Social Media-diensten ook naar Benelux

Vanaf 14 november kunnen we ook in de Benelux aan de slag met de in augustus al elders geintroduceerde Tweet, Search & Go-diensten van TomTom. Dan komt namelijk de nieuwe GO LIVE 1005 WORLD op de markt waarmee gebruik kan worden gemaakt van populaire sociale-netwerk- en online reisdiensten. Naast het twitteren van je aankomsttijd, krijg je daarmee toegang tot de informatie van Expedia en TripAdvisor en zo toegang tot online reviews en routes om (toeristische) bestemmingen te bereiken.

Twitter
De Twitter-functionaliteit in GO LIVE 1005 WORLD biedt een optie je bestemming en de verwachte aankomsttijd te delen met volgers. De bestuurder zet de tweet klaar voor vertrek en kan zich vervolgens concentreren op de weg. Tijdens de reis hoeft men zich niet druk te maken over het informeren van zijn of haar volgers over de aankomsttijd. Tijdens de reis wordt de verwachte tijd geüpdatet. Alle Twitter-functies zijn optioneel te gebruiken en naar wens aan en uit te zetten.
Search & Go
Bestuurders kunnen met de Expedia-functie in het Search & Go LIVE-portfolio tijdens hun reis accommodatieprijzen vergelijken. TripAdvisor biedt toegang tot onafhankelijke live reviews van restaurants, hotels, spa's en theaters. Ook hebben bestuurders toegang tot TomTom Places, de zoekfunctie van TomTom voor winkels, bedrijven, producten en diensten. TomTom Places biedt zoekfuncties waarmee bestuurders op basis van een zoekwoord lokale bedrijven vinden, die een bepaald merk of specifieke dienst leveren. Alle nieuwe Search & Go LIVE-diensten werken natuurlijk samen met de kaart- en routetechnologie van TomTom. Als bestuurders reviews hebben bekeken en hun plaats van bestemming hebben bepaald, krijgen ze automatisch de beste route ernaartoe te zien. Het TomTom LIVE-systeem berekent de snelste route, rekening houdend met eventuele files, door gebruik te maken van TomTom HD Traffic. Buiten het Search & Go LIVE-dienstenportfolio krijgen bestuurders alternatieve routes te zien, waardoor ze nog meer controle hebben over hun reis. De functie maakt daarbij gebruik van de TomTom HD Traffic-dienst en geeft bestuurders een overzicht van de actuele verkeerssituatie op alle routes. Ze bepalen vervolgens zelf welke route ze rijden. De TomTom GO LIVE 1005 WORLD bevat de kaarten van Europa (inclusief Turkije en Rusland), de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidoost-Azië en Zuidelijk Afrika en heeft een adviesverkoopprijs van € 349,95.


Forum Topics

 • filemaker

  Am 1 november 2011, 11:09 Uhr schreibt filemaker:

  Jammer dat er niets meer wordt gezegd over het ook beschikbaar maken van de dienst voor de GO 100x Modellen, waar eerder melding van werd gemaakt. :unknw:

 • Am 1 november 2011, 11:36 Uhr schreibt willydebakker:

  Volgens de verkoper waar ik mijn toestel kocht, is er toch een verandering op til voor de 1000, 800,enz versies met de verschijning van de navcore 11 begin november. Daar zouden ook alle services die bij de world 1005 aangeboden worden, ook op de oudere toestellen mogelijk zijn. Gisteren heb ik een aanbieding gekregen voor de 1005 world en nog geen uur later was dit toestel van de site van Tom Tom verdwenen. Raar maar waar.

 • Am 5 november 2011, 18:30 Uhr schreibt Peter uit Groningen:

  "Tijdens de reis hoeft men zich niet druk te maken over het informeren van zijn of haar volgers over de aankomsttijd"

  Nou, dat doe ik sowieso al niet hoor. Wat een flauwekulfunctie zeg! Laat TT nou eindelijk eerst eens zorgen voor een volledig functionerend My TomTom. En een vlekkeloos werkend update en downloadsysteem. En de aloude Reisplanner. En Brandstofprijzen. En Kompaspijl. Al een jaar is dat My TomTom een voor 10 procent functionerend systeem waar je hoegenaamd niks mee kunt. En maar melden dat "Er worden voortdurend nieuwe mogelijkheden en inhoud toegevoegd". Let vooral op het woordje "voortdurend" :wink::biggrin: Ik geloof er niet meer in. En hoe vaak bij mij al updates en downloads de fout in zijn gegaan...je wilt het niet weten. Maar TT snijdt zichzelf hiermee in de vingers, want er zijn genoeg die bij hun volgende navigatie een Garmin/Navigon/.... aanschaffen. En als straks (januari) mijn gratis jaar Liveservices aflopen ga ik die niet vernieuwen (lees: betalen) als TT z'n zaakjes nog steeds niet op orde heeft. Ik heb hier ook nog een Garmin liggen en daar heb ik werkelijk nog nooit ook maar

 • Kingpin

  Am 6 november 2011, 09:34 Uhr schreibt Kingpin:

  Ik kan mij in bovenstaande reactie van Peter helamaal vinden

  Ik zie het nut van dergelijke functies in een navigatiesysteem ook niet zo.

  TT heeft in mijn optiek wel anderen problemen aan het hoofd dan Social Media toepassingen in een navigatie proppen.

  • Nog steeds geen Backup functie in MyTT
  • Een onbruikbare Routeplanner (zeker als je meerdere tussenstops hebt)
  • Waar is de Mapshare functie? :good:

  Laat TT eerst dat maar op orde zien te krijgen, en dan komt de rest wel.

  Zijn er werkelijk gebruikers die om deze "functionaliteiten" gevraagd hebben?

  Ik betwijfel het sterk.

  Ik was er in elk geval geen een van.

 • Am 6 november 2011, 11:34 Uhr schreibt hutch:

  TT heeft in mijn optiek wel anderen problemen aan het hoofd dan Social Media toepassingen in een navigatie proppen.

  • Nog steeds geen Backup functie in MyTT
  • Een onbruikbare Routeplanner (zeker als je meerdere tussenstops hebt)
  • Waar is de Mapshare functie? :good:

  Ik vind het eerlijk gezegd niks om me druk over te maken, zou er wel mee kunnen leven.

  Niemandalletjes dus, komt wel goed.

 • Am 6 november 2011, 15:45 Uhr schreibt Ronk:

  Ik vind het eerlijk gezegd niks om me druk over te maken, zou er wel mee kunnen leven.

  Niemandalletjes dus, komt wel goed.

  Buiten de routeplanner .is het idd niets om je druk te maken.

  als je toch niets met het geheugen kan doen , is een backup niet nodig.

  En gebeurt er wel wat dan is het een garantie gevalletje, Want je kan er niet bij dus kan je ook geen fout gemaakt hebben , net als in het verleden met de oudere devices.

  En mapshare werkt toch niet echt (misschien een enkele uitzondering daargelaten) , daar zijn we het al heel lang over eens.

 • Am 6 november 2011, 15:50 Uhr schreibt hutch:

  Mocht ik een routeplanner of backup nodig hebben, heb ik die altijd bij me. :pardon:

 • Am 9 november 2011, 16:13 Uhr schreibt OldNumber7:

  Vanaf 14 november

  Bij GPSshop al sinds vorige week beschikbaar bij GPSshop, de TomTom GO LIVE 1005 World.

  http://www.gpsshop.nl/product/154339/tomto...1005-world.html :wink:

 • MacRider

  Am 13 november 2011, 11:39 Uhr schreibt MacRider:

  Als je aan het rijden bent moet je niet zitten twitteren …. moet iedereen altijd alles weten op elk moment ?

 • Sfinxie

  Am 13 november 2011, 12:03 Uhr schreibt Sfinxie:

  Je kunt er, voor zover ik begrijp, ook niet mee twitteren. Je kunt alleen van te voren instellen dat mensen via twitter je aankomsttijd kunnen vernemen.

 • ArsLP

  Am 13 november 2011, 12:34 Uhr schreibt ArsLP:

  Als je aan het rijden bent moet je niet zitten twitteren …. moet iedereen altijd alles weten op elk moment ?

  Ja, ik wil weten wat je NU aan het doen bent.... ik zit nu achter de PC en kijk tegelijkertijd naar de Formule 1 op RTL 7.... HAHAHA

  Dat hele twitter gedoe, ik begrijp er niets van.... waarom moet men continu alles over zichzelf vertellen van wat men doet en waar men is en wat men gaat doen of nog wil gaan doen..... pffff.

 • Am 13 november 2011, 14:53 Uhr schreibt Ronk:

  ik zit nu achter de PC en kijk tegelijkertijd naar de Formule 1 op RTL 7.... HAHAHA

  Ik vind er niets meer aan.

  BE heeft alles verziekt met die sfeerloze circuits.

  Geen grindbakken meer e.d continu ingrijpen als er eens een keer geraced wordt. :wink:

  Vettel was dit jaar super , en heeft het kampioenschap echt verdient.

  Sorry voor het offtopic maar ik moest het ff kwijt.

  24 Heures du Mans :yahoo: :yahoo: :yahoo: dat is pas echt racen

 • BramvT

  Am 13 november 2011, 18:19 Uhr schreibt BramvT:

  Gepubliceerd Nieuws:

  Klik op de kop om het artikel te lezen...

  Klik op 'REAGEREN' om een reactie op dit artikel te geven...

  Nu nog een keer een digitale TV ontvanger erin zetten, net zoals die Garmin (1490 TV ?) welke ik 2 jaar geleden in bezit had en de TT is nog wat completer.

  Maar ik ben het eens met iedereen dat ze bij Tomtom EERST maar eens de voor navigatie noodzakelijke dingen goed regelen...zoals de al eerder genoemde uitgebreide routeplanner e.d.

  Wel heb ik al eens de wens uitgesproken dat internet-ontvangst wel fijn zou zijn op je TT (met een extra abonnement)...dus dat je op je TT kunt surfen, het zit er nu wel dicht bij in de buurt als ik het zo lees.

 • ArsLP

  Am 13 november 2011, 20:01 Uhr schreibt ArsLP:

  Wel heb ik al eens de wens uitgesproken dat internet-ontvangst wel fijn zou zijn op je TT (met een extra abonnement)...dus dat je op je TT kunt surfen, het zit er nu wel dicht bij in de buurt als ik het zo lees.

  Dan heb ik ook nog een wensen: hij moet ook kunnen printen, er moet een dvd brander inzitten en je moet er mee kunnen telefoneren.....

  Wat een wensen hebben we allemaal: Hij moet gewoon goed kunnen navigeren en ''Live" moet het gewoon goed doen en uiteraard moet MyTomTom ook vlekkeloos werken.... BASTA..!!!!

  Als je wilt surfen, dan neem je toch een notebook, laptop, Tablet of smartphone mee.?? :wink:

 • BramvT

  Am 13 november 2011, 21:49 Uhr schreibt BramvT:

  Als je wilt surfen, dan neem je toch een notebook, laptop, Tablet of smartphone mee.?? :yahoo:

  Mijn aansteker 4-weg stekkerdoos zit al helemaal vol :yahoo: ....ik heb nu al 4 aansluitingen in gebruik : De lader voor de 750, eentje voor de extra GPS antenne, eentje voor de lader van mijn mobieltje en eentje voor de verwarmde stoelzitting. :wink:

  Komende week komt er nog een lader bij, voor de 730 van mijn kennis...(om de HDT uit te testen t.o.v. Live)...heb ook al de USB laadstekkers in gebruik, het is wel mooi zo. :wink:

  can-stock-photo_csp3039468.jpg

  (Vraagje : bestaan er ook 7-weg stekkerdozen voor in een auto ?) :yahoo:

 • Brummi

  Am 14 november 2011, 11:18 Uhr schreibt Brummi:

  Vraagje : bestaan er ook 7-weg stekkerdozen voor in een auto ?

  Oplossing:

  Koop nog een 4-weg stekkerdoos.Plaats daarvan de stekkeer in

 • bergguy

  Am 14 november 2011, 11:37 Uhr schreibt bergguy:

  Ik heb net een Kwaliteit onderzoek over en van TomTom ingevuld, ik had nu een manier om m'n grieven over My Tom Tom en de reisplanner te melden. Het zal wel boter aan de galg zijn zeker.

 • Herman1968

  Am 4 december 2011, 07:33 Uhr schreibt Herman1968:

  De Twitter functie voor het eerst geprobeerd. Het is natuurlijk niet meer dan een gadget, maar toch wel grappig om te gebruiken. Nu nog volgers zien te vinden! :unknw:


- Advertentie -

OFFICIELE TOMTOM SHOP

 • TomTom Kaarten (Nieuw)
  TOMTOM Kaarten
 • TomTom Stemmen (Nieuw)
  TOMTOM Stemmen
 • TomTom Live Services (Nieuw)
  TOMTOM Live Services
 • TomTom Flitsers (Nieuw)
  TOMTOM Flitsers