BramvT

Redactie
 • Content count

  4,544
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1950

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go Essential 6'' (+ een oude MIO als reserve)

Recent Profile Visitors

9,674 profile views
 1. Je zou denken aan de Go Professional 6250 met ook ingebouwde SIM....ben er nog niet uit of er ook een type bestaat zonder SIM, zodat je file-info via de Telefoon ontvangt.
 2. Ik heb een SIM only van KPN (eigenlijk nog Telfort, maar die zijn samen gegaan met KPN) met 500 belminuten en 1gb data voor 16 euro per maand en hoef nooit bij te betalen...ik meen iets gelezen te hebben dat je bij veelvuldig gebruik van een Tomtom op 100mb p/m zit of zo, maar pin mij daar niet op vast. Ben vanavond overigens de Go 620 wezen ophalen in Leiden, was van een man van in de 80 die hem niet meer gebruikte (100 euro mocht ik hem meenemen)....voor zijn deur meteen alles aangemeld (telefoon, account enz) en kreeg meteen de filemeldingen te zien (dus live verbinding) en heb ook nog eens Livetime flitsers....die Essential was namelijk na 6 maanden al afgelopen (niet alles goed gelezen dus)....nou ja, mag hij dan een tikkeltje trager zijn dan die Discover, maar heb dit liever met alles goed werkend (heb zelfs de World editie, maar wat moet je daarmee). En thuis uiteraard meteen alles ge-updated, wifi instellen en 9gb aan data stond klaar.
 3. Tsja, zoals ik al schreef, dat was precies de reden dat ik hem kocht (snellere processor).....ik schrijf niet voor niks de problemen op die ik ondervond, met vorige toestellen (zoals de Essential) had ik dit niet...uit de doos vrijwel meteen werken en zo hoort het ook. Ik ben nu eenmaal geen beginner met Tomtom, gebruik hem dagelijks zoals wel bekend. Vanavond komt de Go 620 binnen....de Premium met ingebouwde SIM van Vodafone hoef ik ook niet meer, met telkens weer het gedonder bij het passeren van de grens (Belgie vooral), had de Essential totaal geen probleem mee (ik zit bij KPN met de mobiel en dus werkt Live daar ook mee).
 4. Ik had eergisteren de Discover 6 inch binnen gekregen, de Essential 6 inch verkocht (de Discover zou sneller werken)....maar wat een gedoe zeg om een Live verbinding tot stand te brengen tussen mijn mobiel met die Discover....met de Essential werkte het meteen en gisteren dacht ik dus dat HDT werkte, maar dat bleek niet het geval en laat er nu juist bij de Benelux en Ketheltunnel enorme files staan (hoorde op de radio 7 tot 10 km file)..dus 1 en al narigheid onderweg...was trouwens rond heel R'dam een puinhoop, moest naar de Vondelingenweg (Shell). Dus ik heb hem vanmorgen ingepakt en zend hem retour naar Bol.com....nog nooit een zo'n slecht werkend product van Tomtom te hebben gekocht, de meesten mochten meteen blijven...dus mensen, pas op met het kopen van een Discover.....overigens ook een totaal anders werkend menu, zat mij rot te zoeken onderweg...dat was dus eens maar nooit weer een Discover !! Moet wel een vervanger hebben met 6 inch scherm (want dat bevalt mij wel)...de go 620 zou een optie zijn voor mij (wie heeft er ervaring mee?)
 5. Dank je Cor.....gaat al een stuk beter nu, ben gisteren even bij ze langs geweest en we hebben in goed overleg besloten dat ik voorlopig even 2 dagen per week beschikbaar ben (gaat dat goed de komende tijd, kan ik een dagje extra pakken)....er is maar 1 aandachtspunt en dat is dus mijn rechtervoet waarmee je gas geeft en moet remmen en vooral dat laatste is een puntje, ik moet er gewoon zeker van zijn dat ik voldoende kracht heb om een noodstop te maken (normaal remmen gaat prima), dus hebben we hier een doodlopende straat met alleen maar een fabriek, dus daar geef ik vol gas en dan daarna een noodstop gemaakt...dat ging prima, was dat niet zo, ga ik gewoon niet de weg op. En nog geen ritten buitenland zoals een paar maanden geleden, heen en terug naar Heilbronn...een doos demonstratie koekjes voor een bekende koekfabricant die wij als klant hebben. (sorry, even offtopic als moderator)
 6. Ik ben 3 weken ziek geweest, 2 weken ziekenhuis gelegen, moest gedotterd worden aan het rechterbeen, dus het koerierwerk staat al een tijdje op een laag pitje (en helaas dit forum ook, maar ben er weer)....maandag even babbelen met ze (zit al 30 jaar bij ze)...of ik nog wel door zal gaan, inmiddels 71 en maakte tot een paar maanden terug nog retourritjes naar O.A. Heilbronn (1300 km op 1 dag), ze trekken wel aan mij, ik heb veel ervaring, klanten kennen mij en andersom...ben een echte Petrolhead, maar er zijn grenzen.
 7. Rond 2007 gebruikte men nogal eens TMC als filemelder, tot de eerste Go Traffic? (ben het nummer even vergeten) met ingebouwde SIM van Vodafone verscheen...een aantal bekende Tomtom gebruikers (waaronder beroepschauffers, incl ondergetekende) kregen toen van Tomtom een toestel opgestuurd en zijn ze gaan testen. (dit staat nog op de voorloper van dit forum, Jouw Nav...weet niet of die nog in de lucht is) Nu moet ik zeggen dat in de begintijd met HD Traffic (zoals het heette) de filemeldingen via de server van Tomtom, ook niet echt om over naar huis te schrijven was..die test Tomtom was overigens na een jaar al niks meer waard, omdat ze daar geen kaart update van verkochten. Daarna verschenen de Go 7/950 met ingebouwde SIM waar je een jaarabonnement op moest nemen voor file info....meen dat het toen 50 euro per jaar kostte....was blij toen Tomtom begon met Live onbeperkt (zolang het toestel blijft werken, gratis file info), later de Go 1000 serie enz (en nu heb ik de 6'' Essential). De laatste jaren is de file info een stuk beter geworden...mijn Essenstial 6'' gaat binnenkort wel de deur uit want had vorig jaar bij aankoop (nieuw) over het hoofd gezien dat na 1 jaar de mobiele flitser automatisch stoppen (moet je weer extra betalen voor een abonn)....wel Live kaartupdate en zo en filemeldingen via internet van je mobiel, wat overigens prima werkt. Het gaat dus weer eentje worden met zowel Live kaarten, file info EN mobiele flitsers....moet eens even gaan zoeken welk type dat gaat worden. DUS Franskia....neem er eentje met ingebouwde SIM of eentje die traffic meldingen via je smartphone ontvangt, je zult enthousiast zijn.
 8. Vreemd....mijn Essential staat er niet bij.
 9. Bedoel je dat je vanaf de A5 bij afslag Hoofddorp pakt of de volgende afslag...zo ja, via beide afslagen kom je uiteindelijk weer op de A4 terecht, maar dat wist je vast wel. Wel vreemd dat de Truckversie dit doet...overigens krijg ik ook nog weleens deze route als TT een file ziet op de hoofdrijbaan.
 10. Zie net, (toen ik mijn Tomtom aan had gezet) dat er een nieuwe Navcore klaar staat....ik ben al een aantal dagen ziek thuis (niet ernstig hoor), dus kan ook wel wel eerder zijn binnen gekomen. Meerdere modellen die een nieuwe Navcore hebben?...en heeft iemand al verschillen opgemerkt? (het zal nog wel een aantal dagen duren voor ik weer op pad ga) Applicatie versie : 20.12.0003.411 (0)
 11. We hebben sinds januari 2020 al diverse kaartupdates gehad, maar ook op de laatste kaart die wij 1,5 week geleden ontvingen....staat er nog steeds geen nummer 60 op (voor het Gerechtshof) voor degenen die daar voor het eerst naar toe moeten, krijg je dan op je Tomtom te lezen dat hij geen Prins Clauslaan 60 kan vinden...en het is niet 1 of ander schuurtje wat daar staat. Dus voor de zoveelste keer de vraag aan Tomtom.....verbeter je huisnummers nu eens zodat zij up to date zijn....Google Maps kan het wel vinden : https://www.google.nl/maps/place/Gerechtshof+Den+Haag/@52.0819116,4.3278776,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c5b7112d2cf387:0x1fddf76bedd899da!8m2!3d52.0819116!4d4.3300663
 12. Ik HAD een TT Premium met ingebouwde SIMkaart...en telkens als ik naar Belgie moest, stopte de file info (bekende kruisje) en dat bleef in heel Belgie zo, waar ik ook naartoe moest (ik ben koerier)...iets wat ik ook al had met de vorige Go modellen zoals de Go1005, de Go 950, dus ik had er al jaren last van. Dus vorig jaar een Go Essential (6 inch) aangeschaft zonder SIMkaart maar wel met Bluetooth en Wifi.....en nu krijgt deze zijn file berichten (HDTraffic) via mijn Motorola Smartphone binnen met 4G....en dat werkt tot nu toe perfect, ben ook 2x naar Duitsland geweest de afgelopen 2 weken en ook daar meteen live verbinding (heb een KPN abonnement op mijn smartphone), terwijl de ingebouwde Vodafone SIM het over de grens vaak liet afweten. Maar ik moet wel genoegen nemen met een veel minder snel rekende processor, want die van de Premium is veel sneller met zoeken enz. en dus merk je dat ook op rotondes waar je snel overheen aan het rijden bent. Maar iemand hier zei dat je bij de Premium ook via je Smartphone de filemeldingen kan binnenhalen....want eigenlijk heb ik wel heimwee naar de snelle Premium.
 13. Het alleen plaatsen van een link op dit forum, waarbij niet duidelijk is waarnaar die link verwijst, staan wij niet toe!

 14. Ook van mij de beste wensen voor 2021....dat het maar weer een beetje normaal jaar mag gaan worden (qua virus en zo).
 15. Tsja, ik weet het niet zeker, maar als je logisch nadenkt is een BNL kaart laden (en dan vooral het kaartoverzicht, dus niet de rijroute)... van 400 mb voor de computer in de Tomtom sneller uit te rekenen dan een kaart van 5 of 6 gb..vroeger, rond 2008 reed ik al met de BNL + West Europa. Het kan ook een gevoel zijn natuurlijk.