BramvT

Redactie
 • Content count

  4,531
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by BramvT


 1. Op 28-11-2020 om 13:46 zei Wiljol:

  Bij mij : Europe v 1060.10571 ( 09-2020 ) ( Go Essential )

              BeNeLux v 1060.10572 ( 09-2020) 

  Ah, ik zie dat jij dezelfde keuze hebt gemaakt, door EN Europa EN de BNL kaart erop te zetten....ik rijd misschien 1x per jaar nog naar Duitsland, maar elke week wel een keer naar Belgie...heb al jaren het gevoel dat de BNL kaart van ongeveer 400mb sneller zal worden gelezen door (ook) de Essential 6'' dan de Europakaart van 5 gb of zo. :wink:


 2. 2 uur geleden zei cortrans14:

  en ook hier loopt hij binnen, ben benieuwd wat er veranderd is

  Hier ook, dik 300 mb zie ik....zouden alle modellen van Tomtom deze update krijgen? (dus ook de eenvoudige uitvoeringen?)

  Morgen weer op pad...dus we zullen zien.:wink:


 3. Op 4-10-2020 om 05:44 zei Naik:

  Het is eigenlijk net als het tevreden rijden met je nieuwe auto op benzine, als je je vorige hebt verkocht omdat die zo beroerd reed op gas. :wink:

  Nou, ik zou het iets anders verwoorden...de vorige Tomtom (Go Premium) was een Ferrari qua snelheid, ''alleen de radio was stuk''....en de Go Essential lijkt meer op een oude diesel zonder turbo (traag met wisselen van pagina of menu)...maar alles doet het wel, qua navigeren en zo.:wink:

  Want er zit vermoed ik wel een verschil in de processor-snelheid...dat is duidelijk te merken, ik kan helaas nergens de specificaties vinden.


 4. Op 12-10-2020 om 18:56 zei Tulpie:

  Voor zover ik weet is het alleen mogelijk de verkeersinformatie te ontvangen op een TomTom als deze voorzien is van Wi-Fi.

  Er wordt namelijk een koppeling gemaakt van de Wi-Fi van de TomTom naar de Wi-Fi van de telefoon, je telefoon gaat dan via het netwerk van de provider naar de traffic server van TomTom.

  Vreemd dat je een app (PAN netwerk) op je telefoon moest plaatsen, dat zou alleen nodig zijn als je op je telefoon geen hotspot kunt instellen.

  Je kunt wel proberen om met diezelfde app op zijn telefoon een bluetooth PAN netwerk te maken en dan via Bluetooth een verbinding te maken naar de traffic server . Hoor graag of zo iets ook kan werken.

  Nou, ik weet al niet eens meer HOE de Essential verbinding maakt met de mobiele telefoon....volgens mij is het via Bluetooth en gebruik je de Wifi van de Essential alleen maar voor het updaten, voor nieuwe kaarten en flitspalen ed.

  Ik moest volgens de handleiding wel die app installeren, dus dat maar gedaan.


 5. Op 5-10-2020 om 18:04 zei Tulpie:

  En die mogelijkheid heeft de Go 5200 dus ook, vandaar dat ik reageer dat het niet aan de Essential ligt dat hij nu wel verbinding heeft met de traffic informatie.

  Maar genoeg hierover denk ik.

  Nou,ik waardeer je opmerkingen wel hoor....want mijn broer heeft 2,5 jaar geleden of zo mijn Go 1005 met 3 jaar Live van mij over genomen....Livetime is uiteraard nu op en nu vroeg hij deze week of hij hetzelfde kan doen met zijn Go 1005 (ipv een jaar Live te kopen), als met mijn Essenatial...dus verbinding maken via Bluetooth met zijn mobiele telefoon en zodoende de files weer krijgt te zien...alleen moest ik een App op mijn mobieltje zetten...en weet niet of dat ook kan met de 1005.


 6. 3 uur geleden zei cortrans14:

  Bram bedoelt dan ook naar de mogelijkheid van de Essential om met zijn eigen telefoon verbonden te zijn, ipv de interne simkaart,.....

  Precies...en dat is KPN netwerk, geen Vodafone....of het 3e netwerk (T Mobile) het ook zo goed zal doen weet ik niet...heb ooit, 8 of 9 jaar geleden of zo ook T Mobile gehad, maar had elke keer in rustige gebieden geen netwerk, dus die nooit meer (ook al hebben ze het nu wel op orde), zo gaat dat, heeft met vertrouwen te maken.

  Mijn vertrouwen in de ingebouwde Vodafone SIM van Tomtom's is dus weg....daarom schreef ik ook bewust, dat ik dit zelfs al had met de Go950 Live (was 3 jaar geldig in mijn herinnering), daarna met de 1005, de 5200 en tenslotte de Premium, kan geen toeval meer zijn...of zou er iemand bij de Tomtom server mij al die jaren hebben zitten pesten (Haa, Bram gaat de grens over met Belgie...klik...schakelaar Belgie uit) :crazy:


 7. 2 uur geleden zei Tulpie:

  Het is wel frappant dat ik met een 5200 rij en ook regelmatig in België kom, maar de problemen die jij ondervindt nooit mee maak.

  Ik ben blij voor je dat je nu wel goed werkende verkeerinformatie hebt met de Essential, hoewel dat ook met een 5200 en Premium gekund had door de internet verbinding via je telefoon te laten lopen.

   

  Tsja, in een ander topic (moet ik nog eens opzoeken) klaagden meerdere leden over de Live verbinding in Belgie....zelfs Belgen zelf kwamen ermee aanzetten en dan, was die Premium nu de enige zijn geweest, had het nog een maandagmorgen Tomtom kunnen zijn...maar blijkbaar heb ik zeker 5 jaar verschillende maandagmorgen Tomtom's gehad.

  En dan nog,  de Tomtom's met ingebouwde SIM moeten gewoon hun werk doen en de vroegere Tomtom Go's hadden nog geen Wifi.


 8. Op 15-9-2020 om 20:09 zei Tulpie:

  Op het moment dat je met WiFi met je telefoon bent verbonden maak je gebruik van de SIM kaart van de telefoon en dus ook de provider die je zelf hebt.

  Net als Peter al zei, het is ook niet mijn keuze die je hebt gemaakt.

  Gisteren voor het eerst met de Essential 6 inch naar Belgie geweest (plaatsje Gits bij Roeselaere)....route Bergen op Zoom door de LH toltunnel (enz).....toen ik een paar km over de grens was zat ik steeds met een schuin oog te kijken naar het Tomtom scherm...ik heb niet eens kunnen merken dat hij oversprong naar de Belgische Provider....heeft het al die tijd gedaan (en uiteraard files laten zien, zoals bij Gent)...heb voor de zekerheid onderweg even een reset gedaan, dus afsluiten en starten met de trommels...en al na 5 seconden verdween het kruisje en heeft contact.....ook terug in NL bleef de Live verbinding er gewoon.

  ZO MOET EEN TOMTOM MET LIVE DUS WERKEN !!

  Hiermee is voor mij wel bevestigd, dat die Vodafone SIM's in de Tomtom Go's niet goed werken (zeg maar gerust, niet deugen)....ik heb namelijk 2 mobiele telefoons onderweg mee, mijn hoofdnummer met KPN en mijn noodmobieltje met Vodafone...en beiden hebben al snel de Belgische providers gevonden.

  Dus ik ben blij dat ik de Premium weg kon doen (de koper ging alleen af en toe naar Duitsland vertelde hij en daar doet Live het dus wel)....dit probleem speelt al JAREN (en niet alleen bij mij), zoals ik al schreef, had het al met de Go 950 Live, de 1005, de 5200 en als laatste dus die Premium.


 9. 1 uur geleden zei Wiljol:

  Bij Navigon was het in de hoofdzaak het kaartmateriaal ( actualiteit ) .

  Vaak had TomTom het bij het juiste eind voordat na enkele updates Navigon het in orde had.

  Maar bij straten was navigon weer actueler .

  Ik zag trouwens ergens op internet dat Garmin geen Navteq kaarten meer gebruikt....een jaar of 7 of 8 geleden dacht ik, kom....laat ik eens gek doen en heb toen een Garmin gekocht die ook een TV ontvanger had, zal wel 2012 zijn geweest met een WK voetbal die ik kon zien (dat werkte overigens prima)....maar holde snel naar Tomtom terug omdat ik maar niet aan dat menu kon wennen van Garmin, en de vele opties die Tomtom toen (nog wel) had en Garmin niet...zoals die fijne optie : Obstructie 50, 100, 500 meter of zoiets.


 10. 11 uur geleden zei Octopussy:

  Ik heb met flitsmeister meegemaakt dat hij een melding ga de er een ambu aan kwam. Dit is handig, kun je op tijd plaats maken.

  Ja, kwam ik ook tegen in het menu van deze App...heb ze allemaal aangezet, hoe meer info hoe beter...als het met verkeer te maken heeft.:good:


 11. 20 uur geleden zei Octopussy:

  Tja, het heeft wel even geduurd.

  Ben vorige week naar het ZZM in Enkhuizen geweest. Dan kom ik door Zwolle. Dit is flitspaal na flitspaal. Dan moet je een goed werkend systeem hebben.
  Zoals ik al schreef: flitsmeister heeft voor mij gewaakt.

   

  Omdat jij zo positief bent over Flitsmeister heb ik ook de App gedownload en zij doet veel meer meldingen dan de flitsservice van Tomtom....bijvoorbeeld dat er een auto stilstaat op de snelweg zodat je weet waarom er een file staat, ik neem aan dat zij dit ook doet met ongelukken onderweg waardoor de kans veel groter is op een langdurige file.

  Alleen moet ik hem elke morgen wel aanzetten, mijn mobieltje zet ik snachts altijd uit...of is er ook een instelling waardoor hij automatisch opstart, die ben ik nog niet tegen gekomen in het menu.


 12. 3 uur geleden zei Tulpie:

  Met je Go Premium had je precies hetzelfde kunnen doen. Daar had je dus geen nieuwe TomTom voor hoeven kopen.

  Nou, dacht het niet...want ik ben dan gebonden aan de Vodafone SIM in de Premium (en GO 5200, 1005 en 950)....en nu komt het binnen via KPN, dus ik ga het zien (merken) zodra ik de grens over ga met Belgie, KPN pakt namelijk een andere Belgische provider dan Vodafone.

  Ik sukkel er dus al een jaar of 5 mee, verschillende andere leden hebben eerder aangegeven dat zij ook problemen hadden met dit type Tomtom. (met de Live verbinding in Belgie)

   


 13. Ik rijd sinds vandaag met een nieuwe Tomtom (Go Essential 6'') en heb de tip overgenomen van 1 van onze leden (Octopussy) om ook de app Flitsmeister (.nl) op mijn mobiel te zetten en ik moet zeggen : Geweldig !! :good:

  Met Live file info, via de ingebouwde Sim of via internet van je mobiele telefoon (welke ik dus nu heb)...laat de Tomtom horen waar een file staat en hoeveel minuten vertraging...maar tegelijkertijd laat Flitsmeister je weten waar een voertuig stilstaat over zoveel meter en die app geeft uiteraard ook door waar de vaste en mogelijke mobiele flitsers staan, files roept ze ook om...en nog veel meer informatie.

  Dus een aanrader als extra bij je Tomtom...ik kwam ook mogelijke flitslocaties tegen die je bij Tomtom niet hoort...zover ik vandaag heb ervaren, moet die app van Flitsmeister wel continue aan staan, hij wil (uiteraard) ook je locatie weten.

  Er zit ook een uitgebreid menu in Flitsmeister, waar je bepaalde meldingen aan of uit kan zetten.

   


 14. Op 9-9-2020 om 08:26 zei Naik:

  Bram,

  wat je ook zou kunnen proberen is het volgende. Als je telefoon in staat is om zijn eigen WiFi netwerk te maken dit aan te zetten, dit netwerk vervolgens toe te voegen in je TomTom. Als je TomTom dan onderweg geen verbinding met Live heeft via zijn sim, gaat hij kijken of hij Live via WiFi kan krijgen. Maakt hij dan verbinding met het netwerk van je telefoon, haalt hij de data via jouw telefoon op.

  Nou heb ik dus geen idee dat dit niet werkt want ik kom nooit in de buurt van België maar je kan het altijd proberen.

  Peterk

  Ik heb sinds gisteren bij Coolblue in Haarlem (op zondag open) een TT Essential 6 inch gekocht, dus internet-verbinding maken via mijn telefoon (een Motorola G8 +)..vanmorgen een klein ritje gemaakt en alles werkt....nu maar even afwachten tot ik deze week een rit Belgie krijg en wat hij daar gaat doen via mijn KPN provider....ik ben niet zo handig met Wifi toestanden en zo, ben al blij dat het werkt.

  Ik las op internet dat er Essentials zijn met 3 maanden flitsers en van 6 maanden, weet niet hoe lang dat bij deze is, moet ik nog opzoeken.

  En de tip overgenomen van iemand van de leden hier om Flitsmeister op je mobiel te zetten...ik hou jullie op de hoogte.:good:


 15. Ik geef hem vaak zo'n 10 km voor Antwerpen een nieuwe start, dus helemaal uitzetten en met de trommels opnieuw starten,....maakt niks uit, het kruisje blijft, met de slaapstand heb ik nog niet geprobeerd, dus ga ik donderdag of vrijdag even doen (als ik in Belgie moet zijn)

  Maar ik klaag hier al enkele jaren over, mijn Go 5200 had het, de 2x Go 1005 en zelfs de Go 950 Live had het al (dan hebben we het dus over 4 a 5 jaar geleden)...dit is dus al de 5e Tomtom Go met dit probleem.

  Daarom hoop ik dat een Go zonder SIM kaart (maar dan internet via je mobiel) het wel doet, tenslotte springt je mobiel ook na de grens vrij snel over op een andere (Belgische) provider, met KPN heb ik daar nooit last van, emails en Whatsapp berichten komen gewoon binnen....de laatste paar maanden kom ik 2 en soms zelfs 3x per week in Belgie en dat zijn soms plaatsen die soms 150 km over de grens liggen, dus je komt dan toch wel diverse GSM masten tegen, zou je zeggen.

  En JA Cor, ben het helemaal met je eens.


 16. Op 6-6-2019 om 22:12 zei Leo1:

  Vanmiddag naar België geweest. Zodra ik de grens over was geen traffic info pas toen ik weer naar Nederland ging en de Nederlandse grens naderde kreeg ik weer traffic-info.

  (heeft TomTom het internetabonnement in België niet betaald?? :biggrin:)

  Wel lastig overigens.

  Afgelopen vrijdag moest ik weer naar Belgie, dit keer via Breda, Liefkenshoektunnel enz...moest ergens tussen Gent en Zeebrugge zijn (Aalter)...al na een paar km over de grens stopte HDTraffic (file info) dus weer en dat bleef zo tot ik bij Zelzate zat, toen pikte hij weer een GSM mast en was het kruisje weg....let wel, ik heb dus de nieuwste Go Premium World

  Dit kan dus ook te maken hebben met de slechte omschakeling van Vodafone naar een buitenlandse provider....zit er al een tijdje aan te denken om dan een Go te nemen zonder SIM kaart maar wel met WIFI, aangezien ik KPN heb op mijn mobiel, zou hij dan over de grens in Belgie misschien makkelijker overschakelen.....heb al jaren een Tomtom met ingebouwde SIMkaart, van vanaf de Go 7/950, Go 1005 e.d..

  Dus ik vraag mij af of er hier leden zijn die hier ervaring mee hebben..file info via je mobieltje..dit zou dan nog een optie kunnen zijn, als die ook problemen gaat geven met Live filemeldingen....dan stap ik over op Garmin, de gemiste bedrijven (huis) nummers van Tomtom neem ik maar even voor lief en dat ik na 3 of 6 maanden weer moet betalen voor flitsers is ook niet echt fijn..maar je moet toch wat, vooral als je voorbij Brussel moet zijn (en dat komt nogal eens voor) wil je niet alleen weten of er files bij de Antwerpse ring zijn, maar ook bij Brussel.

  Zou het deze moeten worden, of een VIA ?

  https://www.amazon.nl/TomTom-navigatie-Essential-smartphoneberichten-capacitief/dp/B07FST9TTV/ref=asc_df_B07FST9TTV/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=430549910865&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=11955935193869917784&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1010561&hvtargid=pla-564958791018&psc=1


 17. Op 3-9-2020 om 22:01 zei Bika:

   Ik heb al 24 jaar een tomtom en de 1e waren echt niet zo als ze nu zijn.

  Al 24 jaar (?)....bij mijn weten zijn de eerste One en Go (nog met een echte harddisk en dikke buik) van rond 2003, kan ook nog iets eerder zijn, toen reed ik nog met het Shell boek en landkaarten (the horror als ik daar nog aan terugdenk) en in 2004 dan de MIO PDA met TT Navigator, waarvan het scherm BLEEF ronddraaien als je wat te dichte bebouwing om je heen had....heb 3 jaar gereden met die MIO tot in 2007 mijn eerste One v2 en toen lid geworden van de voorganger hier (JouwNav).

  Maar jij had er al eentje in 1996 ?


 18. Op 28-8-2020 om 16:58 zei cortrans14:

  Heb je dit probleem al eens met de service afdeling van TT besproken Bram????

  Ik kom bij deze werkgever zelden de grens meer over dus heb er geen last meer van (in Nederland werkt alles wel perfect)

  Nee, nog niet....punt is dat, zelfs als ik hem maar 1 week kwijt ben voor reparatie, dat al te lang is...maar bellen kan altijd ja, wie weet kunnen ze op afstand iets doen.


 19. Gisteren moest ik in de buurt van Neufchateau (Wallonie) zijn bij een bedrijf wat er al tientallen jaren zit...nummer was 135, kon hij dus alweer niet vinden, wel de even nummers maar dan niet tot 120 of zo....+ dat bij het oversteken van de grens bij Breda de Live verbinding (zoals gewoonlijk onderhand:angry: ) verdween, kruisje in de rechterbalk...ook onderweg via Antwerpen, Brussel, Namen kwam hij niet tevoorschijn, ook niet na hem onderweg geheel uit te zetten en met de trommels weer starten....terug bewust een andere route genomen om eens te kijken hoe dat zit aan de oostkant van Belgie, via Bastogne, Malmedy, Luik en Maastricht enz....ook geen Live verbinding.

  Sterker nog, zat allang in NL en schakelde niet vanzelf over op de Vodafone palen...bij Utrecht weer opgestart en toen deed Live het weer wel....en als dit nu de enige Tomtom was, maar het was ook al hetzelfde gedonder met de Go 5200, daarvoor de Go 1005 en daarvoor de Go 950 Live.:angry:

  Ik begin het nu wel SPUUGZAT te worden met Tomtom, ik schreef al eerder dat hij bijna de helft van de huisnummers van bedrijven niet kan vinden...of het nummer zit op een heel andere plek dan waar TT roept Bestemming Bereikt.....missende straten komt nog zelden voor, maar ik wil ook graag juiste huisnummering hebben en LIVE HD Traffic die het doet.

  Zou Garmin, waarvan vroeger bekend was dat hun Navtec kaarten veel beter waren qua huisnummering dan Teleatlas van Tomtom (ik heb het dan over rond 2008), nu ook een goed systeem hebben met filemeldingen via een SIM kaart, of is Tomtom de enige nog ?


 20. 13 minuten geleden zei Wiljol:

  Menu

  Instellingen

  Kaarten

  kies andere kaart ( indien deze al op de TomTom staat )

  Voeg kaart toe ( Nog downloaden via het aanbod van de beschikbare kaarten op jouw TomTom ).

  Dank je voor de tip:good:(gevonden)


 21. Het ging hier via WIFI razendsnel...de kaart van ruim 8gb stond er in goed 20 minuten op. (Go Premium 5'')

  Ik wil eens kijken of ik ook een kleinere kaart erop krijg (vroeger had je west Europa, is voor mij groot zat)...maar hoe doe je dat ook alweer via WIFI ??


 22. 9 uur geleden zei RicoK:

  @BramvT Mooie herinneringen :wink:

  Inderdaad, wat betreft Prins Clauslaan 60, TomTom ziet deze niet, wel nummer 20, maar concurrent Waze, die ik ook wel eens gebruik, ziet nummer 60 wel. Heel bijzonder en irritant. Ik ga dat zo eens neerleggen, als kaartfout o.i.d., bij TomTom via het Engelse forum (https://discussions.tomtom.com/en).

  Edit: zie https://discussions.tomtom.com/en/discussion/1126746/report-missing-address-den-haag-nl/p1?new=1

  Edit2: Ik heb het missende adres gemeld op: https://www.tomtom.com/mapshare/tools/. Ben jij hiermee bekend?

  Ja, ik ben er wel bekend mee, maar uit Principe kom ik daar nooit...Tomtom is notabene een Nederlands bedrijf en gaat op hun forum in het Engels discussieren, daarom blijf ik trouw lid van hier.

  En nee, ik weet vanuit hier dat je fouten kon aangeven...maar net wat Cor hierboven al schrijft...het duurt allemaal erg lang voordat die fouten hersteld worden bij Tomtom (inderdaad, de 3 Merenweg klopt ook niet qua snelheid)...ik kom natuurlijk als koerier bij allerlei bedrijven op bedrijventerreinen en ik kan rustig stellen dat zeker 40% van de huisnummers van bedrijven niet kloppen (bij Tomtom dan, zou Tele-atlas de kaarten niet meer ontwerpen ??)....ik kan dan wel uren aan de gang blijven bij Mapshare tools...nu vind ik incorrecte snelheden niet zo belangrijk, door mijn voorraam (of opzij de hectometerpaaltjes) zie ik wel hoe hard je mag, heb liever dat hun huisnummers kloppen.

  Ook komt het voor dat hij bijvoorbeeld de Nieuwe Havenweg 89 Hilversum (de Bouwmaat) wel weet, maar kom je daar aan, zit je aan de achterkant in een doodlopende straat, moet je weer iemand opzoeken die weet waar de Bouwmaat zit...moest 500 meter omrijden en de Tomtom maar roepen, ga rechtdoor, sla linksaf enz....terwijl ik met grote letters de Bouwmaat zag, dan krijgt de Go Premium GEEN klopje op zijn schouder.:wacko:

  Maar, die klopjes op zijn schouder krijgt hij wel weer genoeg van mij als de Tomtom mij op een rit naar Eeklo (B) zoals afgelopen dinsdag.... opeens een hele andere route laat rijden (ik heb de file instellingen op automatisch staan, dus zonder waarschuwing meteen andere route kiezen)...dan blijkt er ergens een gigantische file te zijn ontstaan in Belgie en laat hij mij mooi er omheen rijden, ik kijk altijd wel eerst even op de landkaart van de Tomtom HOE hij dan gaat rijden, maar in 99% van de gevallen geef ik de TT gelijk, dus klopje op zijn kast.:wink:


 23. 9 uur geleden zei RicoK:

  @BramvT Daarom ondersteunde ik mijn opmerking ook met 'meen ik'. 

  Ik haalde destijds, en dat is wel een lange tijd geleden inmiddels, nieuw kaartmateriaal binnen via Newsgroepen (NZB's) en de nieuwe (illegale?) navcores via een forum. Mijn excuses als ik het bij het onjuiste eind had, maar ik meende dat dat dit forum was. De How-to's verkreeg je dan via het betreffende (NL-)forum. Dat forum moest destijds op een gegeven moment wel zijn/haar activiteiten staken onder druk van TomTom hetgeen natuurlijk niet onlogisch/ondenkbaar was.

  Geeft niks hoor:wink: ...maar vaste regel bij dit forum en de voorloper ervan (JouwNav) is, dat er niet over illegale kaarten mag worden gesproken.

  Wel had ik in 2007 of 2008 wat moeite met Tomtom, omdat ze toen eerder dat jaar de eerste Tomtom ONE HDTraffic met vaste SIMkaart hadden ontwikkeld en via de voorloper van dit forum (toen nog JouwNav) hebben zich een stuk of 5 leden aangemeld (waaronder ikzelf) om die in de praktijk te testen (dat had Tomtom aan de Admin hier gevraagd), ik was toen al koerier door zeg maar de Benelux en soms Duitsland...die Tomtom HDT werkte prima, maar ruim een half jaar later, toen andere modellen Tomtom een nieuwe kaart konden aanschaffen (Livetime maps bestond nog niet)...bleek dat niet mogelijk te zijn bij dit ene Model.:wacko:

  Dus die was dus al snel verouderd, meen wel dat men hem toen kon terugsturen en met bijbetalen een ander model konden aanschaffen, maar dat was tegen mijn principe, overigens moest je na 1 jaar 50 euro extra betalen voor 1 jaar HDTraffic...ik heb toen voor die Tomtom HDT wel een nieuwe kaart kunnen ''regelen''....maar dan deed HDT het niet meer, in mijn herinnering.

  Maar het is nu allemaal een stuk beter geregeld met Tomtom met Livetime ...zolang het apparaat werkt (en Tomtom het blijft ondersteunen) koop je nu met Livetime maps en HDTraffic een prima navigatie, ik zweer bij een losse Tomtom (nu de Go Premium 5'') en mobiel op de Parrot kit....kom eigenlijk geen gekke dingen meer tegen op mijn Tomtom, de tijd dat we hier dagelijks moord en brand roepende Tomtom eigenaren hadden, is wel voorbij...problemen met de Navcore en/of kaarten enz enz. :crazy:

  Het enige kleine minpuntje is (al jaren) dat de kaarten regelmatig niet het huisnummer kunnen vinden...neem het Gerechtshof maar in Den Haag...zit op de Prins Clauslaan 20 en 60, en dit al jaren, moet er regelmatig stukken afleveren....10 jaar geleden op een oude kaart kon hij beide huisnummers WEL vinden en opeens was opeens nummer 60 verdwenen en dat is tot op de dag van vandaag nog zo, zoek maar op dat adres...het is 1 gebouw en buiten aan de gevel zie je netjes de nummers 20 EN 60.