woodbeez

Leden
 • Content count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About woodbeez

 • Rank
  100+ poster
 1. En er is een 'oude' feature terug. Je kunt je TT weer bijwerken zonder dat het apparaat zelf aan de pc hangt Alleen het SD-kaartje in de kaartlezer is genoeg.
 2. En mocht je een TT bezitten en toch graag willen weten hoe hoog je ergens zit, dan kan je dat hier (gratis ) vinden: Actueel Hoogtebestand Nederland
 3. Verschil wordt puur veroorzaakt door de omvang van de nuttige plaatsen (poi.dat en crpoi.dat), de kaarten zijn qua gedetailleerdheid hetzelfde.
 4. Wat voor type sd-kaart heb je in je 710 zitten? Ik heb er zelf een highspeed 150x kaartje in zitten, en dat werkt probleemloos. Indien je er een standaard sd-kaartje in hebt zitten dan zou dat wellicht de oorzaak kunnen zijn (de leessnelheid ligt dan ongeveer 5x zo laag). Ik heb het volgende qua leessnelheid uitgetest: Standaard sd (Transcend): 30 speed = 4 MB/sec; TomTom sd (?): 100 speed = 14 MB/sec; Highspeed sd (Transcend): 150 speed = 20 MB/sec.
 5. Deze optie is al beschikbaar in Navcore 7 via het snelmenu (op de Go 720/920 en voor degenen die Navcore 7.221 draaien op een andere TT)
 6. Ik zie dat je aangeeft dat bij jou de dag/nachtschakeling (lichtsensor) werkt. Dit werkt bij mijn 510 op Navcore 7.221 ook, maar eigenlijk te goed. Tenminste, als ie op het dockingstation staat gaat ie ook naar de nachtstand schakelen. Dit gebeurde niet bij Navcore 7.162. Heb jij dat ook?
 7. Ik heb bij mijn Go 510 nog nooit gemerkt dat dit werkte, ook niet bij Navcore 6
 8. - volledige spraakbesturing van (het menu van) je TomTom, kunnen we echt handenvrij navigeren
 9. Voor wat betreft het eerste: ik geef het op, ik kan je toch niet overtuigen van het tegendeel :nea: Voor wat betreft het tweede: laatste poging : de stemmen van Saskia en Willem worden als separate bestanden bij een Nederlandse GO 910, 720 of 920 geleverd (middels de voorgeinstalleerde directory LoquendoTTS). Je kunt deze computerstemmen vervolgens gebruiken bij elke willekeurige landenkaart, aangezien de gegevens die worden uitgesproken tijdens het navigeren (plaats, straatnaam, wegnummer etc.) standaard in elke kaart aanwezig zijn (ze worden immers tijdens het navigeren ook op het scherm van je TT weergegeven). Dit staat dus geheel los van de (omvang) van de gebruikte landenkaart.
 10. Dat is heel helder :unknw: Kun je ook nog bevestigen (dan wel ontkennen) dat je voor spraakherkenning naast een GO x20-apparaat met bijbehorende Navcore-software ook een specifieke (grotere, want extra spraak-naar-tekst bestanden) kaart nodig hebt, maar dat dit vwb. de kaart niet van toepassing is voor TTS (deze uitspraakinformatie zit in elke kaart opgesloten) ??
 11. Het blijft een lastig onderwerp :unknw: , maar als ik een adres tegen mijn tommie roep dan zet ie toch echt de door mij uitgesproken woorden om in tekst, laat dit zien op het scherm (eerst plaatsnaam, daarna adres en vervolgens huisnummer) en kan er na mijn accoord naartoe navigeren (zal dan het schriftelijke adres omzetten naar gps-coordinaten). Wat is nu wat :dirol:
 12. Pjottr, 1. Heb je op zich helemaal gelijk in, maar wat ik heb aangegeven is dat het mijn ervaring is dat je bijvoorbeeld bij de huidige Benelux-kaart niks te kiezen hebt. Ik kreeg het exemplaar inclusief stemherkenning aangeboden terwijl formeel mijn Go 510 daar niks mee kan. Overigens, als je wat ingewerkt bent in het fenomeen kaartversies dan kun je er bij het bestellen van een nieuwe kaart bewust voor kiezen om een ander type TT op te geven. Je krijgt dan een 'grotere' kaart aangeleverd, en voor zover ik weet wordt ie door TT Home bij het installeren geaccepteerd (mits je voldoende ruimte hebt op je sd-kaart). 2. Volgens mij zit je ernaast, maar misschien is het beter om dit onderwerp te verplaatsen naar de rubriek 'Kaarten'. Dan ontlokken we wellicht meer deelnemers een reactie
 13. Kortweg, ja en ja
 14. @ Pjottr, Ik begrijp twee dingen niet: 1. Je geeft aan dat:"Verder is het voor de hand liggend dat de data die verstrekt wordt, afgeleid zijn van legaal verkregen kaarten. De reden hiervoor is dat, als voorbeeld, een kaart voor de 920, inclusief text-to-speech illegaal wel op een Classic werkt, maar in de praktijk niet verkregen kan worden". Toen ik keurig mijn Benelux-kaart versie 7.10 aankocht via TT voor mijn Go 510 werd mij de versie geleverd inclusief wat jij noemt 'text-to-speech'. Daar is dus niks illegaals aan, hij kan in de praktijk gewoon via TT verkregen worden. 2. Je hebt het (wel vaker) over 'text-to-speech', maar deze mogelijkheid heeft nou juist niets te maken met de kaart(versie). Wat je volgens mij bedoelt is 'stemherkenning' (van speech naar text). Text-to-speech werkt in principe op elke kaartversie, ook versie 6.
 15. Aan de problemen zou ik nog het niet willen schakelen tussen dag- en nachtstand willen toevoegen. Daarnaast heb ik zelf na enkele weken gebruik geen vraagtekens bij de stabiliteit. Werkt net zo stabiel als 7.162. Aan de kant van de voordelen: - snelmenu.