Veel sport- en fitness nieuws van TomTom op IFA

Op de elektronicabeurs IFA in Berlijn heeft TomTom nieuwe versies aangekondigd van zijn Runner- en Spark-sporthorloges. Tevens introduceert ook een fitnesstracker, de TomTom Touch, die het moet opnemen tegen concurrenten als Fitbit en Jawbone.

Spark en Runner
De Spark 3 en Runner 3 krijgen voor het eerst de mogelijkheid een hardloop- of fietsroute in te plannen. Tijdens het sporten wordt deze als een lijn getoond op het scherm van de smartwatches, zodat dragers hun geplande route kunnen volgen. Er is geen stap-voor-stap navigatie zoals de autokastjes van TomTom dat aanbieden.

Ook als er geen route is ingepland, houden de sporthorloges bij waar de drager is geweest. Vervolgens kan dezelfde route altijd andersom worden gevolgd om de weg naar huis weer te vinden.

De horloges beschikken net als hun voorgangers over sensoren die de beweging, slaap en hartslag bijhouden. Ze zijn waterdicht en kunnen worden gebruikt voor verschillende sporten. De Spark 3 en Runner 3 zijn intern min of meer gelijk, maar verschillen licht in uiterlijk.

> Meer over de Spark 3
> Meer over de Runner 3
 

Touch
De TomTom Touch is de eerste fitnesstracker van het bedrijf en heeft naast het tellen van de stappen en meten van de hartslag een andere, unieke functie. De Touch kan het vetpercentage meten. Dit wordt gedaan door een signaal door het bovenlichaam te zenden waarna er een vetpercentage gemeten wordt. Heb je hier meerdere metingen van, dan is het gedurende een langere periode interessant om te zien of en hoe dit zich heeft ontwikkeld. De TomTom Touch gaat over de toonbank voor € 149 en wij bekeken hem alvast in onderstaande video.

> Meer over de TomTom Touch


- Advertentie -

OFFICIELE TOMTOM SHOP

 • TomTom Kaarten (Nieuw)
  TOMTOM Kaarten
 • TomTom Stemmen (Nieuw)
  TOMTOM Stemmen
 • TomTom Live Services (Nieuw)
  TOMTOM Live Services
 • TomTom Flitsers (Nieuw)
  TOMTOM Flitsers