midway

Leden
 • Content count

  350
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by midway

 1. sorry,niet op mijn truck 6000 hoor. heb t gecontroleerd met google earth,t komt niet eens in de buurt.
 2. werkt dus niet, krijg alleen voorbeeld coördinaten!
 3. Klopt dat heb je goed gezien, je zie alleen de tijd van het eerst komende tussen punt.
 4. Heb hem ook meestal op 2D staan, zie je tenminste wat voor plaatsen je passeert en niet alleen het stukkie weg waar je op rijd op het moment. Alleen als het echt spannend word gaat hij tijdelijk op 3D.
 5. Hoop niet dat je het erg vind maar ik vond de 5150 een waardeloos apparaat. Als je er mee reed bv over de afsluitdijk op de cruise control dan varieerde de snelheid volgens de 5150 tussen de 75 en de 95 km terwijl de cruise op 86 stond. en vreemde routes dat hij gaf. Ik heb hem diverse keren terug gestuurd naar tomtom maar er veranderde niks en heb hem na een jaar maar ingeruild voor een 6000 die me een stuk beter bevalt maar wel heel erg wennen was.
 6. Ja de vrachtwagen kaart ben ik aan het downloaden volgens mij idd ook 976.
 7. Dank je Bram idd die Saskia bedoelde ik. Had een goed in het gehoor liggende duidelijke stem. Vind het toch raar dat die niet meer op de tt 6000 te krijgen is.
 8. op mn 740 en 950 had ik een vrouwelijke computerstem hoe ze hete is mij om het even. En die kan je niet op de trucker 6000 krijgen in ieder geval ik niet. wat dat plaatsnaam uit spreken in een vreemde taal betreft dan kan ik xander een hand geven dus zal het mij niet op vallen ben ik bang voor. Daarbij is dat frans toch een spraak gebrek dus kan hij er niet veel aan verknoeien. Trouwens Joure sprak hij ook altijd heel vreemd uit maar het viel me laatst op dat het nu correct gebeurd althans volgens mij.
 9. Ik had op m'n vorige tomtom's altijd eva, of was het nou vera, aan het woord, ook een computerstem. Nu heb ik Xander dat was de enigste nederlandse computerstem op de trucker. Ik vind een vrouwen stem beter te verstaan maar moet het nu dus helaas met een kerel doen, had in het begin best wel moeite met hem maar nu begint t te wennen. Maar is nog steeds niet mijn favoriet..
 10. Echt wel hoor Bram. Voer eerst een adres in en laat hem er naar toe navigeren. Dan zoek je tab huidige route en die open je en daar zitten de meeste opties die jij op noemt in boven gaande bericht.
 11. Ik zou de folie ook niet op het apparaat plakken maar op een karton die je dan in snij zodat je hem op de steel van de houder kan schuiven. Ik ben bang dat als je de folie direct op het apparaat plak dat de hitte nog te groot is en als je de hitte op afstand hou zou het effectiever moeten zijn denk ik?!
 12. Misschien een raar idee, kan je er niet een soort zilverfolie scherm achter hangen? Je kan van die zuignappen met een haakje in de handel krijgen of je plak de folie op een karton of zo. Dan heb je niet meer die directe warmte op je toestel. Je kan hem ook aan het dashboard maken (alhoewel ik hem aan het raam laag op het dashboard direct naast het stuur de beste plek vind) zodat hij niet in het directe zonlicht zit. Zo maar wat bedenksels, misschien kan je er wat mee.
 13. Ik heb ook een 6000 nadat mijn 740 ook live problemen had. Moest erg wennen aan het toestel. Heeft in mijn beleving minder mogelijkheden dan een 740 of 950 of ik heb hem nog niet helemaal door dat kan ook natuurlijk. Kocht hem voor 388 euro maar ik heb alleen live time kaarten. Zag dat hij er nu ook is met live time trafic ,flitsers en kaarten. Wel weer ruim 100euro duurder maar dat is een reken sommetje denk ik. veel wijsheid met je beslissing.
 14. Ik rij ook Scania. Door het vergeleken bij andere merken ver naar voor staande voorruit vond ik mijn tom nog al buiten bereik zitten. Als ik rijdende voort eens een ander adres in moet invoeren of de file info even wil raadplegen kon ik er moeilijk bij. Ik heb een telefoon houder bij de mediamarkt gekocht, zo eentje met een lange buigbare steel die je met een zuignap aan het raam bevestig. Daar waar je de telefoon tussen moet klemmen heb ik zo'n dashboard montageschijf geplakt. Daar zet ik de zuignap van de tom voet op en het resultaat is dat tom precies op de bovenrand van het dashboard leunt. Ik moet zeggen dat ik redelijk tevreden ben over het resultaat. Ik kan nu tom bedienen zonder dat ik over het stuur moet hangen omdat hij nu direct naast het stuur op de bovenrand dashboard leunt. Hij zit niet muurvast maar blijft wel op zijn plek, voor het beschadigen van het dashboard heb ik onder de voet die op het dashboard rust nog een stukje van een kleefmatje gelegd werd hij nog wat stabieler van ook. Je zou zeggen waarom zo moeilijk, ik heb wel een vaste auto maar spring ook wel eens en dan kan ik tom zo meenemen naar de desbetreffende auto.
 15. Eindelijk, hij is er. Ik heb gisteren de nieuwe 9.71 trucker kaart gedownload.
 16. Ronnie, Heb er vandaag eens op gelet wat mijne doet maar die wijst aan waar je naar toe wil (dus de ingevoerde route)en niet waar je naar toe kan(dus iedere zijstraat). Dus of jij begrijpt de tom niet of je tom deugt niet.
 17. Ja inderdaad dat is precies wat ik ingedachte had. Maar ja ik heb nu een TT trucker 6000 en daar kan ik zelf niks meer mee dus ben overgeleverd aan de goden van tomtom. Heb het al een paar keer bij ze op genoemd en hoop dat ze er wat mee doen. Het lijkt me super relaxed rijden nu zit je toch bij iedere op rit te kijken "staat er nog een inhaal verbods bord of niet".
 18. Sorry, loop hier al een paar jaar rond maar kan nog steeds geen nieuwe post aan maken, te goed weg gestopt vind ik. Maar om even toe de point te komen ik rijd nu alweer een tijdje rond met een tomtom trucker 6000 en die bevalt me een stuk beter dan die truck navigatie op de 1005 gebaseerd. Maar wat ik eigenlijk toch wel heel erg mis is dat TT geen melding doet van de inhaal verboden op onze snelwegen. Als ik nog had rond gereden met mn tt 740 dan had ik het zelf wel kunnen maken dus zo moeilijk kan het voor de herendames van tomtom ook niet zijn lijkt me. Maar het zou wel heerlijk ontspannen rijden als ik op mn scherm zou kunnen zien of er al dan niet ingehaald mag worden. Nu moet je toch wel heel erg op letten om het te weten vind ik.
 19. Sorry kan weer geen nieuw bericht aan maken dus dan hier maar. Ik heb gisteren eindelijk een nieuwe kaart aan geboden gekregen nl. de europe truck v956.6787
 20. Ik heb nog een 5150 te koop, heb hem een jaar gebruikt en ligt nu in de kast wegens aanschaf TT trucker 6000. Doe eens een goed bod.
 21. Het zal wel aan mij liggen maar ben al jaren op dit forum maar kan nergens vinden hoe ik een nieuw bericht kan plaatsen. Ik kan alleen reageren op ander mans berichten. Misschien een verbeter puntje?? om dit voor sukkels als ik wat duidelijker te maken!
 22. Ik heb een 5150 truck te koop. Hij heeft een klein jaar, tot tevredenheid, aan het raam gehangen. Dus wegens over compleet te koop. Doe een goed bod en hij is de jouwe. Reageren per PB, topic op slot.
 23. Ik dacht al dat het aan mij lag heb me rot gezocht en kon het echt niet vinden.
 24. Hallo, Ik heb heel wat favorieten in mn trucker 6000 staan maar als ik nu een route in voer en ik wil zien waar tt langs gaat staat de hele route vol met sterren in een blauw kringetje en kan ik de weg daar door niet meer zien. Is er een mogelijkheid om die favorieten niet te tonen op de kaart net als op mn 740 en 950?
 25. De palen van scdb werken wel op de 5150 (=gelijk aan de 1005) en op de trucker 6000 heb ik ze nog niet werkende.