BramvT

Redactie
  • Content count

    4,529
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BramvT


  1. 3 uur geleden zei corne64:

    Denk toch echt dat het aan de sim kaarten van tomtom ligt.

    Met mijn eigen vodafone simkaart in mijn 8375 heb ik in belgie geen problemen. Dat was met sim kaart van tomtom anders.

    Ik weet ook niet hoe het komt, maar mijn laatste Go 1005 had het (staat nog wel ergens op het forum), toen de Go 5200 (2x want van de 1e deed na nog geen jaar oud het scherm niks meer), die hadden beiden hetzelfde probleem na Hazeldonk en nu de Premium 5''.

    Ik las overigens ook hier ergens dat sommige Belgische vrienden hier ook dat probleem kennen.....eenmaal bij (of voorbij) Brussel pikt hij hem weer op en op de terugweg blijft hij het wel doen, ook bij Antwerpen (blijft een vreemd probleem).


  2. Op 26-1-2020 om 19:18 zei Bika:

    Eigenlijk had je gewoon bij je TT 1005 moeten blijven, doet het altijd en weinig problemen.
    Ik reed overigens vandaag van Almere via Amsterdam en weer verder naar Den Haag,
    maar weinig vreemde dingen tegen gekomen.

    Eigenlijk wel ja....die deed het altijd, alleen hetzelfde probleem als zijn opvolgers (de 5200 en Go Premium), voorbij Hazeldonk richting Antwerpen geen Live verbinding...dus ligt dat volgens mij niet aan de Tomtom, maar aan Vodafone die blijkbaar niks wil weten van die Belgische provider ? :wacko:

    Overigens is hij na dat voorval, een week geleden, het gewoon weer blijven doen...afkloppen dus maar.


  3. Daar stond ik dan, bij dat grote Museum hartje Brussel, de Go Premium had mij keurig er naartoe geloodst.....was een kwartiertje uit de auto (ik laat hem dan bewust aan en tik alvast thuis in, kan hij routes en files verwerken)….kom in de auto : NIKS, kon drukken op de aan/uit knop...scherm bleef zwart, de accu meende ik onderweg te hebben opgeladen (groene lampje brandde op het kleine standaard Tomtom USB ladertje)...thuis gekomen voor de zekerheid een paar uurtjes aan de Thuislader van Tomtom...drukte een uur geleden diverse malen op de aan/uit knop...deed niks.

    Maar net een kwartiertje geleden herinnerde ik mij dat men bij oudere Tomtom's de aan knop wel een minuut moet indrukken en dat dan (soms) weer doet...en dat deed hij ook net, startte met de trommels op.

    Wat kan hier aan de hand zijn, software probleem of hardware...meer ervaring met vooral de nieuwe Go Premium 5 en 6 inch ??

    Toch fijn dat ik nog steeds die oude trouwe Mio met TT Navigator als reserve bij mij heb...die moest wel eerst even wakker worden en heeft kaartversie 9.90 meen ik...maar hij bracht mij mooi via die tunnels in Brussel naar Amsterdam. :good:

    Ik laat hier wel weten of dit eenmalig is geweest of dat ik dit nog een keer meemaak...dan zal hij onder garantie terug moeten, is net een half jaar oud.


  4. Op 14-1-2020 om 14:53 zei Manusco:

    (Gisteren even snel een route maken in MyDrive, die ik dan door kon sturen naar mijn Go 5200. Toen ik naar de gemaakte route keek leek mij de gemaakte route niet logisch, kris kras overal tussendoor i.p.v. de snelwegen. Na wat zoekwerk het probleem gevonden, voor mijn vakantie had ik routes gemaakt, en daarbij de optie "tolwegen vermijden"gekozen. Na dit te hebben uitgezet kreeg ik inderdaad een normale, snelle route via de snelwegen. Dit bevreemd mij, in Nederland zijn geen tolwegen, dus zou de gemaakte route niet moeten afwijken. Ik krijg sterk de indruk dat er bij de laatste up-date van alles is misgegaan, nu de tolwegen, en al eerder rapporteerde ik de snelheden, die niet kloppen. 

    Ik rijd kriskras door NL, Belgie en Duitsland (ben al 30 jaar koerier en bijna 5 jaar met pensioen), ik heb altijd de snelste route aan staan en v.w.b. Tolwegen ook automatisch kiezen...ik hoef geen meldingen te krijgen op mijn scherm dat er een andere route klaar staat...soms zie je dat niet en dan kom je er achteraf achter dat je opeens in een file staat (ook die staat op automatisch)...of, als voorbeeld, over de Botlekbrug moet terwijl er in de Botlektunnel op de A15 geen file meer staat.

    Zo moet ik ook nogal eens vanaf Alkmaar naar Terneuzen of Sluiskil....gestel dat ik Tolwegen UIT heb staan, pakt ie een route via Antwerpen (The Horror) en dus niet de Westerschelde tunnel.

    Ik laat dus mijn Go Premium 5'' (opvolger van de Go 5200) zelf nadenken wat het beste is, en dat rijdt wel zo ontspannen is mijn ervaring.

    Jouw onderste afbeelding is wat ik krijg indien ik al een route heb staan en in het menu op Huidige Route klik en dan op Zoek Alternatief....verder krijg ik die route afbeelding dus niet, omdat ik dus (zoals ik al aangaf) alles op Automatisch heb staan.

    Overigens is er weinig mis met mijn Tomtom, zeker niet qua route kiezen...(en ik update hem zodra ik een melding krijg), alleen de Live verbinding vanaf Breda naar Antwerpen is een crime, steevast elke keer een kruisje, dus geen file info.


  5. Niet alleen fouten in snelheden (ben ik ook inderdaad tegen gekomen) maar al jarenlang zijn er een hoop huisnummers verdwenen....probeer maar eens Prins Clauslaan 60 in Den Haag in te toetsen (rechtbank Den Haag), krijg je alleen 20 (wat ook een deel van de Rechtbank is)...dit ontdekte ik al zeker 8 a 9 jaar geleden, nog op de voorloper van dit forum, JouwNav.nl.

    En die Rechtbank staat daar al een tijdje....ook elders kom ik (vooral bij bedrijven) ontbrekende huisnummers tegen tijdens het koerieren....en dat was in de begintijd, dus nog met de Go 630 e.d. rond 2009 veel minder het geval, alhoewel je toen weer het probleem had dat hij hele straten niet kon vinden.:crazy:


  6. 4 uur geleden zei punne:

    I

    Eergisteren wilde ik een update uitvoeren en sloot zoals altijd de TT aan op mijn computer, een Imac.

    ……….

    Heeft iemand hier enig idee van wat er fout kan zijn? 
    En nog belangrijker, wat er aan te doen?

    Probeer eens een WIN-10 pc....een familielid van mij heeft ook die problemen gehad (met mijn ex Go 1005) en op een Windows PC lukte het wel, ik werk trouwens ook vanaf het begin met een Windows PC en nooit problemen gehad, laatste 1,5 jaar hoeft dat niet meer met de Go 5200 en nu de Go Premium 5''...want updaten via Wifi.


  7. 4 uur geleden zei sloeberke:

    Heb het volgende probleem met mijn tomtom go 6200:sinds laatste update spreekt hij sommige stadsnamen niet meer uit.

    Bv Antwerpen spreekt hij niet uit tijdens routeplanning.Ook sommige nederlandse steden.

    Iemand ook dit probleem?

     

    Nu je het zegt, ik heb eigenlijk mijn TT's nog nooit de stad of plaatsnaam horen uitspreken...je hoort bijvoorbeeld Bestemming bereikt of sla rechtsaf de huppelepupstraat in en neem de 2e afslag enz enz....alleen als je op de snelweg zit en een andere snelweg moet nemen (neem de afslag richting A'dam)….maar niet als je de stad binnen gaat rijden, of bedoel je dat niet?


  8. Op 27-11-2019 om 18:22 zei cortrans14:

    Inderdaad de problemen net over de grens bij Hazeldonk zijn zeker niet alleen van deze tijd.

    In mijn HEMA tijdperk reed ik meermaals per week hier België in, en heb dit zo vaak gehad, om moedeloos van te worden.......

     

    Rond het middaguur reed ik weer bij Hazeldonk de grens over richting Vilvoorde (Brussel) op de E19 dus....en ja hoor, na een km of 10 weer Live weg (kruisje dus), maar vlak voor de ring Antwerpen was hij er gelukkig weer (ja fijn dat ik opeens 12 minuten file had op de ring, daar was ik zelf ook al achter gekomen), alhoewel ik bij Breda al de info kreeg van 2 minuten file, maar ja...dan moet je nog een km of 30.

    Daarna van Vilvoorde naar Kortrijk en weer terug via de Toltunnel bij Antwerpen...en dat hele stuk bleef Live het WEL doen, leidde mij netjes om diverse files heen en krijgt dan een klopje op zijn schouder, want daarvoor heb je een Tomtom met goedwerkende Live file info.

    Dus we kunnen wel stellen (jij en ik hebben dezelfde ervaringen) dat de Belgen hun zaakjes niet op orde hebben qua steunzenders voor GSM of hoe dat ook mag heten (provider dus).


  9. 14 uur geleden zei raverke95:

     

    Nu goed, de vraag ligt op de plank bij de klantendienst van TomTom. Benieuwd...

    Bellen gaat meestal sneller....is het meestal binnen een kwartier geregeld, is alweer een tijdje geleden dat ik ze moest bellen...was een 020 nummer (A'dam), heb net even gekeken, maar nu moet je eerst allemaal vragen beantwoorden (go 600/6100 enz) en dan nog zie ik geen nummer verschijnen....iemand??

    Of ze ook in Belgie een apart nummer hebben weet ik niet, maar het zal toch wel kunnen vanuit Belgie...internet kent vrijwel geen grenzen dacht ik.


  10. Gisteren, vrijdag de 29e, op weg van de Botlek naar huis (Haarlem) verdween opeens mijn blauwe routelijn op het scherm....de pijl stond er wel en ook de verdere route informatie....en aangezien ik druk aan het navigeren was om de file te omzeilen onder R'dam bij Pernis dus....kon ik even geen hard reset doen, dat deed ik pas toen ik op de A4 Beneluxtunnel reed....en na die reset was de blauwe routelijn er opeens weer.

    Iemand die dit ook al eens heeft meegemaakt op deze nieuwe serie Go's (Premium) ?

    Ik heb afgelopen week de nieuwste kaart gedownload en wat eerder ook de nieuwste navcore...dus hij is up to date, zou het aan de nieuw kaart kunnen liggen....heb dit nog nooit meegemaakt bij zijn voorgangers?


  11. Vanmorgen van Beverwijk via Antwerpen naar Charleroi geweest.....toen ik op de heenweg 12 km over de grens van Breda was, weer het vervloekte kruisje in mijn Live balk...dat bleef zo tot ik bijna bij Brussel was en opeens, Ja hoor...daar was de verbinding weer en bleef verder aanwezig, ook op de terugweg.

    Uiteraard heb ik hem rijdende op de E19 2x een herstart gegeven met de trommels dus, maar geen verbinding....daar heb je toch geen (vrij dure) Go Premium voor gekocht, bij Tomtom moeten ze dit allang weten, maar lees nooit iets van hen dat dit probleem eigenlijk al jaren speelt....overigens in Duitsland nooit problemen met Live.

    Had dit ook al met 2x een Go 1005 live en zelfs met de Go 950 Live en dat is toch alweer wat jaren geleden.

    Verder qua navigeren een prima apparaat.

     


  12. Op 20-11-2019 om 07:38 zei Tulpie:

    Mis

    Misschien is het handiger om een app op je smartphone te zetten bv die van MKB brandstof dan zie je in een oogopslag waar de goedkoopste tankstations in je buurt zijn. Je kan je dan ook nog naar die locatie laten navigeren met Google Maps of Apple Maps.

    Dat is een prima tip, ga ik zeker doen....maar zoals Cortrans terecht opmerkt, waarom Tomtom ze niet gewoon bleef aanbieden (brandstofprijzen)....we staan toch via de ingebouwde SIM van Vodafone in contact met hun server.


  13. 19 uur geleden zei cortrans14:

    A, ik heb geen elektrische auto...... en B, zaken die wel graag op de Tomtom willen zijn verdwenen, en zaken die we juist niet willen, duwen ze je door de strot...........

    Het zou een stuk beter zijn, als ze naar de gebruikers meer zouden luisteren wat de gebruiker ECHT WIL......

    Precies (eens)....enne, Mr M...ik HAD die POI laadpalen uitgezet, dus verwacht ik als trouw dieselaar niet meer opnieuw die downloads, maar nee dus, zoals Cor terecht opmerkt, ze duwen die laadpalen gewoon door je strot, vandaag ook weer die download....staat mijn blauwe schuifje weer aan (doet Tomtom zelf blijkbaar)

    Als ze ooit een Elektrische Combo met een actieradius (beladen) van 750 km leveren en dan in 1 kwartiertje de accu vol....Ja, dan wil ik ook wel elektrisch rijden (wie niet).

    Maar voorlopig zullen zeker vrachtwagens en bestelbusjes nog de eerstkomende 10 jaar (ik denk zelfs langer) gewoon op diesel rijden.


  14. 39 minuten geleden zei cortrans14:

    Maar verschijnen ze dan ook weer op het scherm????

    Dat weet ik niet, want ik heb ze uiteraard niet gedownload...dus nee, ik zie ze niet meer gelukkig.

    Ik zou veel liever zien dat ze bij Tomtom weer de brandstofprijzen laten zien, zoals vroeger.....maak het nogal eens mee dat ik in e.o.a. onbekend plaatsje sta, nodig moet tanken en dan je kun je natuurlijk bij de optie Benzinestations er eentje kiezen in de buurt, maar dat blijkt dan een dure te zijn...weer een ander kiezen en zo ben je al snel een kwartiertje bezig.:wacko:

    Uiteraard kijk ik de laatste km's ook aan de andere kant of ik er eentje tegen kom, maar dan blijkt TT mij vanaf het aankomst-adres opeens een andere route te geven en mis ik die pomp die ik net zag.:crazy:


  15. Op 16-11-2019 om 00:21 zei Ajee:

    Hensepens, dat is geen actie van jou maar het gevolg van een update van TomTom. Ik constateerde het bij mijzelf ook een aantal weken geleden. Eigenlijk is de oplossing eenvoudig (maar je moet het maar net gevonden hebben): Menu - Instellingen - Uiterlijk - Toon POI-lijsten op kaart - Oplaadpunt - Verberg

    Dat heb ik dus vorige maand ook gedaan, maar krijg nu behalve flitser-updates/mapupdates...nu ook elke keer laadpaal-updates, terwijl ik dat schuifje (blauw) uitzet....dus neem aan dat ze mij daar niet meer mee lastig vallen, maar JA hoor, vandaag weer laadpalen in de aanbieding.:crazy:


  16. Op 6-10-2019 om 19:28 zei cortrans14:

    Alleen hebben Tesla rijders een eigen navigatie, en zitten helemaal niet op Tomtom te wachten:yahoo:

    Misschien niet op een TT, maar wel op een laadpaal....wel 500 km actieradius, die Tesla ??  Jaja....ik kom ze nog wel tegen deze winter als zij met kachel, RW en raamverwarming aan moeten rijden....of gaan die lui in een Tesla en andere elektra auto's soms in de kou zitten in hun auto om maar stroom te besparen?

    Kom op mensen, zolang er geen bestelbusje is dat op 1 acculading (en volgeladen met vracht) 750 km kan rijden (en met comfort, dus in een hete zomer airco aan, wat veel stroom kost) en dan na hooguit 10 a 15 minuten weer vol zit met stroom...blijf ik fijn dieselen, het zal mijn tijd wel uitzingen denk ik.


  17. Is lang goed gegaan, de Go 5200 heeft hier inmiddels plaats gemaakt voor de Go Premium 5'' dus je denkt, een heel nieuw toestel...geen problemen meer met Live file info.

    Ga vanmorgen rond 10 uur bij de Liefkenshoektunnel richting Brugge (Oostende)….en WEER dat vervloekte kruisje in Belgie, pas toen ik alweer een eind op de terugweg was (ging via Oostburg en Terneuzen, dus ben je eerder in NL)...vanwege een lange file bij Antwerpen, ik zat nog in Belgie of de Tomtom moet de NL'se al opgepikt hebben, maar tot huis aan toe weer gewoon Live.

    Er zit dus inderdaad een probleem in Belgie met dat Live, vorige maand naar Karlsruhe geweest, bij Venlo de grens over en de hele route door Duitsland prima verbinding.


  18. Op 20-10-2019 om 16:06 zei Ajee:

    Nieuwere apparaten zoals de 5200 en de 6200 updaten via wifi en hebben geen MyDrive nodig. Ik heb trouwens ook geen problemen gemerkt met welke update dan ook.

    Hier ook niet, in mijn geval met de nieuwe Go premium 5 inch....toen ik hem uit de doos haalde moest er EN een nieuwe Navcore op + een nieuwe Europakaart, iets van 8gb of zo via Wifi, binnen 20 minuten was hij al klaar.

    Denk toch dat het iets met Mydrive te maken heeft, software update wellicht..of Mydrive opnieuw installeren?

    Maar is inderdaad geen goede reclame voor het bedrijf.:wacko:


  19. 5 uur geleden zei cortrans14:

    klopt en nu krijg ik daar ook steeds de melding dat er (meerdere) mobiele flitsers staan, terwijl dat de nieuwe camera's zijn van de trajectcontrole die binnenkort daar start.....

    Dat heb ik ook op het stuk A4 bij het Brugrestaurant (Schiphol - Nw Vennep), waar je 130 mag EN Trajectcontrole is...evengoed op dat korte stuk regelmatig mobiele flitsers, ik kijk dan even zo goed als mogelijk is met 130 en klik eerst de Trajectcontrole weg en dan de vraag Flitser Ja of Nee... op Nee drukken (mij is daar nog nooit iets opgevallen qua flitsers).


  20. Update : Was toch iets te snel met deze draad...heb het na weer opnieuw zoeken opeens gevonden....voor degenen die ook met dit probleem zitten : 

    Ga naar Instellingen....dan Uiterlijk kiezen en dan naar : Toon POI lijsten op kaart en bij de Go Premium staat daar maar 1 POI in en dat is Oplaadpunt met de optie : VERBERG...die aanklikken en klaar :good:

    (maar voor Tesla rijders natuurlijk erg handig dat je om de paar 100 meter een laadpaal ziet) :crazy:


  21. Sinds ongeveer 1 week rijd ik met de nieuwe Go Premium, de opvolger van de Go 5200 (ook deze had vandaag heel even geen contact met de Live server, dus kruisje rechtsboven)....en op het beeld (vooral bij grotere steden) stikt het van de afbeeldingen van een stekker...ik las ergens dat dit laadpalen zijn....maar als trouw dieselaar zit ik daar helemaal niet op te wachten, doe mij maar alleen gewone benzinepompen als POI....maar nu de vraag :

    HOE KRIJG IK DIE STEKKERS WEG??:angry:

    Ik heb het hele menu doorzocht en kwam wel iets tegen over laadpalen, maar NIET hoe ik die kan weghalen....het maakt het beeld ook behoorlijk onduidelijk, dat ik soms de route zelf nog maar moeilijk kan zien.

    Weet iemand hier hoe ik die POI kan weghalen??