BramvT

Redactie
 • Content count

  4,522
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1950

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go Essential 6'' (+ een oude MIO als reserve)

Recent Profile Visitors

9,411 profile views
 1. Ja, kwam ik ook tegen in het menu van deze App...heb ze allemaal aangezet, hoe meer info hoe beter...als het met verkeer te maken heeft.
 2. Omdat jij zo positief bent over Flitsmeister heb ik ook de App gedownload en zij doet veel meer meldingen dan de flitsservice van Tomtom....bijvoorbeeld dat er een auto stilstaat op de snelweg zodat je weet waarom er een file staat, ik neem aan dat zij dit ook doet met ongelukken onderweg waardoor de kans veel groter is op een langdurige file. Alleen moet ik hem elke morgen wel aanzetten, mijn mobieltje zet ik snachts altijd uit...of is er ook een instelling waardoor hij automatisch opstart, die ben ik nog niet tegen gekomen in het menu.
 3. Nou, dacht het niet...want ik ben dan gebonden aan de Vodafone SIM in de Premium (en GO 5200, 1005 en 950)....en nu komt het binnen via KPN, dus ik ga het zien (merken) zodra ik de grens over ga met Belgie, KPN pakt namelijk een andere Belgische provider dan Vodafone. Ik sukkel er dus al een jaar of 5 mee, verschillende andere leden hebben eerder aangegeven dat zij ook problemen hadden met dit type Tomtom. (met de Live verbinding in Belgie)
 4. Ik rijd sinds vandaag met een nieuwe Tomtom (Go Essential 6'') en heb de tip overgenomen van 1 van onze leden (Octopussy) om ook de app Flitsmeister (.nl) op mijn mobiel te zetten en ik moet zeggen : Geweldig !! Met Live file info, via de ingebouwde Sim of via internet van je mobiele telefoon (welke ik dus nu heb)...laat de Tomtom horen waar een file staat en hoeveel minuten vertraging...maar tegelijkertijd laat Flitsmeister je weten waar een voertuig stilstaat over zoveel meter en die app geeft uiteraard ook door waar de vaste en mogelijke mobiele flitsers staan, files roept ze ook om...en nog veel meer informatie. Dus een aanrader als extra bij je Tomtom...ik kwam ook mogelijke flitslocaties tegen die je bij Tomtom niet hoort...zover ik vandaag heb ervaren, moet die app van Flitsmeister wel continue aan staan, hij wil (uiteraard) ook je locatie weten. Er zit ook een uitgebreid menu in Flitsmeister, waar je bepaalde meldingen aan of uit kan zetten.
 5. Ik heb sinds gisteren bij Coolblue in Haarlem (op zondag open) een TT Essential 6 inch gekocht, dus internet-verbinding maken via mijn telefoon (een Motorola G8 +)..vanmorgen een klein ritje gemaakt en alles werkt....nu maar even afwachten tot ik deze week een rit Belgie krijg en wat hij daar gaat doen via mijn KPN provider....ik ben niet zo handig met Wifi toestanden en zo, ben al blij dat het werkt. Ik las op internet dat er Essentials zijn met 3 maanden flitsers en van 6 maanden, weet niet hoe lang dat bij deze is, moet ik nog opzoeken. En de tip overgenomen van iemand van de leden hier om Flitsmeister op je mobiel te zetten...ik hou jullie op de hoogte.
 6. Ik geef hem vaak zo'n 10 km voor Antwerpen een nieuwe start, dus helemaal uitzetten en met de trommels opnieuw starten,....maakt niks uit, het kruisje blijft, met de slaapstand heb ik nog niet geprobeerd, dus ga ik donderdag of vrijdag even doen (als ik in Belgie moet zijn) Maar ik klaag hier al enkele jaren over, mijn Go 5200 had het, de 2x Go 1005 en zelfs de Go 950 Live had het al (dan hebben we het dus over 4 a 5 jaar geleden)...dit is dus al de 5e Tomtom Go met dit probleem. Daarom hoop ik dat een Go zonder SIM kaart (maar dan internet via je mobiel) het wel doet, tenslotte springt je mobiel ook na de grens vrij snel over op een andere (Belgische) provider, met KPN heb ik daar nooit last van, emails en Whatsapp berichten komen gewoon binnen....de laatste paar maanden kom ik 2 en soms zelfs 3x per week in Belgie en dat zijn soms plaatsen die soms 150 km over de grens liggen, dus je komt dan toch wel diverse GSM masten tegen, zou je zeggen. En JA Cor, ben het helemaal met je eens.
 7. Afgelopen vrijdag moest ik weer naar Belgie, dit keer via Breda, Liefkenshoektunnel enz...moest ergens tussen Gent en Zeebrugge zijn (Aalter)...al na een paar km over de grens stopte HDTraffic (file info) dus weer en dat bleef zo tot ik bij Zelzate zat, toen pikte hij weer een GSM mast en was het kruisje weg....let wel, ik heb dus de nieuwste Go Premium World Dit kan dus ook te maken hebben met de slechte omschakeling van Vodafone naar een buitenlandse provider....zit er al een tijdje aan te denken om dan een Go te nemen zonder SIM kaart maar wel met WIFI, aangezien ik KPN heb op mijn mobiel, zou hij dan over de grens in Belgie misschien makkelijker overschakelen.....heb al jaren een Tomtom met ingebouwde SIMkaart, van vanaf de Go 7/950, Go 1005 e.d.. Dus ik vraag mij af of er hier leden zijn die hier ervaring mee hebben..file info via je mobieltje..dit zou dan nog een optie kunnen zijn, als die ook problemen gaat geven met Live filemeldingen....dan stap ik over op Garmin, de gemiste bedrijven (huis) nummers van Tomtom neem ik maar even voor lief en dat ik na 3 of 6 maanden weer moet betalen voor flitsers is ook niet echt fijn..maar je moet toch wat, vooral als je voorbij Brussel moet zijn (en dat komt nogal eens voor) wil je niet alleen weten of er files bij de Antwerpse ring zijn, maar ook bij Brussel. Zou het deze moeten worden, of een VIA ? https://www.amazon.nl/TomTom-navigatie-Essential-smartphoneberichten-capacitief/dp/B07FST9TTV/ref=asc_df_B07FST9TTV/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=430549910865&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=11955935193869917784&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1010561&hvtargid=pla-564958791018&psc=1
 8. Voorjaar 2004 staat er in Wiki https://nl.wikipedia.org/wiki/TomTom
 9. Al 24 jaar (?)....bij mijn weten zijn de eerste One en Go (nog met een echte harddisk en dikke buik) van rond 2003, kan ook nog iets eerder zijn, toen reed ik nog met het Shell boek en landkaarten (the horror als ik daar nog aan terugdenk) en in 2004 dan de MIO PDA met TT Navigator, waarvan het scherm BLEEF ronddraaien als je wat te dichte bebouwing om je heen had....heb 3 jaar gereden met die MIO tot in 2007 mijn eerste One v2 en toen lid geworden van de voorganger hier (JouwNav). Maar jij had er al eentje in 1996 ?
 10. Nee, nog niet....punt is dat, zelfs als ik hem maar 1 week kwijt ben voor reparatie, dat al te lang is...maar bellen kan altijd ja, wie weet kunnen ze op afstand iets doen.
 11. Gisteren moest ik in de buurt van Neufchateau (Wallonie) zijn bij een bedrijf wat er al tientallen jaren zit...nummer was 135, kon hij dus alweer niet vinden, wel de even nummers maar dan niet tot 120 of zo....+ dat bij het oversteken van de grens bij Breda de Live verbinding (zoals gewoonlijk onderhand ) verdween, kruisje in de rechterbalk...ook onderweg via Antwerpen, Brussel, Namen kwam hij niet tevoorschijn, ook niet na hem onderweg geheel uit te zetten en met de trommels weer starten....terug bewust een andere route genomen om eens te kijken hoe dat zit aan de oostkant van Belgie, via Bastogne, Malmedy, Luik en Maastricht enz....ook geen Live verbinding. Sterker nog, zat allang in NL en schakelde niet vanzelf over op de Vodafone palen...bij Utrecht weer opgestart en toen deed Live het weer wel....en als dit nu de enige Tomtom was, maar het was ook al hetzelfde gedonder met de Go 5200, daarvoor de Go 1005 en daarvoor de Go 950 Live. Ik begin het nu wel SPUUGZAT te worden met Tomtom, ik schreef al eerder dat hij bijna de helft van de huisnummers van bedrijven niet kan vinden...of het nummer zit op een heel andere plek dan waar TT roept Bestemming Bereikt.....missende straten komt nog zelden voor, maar ik wil ook graag juiste huisnummering hebben en LIVE HD Traffic die het doet. Zou Garmin, waarvan vroeger bekend was dat hun Navtec kaarten veel beter waren qua huisnummering dan Teleatlas van Tomtom (ik heb het dan over rond 2008), nu ook een goed systeem hebben met filemeldingen via een SIM kaart, of is Tomtom de enige nog ?
 12. Dank je voor de tip(gevonden)
 13. Het ging hier via WIFI razendsnel...de kaart van ruim 8gb stond er in goed 20 minuten op. (Go Premium 5'') Ik wil eens kijken of ik ook een kleinere kaart erop krijg (vroeger had je west Europa, is voor mij groot zat)...maar hoe doe je dat ook alweer via WIFI ??
 14. Ja, ik ben er wel bekend mee, maar uit Principe kom ik daar nooit...Tomtom is notabene een Nederlands bedrijf en gaat op hun forum in het Engels discussieren, daarom blijf ik trouw lid van hier. En nee, ik weet vanuit hier dat je fouten kon aangeven...maar net wat Cor hierboven al schrijft...het duurt allemaal erg lang voordat die fouten hersteld worden bij Tomtom (inderdaad, de 3 Merenweg klopt ook niet qua snelheid)...ik kom natuurlijk als koerier bij allerlei bedrijven op bedrijventerreinen en ik kan rustig stellen dat zeker 40% van de huisnummers van bedrijven niet kloppen (bij Tomtom dan, zou Tele-atlas de kaarten niet meer ontwerpen ??)....ik kan dan wel uren aan de gang blijven bij Mapshare tools...nu vind ik incorrecte snelheden niet zo belangrijk, door mijn voorraam (of opzij de hectometerpaaltjes) zie ik wel hoe hard je mag, heb liever dat hun huisnummers kloppen. Ook komt het voor dat hij bijvoorbeeld de Nieuwe Havenweg 89 Hilversum (de Bouwmaat) wel weet, maar kom je daar aan, zit je aan de achterkant in een doodlopende straat, moet je weer iemand opzoeken die weet waar de Bouwmaat zit...moest 500 meter omrijden en de Tomtom maar roepen, ga rechtdoor, sla linksaf enz....terwijl ik met grote letters de Bouwmaat zag, dan krijgt de Go Premium GEEN klopje op zijn schouder. Maar, die klopjes op zijn schouder krijgt hij wel weer genoeg van mij als de Tomtom mij op een rit naar Eeklo (B) zoals afgelopen dinsdag.... opeens een hele andere route laat rijden (ik heb de file instellingen op automatisch staan, dus zonder waarschuwing meteen andere route kiezen)...dan blijkt er ergens een gigantische file te zijn ontstaan in Belgie en laat hij mij mooi er omheen rijden, ik kijk altijd wel eerst even op de landkaart van de Tomtom HOE hij dan gaat rijden, maar in 99% van de gevallen geef ik de TT gelijk, dus klopje op zijn kast.
 15. Geeft niks hoor ...maar vaste regel bij dit forum en de voorloper ervan (JouwNav) is, dat er niet over illegale kaarten mag worden gesproken. Wel had ik in 2007 of 2008 wat moeite met Tomtom, omdat ze toen eerder dat jaar de eerste Tomtom ONE HDTraffic met vaste SIMkaart hadden ontwikkeld en via de voorloper van dit forum (toen nog JouwNav) hebben zich een stuk of 5 leden aangemeld (waaronder ikzelf) om die in de praktijk te testen (dat had Tomtom aan de Admin hier gevraagd), ik was toen al koerier door zeg maar de Benelux en soms Duitsland...die Tomtom HDT werkte prima, maar ruim een half jaar later, toen andere modellen Tomtom een nieuwe kaart konden aanschaffen (Livetime maps bestond nog niet)...bleek dat niet mogelijk te zijn bij dit ene Model. Dus die was dus al snel verouderd, meen wel dat men hem toen kon terugsturen en met bijbetalen een ander model konden aanschaffen, maar dat was tegen mijn principe, overigens moest je na 1 jaar 50 euro extra betalen voor 1 jaar HDTraffic...ik heb toen voor die Tomtom HDT wel een nieuwe kaart kunnen ''regelen''....maar dan deed HDT het niet meer, in mijn herinnering. Maar het is nu allemaal een stuk beter geregeld met Tomtom met Livetime ...zolang het apparaat werkt (en Tomtom het blijft ondersteunen) koop je nu met Livetime maps en HDTraffic een prima navigatie, ik zweer bij een losse Tomtom (nu de Go Premium 5'') en mobiel op de Parrot kit....kom eigenlijk geen gekke dingen meer tegen op mijn Tomtom, de tijd dat we hier dagelijks moord en brand roepende Tomtom eigenaren hadden, is wel voorbij...problemen met de Navcore en/of kaarten enz enz. Het enige kleine minpuntje is (al jaren) dat de kaarten regelmatig niet het huisnummer kunnen vinden...neem het Gerechtshof maar in Den Haag...zit op de Prins Clauslaan 20 en 60, en dit al jaren, moet er regelmatig stukken afleveren....10 jaar geleden op een oude kaart kon hij beide huisnummers WEL vinden en opeens was opeens nummer 60 verdwenen en dat is tot op de dag van vandaag nog zo, zoek maar op dat adres...het is 1 gebouw en buiten aan de gevel zie je netjes de nummers 20 EN 60.