N.P.S

VIP leden
  • Content count

    952
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About N.P.S

  • Rank
    750+ poster

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Er is een nieuwe update 17.302.002
  2. Donderdag de update uitgevoerd en de TomTom uitgeschakeld. Nu, 4 dagen later is de accu van m'n 5200 nog volledig geladen (volgens het accusymbool).
  3. Heb geen oplossing, maar wel een vergelijkbaar probleem. Niet met een TomTom, maar met een tablet. Gebruik een originele Samsung lader voor een Samsung tablet. Met het originele laadsnoer laadt de tablet prima. Met een willekeurig ander snoer gaat het laden meer dan traag. Voor een paar Euro een volt- en ampèremeter gekocht die tussen de adapter en het USB-snoer wordt geplaatst. https://www.bol.com/nl/p/gembird-emu-01-usb-energiemeter/9200000044568684/ De metingen bevestigden wat ik dacht. Met de niet-originele USB-kabel is de laadstroom veel lager. Nog een aantal andere USB-kabels getest. De meeste laden beroerd, een enkele doet het goed. Mijn eerste gedachte was dat de kabels waarmee het laden slecht gaat te weinig koper bevatten. Daarom bij een kabel de connectoren er af geknipt en deze opnieuw verbonden met voldoende dikke draden. Dat gaf geen oplossing. Er moet dus iets anders zijn dat er voor zorgt dat de laadstroom wordt beperkt bij gebruik van sommige USB kabels.Maar wat daar dan voor zorgt, geen idee... In de computerhandel worden speciale USB laadkabels aangeboden. Daar wordt rond de € 20,- voor gevraagd. Dat vind ik veel te duur... http://www.informatique.nl/zoeken/?k=20170629&q=USb+laadkabel&s= Hou er ook rekening mee dat de TomTom inwendig over een laadcircuit beschikt. De lader fungeert uitsluitend als spanningsbron. Al hang je de TomTom aan een lader die 10 ampère kan leveren, de maximale laadstroom zal nooit hoger worden als door de ontwerper van de TomTom is bedoeld. Een netvoeding "duwt" geen stroom in de TomTom, maar de TomTom "vraagt" een bepaalde hoeveelheid. Zo gezien lijkt een voeding die 1,2 ampère kan leveren en die is gezekerd met 1,5 ampère een goede combinatie. De zekering zal niet springen bij de stroom van 1,2 ampère die de netvoeding maximaal kan leveren. Gebruik zeker geen voeding met een hogere spanning. Dan moet je TomTom zeker terug voor reparatie. De sleutel voor de oplossing ligt naar mijn idee bij de USB kabel. Daar is bij sommige exemplaren "iets" anders. Maar wat, dat heb ik nog niet kunnen vinden. Om USB-kabels te testen kan ik je adviseren een USB volt- en ampèremeter aan te schaffen. Kost een paar Euro.
  4. Bedankt! je hebt me op het goede spoor gezet. De POI was onder "Mijn plaatsen" niet op het scherm zichtbaar. Na even naar beneden scrollen was de POI zichtbaar en vervolgens de hele lijst met adresen. Probleem opgelost. Hou het maar op onwennigheid... Nogmaals bedankt!
  5. Bedankt voor je reactie, maar dit is niet het probleem. Het er om dat ik locaties is een eigen eigen POI file niet kan selecteren. Dezelfde POI file heeft in mij Go720 probleemloos gewerkt.
  6. Mijn oude vertrouwde Go 720 is er na jaren van trouwe mee opgehouden. Na lang wikken en wegen besloten deze te vervanger door een Go 5200. Die werkt niet verkeerd, maar wel anders. Zo krijg ik het niet voor elkaar te navigeren naar eigen POI's. De OV2 file is volgens de instructies via MyDrive geimporteerd. Op het scherm van de TomTom Go 5200 zijn de POI's zichtbaar. Ze zijn dus bekend. Maar hoe navigeer ik nu naar een locatie? Op te TomTom invoeren van de naam van de OV2 file bij "Zoek" om dan een POI te selecteren werkt niet. ook het bij "Zoek" invoeren van een naam uit de eigen POI lijst werkt niet. Er wordt niets gevonden. Doe vast iets fout, maar wat???
  7. Werkt deze navcore (weer) samen met de losse HD-Traffic ontvangers???
  8. Deze route ingevoerd en als demo weer laten geven. Op de snelweg wordt als maximum snelheid 120 km/h aangegeven en geen 130 km/h. De update van TomTom werkt blijkbaar niet voor mijn al wat oudere 8.75 kaart.
  9. Gistermorgen een mapshare update uitgevoerd om de nieuwe maximum snelheden voor de snelwegen binnen te halen. Vervolgens een trip door een deel van Nederland gemaakt. Op wegdelen waar een maximum snelheid van 130 km/h is toegestaan wordt dit NIET aangegeven. De kaart die ik gebruik is 8.75 en dat is de laatste kaart waar de losse HDT-onvanger mee samenwerkt. Doe ik iets verkeerd of werkt de de mapshare correctie alleen op de nieuwste kaart.
  10. Lees nog altijd mee hier. Alleen tijden veranderen en navigatie is toch iets anders geworden dan een paar jaar geleden toen alles nog veel meer in een beginfase verkeerde. Wat betreft de HDT-ontvanger, daar nog even verder mee geexperimenteerd (leek een beetje op oude tijden). Maar na een reset van m'n 720 werkte het ding opeens...
  11. Gebruik Navcore 8.351. Dat heeft tot vorige maand prima gewerkt. Als een losse HD-traffic ontvanger bij jou werkt, dan neem ik maar even aan dat het probleem in de ontvanger zit. Zal het binnenkort nog eens proberen met een andere ongebruikte ontvanger uit de voorraad.
  12. Een tijd geleden heb ik voor gebruik met m'n TT 720 een voorraadje losse HD-traffic ontvangers gekocht. Ongeveer één maand geleden was de ontvanger die ik gebruikte "verlopen". Vorige week een nieuwe ontvanger uit een doos gehaald en in gebruik genomen. Echter die werkt niet. De rode LED op de ontvanger brandt. Maar de blauwe, die aangeeft dat er verbinding is, gaat niet aan. Vraag me af of de ontvanger defect is of dat TomTom de losse HD traffic ontvangers niet meer ondersteund. Er is in de tussentijd geen softwareupdate uitgevoerd of een nieuwe kaart geinstallerd. Ik weet dat dan HD-traffic niet meer werkt.
  13. Een TomTom heeft niet "ergens" software staan waarmee het zich kan herstellen. Het is best mogelijk dat de software tijdens het gebruik is vastgelopen met een crash tot gevolg. Na een herstart beschikt de TomTom nog steeds over dezelfde software. Dat na een terugkeer naar fabrieksinstellingen de 2D autozoom niet meer functioneert lijkt op een instelling die door het teuggaan naar de fabrieksinstellingen in uitgezet. Voordat je software gaat vernieuwen, zoek dan eens in de instellingen of er ergens een optie is om de 2D autozoom aan te zetten. Zoek ook eens in de gebruiksaanwijzing of op de TomTom site of er iets over te vinden is.
  14. Weet je heel zeker dat de autozoom heeft gewerkt in de 2D weergave? Voor zover ik weet werkt de autozoom alleen in de 3D weergave.
  15. De nieuwe Navcore op m'n 720 geinstalleerd. Ziet er best netjes uit! Blijkt dat de HD Traffic ontvanger niet meer wordt ondersteund. (Had ik hier kunnen lezen.) Daar ben ik nou niet zo blij mee. Heb nog een paar van die dingen liggen. Van een backup de oude navcore maar teruggezet.