BramvT

Redactie
 • Content count

  4,533
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BramvT

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/14/1950

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Haarlem (NH)
 • Mijn TomTom
  Go Essential 6'' (+ een oude MIO als reserve)

Recent Profile Visitors

9,593 profile views
 1. Ik HAD een TT Premium met ingebouwde SIMkaart...en telkens als ik naar Belgie moest, stopte de file info (bekende kruisje) en dat bleef in heel Belgie zo, waar ik ook naartoe moest (ik ben koerier)...iets wat ik ook al had met de vorige Go modellen zoals de Go1005, de Go 950, dus ik had er al jaren last van. Dus vorig jaar een Go Essential (6 inch) aangeschaft zonder SIMkaart maar wel met Bluetooth en Wifi.....en nu krijgt deze zijn file berichten (HDTraffic) via mijn Motorola Smartphone binnen met 4G....en dat werkt tot nu toe perfect, ben ook 2x naar Duitsland geweest de afgelopen 2 weken en ook daar meteen live verbinding (heb een KPN abonnement op mijn smartphone), terwijl de ingebouwde Vodafone SIM het over de grens vaak liet afweten. Maar ik moet wel genoegen nemen met een veel minder snel rekende processor, want die van de Premium is veel sneller met zoeken enz. en dus merk je dat ook op rotondes waar je snel overheen aan het rijden bent. Maar iemand hier zei dat je bij de Premium ook via je Smartphone de filemeldingen kan binnenhalen....want eigenlijk heb ik wel heimwee naar de snelle Premium.
 2. Het alleen plaatsen van een link op dit forum, waarbij niet duidelijk is waarnaar die link verwijst, staan wij niet toe!

 3. Ook van mij de beste wensen voor 2021....dat het maar weer een beetje normaal jaar mag gaan worden (qua virus en zo).
 4. Tsja, ik weet het niet zeker, maar als je logisch nadenkt is een BNL kaart laden (en dan vooral het kaartoverzicht, dus niet de rijroute)... van 400 mb voor de computer in de Tomtom sneller uit te rekenen dan een kaart van 5 of 6 gb..vroeger, rond 2008 reed ik al met de BNL + West Europa. Het kan ook een gevoel zijn natuurlijk.
 5. Ah, ik zie dat jij dezelfde keuze hebt gemaakt, door EN Europa EN de BNL kaart erop te zetten....ik rijd misschien 1x per jaar nog naar Duitsland, maar elke week wel een keer naar Belgie...heb al jaren het gevoel dat de BNL kaart van ongeveer 400mb sneller zal worden gelezen door (ook) de Essential 6'' dan de Europakaart van 5 gb of zo.
 6. Hier ook, dik 300 mb zie ik....zouden alle modellen van Tomtom deze update krijgen? (dus ook de eenvoudige uitvoeringen?) Morgen weer op pad...dus we zullen zien.
 7. Nou, ik zou het iets anders verwoorden...de vorige Tomtom (Go Premium) was een Ferrari qua snelheid, ''alleen de radio was stuk''....en de Go Essential lijkt meer op een oude diesel zonder turbo (traag met wisselen van pagina of menu)...maar alles doet het wel, qua navigeren en zo. Want er zit vermoed ik wel een verschil in de processor-snelheid...dat is duidelijk te merken, ik kan helaas nergens de specificaties vinden.
 8. Nou, ik weet al niet eens meer HOE de Essential verbinding maakt met de mobiele telefoon....volgens mij is het via Bluetooth en gebruik je de Wifi van de Essential alleen maar voor het updaten, voor nieuwe kaarten en flitspalen ed. Ik moest volgens de handleiding wel die app installeren, dus dat maar gedaan.
 9. Nou,ik waardeer je opmerkingen wel hoor....want mijn broer heeft 2,5 jaar geleden of zo mijn Go 1005 met 3 jaar Live van mij over genomen....Livetime is uiteraard nu op en nu vroeg hij deze week of hij hetzelfde kan doen met zijn Go 1005 (ipv een jaar Live te kopen), als met mijn Essenatial...dus verbinding maken via Bluetooth met zijn mobiele telefoon en zodoende de files weer krijgt te zien...alleen moest ik een App op mijn mobieltje zetten...en weet niet of dat ook kan met de 1005.
 10. Precies...en dat is KPN netwerk, geen Vodafone....of het 3e netwerk (T Mobile) het ook zo goed zal doen weet ik niet...heb ooit, 8 of 9 jaar geleden of zo ook T Mobile gehad, maar had elke keer in rustige gebieden geen netwerk, dus die nooit meer (ook al hebben ze het nu wel op orde), zo gaat dat, heeft met vertrouwen te maken. Mijn vertrouwen in de ingebouwde Vodafone SIM van Tomtom's is dus weg....daarom schreef ik ook bewust, dat ik dit zelfs al had met de Go950 Live (was 3 jaar geldig in mijn herinnering), daarna met de 1005, de 5200 en tenslotte de Premium, kan geen toeval meer zijn...of zou er iemand bij de Tomtom server mij al die jaren hebben zitten pesten (Haa, Bram gaat de grens over met Belgie...klik...schakelaar Belgie uit)
 11. Het is dus geen 1-dagsvlieg, gisteren weer Belgie (Meulebeke) en continue verbinding gehad, ben dus blij met de Essential.
 12. Tsja, in een ander topic (moet ik nog eens opzoeken) klaagden meerdere leden over de Live verbinding in Belgie....zelfs Belgen zelf kwamen ermee aanzetten en dan, was die Premium nu de enige zijn geweest, had het nog een maandagmorgen Tomtom kunnen zijn...maar blijkbaar heb ik zeker 5 jaar verschillende maandagmorgen Tomtom's gehad. En dan nog, de Tomtom's met ingebouwde SIM moeten gewoon hun werk doen en de vroegere Tomtom Go's hadden nog geen Wifi.
 13. Gisteren voor het eerst met de Essential 6 inch naar Belgie geweest (plaatsje Gits bij Roeselaere)....route Bergen op Zoom door de LH toltunnel (enz).....toen ik een paar km over de grens was zat ik steeds met een schuin oog te kijken naar het Tomtom scherm...ik heb niet eens kunnen merken dat hij oversprong naar de Belgische Provider....heeft het al die tijd gedaan (en uiteraard files laten zien, zoals bij Gent)...heb voor de zekerheid onderweg even een reset gedaan, dus afsluiten en starten met de trommels...en al na 5 seconden verdween het kruisje en heeft contact.....ook terug in NL bleef de Live verbinding er gewoon. ZO MOET EEN TOMTOM MET LIVE DUS WERKEN !! Hiermee is voor mij wel bevestigd, dat die Vodafone SIM's in de Tomtom Go's niet goed werken (zeg maar gerust, niet deugen)....ik heb namelijk 2 mobiele telefoons onderweg mee, mijn hoofdnummer met KPN en mijn noodmobieltje met Vodafone...en beiden hebben al snel de Belgische providers gevonden. Dus ik ben blij dat ik de Premium weg kon doen (de koper ging alleen af en toe naar Duitsland vertelde hij en daar doet Live het dus wel)....dit probleem speelt al JAREN (en niet alleen bij mij), zoals ik al schreef, had het al met de Go 950 Live, de 1005, de 5200 en als laatste dus die Premium.
 14. Ik zag trouwens ergens op internet dat Garmin geen Navteq kaarten meer gebruikt....een jaar of 7 of 8 geleden dacht ik, kom....laat ik eens gek doen en heb toen een Garmin gekocht die ook een TV ontvanger had, zal wel 2012 zijn geweest met een WK voetbal die ik kon zien (dat werkte overigens prima)....maar holde snel naar Tomtom terug omdat ik maar niet aan dat menu kon wennen van Garmin, en de vele opties die Tomtom toen (nog wel) had en Garmin niet...zoals die fijne optie : Obstructie 50, 100, 500 meter of zoiets.
 15. Ja, kwam ik ook tegen in het menu van deze App...heb ze allemaal aangezet, hoe meer info hoe beter...als het met verkeer te maken heeft.