All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Je zou denken aan de Go Professional 6250 met ook ingebouwde SIM....ben er nog niet uit of er ook een type bestaat zonder SIM, zodat je file-info via de Telefoon ontvangt.
 3. oké, dat valt dus nog wel mee ja. Ik ben altijd bang dat het veel data slurpt vandaar. Succes met de 620 dan maar Bram, dat ie nog lang mee mag gaan. Mijn trucker 6000 heb ik inmiddels bijna 6 jaar nu, dus zal ook wel binnenkort de geest gaan geven (even afkloppen) Ben er nog niet uit, welk type het dan worden gaat......
 4. Ik heb een SIM only van KPN (eigenlijk nog Telfort, maar die zijn samen gegaan met KPN) met 500 belminuten en 1gb data voor 16 euro per maand en hoef nooit bij te betalen...ik meen iets gelezen te hebben dat je bij veelvuldig gebruik van een Tomtom op 100mb p/m zit of zo, maar pin mij daar niet op vast. Ben vanavond overigens de Go 620 wezen ophalen in Leiden, was van een man van in de 80 die hem niet meer gebruikte (100 euro mocht ik hem meenemen)....voor zijn deur meteen alles aangemeld (telefoon, account enz) en kreeg meteen de filemeldingen te zien (dus live verbinding) en heb ook nog eens Livetime flitsers....die Essential was namelijk na 6 maanden al afgelopen (niet alles goed gelezen dus)....nou ja, mag hij dan een tikkeltje trager zijn dan die Discover, maar heb dit liever met alles goed werkend (heb zelfs de World editie, maar wat moet je daarmee). En thuis uiteraard meteen alles ge-updated, wifi instellen en 9gb aan data stond klaar.
 5. Wat ik mij dan weer afvraag Bram, hoeveel mb bent u gemiddeld kwijt aan het data verbruik van de live service????
 6. Tsja, zoals ik al schreef, dat was precies de reden dat ik hem kocht (snellere processor).....ik schrijf niet voor niks de problemen op die ik ondervond, met vorige toestellen (zoals de Essential) had ik dit niet...uit de doos vrijwel meteen werken en zo hoort het ook. Ik ben nu eenmaal geen beginner met Tomtom, gebruik hem dagelijks zoals wel bekend. Vanavond komt de Go 620 binnen....de Premium met ingebouwde SIM van Vodafone hoef ik ook niet meer, met telkens weer het gedonder bij het passeren van de grens (Belgie vooral), had de Essential totaal geen probleem mee (ik zit bij KPN met de mobiel en dus werkt Live daar ook mee).
 7. Koppelen van een discover met een gsm is kinderlijk eenvoudig .Ook een 620 moet je met je gsm verbinden. Tomtom is denk ik helemaal gestopt met het maken van connected devices.Jammer genoeg.Ik werk al tijdje met een Discover, en het andere menu wen je snel aan.Wat veel belangrijker is, is dat een discover echt vele vele malen sneller is dan bv een 620.
 8. Tja, ik zweer bij een apparaat met ingebouwde sim, dan heb je dat gedoe niet met koppelen aan de telefoon
 9. Ik had eergisteren de Discover 6 inch binnen gekregen, de Essential 6 inch verkocht (de Discover zou sneller werken)....maar wat een gedoe zeg om een Live verbinding tot stand te brengen tussen mijn mobiel met die Discover....met de Essential werkte het meteen en gisteren dacht ik dus dat HDT werkte, maar dat bleek niet het geval en laat er nu juist bij de Benelux en Ketheltunnel enorme files staan (hoorde op de radio 7 tot 10 km file)..dus 1 en al narigheid onderweg...was trouwens rond heel R'dam een puinhoop, moest naar de Vondelingenweg (Shell). Dus ik heb hem vanmorgen ingepakt en zend hem retour naar Bol.com....nog nooit een zo'n slecht werkend product van Tomtom te hebben gekocht, de meesten mochten meteen blijven...dus mensen, pas op met het kopen van een Discover.....overigens ook een totaal anders werkend menu, zat mij rot te zoeken onderweg...dat was dus eens maar nooit weer een Discover !! Moet wel een vervanger hebben met 6 inch scherm (want dat bevalt mij wel)...de go 620 zou een optie zijn voor mij (wie heeft er ervaring mee?)
 10. Earlier
 11. Dank je Cor.....gaat al een stuk beter nu, ben gisteren even bij ze langs geweest en we hebben in goed overleg besloten dat ik voorlopig even 2 dagen per week beschikbaar ben (gaat dat goed de komende tijd, kan ik een dagje extra pakken)....er is maar 1 aandachtspunt en dat is dus mijn rechtervoet waarmee je gas geeft en moet remmen en vooral dat laatste is een puntje, ik moet er gewoon zeker van zijn dat ik voldoende kracht heb om een noodstop te maken (normaal remmen gaat prima), dus hebben we hier een doodlopende straat met alleen maar een fabriek, dus daar geef ik vol gas en dan daarna een noodstop gemaakt...dat ging prima, was dat niet zo, ga ik gewoon niet de weg op. En nog geen ritten buitenland zoals een paar maanden geleden, heen en terug naar Heilbronn...een doos demonstratie koekjes voor een bekende koekfabricant die wij als klant hebben. (sorry, even offtopic als moderator)
 12. Zo Bram, dan is even wat minder man, hoop dat je snel opknapt en weer mag beginnen met kortere ritjes...... heel veel sterkte man..
 13. 71 lekker gaan genieten Bram, straks kan het niet meer.
 14. Ik ben 3 weken ziek geweest, 2 weken ziekenhuis gelegen, moest gedotterd worden aan het rechterbeen, dus het koerierwerk staat al een tijdje op een laag pitje (en helaas dit forum ook, maar ben er weer)....maandag even babbelen met ze (zit al 30 jaar bij ze)...of ik nog wel door zal gaan, inmiddels 71 en maakte tot een paar maanden terug nog retourritjes naar O.A. Heilbronn (1300 km op 1 dag), ze trekken wel aan mij, ik heb veel ervaring, klanten kennen mij en andersom...ben een echte Petrolhead, maar er zijn grenzen.
 15. Rond 2007 gebruikte men nogal eens TMC als filemelder, tot de eerste Go Traffic? (ben het nummer even vergeten) met ingebouwde SIM van Vodafone verscheen...een aantal bekende Tomtom gebruikers (waaronder beroepschauffers, incl ondergetekende) kregen toen van Tomtom een toestel opgestuurd en zijn ze gaan testen. (dit staat nog op de voorloper van dit forum, Jouw Nav...weet niet of die nog in de lucht is) Nu moet ik zeggen dat in de begintijd met HD Traffic (zoals het heette) de filemeldingen via de server van Tomtom, ook niet echt om over naar huis te schrijven was..die test Tomtom was overigens na een jaar al niks meer waard, omdat ze daar geen kaart update van verkochten. Daarna verschenen de Go 7/950 met ingebouwde SIM waar je een jaarabonnement op moest nemen voor file info....meen dat het toen 50 euro per jaar kostte....was blij toen Tomtom begon met Live onbeperkt (zolang het toestel blijft werken, gratis file info), later de Go 1000 serie enz (en nu heb ik de 6'' Essential). De laatste jaren is de file info een stuk beter geworden...mijn Essenstial 6'' gaat binnenkort wel de deur uit want had vorig jaar bij aankoop (nieuw) over het hoofd gezien dat na 1 jaar de mobiele flitser automatisch stoppen (moet je weer extra betalen voor een abonn)....wel Live kaartupdate en zo en filemeldingen via internet van je mobiel, wat overigens prima werkt. Het gaat dus weer eentje worden met zowel Live kaarten, file info EN mobiele flitsers....moet eens even gaan zoeken welk type dat gaat worden. DUS Franskia....neem er eentje met ingebouwde SIM of eentje die traffic meldingen via je smartphone ontvangt, je zult enthousiast zijn.
 16. Nog snel gegaan zeg, ik heb "dingen" al maanden geleden gemeld, maar die zijn nog steeds niet opgelost, dit gelukkig wel nu.
 17. Hier een update. Op 6 april heb ik het gemeld via TT Mapshare Reporter. En zie, het is opgelost!
 18. Ik heb in het verleden ook wel TMC gehad maar was onbetrouwbaar
 19. let wel op dat bij het updaten van uw systeem u de optie laadpalen uit vinkt, want als u deze ook updatet dan komen ze automatisch weer op het scherm terug
 20. Tja... TMC is al aardig achterhaalt en werkt ook alleen op de bovenliggende autosnelwegen, en niet op provinciale wegen en dergelijke. TMC werkt door de radio data die enkele radio stations mee zenden, en zal dus nooit zo actueel zijn als bijvoorbeeld TT Traffic. Er zullen nog maar weinig navigatie systemen zijn die hun info via TMC krijgen, omdat info via ingebouwde simkaart veel actueler is.
 21. Een RDS-TMC ontvanger wordt van informatie voorzien door radiostations die ook TMC informatie mee sturen. Deze manier kan wel werken maar is over het algemeen onbetrouwbaar, en is in geen geval te vergelijken met de verkeersinformatie die via de TomTom servers wordt verstuurd naar de devices. In principe heeft het ontbreken van informatie dus niets te maken met TomTom, maar met de gebrekkige informatie die door radiostations wordt meegezonden met het RDS signaal.
 22. Ik heb een Start52 met een RDS-TMC ontvanger (volgens de doos van TT geschikt). Het is inmiddels al 2 keer voorgekomen dat ik in een file terechtkwam, de laatste stond er al meer dan 45 minuten, zonder dat ik een melding kreeg. Hoe actueel is de verkeersinformatie want soms komt er een melding, terwijl er niets aan de hand is (weet niet of er wel iets aan de hand was). Gelukkig wist ik in beide gevallen vanwege de verkeersinformatie op de radio de files te vermijden. In het laatste geval stond de file inmiddels al tot aan de afrit die ik nog kon nemen, dus TT liet mij aardig in de steek.
 23. Gelukt nu verdwenen
 24. Ok bedankt dan doe ik dat
 25. Je kunt ze niet verwijderen, maar je kunt wel instellen of je ze wel of niet ziet: Menu - Instellingen - Uiterlijk - Toon POI-lijsten op kaart - Oplaadpunt - Verberg
 26. Een tijdje geleden kreeg ik de electrische oplaadpunten op mijn 6200 en die staan er dan dus op. Ik rij nog ouderwets op benzine en wil die poi's eigenlijk wel verwijderen. Ik heb het systeem al eens reset maar hoe verwijder ik dit?
 1. Load more activity