All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Nieuwere apparaten zoals de 5200 en de 6200 updaten via wifi en hebben geen MyDrive nodig. Ik heb trouwens ook geen problemen gemerkt met welke update dan ook.
 3. Volgens mij kan dat niet bij deze generatie apparaten. Bij mijn GO 5200 in ieder geval niet.
 4. Ik gebruik geen Mydrive wat nu?
 5. Niemand die hier een antwoord op kan geven?
 6. Hallo, Ik heb een TT5200 en ook mijn poi bestanden verdwijnen in het buitenland. Soms na een dag en soms na drie of vier dagen. De ene keer staat de naam van de poi bestanden nog wel in mijn plaatsen maar is het bestand leeg en de andere keer is gewoon het hele bestand verdwenen. Alleen in Nederland blijven de bestanden in de TT staan in de rest van Europa verdwijnen ze. Bij mij komen ze alleen terug na verbinding met het internet en na het opnieuw opstarten om dan na een of meer dagen weer te verdwijnen. Als iemand een oplossing heeft dan hoor ik deze graag.
 7. hoi mannen (en/of vrouwen), Ik ben op zoek naar een alternatief voor het programma PoiEdit om zelf een Pot bestand naar de tomtom te maken, omdat ik overgestapt ben van Windows naar Apple. Wie weet een alternatief???? PoiEdit werkt niet op een iOS besturingssysteem namelijk........ Nu kan ik geen aanpassingen en toevoegingen meer maken.....
 8. Ik heb in mijn Seat Arona ook een eigen navigatie. Heb de TT 6200 er altijd bijzitten en laat deze ook beide wel eens de route wijzen. Geregeld geven ze dan beide een andere route aan, ik houd altijd de TT aan waar ik heen moet. Dat Seat scherm is leuk voor info van de auto maar een lange route geef mij de 6200 maar. Flitsers worden door de auto al helemaal niet doorgegeven.
 9. Verbaasd mij wel want elke 3 maanden komen er nieuwe kaarten uit waaronder ook die voor de Carminat (Renault). Het zou betekenen dat TomTom voor Renault oudere kaarten verstrekt. Voor wat betreft de Tesla denk ik dat hun navigatiesysteem toch echt beter werkt dan een losse TomTom. In de kaarten is ingebouwd waar je kan laden bij hun eigen laadpuntenen als dat wijzigt omdat er iets stuk is dan welde laadpaal bezet dan krijg je dat onmiddelijk door. Ook hoever je nog kan rijden rekening houdend met files en opstoppingen.
 10. @Binary Hier hetzelfde probleem! Via de Tom-Tom-website wordt je ook niet veel wijzer (usb-kabel controleren, MyDriveConnect installeren, navigatiesysteem resetten) Na de vorige update, de melding mbt "drukke servers", wat natuurlijk zou kunnen, maar dagen/weken wijst op een niet vermelde fout in het programma! Óók de nieuwste (programma)-update installeren gaf geen verbetering ....... Maar even te rade bij jouwtomtom.nl waar een "lotgenoot" het zelfde probleem beschrijft met daarbij de gevonden "oplossing". Dus volledig deïnstalleren van MyDriveConnect (!) en daarna opnieuw de nieuwste versie installeren zou moeten werken. Niet zonder slag of stoot, dus! Vaker probleem dat er geen verbinding(kan) worden gemaakt met de Via135. Na een aantal keren aansluiten én programma opstarten, wordt uiteindelijk het navigatiesysteem "gezien". en is er geen drukke server meer ....... Daarna is het updaten een fluitje van een cent. Dus @Binary, bedankt voor de tip ! Het werkt uiteindelijk wél. PS: de problemen zijn ook nog afhankelijk van de gebruikte laptop; een probleem bij Acer geeft géén probleem bij Asus..
 11. Earlier
 12. Stel je heb een poi bestand van een externe aanbieder. Hoe laat je je dan waarschuwen als je in de buurt komt? Voor beeld is een flitser, ik wil dan een melding krijgen dat er een flitser naderd. Ja ik weet Tomtom heeft ook flitsers en die doen het goed.
 13. Wel voor veel - maar niet uitsluitend voor wifi ontvangers.
 14. En dat verbaast mij niets......... Het probleem van de meeste inbouw navigatie systemen zijn veel minder up-to-date. Ik heb een Renault Mégane gereden met Tomtom kaarten via het R-Link systeem, maar die lopen minimaal één jaar achter met de Tomtom systemen zelf (om maar wat te noemen)
 15. Op de A12 paralelbaan bij Utrecht met trajectcontrole 80 km staat mijn tomtom 130 na laatste update.
 16. Ik zie toch soms een Tesla met tomtom boven de grote orignele display hier in Utrecht rondrijden, dus die zijn blijkbaar beter als die van Tesla.
 17. Blijkbaar dus alleen voor Wifi ontvangers........
 18. Versie 19.201 Uitgebracht op 8 oktober 2019 Deze update is voor: GO 520 Wi-Fi, GO 5200 Wi-Fi, GO 620 Wi-Fi, GO 6200 Wi-Fi, GO Basic, GO Camper (EMEA), GO Essential, TomTom GO Premium, TomTom GO Premium X, GO PROFESSIONAL 520/TRUCKER 520 (For US), GO PROFESSIONAL 620/TRUCKER 620 (For US), GO PROFESSIONAL 6200, GO PROFESSIONAL 6250, Rider 500/550, VIA 53
 19. Dat heb ik ook op het stuk A4 bij het Brugrestaurant (Schiphol - Nw Vennep), waar je 130 mag EN Trajectcontrole is...evengoed op dat korte stuk regelmatig mobiele flitsers, ik kijk dan even zo goed als mogelijk is met 130 en klik eerst de Trajectcontrole weg en dan de vraag Flitser Ja of Nee... op Nee drukken (mij is daar nog nooit iets opgevallen qua flitsers).
 20. Alleen hebben Tesla rijders een eigen navigatie, en zitten helemaal niet op Tomtom te wachten
 21. klopt en nu krijg ik daar ook steeds de melding dat er (meerdere) mobiele flitsers staan, terwijl dat de nieuwe camera's zijn van de trajectcontrole die binnenkort daar start.....
 22. Nope. Is mij ook opgevallen. Net zoals die eeuwige flitser op N205 boven Vijfhuizen in zuidelijk richting...
 23. Update : Was toch iets te snel met deze draad...heb het na weer opnieuw zoeken opeens gevonden....voor degenen die ook met dit probleem zitten : Ga naar Instellingen....dan Uiterlijk kiezen en dan naar : Toon POI lijsten op kaart en bij de Go Premium staat daar maar 1 POI in en dat is Oplaadpunt met de optie : VERBERG...die aanklikken en klaar (maar voor Tesla rijders natuurlijk erg handig dat je om de paar 100 meter een laadpaal ziet)
 24. Sinds ongeveer 1 week rijd ik met de nieuwe Go Premium, de opvolger van de Go 5200 (ook deze had vandaag heel even geen contact met de Live server, dus kruisje rechtsboven)....en op het beeld (vooral bij grotere steden) stikt het van de afbeeldingen van een stekker...ik las ergens dat dit laadpalen zijn....maar als trouw dieselaar zit ik daar helemaal niet op te wachten, doe mij maar alleen gewone benzinepompen als POI....maar nu de vraag : HOE KRIJG IK DIE STEKKERS WEG?? Ik heb het hele menu doorzocht en kwam wel iets tegen over laadpalen, maar NIET hoe ik die kan weghalen....het maakt het beeld ook behoorlijk onduidelijk, dat ik soms de route zelf nog maar moeilijk kan zien. Weet iemand hier hoe ik die POI kan weghalen??
 25. Sinds gisteren (maandag 30 september) heb ik een Tomtom Go Premium 5 '' (opvolger van de Go 5200)….mijn Go 5200 was op dezelfde dag onderweg naar de nieuwe eigenaar. Gisteravond meteen alles geupdate, nieuwe kaart en Navcore….moest vanmorgen iets ophalen in Zoetermeer (boeren protest wist hij mooi te omzeilen door ver van den Haag te blijven) en ik moest dat brengen naar Groningen...dus een mooie gelegenheid om e.e.a. te controleren en inderdaad, op de A6 van (voorbij) Almere richting Joure waar je zeker weten 130 mag, gaf hij 100 aan en pas later 130, terug over de Afsluitdijk net voorbij Den Oever de A7 was eerst 100 en daarna 130...dus qua max snelheden zitten er fouten in de kaart (of de nieuwe Navcore ?)….overigens bleef tijdens die hele rit de Liveverbinding wel constant aanwezig. Nog iets wat ik las over de Go Premium.....er schijnt nu een DAB+ ontvanger in de Go Premium te zitten (voor nog meer file info), maar kan het uit de technische gegevens niet halen, misschien weten anderen dat hier ? En de stem Bernard klinkt iets beter (helder) dan in de 5200, was wel weer een verademing vandaan met alle informatie onderweg....gisteren had ik voor nood even mijn reserve navigatie bij mij, een MIO met TT Navigator en kaart 9,90...geen flitsers, geen filemeldingen en de rustige stem van Eva.
 26. Het is nog veel erger dan de verkeerde snelheden....ik rijd nog steeds 4 dagen per week overal rond als koerier (jl. vrijdag 697 km alleen in NL) en mij valt iets anders op : de pijlen die je laten zien na hoeveel km (beneden de 10 km links of rechts aanhouden danwel afslaan) kloppen niet meer. in het begin..ik zat mij te verbazen toen ik diverse malen na bijvoorbeeld 5 km de afslag moest nemen (ik al kijken op de file kaart of er een file in aantocht was, maar NEE dus)….om na 1 km verder opeens links aanhouden stond aangegeven (en dat klopte ook), daar had ik met de vorige kaart geen last van....dus er is met de laatste kaartversie e.e.a. aan de hand blijkbaar, hopelijk kunnen ze dit snel oplossen met een Update....overigens kregen we onlangs ook een nieuwe Navcore, waar het ook aan zou kunnen liggen. Jammer....het ging de laatste tijd juist goed, wel heb ik vrijwel elke dag verbindingsproblemen met HD traffic (Live verbinding via Vodafone met ingebouwde SIM dus)...zie dan een kruisje staan bovenin de Live balk rechts en dat net op momenten dat je juist de file info hard nodig hebt. Ik zal overigens vanaf komende maandag ook die snelheden eens goed in de gaten gaan houden, dit was mij nog niet opgevallen.
 27. Niet alleen de aangegeven snelheden in deze kaart van Nederland zijn slecht, maar in Duitsland begreep ik op een gegeven ogenblik echt niet meer hoe hard er gereden mocht worden.... alle snelheden kwamen voorbij 50, 70, 80 en 100. Gelukkig ben ik er bekend en is deze weg bijna overal 100 km/h, behalve op een bepaald stukje waar je 70 moet.
 1. Load more activity