All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. @BramvT Dit gaat over MyDrive en niet over welk nav doosje dan ook. @Manusco Ik kan het niet reproduceren. Bij mij verandert er niets aan de route als ik naar Marum (toevallig mijn geboorteplaats) wil navigeren. Wel ik als 'vermijd snelwegen' aanklik, maar dat is logisch.
 3. Sorry, Ik dacht dat je een update voor de 5200 bedoelde.
 4. Ik heb hier eerder nooit last van gehad. Dus moet het m.i. aan de laatste update liggen dat MyDrive dit nu wel doet.
 5. Wat heeft de laatste update er dan mee te maken?
 6. Ik rijd kriskras door NL, Belgie en Duitsland (ben al 30 jaar koerier en bijna 5 jaar met pensioen), ik heb altijd de snelste route aan staan en v.w.b. Tolwegen ook automatisch kiezen...ik hoef geen meldingen te krijgen op mijn scherm dat er een andere route klaar staat...soms zie je dat niet en dan kom je er achteraf achter dat je opeens in een file staat (ook die staat op automatisch)...of, als voorbeeld, over de Botlekbrug moet terwijl er in de Botlektunnel op de A15 geen file meer staat. Zo moet ik ook nogal eens vanaf Alkmaar naar Terneuzen of Sluiskil....gestel dat ik Tolwegen UIT heb staan, pakt ie een route via Antwerpen (The Horror) en dus niet de Westerschelde tunnel. Ik laat dus mijn Go Premium 5'' (opvolger van de Go 5200) zelf nadenken wat het beste is, en dat rijdt wel zo ontspannen is mijn ervaring. Jouw onderste afbeelding is wat ik krijg indien ik al een route heb staan en in het menu op Huidige Route klik en dan op Zoek Alternatief....verder krijg ik die route afbeelding dus niet, omdat ik dus (zoals ik al aangaf) alles op Automatisch heb staan. Overigens is er weinig mis met mijn Tomtom, zeker niet qua route kiezen...(en ik update hem zodra ik een melding krijg), alleen de Live verbinding vanaf Breda naar Antwerpen is een crime, steevast elke keer een kruisje, dus geen file info.
 7. Toch vreemd, want in die " hoek" heb je helemaal geen tolwegen, dus mag dit totaal geen verschil maken met plannen.........
 8. @Bika, Ja, dat klopt. Het onderste voorbeeld is ook de normale situatie, dus "met"tolwegen. De eerste geeft maar één mogelijkheid, dat is de route met "vermijden van tolwegen". @lexzie, Dit gaat over een route gemaakt im MyDrive, die ik wil doorsturen naar mijn systeem. Het gebruikte navigatiesysteem is hier niet van belang.
 9. Maar gaat dit over een TomTom 5200? Ik zit alleen screenshots van de navigatietool op de website van TomTom.
 10. Het onderste voorbeeld heb ik ook wel eens zo. Je kan dan kiezen welke route je wil nemen, ik heb aan staan de snelste route. Als ik deze route kies hetzelfde als onderste plaatje.
 11. Het gaat om de route van Kampen naar Marum ( Gr). Zie de bijlage.
 12. Nederland heeft wel degelijk tolwegen/tunnels.......... Bij 's-Gravendeel en bij Terneuzen naar Middelburg..........
 13. welke route was dat want heb ik ook nooit meegemaakt
 14. Gisteren even snel een route maken in MyDrive, die ik dan door kon sturen naar mijn Go 5200. Toen ik naar de gemaakte route keek leek mij de gemaakte route niet logisch, kris kras overal tussendoor i.p.v. de snelwegen. Na wat zoekwerk het probleem gevonden, voor mijn vakantie had ik routes gemaakt, en daarbij de optie "tolwegen vermijden"gekozen. Na dit te hebben uitgezet kreeg ik inderdaad een normale, snelle route via de snelwegen. Dit bevreemd mij, in Nederland zijn geen tolwegen, dus zou de gemaakte route niet moeten afwijken. Ik krijg sterk de indruk dat er bij de laatste up-date van alles is misgegaan, nu de tolwegen, en al eerder rapporteerde ik de snelheden, die niet kloppen.
 15. Straatnamen spreekt hij goed uit,alleen sommige stadsnamen blijft het stil waar dat vroeger niet het geval was.
 16. Ik heb ze er ook maar afgegooid. Bedankt voor de tip.
 17. Earlier
 18. Niet alleen fouten in snelheden (ben ik ook inderdaad tegen gekomen) maar al jarenlang zijn er een hoop huisnummers verdwenen....probeer maar eens Prins Clauslaan 60 in Den Haag in te toetsen (rechtbank Den Haag), krijg je alleen 20 (wat ook een deel van de Rechtbank is)...dit ontdekte ik al zeker 8 a 9 jaar geleden, nog op de voorloper van dit forum, JouwNav.nl. En die Rechtbank staat daar al een tijdje....ook elders kom ik (vooral bij bedrijven) ontbrekende huisnummers tegen tijdens het koerieren....en dat was in de begintijd, dus nog met de Go 630 e.d. rond 2009 veel minder het geval, alhoewel je toen weer het probleem had dat hij hele straten niet kon vinden.
 19. Hierbij komt ook nog eens dat voorheen een stuk eenvoudiger was om een aanpassing van de snelheid op je eigen tomtom te maken, de aanpassing werd dan in theorie verzonden en tot de eerstvolgende kaartupdate bleef je dan in ieder geval met de door jou aangepaste snelheid rijden. Laat ik het zo zeggen, het doorgeven van mogelijke aanpassingen is er niet gemakkelijker op geworden. Laatst nog een poging gedaan om de juiste snelheden in de N307 te zetten op de site maar na geruime tijd klooien heb ik het maar opgegeven...
 20. Gisteren en eergisteren behoorlijk veel gereden, dwars door Nederland. Hierbij viel mij inderdaad ook op dat er héél veel foute snelheden worden aangegeven. Op een 130 km weg gaf het systeem 100 aan, waar het 100 was 80, en waar ik 80 mocht werd ineens 130 aangegeven. Kortom, het is een ramp met de snelheden. Het ergste is dan nog dat ik heb ingesteld om een piepje te krijgen bij overschrijding van de snelheid. Het systeem blijft piepen. En om nog maar te zwijgen van de situatie dat ik nu te hard rijd zonder melding te krijgen!!
 21. Dank je wel....
 22. Van de website van TomTom: 020 8501022 Maandag t/m vrijdag : 09:00 tot 17:30 Houd het serienummer van je apparaat of je geregistreerde e-mailadres bij de hand. Zo kunnen we je sneller helpen.
 23. Heeft of kan iemand mij hier het telefoonnummer voor service van TomTom geven.? Bedankt...
 24. Inderdaad, en die update kreeg ik vandaag ook
 25. Die optie is er wel degelijk. Ga in het menu naar Instellingen dan naar Uiterlijk daar kan je de poi lijsten aan of uit zetten.
 26. Ik had de laadpunten er ook ineens op staan, nergens een optie om ze er helemaal niet op te zetten. Dat mag toch hopelijk wel een eigen keuze zijn. Nu komen er ook updates voor de (onnodige) laadpaal POI's. Ben er niet erg blij mee.
 27. Tja, ik lees zo vaak de vragen van anderen en de geboden oplossingen, en dan vind ik het wel zo netjes om feed back te geven. Misschien heeft iemand anders hier ook wat aan..
 1. Load more activity