Facebook twitter
jouwTomTom
- Advertentie -

Springen naar inhoud

Welkom!
Als gast op dit forum kun je de meeste post gewoon lezen, maar heb je geen toegang tot de volledige inhoud: zo kun je geen nieuwe vragen posten of reageren op andere en sommige forumdelen zijn niet zichtbaar voor jou.

Om volledige toegang te krijgen, moet je je eerst registreren. Dat is gratis!
Account aanmaken

Ben je al geregistreerd, log dan in!
Inloggen
 

Nieuwe NC 9.401


  • Je kan niet reageren op dit onderwerp
70 reacties op dit onderwerp

#1 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 16:46

Een nieuwe navcore 9.401 is uitgebracht, deze is ook weer voor de x20, x30, x40 en de x40 en voor de Go 7000 en de 9000 serie.
Ik zal hem dadelijk eens installeren.

Bewerkt door ArsLP, 27 februari 2012 - 16:48 .

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#2 holyhead

holyhead

    Moderator

  • Redactie
  • 4330 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst 27 februari 2012 - 16:51

Doe dat dan wachten we even jouw bevindingen af.
TomTom Go 750 (West Europa 905.4754). Navcore 9.465
TomTom Start 2 (Europa North 905.4754). Navcore 9.465
Android West Europa 905.4785

#3 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 17:07

Geen aanrader voor de x50 serie.
1- omdat de snelheid bij de flitspalen nog steeds niet word weer gegeven.
2- omdat hij niet automatisch start wanneer je de auto op contact zet.

Dus weer terug naar NC 9.061... deze doet bovengenoemde dingen wel... Geplaatste Afbeelding

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#4 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 17:19

Voor de mensen die deze navcore 9.401 niet aangeboden willen krijgen, even de bijlage downloaden... uitpakken en in de root van de TomTom zetten.

Je krijgt dan een mapje met daarin een file genaamd Application.tlv.
Plaats dit mapje genaamd program in de root van je TT met daarin de file Application.tlv

Tis wat bij TT.... kaarten die niet goed zijn.... navcore`s die prut zijn... pfffff.... waar moet dat heen... Geplaatste Afbeelding

Bijgevoegde Bestanden


Bewerkt door ArsLP, 27 februari 2012 - 17:45 .

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#5 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 17:28

9.401 has been released to production and is now available in TomTom HOME for download.
This should solve the 1008 error for all affected UK customers with an 540, 740 and 940 device.

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#6 BramvT

BramvT

    Moderator

  • Redactie
  • 3865 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Haarlem (NH)
  • Mijn TomTom:Go 950 Live

Geplaatst 27 februari 2012 - 17:30

Voor de mensen die deze navcore 9.041 niet aangeboden willen krijgen, even de bijlage downloaden... uitpakken en in de root van de TomTom zetten.

Je krijgt dan een mapje met daarin een file genaamd Application.tlv.
Plaats in de root dus het mapje genaamd program met daarin de file Application.tlv

Tis wat bij TT.... kaarten die niet goed zijn.... navcore`s die prut zijn... pfffff.... waar moet dat heen... Geplaatste Afbeelding

Dank voor de moeite Arslp.....hoop niet dat ze aan de gang blijven Geplaatste Afbeelding
Go 950 Live (de 14é TT sinds 2004...)

Ex : Vanaf 2004-> : MIO 168 (met TT nav-3, 5 en 6): 2007 -> Onev2 en v3, One XL HDT, Go 630, 720, 730, 750, 950, 1000, VIA 120 Live, Go 750 (overleden helaas)....

#7 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 17:41

Dank voor de moeite Arslp.....hoop niet dat ze aan de gang blijven Geplaatste Afbeelding

Van mij mogen ze doorgaan... helaas denkt TT zich er makkelijk vanaf te maken door 1 navcore op de markt te brengen die dan voor diverse types moet werken....Zoals ze nu al wel weten werkt dit niet... pffff
Gelukkig werkt NC 9.061 perfect...

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#8 midway

midway

    200+ poster

  • Leden
  • 294 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:go 740 live met trucknavigatie en kaart 8.95
    go 950 live
    go one v3

Geplaatst 27 februari 2012 - 18:52

ik ben niet blij, vrijdag de 9.400 er op gezet en nu de 9.4001 en mooi dat m'n live service niet meer werkt. 49 euris betaald en nog een half jaar te gaan en nou zegt ie dat live voor een ander toestel is aan geschaft. Het heeft altijd op m'n 740 gedraait, ik baal !!Geplaatste Afbeelding
No Farmers, No foods
No Truckers, No goods
TT 740 nav.9.430 +v895,? + sd europe truck v895.?
TT 950 europe v895.? nav.9.430
TT one v2 europe v880.?
SCDB flitspalen

#9 filemaker

filemaker

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1284 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:GO 1005
    GO 6000
    TomTom App op iPhone

Geplaatst 27 februari 2012 - 18:57

ik ben niet blij, vrijdag de 9.400 er op gezet en nu de 9.4001 en mooi dat m'n live service niet meer werkt. 49 euris betaald en nog een half jaar te gaan en nou zegt ie dat live voor een ander toestel is aan geschaft. Het heeft altijd op m'n 740 gedraait, ik baal !!Geplaatste Afbeelding


ik zou even bellen met tomtom support als ik u was.


#10 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 19:03

ik ben niet blij, vrijdag de 9.400 er op gezet en nu de 9.4001 en mooi dat m'n live service niet meer werkt. 49 euris betaald en nog een half jaar te gaan en nou zegt ie dat live voor een ander toestel is aan geschaft. Het heeft altijd op m'n 740 gedraait, ik baal !!Geplaatste Afbeelding

Misschien moet je even op je TomTom jouw emailadres en je wachtwoord opnieuw ingeven...

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#11 midway

midway

    200+ poster

  • Leden
  • 294 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:go 740 live met trucknavigatie en kaart 8.95
    go 950 live
    go one v3

Geplaatst 27 februari 2012 - 19:10

dat heb ik al een paar keer geprobeerd, en dan krijg ik een rood scherm met daar in de vermeldeing dat deze content voor een andere nav. is gekocht en niet op de mijne gebruikt kan worden. Wil ik dit wel dan moet ik naar ww tomtom.com om het te regelen dus dat ga ik nu maar proberen.Geplaatste Afbeelding
No Farmers, No foods
No Truckers, No goods
TT 740 nav.9.430 +v895,? + sd europe truck v895.?
TT 950 europe v895.? nav.9.430
TT one v2 europe v880.?
SCDB flitspalen

#12 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 19:35

dat heb ik al een paar keer geprobeerd, en dan krijg ik een rood scherm met daar in de vermeldeing dat deze content voor een andere nav. is gekocht en niet op de mijne gebruikt kan worden. Wil ik dit wel dan moet ik naar ww tomtom.com om het te regelen dus dat ga ik nu maar proberen.Geplaatste Afbeelding

Oke... dan heb je waarschijnlijk een illegale kaart op je TT staan.... er zijn oplossingen voor dit probleem, maar dat mag hier niet besproken worden...

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#13 midway

midway

    200+ poster

  • Leden
  • 294 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:go 740 live met trucknavigatie en kaart 8.95
    go 950 live
    go one v3

Geplaatst 27 februari 2012 - 20:01

je mag niet meer raden maar tot en met donderdag jl altijd in die combinatie gewerkt en nu in eens niet meer. dat hebben ze waarschijnlijk met de nieuwe navcore dicht getimmerd??
kan je me een pm sturen voor de oplossing of een hint in die richting??
No Farmers, No foods
No Truckers, No goods
TT 740 nav.9.430 +v895,? + sd europe truck v895.?
TT 950 europe v895.? nav.9.430
TT one v2 europe v880.?
SCDB flitspalen

#14 Go950 User

Go950 User

    10+ poster

  • Leden
  • 23 berichten

Geplaatst 27 februari 2012 - 20:34

Geen aanrader voor de x50 serie.
1- omdat de snelheid bij de flitspalen nog steeds niet word weer gegeven.

Ik begrijp niet waarom je dat zegt. Ik heb een x50 (950) en de maximum snelheid wordt nu in een echt groot stopbord linksonderaan weergegeven. (onder het batterijteken) En de flitspaal staat erboven, linksmidden van het scherm. Als je over die snelheid gaat, wordt nu heel het linkergedeelte van de horizontale balk rood, terwijl dit vroeger enkel je snelheid was.
Het is voor mij een heel stuk overzichtelijker geworden en duidelijker af te lezen.

Als die het bij jou niet toont, ligt dit misschien aan de kaart (die die informatie niet bevat) en niet aan de navcore, want dat is het verschil met vroeger: de snelheid wordt uit de kaart gehaald en niet meer uit het flitspalen bestand.
Ik heb voor elk type flitspaal een ander gesproken geluid (bv 'flitspaal -max 90 per uur'), en sinds de laatste update zijn de vaste allemaal standaard flitspalen geworden.

De enige nadelen die ik zie:
1. wanneer de snelheid juist voor een flitspaal ineens veranderd (wettig in België want dat brengt op)
2. wanneer de sneheid niet juist in de kaart zit (maar dit was vroeger ook niet helemaal correct bij alle flitspalen)

Bewerkt door Go950 User, 27 februari 2012 - 20:47 .


#15 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 20:39

Als je dat bord ziet, dan heb jij vast je klok uitgezet op je TT.
Maar punt 2 vind ik ook erg belangrijk... automatisch aangaan wanneer je de auto op contact zet.
Ik zie voor de x50 geen voordelen met deze navcore.

Bewerkt door ArsLP, 27 februari 2012 - 20:41 .

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#16 Go950 User

Go950 User

    10+ poster

  • Leden
  • 23 berichten

Geplaatst 27 februari 2012 - 20:40

Dat klopt omdat ik die klok al heb op mijn radio en in mijn dashboard.

Drie keer die klok was niet nodig :)

#17 ArsLP

ArsLP

    1.000+ MegaPoster

  • VIP leden
  • 1214 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Zuudwol (Grunn)

Geplaatst 27 februari 2012 - 20:45

Ik heb ook wel een klok op mijn dashbord, maar ik geef toch de voorkeur aan NC 9.061.
Hopelijk komt TT nog eens met een aparte navcore serie voor de x50.... al denk ik niet dat ze dat doen.
Ook kan je met NC 9.4xx de aantal meters of tijd meer instellen voordat je gewaarschuwd wilt worden voor een flitspaal.... vind ik ook niet handig..

Bewerkt door ArsLP, 27 februari 2012 - 20:47 .

Go 750 Live met een aangepaste NC 9.465 die automatisch opstart en Centraal Europa 925.5412 forumsmiley2179.gif


#18 RobPG

RobPG

    100+ poster

  • Leden
  • 176 berichten
  • Geslacht:Man
  • Plaats:Rotterdam

Geplaatst 27 februari 2012 - 21:35

Ook geïnstalleerd. Snelheden nog steeds onleesbaar, zeker bij xxx/xxx weergave.
Op zich wel een snelle actie van TomTom, als het nu ook maar wat opleverde Geplaatste Afbeelding

DeviceName=TomTom XXL Classic Series (was: TomTom One IQ)

BootLoaderVersion=55282

ApplicationVersion=9510.1234792.2

CurrentMap=Europe_South

CurrentMapVersion=915.5074


#19 thailand

thailand

    50+ poster

  • Leden
  • 73 berichten

Geplaatst 28 februari 2012 - 08:02

Ik begrijp niet waarom je dat zegt. Ik heb een x50 (950) en de maximum snelheid wordt nu in een echt groot stopbord linksonderaan weergegeven. (onder het batterijteken) En de flitspaal staat erboven, linksmidden van het scherm. Als je over die snelheid gaat, wordt nu heel het linkergedeelte van de horizontale balk rood, terwijl dit vroeger enkel je snelheid was.
Het is voor mij een heel stuk overzichtelijker geworden en duidelijker af te lezen.

Als die het bij jou niet toont, ligt dit misschien aan de kaart (die die informatie niet bevat) en niet aan de navcore, want dat is het verschil met vroeger: de snelheid wordt uit de kaart gehaald en niet meer uit het flitspalen bestand.
Ik heb voor elk type flitspaal een ander gesproken geluid (bv 'flitspaal -max 90 per uur'), en sinds de laatste update zijn de vaste allemaal standaard flitspalen geworden.

De enige nadelen die ik zie:
1. wanneer de snelheid juist voor een flitspaal ineens veranderd (wettig in België want dat brengt op)
2. wanneer de sneheid niet juist in de kaart zit (maar dit was vroeger ook niet helemaal correct bij alle flitspalen)




De snelheid die jij ziet heeft niets met de flitsers te maken maar is de maximum snelheid van de weg waar je op rijd.
Als je daar op verder gaat als je in België rijd dan zou je wel eens voor zeer dure verassingen komen te staan.

#20 Hensepens

Hensepens

    400+ poster

  • Leden
  • 433 berichten
  • Geslacht:Man
  • Mijn TomTom:GO730 TMC

Geplaatst 28 februari 2012 - 22:23

@thailand.

Je hebt een punt. Van de andere kant. Waarom zou je met een lagere snelheid gaan flitsen dan officieel is toegsestaan.

Dit los van het feit of die max snelheid beschikbaar dan wel correct is.

Overigens vond ik de oude opzet ook prettiger.

TOMTOM GO730
Appl : 9.510.1234792.103
GPS : V1.20
Boot : 1.0012
Kaart : Europe V925






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme bezoekers


 
jouwMedia jouwTomTom
          is een uitgave van
© 2014 jouwMedia - Het eigendom van alle rechten over de inhoud, vormgeving en (technische) architectuur van deze site, en met name - maar niet uitsluitend - over de teksten, foto's, illustraties en logo's, zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

De website jouwTomTom is 100% onafhankelijk van en op geen enkele wijze verbonden aan fabrikant TomTom.
Contact  |  Redactie  |  Adverteren  |  Privacy