BramvT

Redactie
 • Content count

  4,574
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1950

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go 620 (+ een oude MIO als reserve met TT kaart)

Recent Profile Visitors

9,885 profile views
 1. Nou ja, dat bedoelde ik aan te geven....maar met jouw instelling (waarschuwen als er een file is) moet dat dus gewoon een kaartfout zijn. IK heb overigens file meldingen op automatisch staan, dus niks vragen....voordeel is dat je niet telkens op je TT moet gaan lezen wat voor file het is en hoe lang enz....ik word het liefst zo min mogelijk afgeleid onder het rijden.
 2. Ik heb inmiddels wel ontdekt dat de premium 5 of 6 inch (de 5 heb ik eerder gehad) de snelst werkende Tomtom's zijn qua herberekenen en dus routes zoeken....die heeft dan nog een ingebouwde sim kaart voor Live traffic, maar zijn niet nieuw meer te koop bij zaken als Bol.com of Coolblue....laat staan bij Tomtom en als je er al eentje kan vinden (nieuw) heeft hij de NL'se taal niet beschikbaar, ik weet niet of je net als vroeger losse stemmen kunt bijvoegen...zal wel een partij zijn uit Joegoslavie of zo. Ik ben zo blij dat ik alles Livetime heb, kaarten, file info, flitsers op de Go 620, ik lees bij de nieuwere modellen (Discovery e.d.) krijg je nog maar een jaar erbij daarna betalen betalen. Ook al rijd ik lang zoveel niet meer dan voorgaande jaren (gem 80 t/m 110.000 km p/jr), het zal nu nog 20.000 zijn, toch wil ik nog steeds een snel werkende TT van 6 inch met alles levenslang, merk dat TT steeds minder apparaten verkoopt met ingebouwde SIM...tenzij anderen mij hierin kunnen adviseren, hou mij graag aanbevolen.
 3. De meesten van jullie hier, die er al wat jaren lid van zijn, weten dat ik al 31 jaar koerier ben, maar sinds April dit jaar is dit opeens vrijwel stil gevallen vanwege problemen met mijn rechtervoet, toch heb ik ook dit jaar met een nieuwe kaart meegemaakt (net als Manusco hierboven) dat je rijdende op een NL'se snelweg opeens moet afslaan, een ventweg op moet en daarna weer terug de hoofdbaan op. Nu kan het zijn dat de HDTRaffic van Tomtom ergens een file ziet en mij daarom wil laten afslaan, ook komt het weleens voor rijdende op de A4 van R'dam naar Haarlem, dat je bij het Prins Clausplein even rechtsaf moet houden de ventweg op en na 2 km weer gewoon op de A4 zit, omdat er op de Hoofdbaan een stukje file staat, dan krijgt de Tomtom altijd een klopje op zijn ''schouder'' van mij......maar het komt meer voor ja en dat komt pas voor als je net een nieuwe kaart erop hebt gezet. Hopelijk lezen ze hier mee, de kaartenbakkers (was vroeger Teleatlas, maar al jaren van Tomtom), het komt iets teveel voor.
 4. Nog dank voor al je reacties, netjes dat je mede eigenaren van een Go 5200 (en andere types waar dit probleem zou kunnen spelen) hiermee kan helpen...daar is dit forum ook voor.
 5. Nee, het is dat ik het nu hier lees, maar zie nergens reclame of zo over Win-11....ik wacht nog wel even, hou het voorlopig wel op 10. Dus bij Tomtom zijn ze dus ook nog niet zover, neem ik aan.
 6. Komt meestal toch een paar weken later?...ik heb hem overigens ook gekregen voor mijn Go 620...heb er nog niet mee gereden, dus kan er nog niks over vertellen.
 7. Naar mij onlangs duidelijk is geworden, is dat telefoonnummer opgeheven en kan men als klant niet meer bellen naar ze (slechte service!!)....contact via hun website (email) is dacht ik nog wel mogelijk....heb net gekeken, rechts onderin staat een soort robot die je dan verder verwijst. Maar als het pas kort geleden (paar dagen) is geweest, zal je hem toch wel kunnen omruilen voor een ander type denk ik.
 8. Oke, doen we.
 9. Ik ook....en dan vooral v.w.b. het zelf kunnen instellen van diverse zaken (stemmen/geluiden, kaartkleuren)...en het toenmalige menu met o.a. de optie : Vermijd obstructie 100 meter, 500 meter e.d. Maar dan wel de snelle processoren van nu erin....zit nog steeds in twijfel of ik de goedwerkende Go620 (maar wel trager qua herberekenen) zal inwisselen voor een 6 inch Premium en dan eens kijken of ik de SIMkaart kan uitschakelen en via mijn mobiel Live binnen haal, wat mij prima bevalt van de Go 620
 10. En het is op die plek nog een moeilijk gedeelte qua GPS ontvangst (of weet niet hoe dat komt)...als je op de A9 zit en gewoon door wilt rijden naar Amstelveen-Utrecht, 3 rijbanen breed en op sommige stukken zelfs 4 banen, krijg je de afslag A4 naar Amsterdam (en ook richting A4 R'dam), de blauwe routelijn gaat gewoon rechtdoor, maar de GPS denkt dan dat ik op de afrit zit naar die A4, pas als ik het verdrijvingsvlak voorbij ben, pakt hij weer de A9...wat dus wel wil zeggen dat hij dan eerst een hele omrijd-route kiest en daarna weer gaat herberekenen. Ik zal eens kijken met nu de nieuwe kaart 10.75 of dit nog zo is...of anderen kunnen dat even in de gaten houden, is volgens mij een fout die er jaren geleden ook al een keer in zat...misschien door antennes van Schiphol o.i.d. dat de GPS signalen daar wat gestoord worden?
 11. Oh, is het weer zover met Tomtom....ooit, 10 jaar geleden of zo, waren er opeens een heleboel huisnummers weg, vooral in industriegebieden (waar ik veel kom als koerier), laatste kaart in het begin die rare zijsprongen (kijk dan snel of er files staan verderop)....maar nee dus, als ik jou zo lees, ze zijn er weer. Moest vandaag alleen richting Alkmaar, dus ben niet op dat stuk geweest.
 12. Is een half uur bezig geweest via Wifi (Ziggo), met de Europakaart, Benelux en flitsers, totaal iets van 9gb....op de vorige kaart stonden in het begin rare fouten...wilde je op een snelweg de afslag laten nemen en daarna via de ventweg weer die snelweg op, terwijl er geen file te bekennen was.
 13. Die is er volgens mij alleen in 5 en 6 inch.
 14. Je zou daar toch wel e.e.a. nieuwsbericht over verwachten.....maar qua communicatie met hun klanten ging het al jaren niet zo best. In 2008 hebben diverse forumleden van hier (de voorloper ervan, JouwNav dus) de 1e Tomtom met ingebouwde SIM kaart een jaar lang getest (13 jaar geleden dus, ik was er zelf ook eentje van)...ik meen dat het model Tomtom HDTraffic heette of zo, na 1 jaar ging dat model er alweer uit, er waren ook geen kaartupdates meer beschikbaar dus zaten we al snel met een verouderd model, ook dat zonder communicatie vooraf...men moest er zelf maar achter komen...dat 020 nummer van ze is toen plat gebeld (je kan ze overigens nu ook niet meer bellen!)...men kon ze wel inleveren voor een nieuw model en dan een vergoeding ervoor krijgen. Dus ik denk dat je gelijk gaat krijgen, HDT voortaan alleen nog maar via Smartphone...die Premium die jij hebt gekocht is dat met levenslang kaartupdates + Live HDT en mobiele flitsers, dus alles levenslang, want dan ga ik toch maar even kijken of ik niet een Premium met 6 inch scherm erbij neem, die schijn je met e.o.a. trucje ook met je smartphone te kunnen verbinden (probleem Belgie dus).