Bart Wijnen

Redactie
 • Content count

  2,164
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bart Wijnen

 • Rank
  Redactie
 • Birthday 11/11/1970

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man

Recent Profile Visitors

4,067 profile views
 1. Is het niet gewoon de uitvoering van de uitrol van HD Traffic 4.0 in andere landen dan Nederland? Zie dit bericht.
 2. Naar het zich laat aanzien alleen een andere behuizing ten opzichte van de VIA 120/125 Live. En dan blijft alleen de naamsverandering over
 3. Niets verbazends aan, de site en het forum zijn volledig legaal.
 4. Nee, dat is nog niet het geval.
 5. Zowel tijdelijke (bijv. door een ongeval) als weekendafsluitingen in Nederland worden steeds vaker aangegeven op HD Traffic, voor zover ze op snelwegen plaatsvinden. Je kunt dan nog steeds routes plannen via de afgesloten weg. Afhankelijk van je verkeersinstellingen (niet automatisch herplannen), krijg je een waarschuwing dat een afgesloten weg in je route is opgenomen.
 6. Ik vermoed dat er niet al te veel meer wordt ontwikkeld aan TomTom HOME, nu voor de nieuwe modellen PND's een nieuwe applicatie is gemaakt. Daar is ook nog zat aan te repareren/uitbreiden.
 7. Inderdaad Loek, discussie gesloten.
 8. Bram, van harte beterschap toegewenst Het is al een goed teken dat je het forum alweer 'onveilig' maakt
 9. Ja, dat kan op alle typen TomTom, gewoon de power knop vasthouden na het tromgeroffel. Dan verschijnt de systeeminfo vanzelf.
 10. Tja, het is voor de meeste van ons geen Dakar Rally, waar een levende navigator naast je zit om onder het rijden intelligent te gaan zitten doen en je direct bewust maakt van onverwachte omstandigheden. Dan zal je toch even langs de kant van de weg moeten gaan staan en zelf aan je TomTom vragen of hij even een alternatief wil uitzoeken. En dat kost misschien wel 20 seconden in de situatie die je hierboven beschrijft.
 11. Mijn vorige post (de straal van 250 km.) ging over functionele inrichting van HDT. Wat jij hierboven schrijft, is een technische aangelegenheid. Uiteraard zit je in elk land op een GSM-netwerk aangesloten van dat betreffende land (in de meeste gevallen van Vodafone of een gelieerde onderneming). Dat netwerk wordt gebruikt om vanaf de TomTom-servers de HD Traffic informatie op te halen. Die informatie is steeds hetzelfde, ongeacht het land waarin je je bevindt. Nadat je van het ene land naar het andere land rijdt, komt er na enkele kilometers een moment dat je wisselt van GSM-netwerk, zoals dat ook het geval is voor je mobiele telefoon. Die wissel heeft geen effect op de informatie die je via HD Traffic te zien krijgt.
 12. De redactie van deze website beschikt over alle typen TomTom apparatuur. Deze hebben we voor reviews en/of voor beta-tests.
 13. De straal rondom je locatie waarin je files te zien krijgt op je TomTom (elk type!) is 250 kilometer. Of je files te zien krijgt in het buitenland, heeft niets te maken met de provider waar je gebruik van maakt, puur met de straal rondom je locatie. Hier in Tilburg krijg ik files te zien van een groot deel van Nederland, groot deel Ruhrgebied, Belgie en een klein stukje van Noord Frankrijk. Als je in Venlo zit, zie je over een groter deel van Duitsland files, maar zeker niet tot in bijvoorbeeld Hamburg, Berlijn of M
 14. Helaas gaat dat voorlopig niet lukken op een GO1005.