BramvT

Redactie
 • Content count

  4,560
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1950

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go 620 (+ een oude MIO als reserve met TT kaart)

Recent Profile Visitors

9,778 profile views
 1. Je zou daar toch wel e.e.a. nieuwsbericht over verwachten.....maar qua communicatie met hun klanten ging het al jaren niet zo best. In 2008 hebben diverse forumleden van hier (de voorloper ervan, JouwNav dus) de 1e Tomtom met ingebouwde SIM kaart een jaar lang getest (13 jaar geleden dus, ik was er zelf ook eentje van)...ik meen dat het model Tomtom HDTraffic heette of zo, na 1 jaar ging dat model er alweer uit, er waren ook geen kaartupdates meer beschikbaar dus zaten we al snel met een verouderd model, ook dat zonder communicatie vooraf...men moest er zelf maar achter komen...dat 020 nummer van ze is toen plat gebeld (je kan ze overigens nu ook niet meer bellen!)...men kon ze wel inleveren voor een nieuw model en dan een vergoeding ervoor krijgen. Dus ik denk dat je gelijk gaat krijgen, HDT voortaan alleen nog maar via Smartphone...die Premium die jij hebt gekocht is dat met levenslang kaartupdates + Live HDT en mobiele flitsers, dus alles levenslang, want dan ga ik toch maar even kijken of ik niet een Premium met 6 inch scherm erbij neem, die schijn je met e.o.a. trucje ook met je smartphone te kunnen verbinden (probleem Belgie dus).
 2. Ik ben blij dat ik niet de enige ben...zal mij benieuwen of dat op hun Engelstalige forum ook zo besproken zal worden, ik kom er nooit omdat ik van het principe uit ga dat een Nederlands merk hun forum in het NL's moet voeren (tegenwoordig hebben ze op andere fora schakelaars om het om te zetten naar Engels als men dat wil)....maar gelukkig hebben we al jaren dit forum en kunnen we ook kritiek geven (of een pluim op hun hoed zetten)....maar het is dus geen succes die Discover van ze. Om nog even op je opmerking terug te komen, Hensepens....de Premium 5'' heb ik gehad, een perfecte Tomtom, is snel qua herberekenen (snellere processor dus)...HDTraffic (Live) heeft alleen problemen met het passeren van de grens met Belgie...ben benieuwd of de huidige Premium daar ook nog last van heeft, is tenslotte alweer 2 jaar geleden of zo dat ik de Premium had, kan best zijn dat die fouten inmiddels hersteld zijn met die ingebouwde SIM van Vodafone en hij over de grens richting Antwerpen meteen de verbinding oppikt....of dat het nog steeds een drama is, dat drama heb je namelijk niet met internet via je Smartphone (en die van mij werkt trouwens op KPN) zoals met mijn Go 620...die wel wat traag is qua herberekenen. UPDATE !! Ik zie net op de NL'se versie v/d website van Tomtom, dat ze nog maar 3 modellen verkopen...de Classic, Essential en de Discover...de Premium zie ik er niet meer bij staan, wil dat zeggen dat dit model eruit is??
 3. We hebben het hier over de Essential, heb jij die ook....zo ja, die is na 6 maanden zijn Live kwijt en moet je weer betalen, geen livetime dus.
 4. Ohh?? Dat wist ik niet...hij startte vanuit de doos op met dat nieuwe menu en ben nergens een knop tegen gekomen om naar het ''oude'' menu te wisselen. Blijft wel het punt dat ik urenlang bezig ben geweest om hem te koppelen aan mijn mobiel voor file info....wat uiteindelijk niet gelukt is.
 5. Zover ik weet is de Discover er alleen met filemeldingen via de Smartphone.....overigens heb ik een tijdje geleden deze Tomtom afgeraden voor degenen die gewend zijn aan de oude menu indeling (en die graag willen houden), heb hem 1 dag in bezit gehad, 1 en al ellende met het aansluiten op mijn smartphone..een ander type menu waar ik niet mee overweg kon, dus snel retour gestuurd en nu naar volle tevredenheid de go 620 (heb daar toen een topic over gemaakt). Als dat ''oude'' menu niet meer terugkomt in de volgende serie nieuwe Tomtom's dan hoop ik maar dat mijn Go 620 (6 inch scherm) het nog lang mag volhouden.
 6. Moet er wel zijn, dat SD card slot, zie foto....in de Raamhouder dus als ik het goed zie.
 7. Ja, probeer mij dat voor te stellen als je een bocht om moet.
 8. Klopt, ik neem die weg weleens als sluipweg als het bij R'dam weer eens goed vast staat....kom je langs dat huis met allemaal beeldjes in de tuin...inderdaad zegt hij : Hou links aan, terwijl het rechts moet zijn.
 9. Ik heb wat weken geleden ook een opmerking gemaakt over die Discover...dat ik hetzelfde gedonder ondervond, kon gelukkig een nog hagelnieuwe Go620 overnemen voor slechts 100 euro...HDTraffic gaat via mijn mobieltje en dat werkt PERFECT...niks geen ingebouwde SIM meer, na al het gelazer bij overgang van de Belgische grens (Hazeldonk), dat was met de oude Go 950 al, toen de Go 1005 en zelfs bij de Premium...daarom voor mij voortaan alleen nog Live via mijn mobieltje, bij de grens overgang merk je niet eens dat hij al is overgeschakeld (net als met je mobiele telefoon). Vandaar dat ik hier een soort Negatief aankoop advies gaf over die Discover, ik blijk dus niet de enige te zijn. Het enige wat ik nog wel graag zou willen is eenzelfde type Tomtom Livetime (dus zonder SIM), maar dan met een snellere processor, want de Go620 doet zijn navigatie prima, maar je merkt wel dat het niet de snelste is. Scroll naar 1 Mei naar mijn bijdrage en lees mijn 1 dag ervaring met die Discover : GO Discover - Hardware - jouwTomTom | Forum
 10. Kost 450 euro en heb ik niet nodig voor mijn Kangoo bestel...is vooral voor vrachtauto's.
 11. En welk model is dat dan?
 12. Ik ben nog steeds zeer tevreden met mijn Go 620 (Live traffic werkt elke keer goed)...ben nog steeds blij dat ik die Discover terug heb gestuurd...gelukkig via een goede zaak gekocht dus binnen een week centjes retour. Mocht Tomtom later nog met een sneller model komen qua processor (dus net als de Premium) met alleen Live via de Smartphone, dan kijken we wel weer.
 13. Een vaste kabelverbinding is meestal sneller dan Wifi...maar heb met 3 verschillende TT's met Wifi eigenlijk nooit last gehad via Wifi...heb een Ziggo 100 mbt verbinding, zal het bij de volgende kaart ook eens proberen met Mydrive via de PC (geen laptop maar desktop PC).
 14. Ik gebruik gewoon de Europakaart, steeds de nieuwste sinds we Livetime maps hebben...maar heb het net weer opgezocht in de nieuwste kaart en nu staat nummer 60 er wel in...misschien iemand mee zitten lezen?