adriaantje

VIP leden
 • Content count

  4,029
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by adriaantje

 1. Eén van de hoofdredenen voor de vernieuwde versie is de toepassing voor "Carplay" En daar laat tomtom toch enkele steken vallen. Er ontbreekt op het Carplayscherm een toetsenbord, zodat er geen nieuwe adressen kunnen ingevoerd worden. Uiteraard kan dit nog wel via de iPhone, De grootste tekortkoming is echter het ontbreken van de navigatiebalk (zijbalk) met o.a. de befaamde verkeersinfo. En laat nu dat net de enige reden zijn waarom ik nog voor een navigatieapp bereid ben (was) te betalen. Hopelijk vinden de slimste koppen in het bedrijf spoedig een oplossing voor mijn geliefkoosde app, zodat wij blijven betalen voor de onovertroffen verkeersinfo.
 2. Voor diegenen die het nog niet weten: POI' ook wel eens Nuttige Plaatsen genoemd, kunnen op de conventionele manier toegevoegd worden aan de Android app van TomTom. Met de conventionele manier bedoel ik, simpelweg via de "verkenner" naar de landenmap kopiëren. ( tomtom>>com.tomtom...>>files>> landenmap) Je kan dat uiteraard doen via USB, of draadloos via bvb."Software Data Cable", dat je gratis kunt vinden in de Playstore. Let wel dat je niet enkel het ".ov2 " bestandje inlaadt, maar tevens het bijpassende ".bmp" bestandje, dat exact dezelfde naam moet hebben. Bijvoorbeeld: Naaktstranden.ov2 Naaktstranden.bmp
 3. Ik gebruik de aap op 3 toestellen zonder probleem met dezelfde account.
 4. Goed nieuws voor de gebruikers van de TT Go Mobile app op de iPhone. Nu is er via de nieuwe firmware de mogelijkheid toegevoegd om te kiezen tussen verschillende routes. Een optie die overigens reeds lang bestaat bij de bezitters van Android.
 5. Eindelijk kunnen we ook tussenstops invoegen in een route. Bleek geen gemakkelijke opgave te zijn.
 6. Ben je zeker dat je wel degelijk dataontvangst hebt ? Zonder data gaat het niet lukken om zulke medingen te verkrijgen De kaarten met navigatie kunnen anderzijds weliswaar perfect gebruikt worden zonder dataverbinding,
 7. Oef.
 8. Momenteel zit ik nog in de ontwenningsfase. Maar ik ben (bijna) zeker dat het nog goedkomt. Proficiat.
 9. Als je, zoals jezelf aangeeft, een abonnement hebt genomen, hoef je geen flistpalen meer te installeren. Ze zijn ruimschoots aanwezig binnen het systeem.Je moet echter wel zoals Holyhead zegt, beschikken over Dataverkeer. Welke overigens evenzeer vereist is voor de verkeersinformatie.
 10. Daar waar we het normaal vinden dat als we met een GPS rijden, we steeds de exacte snelheid kunnen aflezen, ervaar ik met deze app dat, ondanks dat ik een constante snelheid aanhoud, de indicator soms snel schommelt. Zelfs met sprongetjes van 5 km per uur. Ik krijg dan soms een melding dat ik te snel rijd (130 per uur). Ik kijk dan op mijn kilometerteller en zie dat het in werkelijkheid slechts 120 is. Mijn vrouw hoort die meldingen dan, en zegt dat ze er niks van gelooft en dat het een flauw excuus is om te hard te rijden. Dank U TomTom. Mogelijk dat het een uitzonderlijk verschijnsel was, en dat het na een herstart verholpen is.
 11. Bedankt voor het meegeven van Uw bevindingen,
 12. Ik lees dat je zelf al vermoed dat het via een omweg moet. M.a.w dat je er geen recht op hebt.
 13. Pijltjes in auto's (of water in wijn veranderen) heeft nooit een probleem geweest. Je mag nu eenmaal zoveel sleutelen als men wil aan een apparaat dat je zelf betaald hebt. Wat niet kon, en waar men op deze site (terecht) geen informatie over mag geven, is de manier om kaartmateriaal te verkrijgen waarvoor men niet betaald heeft.
 14. Er is voor deze iPhoneapp een update. Enkele actiepunten zijn toegevoegd die reeds aanwezig waren in de Android versie, zoals Navigeer naar Contactpersonen. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om een tussenbestemming in te voeren.
 15. http://www.demorgen.be/technologie/vaarwel-gps-google-maps-nu-ook-offline-te-gebruiken-b130cf05/
 16. Er is een kaartupdate beschikbaar voor de bezitters van de TomTom app op Android toestellen. Het betreft: v925.5447
 17. Ik betwijfel ten zeerste of je met deze App de itn. routes kunt gebruiken. Maar niet getreurd. Vermits je een smartphone hebt kun je die routes gebruiken via andere apps. Je kunt itn routes converteren via deze link: http://www.gpsvisualizer.com/convert?output_home -Kies je voor gpx bestanden kun je ze laden in de app die je hier vindt: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand&hl=nl -Kies je voor kml of kmz bestanden kun je ze laden in de app die je hier vindt: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro&hl=nl Inladen kan via "Dropbox" welke je hier vindt: http://db.tt/tcizXXD Al deze apps zijn gratis . Sucses.
 18. Ik gebruik hem al langer met mijn andere smartphone (Android). Ik ben er zeer tevreden over.
 19. Vandaag is er voor de iPhoneapp weer een nieuwe kaartupdate. Het downloaden gaat zeeeer traag.
 20. Er is in de "Android Playstore" weer een nieuwe software (Versie:1.8.1) voor de TT GO Mobile. Ik merk geen verschil met de vorige. Waarschijnlijk enkel bugsfixes .i
 21. Er is in de "Android Playstore" weer een nieuwe software (Versie:1.8) voor de TT GO Mobile. Tevens kun je daarna via de app nieuwe kaartversies ophalen. Doe dit niet als je geen tijd hebt en/of klaar staat om te vertrekken.
 22. Uber doet het ook http://tweakers.net/nieuws/106272/tomtom-gaat-uber-kaarten-en-verkeersinformatie-leveren.html
 23. Apple doet het weer :) http://www.volkskrant.nl/archief/forse-stijging-koers-tomtom-na-deal-apple~a3270051/
 24. Sinds vanmiddag is er weer een (kaart) update voor de TT app voor Iphone. En alles werkt nog :)
 25. Als je op Uw iPhone de app van TomTom gebruikt, en je vind het belangrijk dat die in het Nederlands is, kun je beter wachten op een volgende update want de interface is nadien in het Engels. Wel kan je een Nederlandse stem downloaden. De app verwijderen en terug installeren haalt geen bal uit. Dit verschijnsel is trouwens niet de enige misser bij Apple voor deze iOS. De nieuwe iOS 9 voor iPhone is de zoveelste knoeiboel van Apple. http://www.iculture.nl/ios-9-ervaringen-update/ http://www.appletips.nl/oplossingen-voor-de-meest-voorkomende-ios-9-bugs/