bwakker

0-Leden
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bwakker

 • Rank
  10+ poster
 1. Duidelijk een zaak van software patenten, die in europa vooralsnog niet erkend worden (gelukkig). Het gaat hier m.i. om een handelsoorlog. Amerika is failliet en hoopt door "intellectueel eigendom", dus copyrights, content industrie maar ook patenten de wereld uit te zuigen. Nog loopt europa mee met de VS om onbegrijpelijke redenen en neemt veelal amerikaans recht op dit gebied over. Het wordt tijd dat europa inziet dat dit niet in ons belang is; wij zouden als tegenmaatregel niet alleen MSFT en anderen moeten aanklagen wegens monopolisten gedrag, maar ook moeten ophouden met het erkennen van alle vormen van intellektueel eigendom. Dan is de VS in no time echt failliet.
 2. Als de hardware identiek is dan is er geen reden dat er geen update komt. Echter ik neem aan, als ze dezelfde hardware met nieuwe navcore verkopen als nieuwer type, dat de update niet gratis zal zijn.
 3. Ja de politie is hier erg fanatiek en mag "alles", d.w.z. als burger ben je volkomen aan de politie uitgeleverd. Er zijn al meerdere keren PND's in beslag genomen, plus een forse boete (enkele duizenden franken) erbij uitgedeeld. In het algemeen zijn de boetes en straffen hier erg hoog. Denk maar niet dat een advokaat je zal helpen, want rechters geven de politie vrijwel altijd gelijk.
 4. Ja ook hier staan files helaas, alleen wel veel en veel minder dan in Nederland. De grootste problemen zijn overigens niet op de snelwegen maar op allerlei andere routes bijv. door steden heen. Daar zou HD Traffic wel kunnen helpen, want TMC zend dat soort vertragingen niet uit.
 5. Ja dat is zeker jammer. Mijn garmin doet dit wel. Het is mij een raadsel waarom automatisch uitschakelen wel werkt maar automatisch inschakelen niet.
 6. Aha, het klopt: vandaag werkt het. Ik kan nu updaten, het was dus werkelijk slechts een tijdelijke storing.
 7. Vandaag met tomtom gebeld, de medewerker beweerde dat er een storing is waardoor de "latest map guarantee" niet herkent dat er nieuwere kaarten beschikbaar zijn. Over een paar dagen zou ik het nog eens moeten proberen. Vreemd verhaal, maar ik zal het morgen en overmorgen nog proberen, anders gaat er een aangetekende brief naar tomtom.
 8. Ja ook bij mij beweert Tomtom home dat ik de meest recente kaarten heb als ik "use latest map guarantee" gebruik. Ik heb mijn 920t 3 weken geleden gekocht dus heb zeker nog recht op de update. Vreemd. Ik heb het direkt bij tomtom support gemeld.
 9. Dank je. Tripmaster had ik al geinstalleerd, maar doet volgens mij niet echt wat ik bedoel: direkt tijdens of na een trip laten zien op de kaart hoe ik ben gereden.
 10. Hallo, is het met een tomtom 720/920t mogelijk om, net als met de garmin 760, de gereden route op te nemen en later te bekijken / af te spelen waar je hebt gereden? groeten, bart
 11. Maar dan zie je toch alleen de files op de huidige route? Het gaat mij erom alle verkeersinformatie in de buurt te zien, bijv. ook als ik geen route heb.
 12. Hallo, op mijn 920 wil ik een lijst met alle verkeersmeldingen in de buurt krijgen, het liefst gesorteerd op afstand. Op de garmin die ik voorheen had was dit mogelijk, maar bij de tomtom heb ik nog niet ontdekt of dit gaat, en zo ja hoe. Ik zie wel hoe ik, nogal onhandig, "toon kaart" bij verkeersinfo kan oproepen. Dit is niet zo bruikbaar aangezien ik dan zelf op de kaart moet zoeken en uitvergroten/inzoomen e.d. om verkeersmeldingen in de buurt te zien. Bovendien zie ik ze alleen als icon en niet als text (dus geen info over hoeveel kilometer of hoeveel minuten vertraging).
 13. Dank voor de info. suntime zal ik installeren. Wel grappig bij tomtom dat zulke extra's mogelijk zijn, ik heb ook al tripmaster geinstalleerd. Ja een 760t kost ongeveer het dubbele. Ik zou ook een 720t kunnen kopen als vervanging. Heeft die wel de mogelijkheid om automatisch uit/aan te gaan bij motor starten/uitzetten? Alle garmins doen dit. punt 3: ja dat had ik gezien, is echter wat lastig tijdens het rijden. groeten, bart
 14. Hallo, voor mijn 2e auto heb ik een tomtom one (3rd edition) gekocht, de 1e heeft een garmin. Vergeleken met de garmin storen mij een paar dingen, ik vraag mij af of hier iets aan te doen is: 1. dag/nachtkleuren moet ik met de hand omschakelen, dit gaat niet automatisch bij zonsondergang tijdgestuurd kennelijk. 2. als ik de auto uitzet, gaat de tomtom (voeding via sigarettenaansteker) niet automatisch uit, ik moet dit met de hand doen 3. bij garmin kan ik op de "volgende bocht" duwen en dan bocht voor bocht "vooruit bladeren" om steeds een schematisch plaatje van de volgende bocht/afslag op de route te zien. kan tomtom dat ook? vooral punt 3 stoort zwaar, ik denk erover toch maar nog een garmin (760t) te kopen. groeten, bart