eens het mapsettings.cfg bestand uit je landenmap vinden
is dit map wester europa en dan mapsetting van microsoft outlook

#17 Ronk

Ronk

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1480 berichten

Geplaatst 04 oktober 2009 - 18:01

waar kan ik die Verwijder eens het mapsettings.cfg bestand uit je landenmap vinden
is dit map wester europa en dan mapsetting van microsoft outlook


Het is het file "mapsettings.cfg" van 2 a 3 kb in de Map "western_europe"

Delete die file (niet de map Western_europe)
en mapsetting.cfg heeft niets met outlook te maken maar dat kan een instelling zijn van je PC.

groeten Ron

#18 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 04 oktober 2009 - 20:07

map western en central europe heeft geen map mapsettings.cfg
bij mij of ik kan hem nergens vinden in ieder geval

#19 navidrama

navidrama

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1331 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Tussen de Witte Lijnen
  • Mijn TomTom:GO 940
    Rider2
    GO 740 (for Mdm)

Geplaatst 04 oktober 2009 - 20:50

Hoi eerste keer dat ik hier kom heb nu week tomtom 940 live.
Probleem met opstarten krijg geen opstart scherm te zien ook geen geluid.
Aanknop in duwen zwart scherm duurt ongeveer 1 a 2 min voor hij scherm laat zien kom dan in hoofdmenu uit.
Alles werkt verder perfect .
Ook al soft reset gedaan paar keer de eene keer krijg ik wel opstart scherm de andere keer weer niet.
Weet iemand toevallig waar dit aan kan liggen of heeft er een oplossing voor. :unknw:


Germ heeft het ook al een keer gevraagd, maar over welke kaartversie heb je het hier..

TomTom: GO 1005 LIVE, Map: EU 910.4891 LTM,Bootldr: 865401, NavCore: 12.065;

TomTom: GO 740, Map: W&CE 875.3613, 2 Gb microSDHC, NavCore 8.350, 8.351, 8.370, 8.371; 9.058; 9.400; 9.401; 9.430;
TomTom: Rider 2, Map: W&CE 830.2307, NavCore: 9.205;.

TomTom: 940 Live; TomTom: GO 720T; Garmin: Nuv 200; Garmin Zumo 550; Garmin StreetPilot III; HP iPAQ 2210 + Navigator 3 - 5; CarTrek 600;

 


#20 oome joop

oome joop

    10+ poster

  • Leden
  • 10 berichten

Geplaatst 04 oktober 2009 - 21:14

heb de tomtom 940 vorige week gekocht krijg alleeen geen opstartscherm en geen geluid gaat gelijk over naar kaart waar ik gebleven ben of naar hoofd menu als ik dit instel
kaart nu west en centraal europa v835.2419 is dus de nieuwste kaart
zal tomtom morgen eens bellen .





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme bezoekers


 
jouwMedia jouwTomTom
          is een uitgave van
© 2014 jouwMedia - Het eigendom van alle rechten over de inhoud, vormgeving en (technische) architectuur van deze site, en met name - maar niet uitsluitend - over de teksten, foto's, illustraties en logo's, zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

De website jouwTomTom is 100% onafhankelijk van en op geen enkele wijze verbonden aan fabrikant TomTom.
Contact  |  Redactie  |  Adverteren  |  Privacy