BramvT

Redactie
 • Content count

  4,480
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1950

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go Premium 5'' (+ een oude MIO als reserve)

Recent Profile Visitors

9,053 profile views
 1. Rond het middaguur reed ik weer bij Hazeldonk de grens over richting Vilvoorde (Brussel) op de E19 dus....en ja hoor, na een km of 10 weer Live weg (kruisje dus), maar vlak voor de ring Antwerpen was hij er gelukkig weer (ja fijn dat ik opeens 12 minuten file had op de ring, daar was ik zelf ook al achter gekomen), alhoewel ik bij Breda al de info kreeg van 2 minuten file, maar ja...dan moet je nog een km of 30. Daarna van Vilvoorde naar Kortrijk en weer terug via de Toltunnel bij Antwerpen...en dat hele stuk bleef Live het WEL doen, leidde mij netjes om diverse files heen en krijgt dan een klopje op zijn schouder, want daarvoor heb je een Tomtom met goedwerkende Live file info. Dus we kunnen wel stellen (jij en ik hebben dezelfde ervaringen) dat de Belgen hun zaakjes niet op orde hebben qua steunzenders voor GSM of hoe dat ook mag heten (provider dus).
 2. Bellen gaat meestal sneller....is het meestal binnen een kwartier geregeld, is alweer een tijdje geleden dat ik ze moest bellen...was een 020 nummer (A'dam), heb net even gekeken, maar nu moet je eerst allemaal vragen beantwoorden (go 600/6100 enz) en dan nog zie ik geen nummer verschijnen....iemand?? Of ze ook in Belgie een apart nummer hebben weet ik niet, maar het zal toch wel kunnen vanuit Belgie...internet kent vrijwel geen grenzen dacht ik.
 3. Gisteren, vrijdag de 29e, op weg van de Botlek naar huis (Haarlem) verdween opeens mijn blauwe routelijn op het scherm....de pijl stond er wel en ook de verdere route informatie....en aangezien ik druk aan het navigeren was om de file te omzeilen onder R'dam bij Pernis dus....kon ik even geen hard reset doen, dat deed ik pas toen ik op de A4 Beneluxtunnel reed....en na die reset was de blauwe routelijn er opeens weer. Iemand die dit ook al eens heeft meegemaakt op deze nieuwe serie Go's (Premium) ? Ik heb afgelopen week de nieuwste kaart gedownload en wat eerder ook de nieuwste navcore...dus hij is up to date, zou het aan de nieuw kaart kunnen liggen....heb dit nog nooit meegemaakt bij zijn voorgangers?
 4. En anders even de Helpdesk bellen en het uitleggen, zetten zij hem voor je klaar (mits je wel geregistreerd bent bij Tomtom, maar dat zal wel denk ik) :)
 5. Vanmorgen van Beverwijk via Antwerpen naar Charleroi geweest.....toen ik op de heenweg 12 km over de grens van Breda was, weer het vervloekte kruisje in mijn Live balk...dat bleef zo tot ik bijna bij Brussel was en opeens, Ja hoor...daar was de verbinding weer en bleef verder aanwezig, ook op de terugweg. Uiteraard heb ik hem rijdende op de E19 2x een herstart gegeven met de trommels dus, maar geen verbinding....daar heb je toch geen (vrij dure) Go Premium voor gekocht, bij Tomtom moeten ze dit allang weten, maar lees nooit iets van hen dat dit probleem eigenlijk al jaren speelt....overigens in Duitsland nooit problemen met Live. Had dit ook al met 2x een Go 1005 live en zelfs met de Go 950 Live en dat is toch alweer wat jaren geleden. Verder qua navigeren een prima apparaat.
 6. Aanbod was 258 euro en bij betalen was het opeens 299...dus dat lijkt wel op belazeren ja.
 7. Dat is een prima tip, ga ik zeker doen....maar zoals Cortrans terecht opmerkt, waarom Tomtom ze niet gewoon bleef aanbieden (brandstofprijzen)....we staan toch via de ingebouwde SIM van Vodafone in contact met hun server.
 8. Precies (eens)....enne, Mr M...ik HAD die POI laadpalen uitgezet, dus verwacht ik als trouw dieselaar niet meer opnieuw die downloads, maar nee dus, zoals Cor terecht opmerkt, ze duwen die laadpalen gewoon door je strot, vandaag ook weer die download....staat mijn blauwe schuifje weer aan (doet Tomtom zelf blijkbaar) Als ze ooit een Elektrische Combo met een actieradius (beladen) van 750 km leveren en dan in 1 kwartiertje de accu vol....Ja, dan wil ik ook wel elektrisch rijden (wie niet). Maar voorlopig zullen zeker vrachtwagens en bestelbusjes nog de eerstkomende 10 jaar (ik denk zelfs langer) gewoon op diesel rijden.
 9. Dat weet ik niet, want ik heb ze uiteraard niet gedownload...dus nee, ik zie ze niet meer gelukkig. Ik zou veel liever zien dat ze bij Tomtom weer de brandstofprijzen laten zien, zoals vroeger.....maak het nogal eens mee dat ik in e.o.a. onbekend plaatsje sta, nodig moet tanken en dan je kun je natuurlijk bij de optie Benzinestations er eentje kiezen in de buurt, maar dat blijkt dan een dure te zijn...weer een ander kiezen en zo ben je al snel een kwartiertje bezig. Uiteraard kijk ik de laatste km's ook aan de andere kant of ik er eentje tegen kom, maar dan blijkt TT mij vanaf het aankomst-adres opeens een andere route te geven en mis ik die pomp die ik net zag.
 10. Dat heb ik dus vorige maand ook gedaan, maar krijg nu behalve flitser-updates/mapupdates...nu ook elke keer laadpaal-updates, terwijl ik dat schuifje (blauw) uitzet....dus neem aan dat ze mij daar niet meer mee lastig vallen, maar JA hoor, vandaag weer laadpalen in de aanbieding.
 11. Misschien niet op een TT, maar wel op een laadpaal....wel 500 km actieradius, die Tesla ?? Jaja....ik kom ze nog wel tegen deze winter als zij met kachel, RW en raamverwarming aan moeten rijden....of gaan die lui in een Tesla en andere elektra auto's soms in de kou zitten in hun auto om maar stroom te besparen? Kom op mensen, zolang er geen bestelbusje is dat op 1 acculading (en volgeladen met vracht) 750 km kan rijden (en met comfort, dus in een hete zomer airco aan, wat veel stroom kost) en dan na hooguit 10 a 15 minuten weer vol zit met stroom...blijf ik fijn dieselen, het zal mijn tijd wel uitzingen denk ik.
 12. Even scrollen naar boven...
 13. Is lang goed gegaan, de Go 5200 heeft hier inmiddels plaats gemaakt voor de Go Premium 5'' dus je denkt, een heel nieuw toestel...geen problemen meer met Live file info. Ga vanmorgen rond 10 uur bij de Liefkenshoektunnel richting Brugge (Oostende)….en WEER dat vervloekte kruisje in Belgie, pas toen ik alweer een eind op de terugweg was (ging via Oostburg en Terneuzen, dus ben je eerder in NL)...vanwege een lange file bij Antwerpen, ik zat nog in Belgie of de Tomtom moet de NL'se al opgepikt hebben, maar tot huis aan toe weer gewoon Live. Er zit dus inderdaad een probleem in Belgie met dat Live, vorige maand naar Karlsruhe geweest, bij Venlo de grens over en de hele route door Duitsland prima verbinding.
 14. Hier ook niet, in mijn geval met de nieuwe Go premium 5 inch....toen ik hem uit de doos haalde moest er EN een nieuwe Navcore op + een nieuwe Europakaart, iets van 8gb of zo via Wifi, binnen 20 minuten was hij al klaar. Denk toch dat het iets met Mydrive te maken heeft, software update wellicht..of Mydrive opnieuw installeren? Maar is inderdaad geen goede reclame voor het bedrijf.
 15. Dat heb ik ook op het stuk A4 bij het Brugrestaurant (Schiphol - Nw Vennep), waar je 130 mag EN Trajectcontrole is...evengoed op dat korte stuk regelmatig mobiele flitsers, ik kijk dan even zo goed als mogelijk is met 130 en klik eerst de Trajectcontrole weg en dan de vraag Flitser Ja of Nee... op Nee drukken (mij is daar nog nooit iets opgevallen qua flitsers).