theo7123

Leden
 • Content count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About theo7123

 • Rank
  50+ poster
 • Birthday 12/01/1955

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Aalten (Gld)
 • Mijn TomTom
  Go 5100
 1. Inderdaad vandaag nieuwe kaart 1010. Binnen notime (dankzij snelle glasvezel) binnen, op de navi zetten duurt ff wat langer.... maar we hebben geduld :-)
 2. Als je de laatste jaren kijkt komt er steeds volgens schema in mei weer een nieuwe kaart uit. Het is nu al bijna half juni en er is nog niks. De laatste versie (ook volgens de tomtom website) is versie 1005 van februari 2018. Weet iemand al een geplande release-datum ? Zou graag dadelijk met de vakantie de nieuwste kaart willen hebben.
 3. Nee het waren echte vaste flitsers. Ik heb nu maar de flitspalen Duitsland geinstalleerd en daarna weer gedeinstalleerd via MyDrive Van de week maar eens kijken wat de TomTom dan zegtt.
 4. Op mijn nieuwe TomTom 5100 is (standaard door TomTom) de flitspaalservice van Duitsland niet geinstalleerd. Via de TomTom My drive kan ik dat ook zien/controleren. Er staat echt niet geinstalleerd achter. Toch kreeg ik deze week in Duitsland meldingen van vaste flitspalen. Hoe kan dit ? Iemand een idee ?
 5. Helaas, ik heb geen HD traffic......
 6. Hoeraa! Vanavond is het gelukt. Het lag achteraf toch niet aan de server van TomTom, maar aan de (fysieke) firewall hierbij mij thuis die iets te goed zijn best deed. Kleine bestanden (mapshare, quickfix) liet deze wel door, grote bestanden downloaden werd geweigerd. Overigens (zie elders op dit forum) sprong ook mijn Tom Tom in een oneindige restart-cyclus na installatie van de nieuwste kaart. Nadat ik de mapsettings.cfg had verwijderd, deed de TomTom het weer gewoon goed. Ook rotondes die er al 1,5 jaar zijn staan er nu eindelijk op !! Voorlopig dus weer (even?) een tevreden mens.........
 7. Ik heb dezelfde (door TT verplicht gestelde versie.....!!) van TT Home. Dit is de laatste, door TT 'essentieel' genoemde versie. Dus niks proefkonijn, deze moet iedereen installeren. Sterker nog, indien je dat negeert wordt TT Home afgesloten en kun je niet verder, het installatiemenu van de 'essentiele' nieuwe versie verschijnt automatisch. Mijn doiwnloadproblemen zijn dus bij de laatste TT Home versie. Overigens als ik het probeer met een oudere versie van TT home (2.6) krijg ik ook dezelfde "server time out" error melding (net voordat de melding komt dat ik TT Home moet upgraden), dus volgens mij ligt het echt aan de TT server met de Europakaarten.
 8. In deze dir staan alleen h
 9. Inmiddels een email via de website van TT naar TT helpdesk gestuurd. Nog steeds hetzelfde probleem. T/M dit moment elke keer een 'time out error'. Andere updates zoals Mapshare en Quick Fix verlopen probleemloos. Blijkbaar is er iets met de server aan de hand waar mijn kaart op staat ? Nu maar hopen dat er snel een oplossing komt, ik heb voor het abonnement betaald dus wil ook nu mijn nieuwe kaart kunnen downloaden. Meer mensen met dezelfde problemen/ervaringen ?
 10. Sinds twee dagen probeer ik de nieuwe kaart te downloaden via TT home, maar dat lukt niet., Steeds dezelfde foutmelding: "time out error" met de TT server. Blijkbaar is de server van TT overbelast of zo? Hebben hier meer mensen ook deze problemen?
 11. Zojuist ook voor mijn TT920 een nieuwe versie (8.351) gedownload en geinstalleerd. Gewoon even thuis uitgetest voor wat betreft het geluidsvolume. Dat lijkt weer te zijn hersteld. Saskia staat op 100% duidelijk te hard (vervormd en het beeld knippert iets) maar ook de `gewone` stemmen lijken weer veel harder en doen het op 100% zo te horen weer prima. IK heb er echter nog niet in de auto mee gereden dus helemaal zeker weet ik het niet. Misschien iemand anders hier al ervaringen met deze nieuwe navcore 8.351 ?
 12. Prachtig toch dat er zo'n forum is? Prachtig toch dat er een gebruiker is als WJvdR !! Want op deze wijze is mijn probleem opgelost. De kaart staat op mijn TomTom en werkt !! En hier is nu iemand h
 13. Hier precies hetzelfde !! Na urenlang downloaden is de installatie mislukt: item niet geldig. En de oude kaart is weg, dus er staan geen kaarten meer op mijn TomTom. Gaat weer erg lekker zeg !! Gelukkig wel een backup gemaakt voor begin downloaden, dus maar hopen dat ik die terug kan zetten. Wel wordt de kaart nog steeds aangeboden in HOME dus wellicht kan ik vanavond nog eens proberen te downloaden en te installeren. Maar erg lekker gaat het allemaal niet (zachtjes uitgedrukt)
 14. Niemand van jullie server problemen ?? Al vanaf 17.00 uur probneer ik te downloaden, maar nana, noppes, geen verbinding met de server, steeds maar weer een timeout error. Niemand anders dezelfde problemen?
 15. Helaas is het mij nog niet gelukt om de nieuwe kaart te downloaden. Blijkbaar krijgt mijn computer geen verbinding met de server van TomTom. Krijg steeds een Time-out foutmelding. Het downloaden van de mapsharecorrecties op de oude kaart lukt wel, dus het is echt een serverprobleem bij TomTom helaas..... :pardon: later vanavond of morgen maar weer proberen.