Grote reorganisatie bij TomTom; banen geschrapt

TomTom voert een grote reorganisatie door waarbij vooral het mes wordt gezet in de afdeling die onder meer navigatiekastjes maakt. Het gaat in totaal om zo'n 20% van de duizend banen die betrokken zijn bij de consumentendivisie. Twee derde van de 200 medewerkers krijgt naar verwachting een nieuwe functie binnen het bedrijf. Andere afdelingen groeien namelijk wel: zo zit de ontwikkeling van navigatiesoftware voor internetbedrijven en wagenparksoftware nog altijd in de lift.

Terugloop
Het Amsterdamse concern heeft al lange tijd moeite het bedrijf mee te laten bewegen met veranderend consumentengedrag. TomTom slaagde er daarbij onvoldoende in de teruggelopen inkomstenstroom te compenseren met andere producten of diensten. De omzet van het bedrijf liep tussen 2010 en 2015 terug van € 1,5 mrd naar € 1 mrd. De nettowinst bedroeg in 2015 € 18 mln, in 2010 was dat nog € 110 mln.

De laatste grote reorganisatie bij TomTom stamt uit 2011. Toen werden 457 banen weggesneden. De nieuwe ontslagen zijn onderdeel van een grootschalige reorganisatie van de consumentendivisie. De reorganisatie betreft in totaal 170 werknemers, waarvan 110 personen bij andere onderdelen van het bedrijf ondergebracht zullen worden en 60 arbeidsplaatsen komen te vervallen. In totaal werken er meer dan 4.600 mensen bij TomTom.

 


- Advertentie -

OFFICIELE TOMTOM SHOP

 • TomTom Kaarten (Nieuw)
  TOMTOM Kaarten
 • TomTom Stemmen (Nieuw)
  TOMTOM Stemmen
 • TomTom Live Services (Nieuw)
  TOMTOM Live Services
 • TomTom Flitsers (Nieuw)
  TOMTOM Flitsers