BramvT

Redactie
 • Content count

  4,450
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1949

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go 5200 (+ een oude MIO als reserve)

Recent Profile Visitors

8,749 profile views
 1. Nou nee...ik ben maar een saaie gebruiker van Tomtom, alleen snelste route van A naar B...en aangezien ik nooit van tevoren weet waar ik naar toe moet, zodra ze mij bellen moet ik meteen gaan rijden, dus ik gebruik dit soort opties niet. (heb er de tijd niet voor) Wat ik nog weleens wil weten is, of je een route heen...ook kunt omdraaien, dus zoveel mogelijk dezelfde route als heen...je kan dan natuurlijk wegen met 1-richting-verkeer hebben waardoor hij niet exact dezelfde route kan berekenen.
 2. Ah, bedankt...gevonden !
 3. Bij mijn weten is dat bij de nieuwe generatie Tomtom's niet meer mogelijk, zoals op de oude Go 950 Live en zelfs bij de 1005 kon dit nog, als ik mij goed herinner.
 4. Ik heb die rijstrook afbeeldingen ook UIT staan...moest gisteren in Amsterdam zijn en zat mij ook te ergeren aan die 3D afbeeldingen...je had toch ook een kaart zonder die poespas ? Weet even niet meer hoe je op de Go 5200 (Wifi) een kaart zonder 3D kan downloaden.
 5. Alle keren, sinds 2006, dat ik de helpdesk moest bellen voor diverse problemen met een Tomtom (heel wat modellen gehad in die jaren)...ben ik altijd keurig geholpen door hen, een enkele keer slechts moest ik ze opnieuw bellen omdat het probleem weer was opgetreden....had vooral te maken met de Live verbinding...toen nog HDTraffic geheten.....maar de laatste paar jaar heb ik ze niet meer nodig gehad. Alhoewel ik vaak best kritisch op Tomtom was (en nog steeds ben), komt er geen ander merk op mijn voorruit...ondanks de laatste 2 maanden het soms (tijdelijk) verliezen van de Live verbinding, (kan ook aan mijn Go 5200 liggen), kan ik hem geen dag missen..zoals vanmiddag toen ik een simpel ritje had (om 15.45 uur) van Zaandam naar R'dam Noord...de file info deed het goed, hij kwam flinke files tegen op de A4 (maar ook A2), dus wilde hij mij onder de Coentunnel niet de A5 op laten gaan en dan A4, maar rechtdoor de Ring A10...(80 km stukje) en toen opeens weer veranderde van route, toch maar wel de A9 en A2 op....bij Hilversum eraf en via Wilnis naar Woerden enz...langs leuke smalle dijkjes (max 30)….maar ik reed tenminste door en nog een fraaie route ook.....kijk, dan ben ik best blij met de Go 5200.
 6. Vanmiddag weer over de A9 richting Utrecht en net op het moment dat je zou moeten afslaan richting A'dam, terwijl ik gewoon de linkerbanen blijf volgen richting A'veen...staat de routelijn op rechtsaf om na een paar seconden de A9 weer te pakken. Ik denk dat ik toch maar weer de aloude magnetische ProGin GPS antenne (type SGB 190) op het dak zet, had hem eraf gelaten 2 maanden geleden toen ik een andere Kangoo kocht...mijn Go 5200 zit altijd vlak onder de spiegel, met vlak daarboven de kleine gaatjes in het WW raam om het GPS signaal door te laten....is nog uit de tijd dat ik met de Go 630/750/950 Live reed...eens kijken wat ie dan doet daar. Dat hij het op die plek doet, geeft niet.....maar moet wel op hem kunnen vertrouwen dat hij op plekken waar ik onbekend ben, wel de juiste route aanwijzing geeft....het gekke van alles is, dat Sander wel keurig aangaf : ga rechtdoor en niet : neem de afslag.
 7. Ik heb de adviezen van forumlid Paul hier opgevolgd en mijn 5200 afgesloten zodat hij de volgende dag weer met de trommels opstart...maar evengoed (nu vrij kort) weer een kruisje in de Livebalk....dus geen traffic en dan ook geen trajectcontrole meer, alhoewel dat laatste voor mij minder belangrijk is....Rijbaan aanwijzingen heb ik bewust UIT staan, al zo lang dat systeem bestaat (10 jaar ?)...omdat ik graag van tevoren wil zien hoe de weg verder loopt en dat kun je dan niet zien omdat het beeld een aantal seconden stil staat. En ik zie door mijn voorraam wel hoeveel rijstroken er zijn die ik kan volgen. Waar ik ook nog aan zit te denken is, dat deze serie Tomtom's niet zo berekend zijn om soms 8 tot 10 uur lang continue aan te staan...steeds weer van steunzender (van Vodafone) te moeten wisselen als je kriskras door NL aan het rijden bent (5 a 600 km op 1 dag is geen uitzondering als koerier)….en ik heb nog iets ontdekt : Rijdende over de A9 richting Utrecht en dan bij de nieuwe ring om BH dorp lijkt het wel op dat punt alsof er geen satelliet ontvangst is (Radar van Schiphol of zo, waar je dan zeer dichtbij bent?)....hij gaat dan even draaien op de kaart (oude tijden herleven met de MIO 168, 15 jaar geleden), wil je de afslag naar Amsterdam laten nemen en daar gaat de routelijn ook in over...totdat de Tomtom erachter komt dat je gewoon verder aan het rijden bent op de A9 richting Amstelveen.....het is al zeker 10 x daar voorgekomen.
 8. Je hebt ook geen enkele andere keus dan Xander....bij de oudere computerstem Saskia had je volgens mij ook een mannelijke PC stem, Bernard of zoiets toch ? Saskia klonk gewoon helder en had een prettige stem, miste haar al meteen toen zij was verdwenen bij een nieuwer model Tomtom.
 9. Ik zou zo graag Saskia weer terug willen hebben op mijn Go 5200...was volgens mij ook een computerstem, maar zij verdween na de Go 950 meen ik...weet eigenlijk niet meer of de Go 1000 die nog had.
 10. Goede tip van je, Paul....dank daarvoor, ik zal dit zeker gaan doen, ik heb hem nogal eens in de slaapstand staan, dat doe ik dus niet meer...overigens zit hij 4 dagen per week in de autohouder en dus meteen voeding, maar ik zal al je tips eens gaan uitvoeren, kijken of dat helpt Zou je trouwens ook handmatig de cache kunnen legen bij een 5200 ? Overigens kan mijn interne geheugen nooit vol zijn, heb nog iets van 4 gb over, omdat ik maar een deelkaart gebruik.
 11. Vandaag op weg naar Eindhoven (dus de hele A2 af) weer problemen met de Live verbinding....dus ook geen file info en dat op een dag als vandaag, graag hoor ik van anderen of die ook last hebben gehad van een verbroken verbinding van Live (via Vodafone) Dinsdag hetzelfde probleem gehad, maar dat duurde wat korter...problemen beginnen bij Utrecht, zelfs als je pal langs de Lopiktoren rijdt (waar het volgens mij moet barsten van de zender/ontvangers van GSM)...kreeg ik weer het kruisje te zien.
 12. Ja....maar het zijn wel taaie dingen hoor, zie wel vaker onderweg nog een oude One of XL op het raam zitten, meestal is de auto zelf dan nog ouder...voor mensen die zo'n ding maar 2x per jaar gebruiken ? Met uiteraard meestal een rotte accu, maar lader erop en ze doen het gewoon.
 13. Misschien als je een nieuwe kaart via TTHome koopt dat je dan automatisch ook een nieuwe Navcore krijgt ? Het is maar een suggestie hoor.
 14. Ik meen dat de Tomtom Truck en Caravan versie's dit ook hebben, die zijn een stuk duurder....maar zoals ik al schreef, bij mijn weten alleen de Go 5200 en 6200...je hebt ook de goedkopere met Live time kaarten en Traffic, maar dan werkt dat via je mobiele telefoon. Je hebt ook nog de voorloper van de 5200, de Go 5100....wellicht dat je die ook nog op de kop kan tikken (nieuw of gebruikt), maar die is alweer van een paar jaar geleden.
 15. Jazeker wel, je Go 1005 heeft ook een ingebouwde SIM, alleen moet je daar steeds abonnementen voor afsluiten...de laatste 1005 die ik had en aan mijn broer heb verkocht, had 3 jaar Live Traffic....bij de Go 5200/6200 heb je zolang het toestel blijft werken (en Tomtom niet stopt met updaten daarvan) dus altijd HD-Traffic en gratis update elke 3 maanden van de (wereld) kaarten. En ik zag advertenties van de Go 5200 al in de 200 euro.....dat is snel terug verdiend, want geen kaarten meer kopen of Live abonnementen en flitsers....Coolblue 275 euro. Ook kun je kijken op MP, een 2e hands 5200, de gratis kaarten en Live blijven geldig.