jaap.flyer

Leden
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jaap.flyer

 • Rank
  10+ poster
 1. De meeste van jullie hebben nog geluk Als ik de update 8 doe loopt mijn xl vast in het opstartscherm, ook als ik tevoren de kaart heb leeggemaakt (TT HELPDESK). Loont het wel om moeite te doen met 7.162 doet hij het goed, zelfs de TMC :pardon:
 2. ik ben nu een paar maanden verder ik heb de nieuwste antenne voor tmc. Gisteren 250 km gereden en geen tmc gezien de hele weg behalve bij het opstarten Mijn conclusie is: tmc op TT is waardeloos gewoon een slecht product. De tt als routeplanner is uitstekend.
 3. bij mij word het 24 bits icoontje kleiner dat de 256 kleuren daarom kies ik voor 24 bits
 4. mijn TT was ook dood na update (hij startte nog 1 keer) Backup teruggezet en hij doet het weer Weer update en weer dood dus weer backup teruggezet. voorlopig dus even niet updaten ik heb TT ingelicht.
 5. precies, maar als je dan de handmatig gekozen zender neemt(als die bereikbaar is) doet hij het onmiddellijk weer. soms doet hij het wel een uur en dan weer een half uur niks. Het blijft een knullig product.
 6. Nu een weekje de 13 versie in huis Hij is veel beter dat moet ik toegeven maar toch heb ik het idee dat het nog beter moet kunnen. Nu heb ik net vaak genoeg ontvangst om redelijke tmc info te hebben Niet dat je daar wat aan hebt heb ik gemerkt Ik zat vrijdagnacht al een uur op de vangrail achter een groot ongeluk en na een uur nog steeds geen melding. Eerlijk gezegd ook de verkeersinfo op de radio gaf pas na 5 kwartier de melding 2 km langzaam rijdend verkeer. De TT gaf toen ineens 1 minuut vertraging op de display.
 7. hoera vandaag mijn nieuwe antenne gekregen. nr 13 Er zitten 2 verdikkingen in de antennedraad waarvan een een ontstoringsfunctie lijkt te hebben. Een rit van 10 km en terug leerde mij dat hij...........ja ja de hele weg een groen bolletje gaf en ik heb hem even slordig langs de voorruit gehangen (zonwerend) dus het belooft wat. Morgen een lange rit 250 km ik ben benieuwd
 8. Ik kreeg dus ook het standaard het is uw eigen schuld verhaal. Ik heb nu een werkende antenne geeist en wel hij word opgehaald. Het gekke is dat ik onmiddelliek een groen bolletje na het aanzettten. Onder het rijden word natuurlijk af en toe een andere zender gezocht maar na een poosje doet hij (met de zendmast in zicht) helemaal niets meer, behalve zoeken dan. Als je dan een zender intoetst die er echt moet zijn , ja hoor. Maar als je dan verder rijd hetzelfde na een poosje gaat het ding in staking. Ik ben benieuwd wat ik ga ontvangen. De vrachtbrief bevat al fouten.
 9. nou ik heb kontakt opgenomen met TT om mijn antenne om te ruilen, nou mooi niets omruilen.. voorruitdock??? een xl heeft geen dock dus het antwoord is op zijn minst onzorgvuldig. Ik heb nu de draad flink verlengt en dat geeft al een beter resultaat. Nu zit hij aan de autoradio-antenne Na de volgende lange rit weet ik meer. Hieronder het antwoord: Geachte heer Hartelijk dank voor uw bericht aan TomTom Customer Support. Wij vinden het spijtig te horen dat uw TMC ontvanger niet naar behoren werkt. Wij raden u aan onderstaande tekst goed te lezen en de stappen te volgen. Zorg ervoor dat de RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinfo stevig in het voorruitdock is bevestigd. In het statusscherm RDS-TMC (raak hiervoor rechts in het scherm de verkeersinfobalk aan) of in het menu TomTom Verkeersinfo controleert u of de software door de frequenties en radiostations heen scrollt. Als dat inderdaad het geval is, geeft dat aan dat de ontvanger weliswaar werkt maar geen bruikbare FM-frequentie oppikt. Het is met name van belang dat de RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinfo goed is geplaatst. De kabel van de ontvanger moet volledig zijn uitgestrekt, omdat deze kabel functioneert als antenne die het RDS-TMC-signaal moet ontvangen. Als u weet op welke frequentie het lokale radiostation RDS-TMC-verkeersinformatie uitzendt, kunt u proberen deze specifieke frequentie in te stellen. Ga naar het statusscherm "RDS-TMC" door de verkeersinfobalk rechts in het scherm van de hoofdnavigatieweergave aan te raken. Klik vervolgens op het pictogram "RDS-TMC instellen" en voer de frequentie in. U kunt deze functie alleen gebruiken als u een route hebt gepland. Als u zonder resultaat hebt geprobeerd op een frequentie af te stemmen, kan het zijn dat de RDS-TMC-ontvanger niet naar behoren functioneert. Kijk in dat geval of de ontvanger in een andere positie een sterker signaal oplevert. Test de ontvanger ook een paar minuten buiten de auto uit om te controleren of de ontvanger een signaal kan ontvangen. Als de ontvanger dan nog steeds geen bruikbaar signaal ontvangt, moet u de nieuwste software, versie 6.525, opnieuw installeren via TomTom HOME. Als de ontvanger zelfs dan, buiten de auto, geen signaal ontvangt, kunt u het best contact met ons opnemen. Wij zorgen er dan voor dat de RDS-TMC-ontvanger en dockinghouder voor de auto worden getest en zo nodig vervangen. De TMC-informatie wordt via de gewone FM-radio-uitzendingen uitgezonden. Afhankelijk van het land en de regio waar de service beschikbaar is, vari
 10. ik las een tmc Y splitter, wat is dat? Is het niet mogelijk de antenne op een veilige manier aan de autoantenne te koppelen die staat er toch al. rechtstreeks durf ik niet want er kan een stroompje gaan lopen van het ene naar het andere apparaat en ik denk dat TT de dupe is. Vandaag heb ik een draad rond de vooruit gemaakt aan de binnezijde en daar de TT aan gekoppeld, resultaat veel meer ontvangst maar nog niet genoeg. Als je de reacties van de Navman F50 leest hier en daar, die mensen zijn meest erg blij over de TMC.
 11. Deze vakantie heb ik ook de TMC gebruikt. ALS hij werkt OK Maaaar ondanks voldoende signaal blijft hij zoeken naar info Nader onderzoek geeft aan dat hij op 1 of 2 zenders blijft hangen ook als deze geen info geven Stekker er uit en enkele seconden later er weer in gaf onmiddellijk info over files e.d. Ook handmatig een zender intikken gaf goed resultaat maar na 20 a 30 km was dat weer verdwenen Duidelijk een softwarefout lijkt mij, het ding zoekt gewoon niet door. In Italie en Oostenrijk deed hij het uitstekend. Duitsland 90% van de tijd niets Nederland 70% van de tijd niets, tenzij de stekker er uit en weer in. Kortom waardeloos ding