BramvT

Redactie
  • Content count

    4,522
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BramvT

  1. Hier een goed half uur via WIFI binnenshuis...en ik heb gewoon de standaard 50mb van Ziggo...maar heb dan ook een deelkaart van 5,2 gb meen ik....terwijl hij 8gb intern geheugen heeft. Kan hij a.s. maandag meteen z'n lol op die kaart, want moet heen en weer naar Hannover.
  2. Zeker....maar wij hebben dan ook nog de tijd meegemaakt, dat we in de stromende regen met uitgevouwen kaart op het dak een straat aan het zoeken waren (of het 100.000 Shell stratenboek.....waar blijft die tijd)
  3. Ah, bedankt....zo zie ik hem ook ja, maar ben altijd meteen ingelogd.
  4. Vreemd is dat...misschien dat Holyhead ons kan vertellen of hij ook die reclame ziet, ik heb geen Adblocker of zo...gewoon WIN 10 met eigen beveiliging (Defender) en gebruik EDGE als browser.
  5. Dit krijg ik dan te lezen : The advertiser is not active.TradeDoubler
  6. Werken je Trajectctroles wel ? Toen ik het probleem had met de Live verbinding, deden zowel de vaste en mobiele flitsers niet....en ook de trajectcontroles niet (op de A2 bijvoorbeeld tussen Abcoude en Maarsen), dat stuk rijd ik 4x per week langs, dus zo ontdekte ik dat.
  7. Dat hoorde ik in het verleden weleens meer van de Helpdesk, dat ze er nog nooit van gehoord hadden.....nou, reken maar dat ze dit forum kennen en er ongetwijfeld een paar meelezen hier...DIT forum en de voorloper ervan (JouwNav.nl) was er allang toen zij met dat Engelstalige forum begonnen, een puur Hollands bedrijf die denkt te communiceren in een andere taal, vandaar dat ik daar ook nooit kom. Maar we houden het in de gaten, vooral met die GPS storingen...ik heb net een paar dagen de nieuwe Navcore en nieuwe kaart (en toch weer even kort een GPS die even niet weet waar hij zit), maar het kan natuurlijk ook een fout zijn bij Vodafone (qua Live...de SIM kaart heeft natuurlijk niks te maken met een GPS storing)
  8. En ik vandaag met mijn Go 5200 Live-world ook weer een GPS fout.....het was maar heel even, ik hoorde opeens : sla over 100 meter rechtsaf, ik reed 130 op de A73 En afgelopen vrijdag had ik alleen in Duitsland even kort geen Live files...maar een paar km later deed ie het opeens weer en is het daarna blijven doen. Jammer.....het is maanden lang goed gegaan, alles werkte zoals het hoort, nu dit gedonder weer met de GPS.
  9. ELKE Go 5200 en 6200 MOET flitsers hebben (ook mobiele trouwens)….zolang je Tomtom blijft leven, kreeg vanmiddag een mobiele melding en je krijgt dan de vraag rechts in het Live balkje, of de flitser er wel of niet stond....klik je op ja of nee....dan bedanken ze je ook nog netjes. Je hebt toch wel een Live verbinding ??.....in Belgie schijnen er meer problemen te bestaan (had ik 3 jaar geleden ook al met mijn Go 1005, die ik qua menu mogelijkheden nog steeds mis)...las onlangs op dit forum van een andere Belg een probleem met zijn Live (Proximus of zo bij jullie?) Heb je filemeldingen op je 5200 dan doet Live het.
  10. Ik heb toevallig gisteren flitserupdate binnen gekregen, samen met de nieuwe Navcore (besturingssysteem) gedownload....heb je die wel gehad ? Anders even in Go 5200 (heb ik ook) je opnieuw aanmelden met emailadres en WW...zeg niet dat dit helpt, maar je weet maar nooit, ook je 5200 helemaal afsluiten en opnieuw opstarten met de trommels...als dit dan nog niet helpt, zal je even de Helpdesk van Tomtom moeten bellen, meestal lossen ze het probleem dan op.
  11. Dat zou ook mooi zijn, want bij deze serie heeft het nooit lekker gewerkt...vooral als je onder het rijden soms 3x op een toets moet drukken voordat ie reageert....als nu ook nog het gedonder met de Live verbinding over is (en de laatste weken soms GPS zoeken, nooit last van gehad), ben ik allang blij. Overigens kreeg ik vandaag pas de update binnen voor de Go 5200, gisteren nog niet.
  12. Als het weer gaat optreden (wat ik niet hoop uiteraard) dan trek ik bij de Helpdesk aan de bel...en hoop dat ze een andere Navcore voor mij klaarzetten (kijken of het dan nog zo is), ik heb geen zin om hem op te sturen (nog volop garantie), want dan moet ik misschien wel 2 weken zonder Live-traffic gaan rijden, ik heb nog een reserve MIO met een kaart van 2 jaar oud. Menig collega's van mij hebben een Tomtom van de baas zonder Live...ik sta daarom ook het minst in de files vast. (en dat wil ik graag zo houden)
  13. Ja, maar je weet maar nooit....overigens vandaan en gisteren geen problemen gehad sinds de nieuwe kaart.
  14. De nieuwe kaart staat erop, maar we kregen geen nieuwe Navcore...ik ga dat a.s. maandag uitproberen, alhoewel ik niet weet of dit aan de kaart kan liggen. En anders neem ik wel even contact met de Helpdesk op en vraag of ze een nieuwe Navcore voor mij klaarzetten...of dat het ergens anders aan kan liggen...het komt mij nu iets teveel voor...overigens heeft hij ook opeens last dat de GPS raar doet, gaat ie op de ventweg ernaast rijden en krijg dan de raarste commando's op de snelweg en er is niks veranderd in mijn auto of de plaats van de 5200 onder de spiegel. Dit is nu de 2e Go5200 met (opeens) problemen...nu staan ze bij mij wel zo'n 30 a 35 uur per week aan, maar dat was ook zo met de oudere Go's (1005, 950 enz).
  15. Vandaag merkte ik pas op de heenweg toen ik door Venlo heen reed en Duitsland in....dat er weer geen Live verbinding was (dus in NL en Duitsland)...hoewel ik weet dat mij bij Monschen-Gladbach wel 5 a10 min. file te wachten staat omdat ze al maanden daar aan de Autobahn werken (uiteraard onderweg even opnieuw laten opstarten met de trommels, maakte niks uit).....op de terugweg deed hij het opeens weer wel (nog net in Duitsland), dat is vooral zo ''leuk'' als op de A2 t.h.v. Vinkeveen/Hilversum zit en Live je de ene minuut de A9 laat nemen en kijk je een minuut later, gaat ie rechtdoor naar de ring A'dam en sta je daar vast....ondertussen snel alternatieve routes kiezen om te kijken hoeveel andere routes langer of korter duren en dan maar de gok nemen.....maar dan ben je wel blij dat je Live-Traffic goed werkt, het zal niet de eerste keer zijn dat er op de A9 iets bijzonders aan de hand is. Maar aangezien ik op een paar reacties na verder geen schokkende zaken van andere Go gebruikers lees, heb ik het vermoeden dat het aan mijn Go 5200 ligt...hopelijk kan een andere Navcore en kaart (die ik zo ga laden), helpen.
  16. Vandaag dezelfde route weer gereden en Live (traffic) werkte van begin tot eind prima....zal wel een tijdelijke storing zijn geweest (Vodafone?).
  17. Ik hoopte dat er meer mensen reageerden met gemis van file info (daarmee uitsluiten dat mijn Go 5200 een probleem heeft).....vandaag dezelfde rit gereden (en nog iets er achteraan) de file info werkte meteen, op de A74 van Venlo naar Monschen-Gladbach stond weer een lange file (asfalterings werkzaamheden stond in de tekst, dus nam hij keurig een alternatieve route)…..op de terugweg A2 vanaf tunnel Leidse Rijn Utrecht richting Abcoude stopte de file info opeens (weer dat icoontje met een kruisje)...toen ik de A9 op draaide kwam Live opeens weer tevoorschijn, daarna is hij het blijven doen....dus ergens bij Utrecht heeft Vodafone een probleem ? Hoewel het gisteren ook de gehele route naar Krefeld en retour zo was.
  18. Vandaag, op weg van Alkmaar via Utrecht, Nijmegen, Venlo naar Krefeld (vanaf 11 uur t/m 17.30)...GEEN Traffic, dus geen file info !...er stond bovenin de Livebalk een piepklein icoontje met 1 of 2 auto's en een kruisje eronder....lekker als je via de A2 weer de A9 nadert. Heb de Go 5200 wel 3x onderweg op verschillende plaatsen helemaal afgesloten en opnieuw met de trommels op starten, maar bleef zoals het was (ook opnieuw aanmelden met emailadres en WW maakte niks uit...pas toen ik net mijn wijk in reed deed hij het opeens weer. (en dan heb je hem niet meer nodig) Ook in Duitsland deed hij niks met z'n Vodafone SIM en op de A74 richting t.h.v. Viersen stond opeens zo te zien een lange file, kon gelukkig net afslaan en binnendoor rijden dus kwam nog redelijk op tijd aan. En TIJD, mijnheer Tomtom (Goddijn, of die Corinne V. enz) is belangrijk als je spullen naar Deutsche Post moet brengen.
  19. In slaapstand zetten is niks mis mee als je kort daarvoor geen update hebt geinstalleerd.
  20. Daar ben ik ongeveer een jaar geleden zelf al achter gekomen (en heb dat ook bericht hier op het forum, waar weet ik niet meer)….omdat ik na een update meteen de volgende dag de weg op moest (in slaapstand gezet) en ontdekte dat de flitspalen niet werkten...heb ik de Go 5200 onderweg op de A2 helemaal afgesloten en weer opstarten (trommels dus) en ja hoor....meteen de trajectcontrole tevoorschijn (van Vinkeveen tot Maarssen) en later in een stad ook de flitspalen...als ik namelijk mijn stad Haarlem uit rijd richting Rottepolderplein A9, kom ik 1 vaste flitser tegen en die deed niks, vandaar.
  21. Vanmiddag weer...totaal onverwacht (ik wees niet eens naar de 5200) ""IK LUISTER"" (of zoiets)....enfin dacht ik, ik speel het spelletje even mee, dus gooide een paar echte Hollandse (nogal stevige) termen naar hem toe.....kon ie niks mee. Maar druk dan gewoon rechts bovenin op het blauwe pijltje en het is uitgeschakeld.....moet denk ik maar een stevige update komen voor de Navcore, ik vermoed dat het daarin zit ? Overigens is het volgens mij allang tijd voor een nieuwe kaart update....wanneer was ook alweer de laatste ?
  22. Inderdaad waren de Navcores (besturingssysteem) tot de Go 1005 veel uitgebreider en prettiger om mee te werken......maar ik moet zeggen dat ik qua snelheid en securiteit niet meer terug zou willen naar deze modellen, het herberekenen, de gevoeligheid van de GPS (ventweg 5 meter ernaast pakt de Go 5200 snel op)...is stukken beter. Maar het lijkt niet zo goed te gaan met Tomtom op de beurs en zo (dus of ze al werken aan een nieuw model??)...en het is nu alweer een paar jaar geleden dat er een heel nieuw model verscheen, de opvolging van de 5100 naar 5200 (+ 61 en 6200) had voornamelijk wat kleine aanpassingen zoals WIFI op de 5200 (wat inderdaad prettig werkt, althans bij mij )….wel al een keer een melding hier gedaan dat ik opeens heel onverwacht, net als jl. maandag, opeens het scherm kreeg onder het rijden met spraakbesturing (Ik luister zei Tomtom), dat gebruik ik nooit...denk dat het iets met de kast te maken heeft, trillingen of zo en dan spontaan dat scherm opent. Hoop dat het hierbij blijft, want mijn vorige Go5200 had na net 1 jaar opeens een dood scherm (deed niks meer)...dus ik twijfel wat aan de kwaliteit van deze laatste generatie.
  23. Als de contacten tussen jouw Tomtom met Live en de server van Tomtom goed werken, dan kan er geen systeem tegen Tomtom op...ik rijd de laatste maanden veel dezelfde routes (Alkmaar - Krefeld) en dan heb ik hem vooral aanstaan vanwege de files OF bij Eindhoven of Den Bosch (A2)..OF bij Nijmegen en de A73...kom ik op de A2 in de buurt van Beesd dan springt mijn 5200 regelmatig over van OF via Tiel, Nijmegen naar Venlo....of via Eindhoven naar Venlo. 1x was ik eigenwijs en dacht dat de file op de ene route wel mee zou vallen, ik heb het geweten.....de Tomtom had dus gelijk, daarom neem ik voortaan op blind vertrouwen de route die Live aangeeft als snelste....op de terugweg aan het einde van de middag is het altijd feest op de A9 en de ring a10 West...zelfde situatie als hierboven, luister maar naar je Tomtom.