babaali

Leden
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About babaali

 • Rank
  50+ poster
 1. Ik zie dat ik niet de enige ben die aan dit euvel van de TT mailings lijdt. Ik wacht maar op mijn laatste kaart-update en besluit dan of ik een nieuw abonnement neem of niet. Het is inderdaad wel treurig dat TT nog steeds niet in staat is hun berichtgeving te richten op de doelgroep, rekening houdend met reeds aangegane abonnementen!
 2. Ik krijg als ik mijn Go730 update via TTH de laatste dagen de melding: "Er zijn nieuwere versies van je kaart beschikbaar. Met onze kaartupdateservice kan je ze voor slechts euro 9.95 per kwartaal aanschaffen". Dat bericht verschijnt op de plaats waar normaliter het aantal mapshare updates wordt gepresenteerd. Nu heb ik sinds dec. 2009 een jaar-update abonnement waarvan ik er inmiddels 3 heb gehad. Ik krijg er dus nog 1. Volgens mij zit ik op de meest recente kaart (WE 8.55) dus ik snap deze melding niet. Komt iemand dit ook tegen?
 3. Ik heb dit gedaan (m.u.v. reset met reset-knopje) en tot mijn verbazing heb ik sindsdien steeds vrijwel direct verbinding en hoef ik hem niet meer opnieuw op te starten. Ik heb nog een "oude" (4V0010) TMC en gebruik hem dagelijks. Dank voor de tip!
 4. RDS-TMC blijft een lastig fenomeen voor TT. Gezien het feit dat ze nog steeds TMC ontvangers verkopen mag je er van uitgaan dat ze dit ook supporten.... Ik gebruik het al sinds de aanschaf van een GO 710 waar de TMC bijgeleverd werd (een jaar of 3 geleden). Inmiddels gebruik ik dezelfde TMC ontvanger nog steeds bij mijn huidige GO730. Hij werkt doorgaans goed maar ik merk wel dat na de laatste kaart-updates (ik heb een abbonnement) het moeizamer wordt. Het gebeurt nu regelmatig dat na aansluiting in de auto van de TT, TMC blijft zoeken om verbinding te maken. Opnieuw opstarten van de TT helpt dan meestal wel maar het is heel wisselend: soms heb ik direct verbinding, soms moet ik wel 2x opnieuw opstarten.
 5. Nog maar even een al eerder genoemde truuk: na het terugzetten van mapsettings.cfg, vanuit TTH een keer je TT bedienen. Ik heb de 8.40 kaart nog niet gedownload (ga ik morgen doen) en weet dus niet of dit nu ook weer helpt, maar bij vorige kaartreleases werkte dit bij mij in ieder geval goed om het herstart probleem te voorkomen.
 6. Een bevestiging mijnerzijds van de "puinhoop" rond de A2. Als aanvulling: op een aantal punten rijdt je door de weilanden. Met name bij knooppunten "ouderijn" bij Utrecht en "Batadorp" bij Eindhoven, daar zijn blijkbaar de "oude" wegen verdwenen op de kaart en de nieuwe nog niet ingevoegd. Ik dacht eerst dat het een probleem met de GPS was maar omdat het zich stelselmatig bij mij herhaalt is het vermoedelijk toch een kaart probleem. Verder maak ik het rond Den Bosch systematisch mee dat files gemeld via TMC door TT op de "oude" weg geplaatst worden terwijl je al over een nieuw wegdeel rijd (dat al wel in de kaart aanwezig is). Ik zie dan aan de witte arcering dat er een file staat op de oude weg maar ik zie het niet in mijn vertragingsmelding. Als je dan toch kaarten publiceert die toekomstige wegdelen bevat verwacht ik dat TT zo logisch is dat files ook daar gemeld worden.
 7. Raak je daarmee geen poi's kwijt?? Of zijn dit alleen de door TT standaard meegeleverde Poi's?
 8. Dat is waar, natuurlijk. Niet aan gedacht. Maar vandaag bleek dat de wijzigingen inderdaad wel aangebracht zijn. Dus snelheidswijziging op de eigen kaart werkt wel!
 9. Dat is op zijn minst onduidelijk. Ik heb al eerder op dit forum vragen gesteld over welke wijzigingen nu direct op je kaart doorgevoerd worden. De documentatie is daarover ook onduidelijk. Ik heb vandaag maar weer een poging gedaan. Ik heb de wijzigingspunten voor de snelheidsbeperking van 90 km/u op de A2 gemarkeerd, thuis de TT op de computer aangesloten en via "bedien mijn TT" en "kaartcorrecties" de snelheidsbeperking aangegeven. Ik krijg dan de melding: "de wijzigingen zijn doorgevoerd op uw kaart, wilt u de wijzigingen ook uploaden via mapshare". Uiteraard "ja" geantwoord. Na nieuwe koppeling van mijn TT met TTH zijn ze vervolgens ge-upload. Ik zal morgen, als ik dezelfde route weer rijd, testen of ze inderdaad doorgevoerd zijn op mijn kaart. Of ze ook via mapshare gaan doorkomen zal de tijd moeten leren....
 10. Je kunt nu je nieuwe kaart ophalen. We hebben zojuist onze nieuwste kaarten ge
 11. Ik heb met name een aantal snelheidsbeperkingen getracht door te voeren. Onderweg heb ik ze gemarkeerd en thuisgekomen de juiste snelheden ingevoerd. TTH detecteerde vervolgens de wijzigingen en gaf ze door via mapshare. Toen ik de volgende dag de route weer reed (ik rijd een paar keer per week de A2) waren ze absoluut niet op mijn kaart zichtbaar! Ik heb dit ook aan TT gemeld maar daar nooit een zinvolle verklaring cq. oplossing voor gekregen. Een aantal maanden hierna waren de snelheidsbeperkingen opeens wel aanwezig. Je moet me maar geloven maar zo is het gegaan.
 12. Neen. Een probleem dat ik al met TT had was dat ik uberhaupt geen wijzigingen op mijn eigen kaart kan aanbrengen. De genoemde snelheidsbegrenzingen heb ik herhaaldelijk doorgegeven via mapshare zonder dat ze op mijn kaart aktief waren en kreeg ik uiteindelijk 3-4 maanden na dato via mapshare retour en wel doorgevoerd!
 13. Weer een nieuwe versie vandaag. Na installatie wilde TTH niet meer opstarten, bleef hangen in het opstart-scherm. Pas nadat ik TTH volledig verwijderd heb (ging ook niet simpel) en opnieuw geinstalleerd werkte e.e.a. weer. Enkele bug-fixes........................