BramvT

Redactie
 • Content count

  4,522
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by BramvT


 1. 1 uur geleden zei Wiljol:

  Bij Navigon was het in de hoofdzaak het kaartmateriaal ( actualiteit ) .

  Vaak had TomTom het bij het juiste eind voordat na enkele updates Navigon het in orde had.

  Maar bij straten was navigon weer actueler .

  Ik zag trouwens ergens op internet dat Garmin geen Navteq kaarten meer gebruikt....een jaar of 7 of 8 geleden dacht ik, kom....laat ik eens gek doen en heb toen een Garmin gekocht die ook een TV ontvanger had, zal wel 2012 zijn geweest met een WK voetbal die ik kon zien (dat werkte overigens prima)....maar holde snel naar Tomtom terug omdat ik maar niet aan dat menu kon wennen van Garmin, en de vele opties die Tomtom toen (nog wel) had en Garmin niet...zoals die fijne optie : Obstructie 50, 100, 500 meter of zoiets.


 2. 20 uur geleden zei Octopussy:

  Tja, het heeft wel even geduurd.

  Ben vorige week naar het ZZM in Enkhuizen geweest. Dan kom ik door Zwolle. Dit is flitspaal na flitspaal. Dan moet je een goed werkend systeem hebben.
  Zoals ik al schreef: flitsmeister heeft voor mij gewaakt.

   

  Omdat jij zo positief bent over Flitsmeister heb ik ook de App gedownload en zij doet veel meer meldingen dan de flitsservice van Tomtom....bijvoorbeeld dat er een auto stilstaat op de snelweg zodat je weet waarom er een file staat, ik neem aan dat zij dit ook doet met ongelukken onderweg waardoor de kans veel groter is op een langdurige file.

  Alleen moet ik hem elke morgen wel aanzetten, mijn mobieltje zet ik snachts altijd uit...of is er ook een instelling waardoor hij automatisch opstart, die ben ik nog niet tegen gekomen in het menu.


 3. 3 uur geleden zei Tulpie:

  Met je Go Premium had je precies hetzelfde kunnen doen. Daar had je dus geen nieuwe TomTom voor hoeven kopen.

  Nou, dacht het niet...want ik ben dan gebonden aan de Vodafone SIM in de Premium (en GO 5200, 1005 en 950)....en nu komt het binnen via KPN, dus ik ga het zien (merken) zodra ik de grens over ga met Belgie, KPN pakt namelijk een andere Belgische provider dan Vodafone.

  Ik sukkel er dus al een jaar of 5 mee, verschillende andere leden hebben eerder aangegeven dat zij ook problemen hadden met dit type Tomtom. (met de Live verbinding in Belgie)

   


 4. Ik rijd sinds vandaag met een nieuwe Tomtom (Go Essential 6'') en heb de tip overgenomen van 1 van onze leden (Octopussy) om ook de app Flitsmeister (.nl) op mijn mobiel te zetten en ik moet zeggen : Geweldig !! :good:

  Met Live file info, via de ingebouwde Sim of via internet van je mobiele telefoon (welke ik dus nu heb)...laat de Tomtom horen waar een file staat en hoeveel minuten vertraging...maar tegelijkertijd laat Flitsmeister je weten waar een voertuig stilstaat over zoveel meter en die app geeft uiteraard ook door waar de vaste en mogelijke mobiele flitsers staan, files roept ze ook om...en nog veel meer informatie.

  Dus een aanrader als extra bij je Tomtom...ik kwam ook mogelijke flitslocaties tegen die je bij Tomtom niet hoort...zover ik vandaag heb ervaren, moet die app van Flitsmeister wel continue aan staan, hij wil (uiteraard) ook je locatie weten.

  Er zit ook een uitgebreid menu in Flitsmeister, waar je bepaalde meldingen aan of uit kan zetten.

   


 5. Op 9-9-2020 om 08:26 zei Naik:

  Bram,

  wat je ook zou kunnen proberen is het volgende. Als je telefoon in staat is om zijn eigen WiFi netwerk te maken dit aan te zetten, dit netwerk vervolgens toe te voegen in je TomTom. Als je TomTom dan onderweg geen verbinding met Live heeft via zijn sim, gaat hij kijken of hij Live via WiFi kan krijgen. Maakt hij dan verbinding met het netwerk van je telefoon, haalt hij de data via jouw telefoon op.

  Nou heb ik dus geen idee dat dit niet werkt want ik kom nooit in de buurt van België maar je kan het altijd proberen.

  Peterk

  Ik heb sinds gisteren bij Coolblue in Haarlem (op zondag open) een TT Essential 6 inch gekocht, dus internet-verbinding maken via mijn telefoon (een Motorola G8 +)..vanmorgen een klein ritje gemaakt en alles werkt....nu maar even afwachten tot ik deze week een rit Belgie krijg en wat hij daar gaat doen via mijn KPN provider....ik ben niet zo handig met Wifi toestanden en zo, ben al blij dat het werkt.

  Ik las op internet dat er Essentials zijn met 3 maanden flitsers en van 6 maanden, weet niet hoe lang dat bij deze is, moet ik nog opzoeken.

  En de tip overgenomen van iemand van de leden hier om Flitsmeister op je mobiel te zetten...ik hou jullie op de hoogte.:good:


 6. Ik geef hem vaak zo'n 10 km voor Antwerpen een nieuwe start, dus helemaal uitzetten en met de trommels opnieuw starten,....maakt niks uit, het kruisje blijft, met de slaapstand heb ik nog niet geprobeerd, dus ga ik donderdag of vrijdag even doen (als ik in Belgie moet zijn)

  Maar ik klaag hier al enkele jaren over, mijn Go 5200 had het, de 2x Go 1005 en zelfs de Go 950 Live had het al (dan hebben we het dus over 4 a 5 jaar geleden)...dit is dus al de 5e Tomtom Go met dit probleem.

  Daarom hoop ik dat een Go zonder SIM kaart (maar dan internet via je mobiel) het wel doet, tenslotte springt je mobiel ook na de grens vrij snel over op een andere (Belgische) provider, met KPN heb ik daar nooit last van, emails en Whatsapp berichten komen gewoon binnen....de laatste paar maanden kom ik 2 en soms zelfs 3x per week in Belgie en dat zijn soms plaatsen die soms 150 km over de grens liggen, dus je komt dan toch wel diverse GSM masten tegen, zou je zeggen.

  En JA Cor, ben het helemaal met je eens.


 7. Op 6-6-2019 om 22:12 zei Leo1:

  Vanmiddag naar België geweest. Zodra ik de grens over was geen traffic info pas toen ik weer naar Nederland ging en de Nederlandse grens naderde kreeg ik weer traffic-info.

  (heeft TomTom het internetabonnement in België niet betaald?? :biggrin:)

  Wel lastig overigens.

  Afgelopen vrijdag moest ik weer naar Belgie, dit keer via Breda, Liefkenshoektunnel enz...moest ergens tussen Gent en Zeebrugge zijn (Aalter)...al na een paar km over de grens stopte HDTraffic (file info) dus weer en dat bleef zo tot ik bij Zelzate zat, toen pikte hij weer een GSM mast en was het kruisje weg....let wel, ik heb dus de nieuwste Go Premium World

  Dit kan dus ook te maken hebben met de slechte omschakeling van Vodafone naar een buitenlandse provider....zit er al een tijdje aan te denken om dan een Go te nemen zonder SIM kaart maar wel met WIFI, aangezien ik KPN heb op mijn mobiel, zou hij dan over de grens in Belgie misschien makkelijker overschakelen.....heb al jaren een Tomtom met ingebouwde SIMkaart, van vanaf de Go 7/950, Go 1005 e.d..

  Dus ik vraag mij af of er hier leden zijn die hier ervaring mee hebben..file info via je mobieltje..dit zou dan nog een optie kunnen zijn, als die ook problemen gaat geven met Live filemeldingen....dan stap ik over op Garmin, de gemiste bedrijven (huis) nummers van Tomtom neem ik maar even voor lief en dat ik na 3 of 6 maanden weer moet betalen voor flitsers is ook niet echt fijn..maar je moet toch wat, vooral als je voorbij Brussel moet zijn (en dat komt nogal eens voor) wil je niet alleen weten of er files bij de Antwerpse ring zijn, maar ook bij Brussel.

  Zou het deze moeten worden, of een VIA ?

  https://www.amazon.nl/TomTom-navigatie-Essential-smartphoneberichten-capacitief/dp/B07FST9TTV/ref=asc_df_B07FST9TTV/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=430549910865&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=11955935193869917784&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1010561&hvtargid=pla-564958791018&psc=1


 8. Op 3-9-2020 om 22:01 zei Bika:

   Ik heb al 24 jaar een tomtom en de 1e waren echt niet zo als ze nu zijn.

  Al 24 jaar (?)....bij mijn weten zijn de eerste One en Go (nog met een echte harddisk en dikke buik) van rond 2003, kan ook nog iets eerder zijn, toen reed ik nog met het Shell boek en landkaarten (the horror als ik daar nog aan terugdenk) en in 2004 dan de MIO PDA met TT Navigator, waarvan het scherm BLEEF ronddraaien als je wat te dichte bebouwing om je heen had....heb 3 jaar gereden met die MIO tot in 2007 mijn eerste One v2 en toen lid geworden van de voorganger hier (JouwNav).

  Maar jij had er al eentje in 1996 ?


 9. Op 28-8-2020 om 16:58 zei cortrans14:

  Heb je dit probleem al eens met de service afdeling van TT besproken Bram????

  Ik kom bij deze werkgever zelden de grens meer over dus heb er geen last meer van (in Nederland werkt alles wel perfect)

  Nee, nog niet....punt is dat, zelfs als ik hem maar 1 week kwijt ben voor reparatie, dat al te lang is...maar bellen kan altijd ja, wie weet kunnen ze op afstand iets doen.


 10. Gisteren moest ik in de buurt van Neufchateau (Wallonie) zijn bij een bedrijf wat er al tientallen jaren zit...nummer was 135, kon hij dus alweer niet vinden, wel de even nummers maar dan niet tot 120 of zo....+ dat bij het oversteken van de grens bij Breda de Live verbinding (zoals gewoonlijk onderhand:angry: ) verdween, kruisje in de rechterbalk...ook onderweg via Antwerpen, Brussel, Namen kwam hij niet tevoorschijn, ook niet na hem onderweg geheel uit te zetten en met de trommels weer starten....terug bewust een andere route genomen om eens te kijken hoe dat zit aan de oostkant van Belgie, via Bastogne, Malmedy, Luik en Maastricht enz....ook geen Live verbinding.

  Sterker nog, zat allang in NL en schakelde niet vanzelf over op de Vodafone palen...bij Utrecht weer opgestart en toen deed Live het weer wel....en als dit nu de enige Tomtom was, maar het was ook al hetzelfde gedonder met de Go 5200, daarvoor de Go 1005 en daarvoor de Go 950 Live.:angry:

  Ik begin het nu wel SPUUGZAT te worden met Tomtom, ik schreef al eerder dat hij bijna de helft van de huisnummers van bedrijven niet kan vinden...of het nummer zit op een heel andere plek dan waar TT roept Bestemming Bereikt.....missende straten komt nog zelden voor, maar ik wil ook graag juiste huisnummering hebben en LIVE HD Traffic die het doet.

  Zou Garmin, waarvan vroeger bekend was dat hun Navtec kaarten veel beter waren qua huisnummering dan Teleatlas van Tomtom (ik heb het dan over rond 2008), nu ook een goed systeem hebben met filemeldingen via een SIM kaart, of is Tomtom de enige nog ?


 11. 13 minuten geleden zei Wiljol:

  Menu

  Instellingen

  Kaarten

  kies andere kaart ( indien deze al op de TomTom staat )

  Voeg kaart toe ( Nog downloaden via het aanbod van de beschikbare kaarten op jouw TomTom ).

  Dank je voor de tip:good:(gevonden)


 12. Het ging hier via WIFI razendsnel...de kaart van ruim 8gb stond er in goed 20 minuten op. (Go Premium 5'')

  Ik wil eens kijken of ik ook een kleinere kaart erop krijg (vroeger had je west Europa, is voor mij groot zat)...maar hoe doe je dat ook alweer via WIFI ??


 13. 9 uur geleden zei RicoK:

  @BramvT Mooie herinneringen :wink:

  Inderdaad, wat betreft Prins Clauslaan 60, TomTom ziet deze niet, wel nummer 20, maar concurrent Waze, die ik ook wel eens gebruik, ziet nummer 60 wel. Heel bijzonder en irritant. Ik ga dat zo eens neerleggen, als kaartfout o.i.d., bij TomTom via het Engelse forum (https://discussions.tomtom.com/en).

  Edit: zie https://discussions.tomtom.com/en/discussion/1126746/report-missing-address-den-haag-nl/p1?new=1

  Edit2: Ik heb het missende adres gemeld op: https://www.tomtom.com/mapshare/tools/. Ben jij hiermee bekend?

  Ja, ik ben er wel bekend mee, maar uit Principe kom ik daar nooit...Tomtom is notabene een Nederlands bedrijf en gaat op hun forum in het Engels discussieren, daarom blijf ik trouw lid van hier.

  En nee, ik weet vanuit hier dat je fouten kon aangeven...maar net wat Cor hierboven al schrijft...het duurt allemaal erg lang voordat die fouten hersteld worden bij Tomtom (inderdaad, de 3 Merenweg klopt ook niet qua snelheid)...ik kom natuurlijk als koerier bij allerlei bedrijven op bedrijventerreinen en ik kan rustig stellen dat zeker 40% van de huisnummers van bedrijven niet kloppen (bij Tomtom dan, zou Tele-atlas de kaarten niet meer ontwerpen ??)....ik kan dan wel uren aan de gang blijven bij Mapshare tools...nu vind ik incorrecte snelheden niet zo belangrijk, door mijn voorraam (of opzij de hectometerpaaltjes) zie ik wel hoe hard je mag, heb liever dat hun huisnummers kloppen.

  Ook komt het voor dat hij bijvoorbeeld de Nieuwe Havenweg 89 Hilversum (de Bouwmaat) wel weet, maar kom je daar aan, zit je aan de achterkant in een doodlopende straat, moet je weer iemand opzoeken die weet waar de Bouwmaat zit...moest 500 meter omrijden en de Tomtom maar roepen, ga rechtdoor, sla linksaf enz....terwijl ik met grote letters de Bouwmaat zag, dan krijgt de Go Premium GEEN klopje op zijn schouder.:wacko:

  Maar, die klopjes op zijn schouder krijgt hij wel weer genoeg van mij als de Tomtom mij op een rit naar Eeklo (B) zoals afgelopen dinsdag.... opeens een hele andere route laat rijden (ik heb de file instellingen op automatisch staan, dus zonder waarschuwing meteen andere route kiezen)...dan blijkt er ergens een gigantische file te zijn ontstaan in Belgie en laat hij mij mooi er omheen rijden, ik kijk altijd wel eerst even op de landkaart van de Tomtom HOE hij dan gaat rijden, maar in 99% van de gevallen geef ik de TT gelijk, dus klopje op zijn kast.:wink:


 14. 9 uur geleden zei RicoK:

  @BramvT Daarom ondersteunde ik mijn opmerking ook met 'meen ik'. 

  Ik haalde destijds, en dat is wel een lange tijd geleden inmiddels, nieuw kaartmateriaal binnen via Newsgroepen (NZB's) en de nieuwe (illegale?) navcores via een forum. Mijn excuses als ik het bij het onjuiste eind had, maar ik meende dat dat dit forum was. De How-to's verkreeg je dan via het betreffende (NL-)forum. Dat forum moest destijds op een gegeven moment wel zijn/haar activiteiten staken onder druk van TomTom hetgeen natuurlijk niet onlogisch/ondenkbaar was.

  Geeft niks hoor:wink: ...maar vaste regel bij dit forum en de voorloper ervan (JouwNav) is, dat er niet over illegale kaarten mag worden gesproken.

  Wel had ik in 2007 of 2008 wat moeite met Tomtom, omdat ze toen eerder dat jaar de eerste Tomtom ONE HDTraffic met vaste SIMkaart hadden ontwikkeld en via de voorloper van dit forum (toen nog JouwNav) hebben zich een stuk of 5 leden aangemeld (waaronder ikzelf) om die in de praktijk te testen (dat had Tomtom aan de Admin hier gevraagd), ik was toen al koerier door zeg maar de Benelux en soms Duitsland...die Tomtom HDT werkte prima, maar ruim een half jaar later, toen andere modellen Tomtom een nieuwe kaart konden aanschaffen (Livetime maps bestond nog niet)...bleek dat niet mogelijk te zijn bij dit ene Model.:wacko:

  Dus die was dus al snel verouderd, meen wel dat men hem toen kon terugsturen en met bijbetalen een ander model konden aanschaffen, maar dat was tegen mijn principe, overigens moest je na 1 jaar 50 euro extra betalen voor 1 jaar HDTraffic...ik heb toen voor die Tomtom HDT wel een nieuwe kaart kunnen ''regelen''....maar dan deed HDT het niet meer, in mijn herinnering.

  Maar het is nu allemaal een stuk beter geregeld met Tomtom met Livetime ...zolang het apparaat werkt (en Tomtom het blijft ondersteunen) koop je nu met Livetime maps en HDTraffic een prima navigatie, ik zweer bij een losse Tomtom (nu de Go Premium 5'') en mobiel op de Parrot kit....kom eigenlijk geen gekke dingen meer tegen op mijn Tomtom, de tijd dat we hier dagelijks moord en brand roepende Tomtom eigenaren hadden, is wel voorbij...problemen met de Navcore en/of kaarten enz enz. :crazy:

  Het enige kleine minpuntje is (al jaren) dat de kaarten regelmatig niet het huisnummer kunnen vinden...neem het Gerechtshof maar in Den Haag...zit op de Prins Clauslaan 20 en 60, en dit al jaren, moet er regelmatig stukken afleveren....10 jaar geleden op een oude kaart kon hij beide huisnummers WEL vinden en opeens was opeens nummer 60 verdwenen en dat is tot op de dag van vandaag nog zo, zoek maar op dat adres...het is 1 gebouw en buiten aan de gevel zie je netjes de nummers 20 EN 60.


 15. Op 16-8-2020 om 15:01 zei RicoK:

  Ik ben ook een trouwe TomTom gebruiker. Niet helemaal vanaf het eerste uur. Ik ben begonnen met een TT Go 720 meen ik. Ik zette hier toen illegale kaarten en navcores op. Ik kon hieraan komen meen ik via dit forum, maar daar kan ik mij in vergissen....

   

  Daar heeft dit forum nooit aan meegedaan, ook de voorloper niet...qua illegale kaarten.


 16. Op 13-8-2020 om 11:31 zei Bika:

  In hoogtij dagen net toen er navigatie bestond was het erg druk hier,
  We zijn zelfs eens met een aantal leden gezellig ergens wat gaan drinken.
  NU mag je blij zijn als er 1 bericht per dag staat wat je nog niet gelezen heb.

  Was meen ik in 2008 die meeting (ik ben daar ook geweest), toen heette dit forum nog Jouw Nav.nl....we hadden toen ook een paar fanatiekelingen als lid die groot fan waren van Navigon, want die was volgens hen beter dan een Tomtom (paar jaar later was Navigon failliet en is overgenomen door ik meen Garmin)....nu koerier ik al bijna 30 jaar, waarvan de eerste met navigatie in 2004 een MIO 168 was......met Tomtom Navigator erop, nieuwe kaarten kwamen geloof ik toen 1 of 2x per jaar en liepen mijlenver achter qua nieuwe straten en zo.

  De eerste Tomtom Go, was er eentje met dikke buik en kostte in 2004 meen ik 600 euro, terwijl de nieuwe PDA - MIO 168 incl. kaart rond de 400 euro was.....maar wat een zalig moment, toen ik op een winteravond, donker en overal sneeuw, een huis moest vinden op een onverharde weg...die kon hij vinden:good:...of dat je in de stromende regen met een landkaart op je dak stond te zoeken....danwel in het 100.000 stratenboek van Shell.

   

   

  Mitac-mio-168-navigatie-pda-84582.jpeg


 17. Op 26-7-2020 om 13:49 zei Naik:

   

  Menu -> Instellingen -> Routeplanning:

  Bovenste optie:

  Als er geen route is gepland

  Stel bestemmingingen voor          uit/aan

   

  Succes,

  Peter

  En bedankt, Peter....die stond bij mij aan en dus uitgezet.:good:

  Vroeger (nou ja, 10 jaar geleden of zo) kon je een nieuwe Tomtom Go zo uit de doos op het raam klikken en de meeste instellingen stonden meteen goed...maar nu ben je een half jaar verder nog steeds opties aan het uit en aanklikken. (vooral uit dus) 


 18. Op 22-7-2020 om 22:43 zei BramvT:

  Inderdaad stond die optie AAN (dus uitgezet), ik weet zeker dat ik hem nieuw uit de doos niet heb aangezet, dus blijkbaar doet Tomtom dat al af fabriek?

  Ik moet er toch weer op terugkomen, stond vanmiddag stil bij de havens van Antwerpen, klaar om op THUIS te klikken....hoor ik opeens een piep en begint de Tomtom weer de vraag te stellen : Wil je naar huis, ja of nee.:crazy:

  Dus het maakt blijkbaar niet uit of je die optie uit hebt gezet.:wacko:


 19. Op 18-7-2020 om 00:49 zei BramvT:

  Dat is mij ook al een paar keer overkomen, dat mijn Go Premium 5'' opeens vraagt : waar wilt u naartoe....of zoiets...en ik heb nooit iets aangezet, ga dat meteen even controleren.

  Inderdaad stond die optie AAN (dus uitgezet), ik weet zeker dat ik hem nieuw uit de doos niet heb aangezet, dus blijkbaar doet Tomtom dat al af fabriek?


 20. 7 uur geleden zei wy2:

  Bedankt voor het meedenken, maar ik heb "Hallo TomTom" uit staan. Ik vond dat TomTom te vaak dacht dat ik iets vroeg. Ik vind nog steeds dat een simpele extra knop op de display veel zou oplossen, maar ik kan nergens op de TomTomsite vinden waar ik ideeën kan aandragen.

  Dat is mij ook al een paar keer overkomen, dat mijn Go Premium 5'' opeens vraagt : waar wilt u naartoe....of zoiets...en ik heb nooit iets aangezet, ga dat meteen even controleren.


 21. Op 25-5-2020 om 11:36 zei Denekamp:

  goededag

  ik had een vraag met betrekking tot mijn tom tom software van mijn renault carminat origineel natuurlijk.

  deze heb ik begin dit jaar geupdate en ben er helemaal tevreden mee.
  mijn vrouw heeft in haar auto een losse Garmin set met lie update.
  en volgens mij draait hier ook tom tom  navigatie software op.

  nu de vraag , kan ik deze software die op een sd kaart staat ook in mijn carminat draaien.
  De garmin heeft lifetime update  waar geen extra kosten meer bij zitten. ik moet elke keer de kaart updaten en betalen.

  Daarom mijn vraag .

  alle info is welkom.

  Bij mijn weten heeft Garmin nog steeds hun eigen software en bij Tomtom zijn de kaarten toestel gebonden, dus dat gaat vrees ik niet lukken.


 22. Op 21-5-2020 om 17:52 zei tomtom107:

  Die link van Eef van Baal slaat toch nergens op. Zou het niet beter zijn als dit door de beheerder verwijderd zou worden?

  Ik heb ze gezien (ander draadje Start) en beiden verwijderd en hem als spammer aangemerkt....alleen een link zetten naar iets en verder geen tekst is niet de bedoeling.

  Hij had nog geen enkele bijdrage geplaatst in 5 jaar, wat opzich natuurlijk geen probleem is.


 23. Op 2-5-2020 om 08:54 zei cortrans14:

  Die verkoopt de Action ook voor de zelfde prijs en zonder verzendkosten, en zelf een aansteker aansluiting meer (3 i.p.v. 2), ik heb hem zelf ook in mijn auto transporter, werkt prima hoor

  Ik heb er de afgelopen 8 jaar al diverse bij ze gehaald, de grote Action zit hier op 300 meter hemelsbreed vandaan....helaas gingen ze soms zomaar stuk, merkte dat aan de Tomtom die opeens een signaal gaf dat de accu bijna leeg was en gebruikte de 2 USB aansluitingen + nog steeds de GPS versterker en ook nog een Dashcam, beide met een aanstekerplug.

  Wel handig dat ze een lichtje hebben, maar die zie ik niet of slecht tussen de stoelen overdag.