jana

Leden
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jana

 • Rank
  10+ poster
 • Birthday 12/12/1951

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Amsterdam
 • Mijn TomTom
  Go 5200
 1. Misschien heb ik iets gemist, maar sinds de laatste update krijg ik sinds kort een voorstel voor een bepaalde route als ik de TomTom heb aangesloten. "Wil je naar (...) rijden?", of iets dergelijks. Precies op de dag dat ik dat inderdaad gewend ben te doen. Dit is iets anders dan wanneer ik van tevoren op de computer via MyDrive een bepaalde plaats heb ingetikt.
 2. Daarom plaatst Rijkswaterstaat altijd de borden met "Navigatie uit"
 3. Van de nieuwe situatie rond Badhoevedorp is niets te bespeuren. Volgens de TomTom is de A9 nu geblokkeerd bij de afslag naar de A4, Amsterdam. Daardoor ontstaan er verkeerde rijadviezen
 4. Mee eens.
 5. Toch wil ik nog even opmerken dat door het ontbreken van de ov2 files van afgelopen tijd, ik meer gebruik ben ga maken van TomToms eigen zoekmachine. En daar ben ik toch niet echt ontevreden over. Voorbeeld: ik vond zelfs de school waar ik werk. Daarnaast: zijn veel ov2 bestanden op internet niet erg verouderd? Kijk alleen maar naar de "Schatkamer" op deze site met poi's uit 2006.
 6. @ Go950 User Bedankt voor alle nuttige informatie. Mijn ervaringen met MyDrive Connect komen gedeeltelijk overeen met die van jou, zoals het lange wachttijden, waar ik ook niets aan doe. Alleen: ik heb een iMac. Het probleem daarbij is dat die inmiddels alweer acht jaar oud is en ik in al die tijd nog nooit een schone installatie heb gedaan. Dus als er zaken misgaan kan dat net zo goed aan mijn computer liggen. De vorige versie van MyDrive Connect veroorzaakte bij het loskoppelen van de Tomtom kernel panics (crashes). Bij deze laatste versie komt dit niet meer voor. Je zei dat dat MyDrive Connect gebruik maakt van IE, en daarom ga ik ervan uit dat bij mij gebruik wordt gemaakt van WebKit, dat ook door Safari wordt aangesproken. Wat ik lastig vind van MyDrive Connect is, dat bij meerdere updates die nooit achter elkaar worden afgewerkt, ook al zijn ze allemaal aangevinkt.. Ik moet altijd handmatig de volgende update activeren. Dat ging met de Home-app toch beter.
 7. Het is gelukt. De poi's zijn eindelijk zichtbaar. Dit was bij mij alleen mogelijk na een systeemreset via Instellingen - Systeem. Ik was alleen mijn recente plaatsen kwijt maar dat was dan ook alles. (Gevonden op het Engelse TomTomforum) Je kunt dan een poi vinden door de kaart te gebruiken en in te zoomen. Dat doe je door op het "dropjes"symbool te tikken, rechtsonder, naast de lijstweergave.
 8. Helaas dat heeft niet geholpen. Zou het komen omdat mijn POI-files verzamelingen van meerdere POI's zijn, zoals Engelse campings?
 9. Ik kan bij Mijn Plaatsen nog geen geïmporteerde poi's ontdekken.
 10. Best handig deze nieuwe versie. Op mijn computer (en volgende maand ook de mobiele site) mijn route plannen. Die wordt dan draadloos naar mijn navigatiesysteem doorgezet. Ik hoef nu niet meer naar Google Maps of iets dergelijks om iets te plannen. Bovendien geeft Google Maps toch altijd andere kilometerafstanden dan Tomtom.
 11. Volgens mij lijkt het maar alsof er niets gebeurt. Naar verloop van tijd komt toch de progressiebar in beeld. Verder is MyDrive Connect een zelfstandig programma geworden. Voorheen werd er een tabblad in de browser geopend.
 12. Ook ik kan mijn favorieten niet installeren. De backup krijg ik wel gekopieerd. Dat is een bestand van 16 kb. Maar na herstart van de TomTom blijkt dat bestand vervangen door een nieuwe lege file van 4 kb.
 13. Die errors heb ik kunnen omzeilen door de updates afzonderlijk binnen te halen.
 14. Zelfs TomTom zal niet adviseren om na twee maanden nieuwe kaarten te kopen. Ik kocht vorig jaar augustus mijn TomTom Go. Bij de uitgave van nieuwe kaarten in (ik meen) december, kreeg ik een negatief advies op de Tomtom site. Je kunt daar ergens je productcode invoeren om te kijken of je nieuwe kaarten nodig hebt. Maar natuurlijk is het uiteindelijk de klant die beslist. Gelukkig maar!