rrozema

Leden
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About rrozema

 • Rank
  5+ poster
 1. Nog meer mensen die een spontaan rebootende TT hebben na de update naar 7.900? Ik heb een TomTom One v2 en de updates gewoon via Home geinstalleerd. Hij start nu gewoon op, ik kan vertrekken en krijg instructies (hij lijkt trouwens sneller te reageren dan voorheen). Maar tijdens de rit loopt zo nu en dan het scherm vast en na +- 20 seconden reboot mijn One dan spontaan om daarna weer een poosje goed te werken totdat hij weer bevriest. Iemand die suggesties heeft wat ik kan doen om dit te verhelpen?
 2. Ja, dat zal ik doen. Echter, de 7.162 deed het ook lange tijd prima. Als ik nu 7.131 er op zet en mijn One v2 doet het weer goed, dan bewijst dat dus nog steeds niets. Bovendien, dan kan ik geen updates meer gaan ophalen via TomTom Home (want dan wordt de 7.131 versie gelijk weer geupdate naar 7.162) en weet ik dus niet wanneer de volgende versie beschikbaar komt waarin het probleem mogelijk wel is opgelost. Ik had eigenlijk gehoopt dat er iemand wat met mijn extra informatie 'start wel weer als ik de 5v aansluit' kon doen en ik misschien zo zou kunnen bijdragen aan de oplossing van het probleem. Mijn One is dit weekend met mijn andere one (= m'n vrouw ) mee om haar de weg te wijzen. Ik ga die 7.131 er dan ook pas maandag op zetten, om te zien of het probleem dan inderdaad weg is. Maar waarschijnlijk zal ik hem na een week of zo toch wel weer updaten omdat ik actief mee doe met MapShare, dus wil ik graag vaak updaten.
 3. Hij heeft het bij mij ook lange tijd prima gedaan, maar plotseling dus niet meer. Dit is trouwens de 2e keer dat ik dit heb. De laatste keer heb ik de volledige inhoud van mijn sd kaart gecopieerd naar mijn computer hdd, de kaart geformatteerd en toen een aantal mappen terug gecopieerd. Welke mappen dat precies waren stond in een bericht hier ook op jouwnav. maar ik kan het nu even niet terug vinden. De helpdesk kwam bij mij toen ook niet met nuttige info.
 4. Ook mijn TomTom One v2 benelux wil sinds kort niet meer herbooten wanneer de sd kaart er in zit: Ik druk op de aan-knop en er gebeurt niets. Er is echter iets vreemds aan de hand: hij doet het wel wanneer ik mijn tomtom aan een voeding heb hangen. USB kabel er in, zowel aangesloten op computer als ook 'domme' lader in de auto. Nadat het backlight is aangegaan, kan ik onmiddelijk de spanning er af halen en hij draait gewoon door. De accu is ook volledig opgeladen en prima in orde. De aan-knop reageert gewoon niet als er geen externe 5v is aangesloten. Wanneer ik de sd kaart er uit haal en dan dus de originele software gebruik, dan start mijn tomtom wel zonder problemen op. Daaruit concludeer ik dat er met de hardware niets aan de hand is. Software op de sd kaart: App. 7.162 (8492/040301) Besturingssysteem:1000 32 MB RAM (beschikbaar): 32,0 MB) GPS v1.21, Opstart 1.0012 Kaart: 'Western_and_Central_Europe' v675.1409 Taal: Nederlands Dit is pas sinds kort begonnen (ik weet niet precies wanneer want ik sluit mijn tomtom in de auto meestal eerst aan op de power kabel en zet hem dan pas aan) en het heeft lange tijd wel goed gewerkt. Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn tomtom one v2 weer gewoon wil opstarten, ook als ik geen 5v in de buurt heb?
 5. Of is het misschien de optie onder 'veiligheidsinstellingen' die er voor zorgt dat de kaart wordt uitgeschakeld boven een ingestelde snelheid?
 6. Mijn TomTom One 2nd Ed. Europe wou na de update naar 1.161 eergisteren niet meer gewoon opstarten. Enkel wanneer ik de reset-knop gebruikte kwam hij nog tot leven. Ik heb een aantal verschillende pogingen gedaan hem weer normaal werkend te krijgen. o.a. format en daarna de <kaart>, 'zip' en 'voices' directories terug kopieren en dan via TomTom Home 2 een update draaien om de meest recente software er op te krijgen. Dit mocht niet baten met mijn meest recente 'western and central europe' kaart. Ik heb nu echter de procedure nogmaals herhaald en toen mijn originele 'Western europe' kaart terug gezet en nu werkt ie weer, maar wel heel traag... Alleen het opstarten duurt bijvoorbeeld bijna 2 minuten. Ook de kaart opbouwen na het ingeven van een bestemming en de instructies samenstellen duren waanzinnig lang (minuten). De fix heb ik nog niet kunnen proberen, heb hier binnen nog steeds geen ontvangst. Ik ga nu eerst proberen om de (nieuwere) Western and central europe nogmaals er op te zetten. Mogelijk dat de nieuwere kaart versie nu wel werkt en weer wat sneller is.