All Activity

This stream auto-updates   

 1. Today
 2. Yep, dit lijkt te werken !!! Kreeg wel lading Norton meldingen over foute site etc.etc. dus even op andere manier gedaan. Wellicht is dit nog handig : Als je je reisplan in Google Maps maakt dan moet het geconverteerd worden naar itn. Ik vond daar dit enorm handige tooltje voor : http://www.benichou-software.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=4&lang=en Vooral als je de touristische routes wilt gebruiken dus van A via BCDE naar F is dit enorm handig. Route in maps maken. Link kopiëren in progje, kiezen voor TomTom itn en opslaan. Tom aankoppelen en bestand in de itn map zetten. Ik ga het even thuis uitproberen deze week. Dank voor de hulp. Erg blij mee !!!!
 3. Yesterday
 4. Geen idee waarom je er niet bij kunt hier is een linkje https://www69.zippyshare.com/v/yYvmY4K0/file.html
 5. Hoi.....de schatkamer....daar mag ik blijkbaar niet in. Geen idee waarom niet. Zie bijlage. Maar er is vast een manier om eraan te komen. Kan het via WeTransfer of zo?
 6. Het menuutje staat ook in de schatkamer en je kunt het aldaar downloaden. We horen graag of je er iets aan hebt en of het wel of niet werkt.
 7. Last week
 8. U reageert dan ook op een topic uit 2010. Dat gaat dus over Tommie's van dik 9 jaar oud......... Die zullen (helaas) niet meer werken...........
 9. Heb XL Classic. Helaas....dit werkt bij mij ( blijkbaar ) niet...
 10. Hoi, helaas kan dit bestandje niet meer gedownload worden. Het zou mij ook enorm helpen. Ga binnenkort op vakantie en zou ook graag een reisplan op mijn TT XL zetten die deze functie nu niet heeft. Het is een XL Classc ( Serie GV ) Heb deze geprobeerd maar dat lukte niet.
 11. En vergeet niet het zelfde account op de PC en Tomtom te hebben, anders synchroniseert hij ook niet.......... En het werkt wel degelijk hoor, ik heb zelf ook meerdere POI groepen waar duizenden locaties in gezet kunnen worden (altijd eerst op de PC, en dan synchroniseren naar je Tommie)
 12. Het plaatsen van POI's dient inderdaad te gebeuren via MyDrive Connect. Importeer het bestand in MyDrive Connect en laat het synchroniseren. Afhankelijk van de bestandsomvang kan dat enige tijd duren. Je ziet de bestanden helemaal onderin 'Mijn Plaatsen' verschijnen. Je kan geen iconen toevoegen alleen maar een bepaalde kleur. Dat is niet erg handig maar het is helaas niet anders.
 13. Hij staat hier prima hoor, je bijdrage..tenzij collega moderatoren daar anders over denken. V.w.b. de nieuwe serie van Tomtom, wat overigens alweer een jaar of 3 a 4 zo is....die zijn niet meer benaderbaar op een PC, dus dat je met Windows Verkenner wat kan toevoegen of verplaatsen enz. Dat is toen gedaan (naar wij aannemen) vanwege het illegaal copieeren enz....aangezien ik mijn Tomtom (Go 5200) alleen gebruik voor koerieren 4x per week en ik geen POI's gebruik, kan ik je geen antwoord daarop geven, maar er zijn hier genoeg ervarings-deskundigen die je er misschien mee kunnen helpen. Overigens begrijp ik je wel...in het verleden, dus bijvoorbeeld nog met de Tomtom Go 950 live... kon je je Tomtom naar eigen inzicht en voorkeur instellen, er waren toen veel meer schermkleuren, stemmen en andere leuke zaken ter beschikking op het internet.
 14. Earlier
 15. Ja, waar moet ik het plaatsen? Geen enkele rubriek is de correcte denk ik. Voor mijn werk heb ik altijd een Garmin gehad, specifiek voor véél zelfgemaakte POI's. Ik heb het dan over een 50.000-tal POI's alleen al voor onze provincie. Dat werkte perfect op de Garmin. Dat was onderverdeeld in een aantal categorieën en je kon ze altijd makkelijk terugvinden met de zoekfunctie. Gewoon de Garmin aan een PC hangen, de POI file (naam.gpi) in de POI map droppen, en klaar is kees. Elke POI groep had zijn eigen icoontje dat je ook nog zelf kon ontwerpen. Nu is men overgestapt naar Tomtom. Ik heb een Tomtom Go basic, laatste model denk ik. Ik dacht dat het identiek zou werken als bij Garmin. Maar volgens mij heb ik het mis. Ik hang de Tomtom aan een PC (of Mac) en ik zie hem niet verschijnen in de verkenner. Dus ik ben op zoek gegaan naar hoe het wel moet. Blijkbaar moet je nu via mydrive.tomtom ? Daarna zou dat automatisch 'via de cloud' gesynchroniseerd worden. Ik heb geprobeerd met een gedownload POI bestand (OV2) met tankstations, gewoon om eens te testen. Maar ik krijg het niet voor mekaar. Hij wil de POI's niet synchroniseren. Daarna met een ander POI bestand geprobeerd, maar die neemt hij niet eens aan. Allé zeg, dit is toch geen rocket science? Of vergis ik me? Blijkbaar kan je ook geen zelfgemaakte icoontjes gebruiken, maar moet je kiezen uit een paar kleurtjes. Wat een gedoe zeg. Doe ik iets fout?
 16. Ongelooflijk dat iemand dat weet uit te vinden.
 17. En dank voor deze gratis tip
 18. Heb de afgelopen anderhalve week diverse keren geprobeerd om mijn Tomtom bij te werken met de nieuwste kaart. Nog nooit eerder problemen mee gehad, maar deze keer kwam steeds opnieuw na een minuut of vijf 'bezig met voorbereiding' de melding: Onze servers zijn momenteel erg druk. Probeer het opnieuw - (of iets van die strekking). Vandaag maar eens op zoek gegaan met medegebruikers met hetzelfde probleem. En die waren er inderdaad, maar een oplossing vond ik niet direct, behalve iemand die aangaf dat het deïnstalleren en herinstalleren van MyDrive bij hem het probleem had opgelost. Uiteraard was ik enigszins sceptisch, maar toch maar geprobeerd.... en het lukte!!!! Dus hierbij mijn advies aan iedereen die ooit dit probleem tegenkomt: simpelweg verwijderen en herinstalleren van MyDrive zou best eens de oplossing kunnen zijn. Succes!
 19. Dank je wel voor je “reactie”. Het apparaat is inmiddels retour naar TT (scherm kapot). Het nieuwe (?) exemplaar is nadat ook daar de nodige gebreken aan zaten, met veel chatten, bellen, hersteloperaties etc. naar het schijnt eindelijk in orde. Issue kan wat mij betreft afgesloten worden.
 20. Om welk systeem gaat het??
 21. Normaal gesproken rij is altijd over de A6 vanuit Amsterdam, maar TT zegt de laatste tijd rij over Utrecht vanuit Alphen ad Rijn en dat doe ik dan ook.
 22. Dan pak je eerste de A27 neem ik aan tot je op de A6 terecht komt.....ik heb het over het stuk A6 vanuit Amsterdam, Muiden de A6 op en dan wil hij je later rechts laten houden, terwijl de hoofdbaan (links aanhouden dus) al klaar is.
 23. Ik rij geregeld van Utrecht richting Lelystad via de A6 maar gaat gewoon prima.
 24. Hier inmiddels ook geïnstalleerd, zul je zien dat ik voorlopig niet op de A6 hoef te zijn
 25. Staat er ook op bij mij (Go 5200), zal mij benieuwen of er wat nieuwe wegen, die al bijna een jaar klaar zijn, nu ook actief zijn gemaakt in deze kaart. Het stuk A6 bijvoorbeeld in de richting Lelystad bij Almere.
 26. Deze keer was er ook een flitsupdate bij.
 27. Inderdaad, krijg vandaag kaart v10.35 aangeboden in het updatescherm! Ga ik er morgen maar eens opzetten, naast de update voor de flitser-DBase die overigens gestaag blijft groeien. Om de haverklap krijg ik daar een update voor.
 28. Staat er een nieuwe kaart klaar.
 29. Dank je wel voor de suggestie. Apparaat was volledig opgeladen en lag aan een bron met 5,2 v. Ook op sigarettenaansteker in de auto geprobeerd. Op beide voedingsbronnen eerder geen problemen gehad. Inmiddels retour naar TT: er was namelijk nog een 'euvel': geen GPRS. En dat voor een vervangend apparaat dat volgens TT volledig was getest op alle functionaliteiten etc. PS Dat vervangende apparaat ipv mijn 1 jaar oude TT die vanwege onherstelbare batterijprobleem naar het autokerkhof is gebracht.
 1. Load more activity