BramvT

Redactie
  • Content count

    4,513
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BramvT

  1. En bedankt, Peter....die stond bij mij aan en dus uitgezet. Vroeger (nou ja, 10 jaar geleden of zo) kon je een nieuwe Tomtom Go zo uit de doos op het raam klikken en de meeste instellingen stonden meteen goed...maar nu ben je een half jaar verder nog steeds opties aan het uit en aanklikken. (vooral uit dus)
  2. Ik moet er toch weer op terugkomen, stond vanmiddag stil bij de havens van Antwerpen, klaar om op THUIS te klikken....hoor ik opeens een piep en begint de Tomtom weer de vraag te stellen : Wil je naar huis, ja of nee. Dus het maakt blijkbaar niet uit of je die optie uit hebt gezet.
  3. Inderdaad stond die optie AAN (dus uitgezet), ik weet zeker dat ik hem nieuw uit de doos niet heb aangezet, dus blijkbaar doet Tomtom dat al af fabriek?
  4. Dat is mij ook al een paar keer overkomen, dat mijn Go Premium 5'' opeens vraagt : waar wilt u naartoe....of zoiets...en ik heb nooit iets aangezet, ga dat meteen even controleren.
  5. Bij mijn weten heeft Garmin nog steeds hun eigen software en bij Tomtom zijn de kaarten toestel gebonden, dus dat gaat vrees ik niet lukken.
  6. Ik heb ze gezien (ander draadje Start) en beiden verwijderd en hem als spammer aangemerkt....alleen een link zetten naar iets en verder geen tekst is niet de bedoeling. Hij had nog geen enkele bijdrage geplaatst in 5 jaar, wat opzich natuurlijk geen probleem is.
  7. Ik heb er de afgelopen 8 jaar al diverse bij ze gehaald, de grote Action zit hier op 300 meter hemelsbreed vandaan....helaas gingen ze soms zomaar stuk, merkte dat aan de Tomtom die opeens een signaal gaf dat de accu bijna leeg was en gebruikte de 2 USB aansluitingen + nog steeds de GPS versterker en ook nog een Dashcam, beide met een aanstekerplug. Wel handig dat ze een lichtje hebben, maar die zie ik niet of slecht tussen de stoelen overdag.
  8. Pas wel op, want die stekker maakt van 12V v/d autoaccu, ik meen 5v...dat je geen 12V naar je Tomtom gaat sturen....maar dat wist je denk ik allang.
  9. Sinds vorige week werkt Live (in NL) weer perfect zonder storingen, dank Tomtom.....weet alleen niet hoe dat in Belgie zit, ben er nog niet geweest, iemand ?
  10. Bedoel je om je Tomtom te laden via een USB aansluiting....daar zijn dit soort dingen voor in de handel en snoertjes zijn er ook volop te vinden.
  11. Wij willen hier geen discussie hebben over illegale software voor Tomtom en dus sluit ik nu deze draad (en sluit mij aan bij de woorden van Ajee).
  12. Ik had vandaag geen rit, maar heb hem 2x binnen even aangezet en ook hier meteen Live en files, dus laten we hopen dat dit voorbij is.
  13. Nee, dat kan je wel zeggen.....ben net thuis uit Belgie, vanmorgen op de heenweg wel meteen Live en file meldingen, ga bij Bergen op Zoom de grens over en (wat we al een tijdje gewend zijn) in Belgie een kruisje. Ook op de terugweg, maar toen ik weer bij Bergen op Zoom zat nog steeds, dus een hard reset gegeven (met zwarte scherm en witte letters), maar geen Live...verderop bij Den Haag nog een keer gereset, maar tot aan huis een kruisje. Als Tomtom nu eens een persbericht doet uitgaan, dat ZIJ een storing hebben (weet ik wel zeker nu ik niet de enige ben), maar Tomtom is niet zo van de Persberichten als er iets fout gaat...ondertussen waarschijnlijk 100'en of 1000én Tomtom Go bezitters die niet hier op DIT forum komen en nu zitten te sleutelen aan hun Tomtom. UPDATE : in principe kom ik nooit op dat Engelstalig forum van ze, maar heb nu even gespiekt en daar staat het volgende, nu is mijn Engels niet zo best..maar als ik het goed begrijp is het niet alleen in NL het geval (?) : There is a current outage that is impacting TomTom Traffic service. TomTom PND's which connect through a built-in SIM are affected.We are seeing a similar trend of reports through our customer service as well. Our team is investigating the problem on a high priority.I will post back as soon as I have some news to share.Sorry for the inconvenience.Vikram
  14. Nog even over de z.g. hard reset die ik zou hebben gedaan, daar bedoelde ik mee, het geheel uitzetten en opnieuw starten met de trommels (dus geen slaapstand)...maar de tip van Tulpie gaat even verder (dat wist ik nog niet, na 16 jaar Tomtom) en die hielp wel bij mij...net even opnieuw opgestart en Live doet het meteen. Misschien moet Cor het nog een keer proberen, dus dat je het zwarte scherm krijgt met witte letters, dan uitzetten en opnieuw aan, het helpt bij Tulpie en bij mij...dus zou het bij jou ook moeten doen, tenzij jij misschien een andere Navcore hebt dan wij (Truck versie) ?
  15. Goede tip van je, nu doet Live het weer wel. En zal ik zeker onthouden onderweg, wie weet is het op deze wijze resetten ook handig als ik de grens over ga met Belgie, ik ben blij met je
  16. Schei maar uit, hier nog eentje...vanaf Haarlem tot aan Turnhout (en terug idem dito) geen Live...dus inderdaad kruisje, 3x hard reset gedaan maar maakte niks uit. En nu is het erg rustig op de weg, maar wilde wel graag weten hoe het zat met de grensovergang tussen Eindhoven en Turnhout, bleek achteraf mee te vallen (5 minuten controle)...maar toeval zeker sinds we die nieuwe kaart hebben sinds 2 dagen?
  17. Wat ik wel mooi vind, kwam ik achter met de voorlaatste kaart...ik reed een maand geleden over de A4 bij Leiden richting Haarlem en het was (toeval) op dat moment 18,59 uur, de max snelheid was uiteraard 100 (nieuwe max snelheden) en op het moment dat de Tomtom klok op 19 uur stond, veranderde de snelheid meteen in 130...dat was bij vroegere kaarten niet zo.
  18. Dat is sneller dan ik dacht, wist niet dat de 3 maanden alweer voorbij waren (ook net binnen gehaald)
  19. Ik kreeg hem eergisteren netjes via WIFI op de Go Premium...wel even wennen dat nu alles 100 km is, terwijl je op verschillende snelwegen nog 120 of 130 mag, maar het werkt wel.
  20. IK sluit hem net aan en jawel....ook Mapshare update
  21. Nu jullie het zeggen, ik heb al weken geen Map updates meer gehad...wel bijna elke dag flitser updates en die achterlijke laadpalen (zucht)...die ik telkens uitklik, maar blijkbaar denken ze bij Tomtom, hij moet en zal van die diesel af en elektrisch gaan rijden. Wellicht heeft e.e.a. ook te maken met mijn Live SIM kaart, dat ze wijzingen in straten/wegen (afsluitingen e.d.) op die manier doorgeven....maar de Tomtom's zonder Live hebben daar natuurlijk niks aan.
  22. Heb ik nooit geweten, tot maart 2019 reed ik veel over die N weg (de Maas en Waalweg heet hij geloof) en dus over die fraaie hoge brug (pracht uitzicht heb je daar met die uiterwaarden en zo)...heb 2 jaar die route moeten nemen maar wist niet dat die brug eerst een tolbrug was....weer wat geleerd.
  23. Als het je om een legale kaart gaat, raad ik je aan om de Helpdesk van Tomtom te raadplegen, die kunnen je vast verder helpen.
  24. Sinds ongeveer 1 week rijd ik met de nieuwe Go Premium, de opvolger van de Go 5200 (ook deze had vandaag heel even geen contact met de Live server, dus kruisje rechtsboven)....en op het beeld (vooral bij grotere steden) stikt het van de afbeeldingen van een stekker...ik las ergens dat dit laadpalen zijn....maar als trouw dieselaar zit ik daar helemaal niet op te wachten, doe mij maar alleen gewone benzinepompen als POI....maar nu de vraag : HOE KRIJG IK DIE STEKKERS WEG?? Ik heb het hele menu doorzocht en kwam wel iets tegen over laadpalen, maar NIET hoe ik die kan weghalen....het maakt het beeld ook behoorlijk onduidelijk, dat ik soms de route zelf nog maar moeilijk kan zien. Weet iemand hier hoe ik die POI kan weghalen??
  25. Daar stond ik dan, bij dat grote Museum hartje Brussel, de Go Premium had mij keurig er naartoe geloodst.....was een kwartiertje uit de auto (ik laat hem dan bewust aan en tik alvast thuis in, kan hij routes en files verwerken)….kom in de auto : NIKS, kon drukken op de aan/uit knop...scherm bleef zwart, de accu meende ik onderweg te hebben opgeladen (groene lampje brandde op het kleine standaard Tomtom USB ladertje)...thuis gekomen voor de zekerheid een paar uurtjes aan de Thuislader van Tomtom...drukte een uur geleden diverse malen op de aan/uit knop...deed niks. Maar net een kwartiertje geleden herinnerde ik mij dat men bij oudere Tomtom's de aan knop wel een minuut moet indrukken en dat dan (soms) weer doet...en dat deed hij ook net, startte met de trommels op. Wat kan hier aan de hand zijn, software probleem of hardware...meer ervaring met vooral de nieuwe Go Premium 5 en 6 inch ?? Toch fijn dat ik nog steeds die oude trouwe Mio met TT Navigator als reserve bij mij heb...die moest wel eerst even wakker worden en heeft kaartversie 9.90 meen ik...maar hij bracht mij mooi via die tunnels in Brussel naar Amsterdam. Ik laat hier wel weten of dit eenmalig is geweest of dat ik dit nog een keer meemaak...dan zal hij onder garantie terug moeten, is net een half jaar oud.