Stitch

Leden
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Stitch

 • Rank
  10+ poster
 1. Ik ben in het bezit van een GO5000 (met lifetime maps en traffic). Sinds een paar dagen maakt mijn tt geen verbinding meer met de traffic server. Ik heb wel de laatste updates uitgevoerd.... Ben ik de enige met dit probleem?
 2. Het gaat me niet om die 8 euro. Maar ik vind het gewoon niet nagedacht van tomtom. Nu moet de eindgebruiker een heleboel handelingen doen (Kaart omzetten of zones verwijderen) om het werkend en up to date te houden.
 3. Ik heb precies het zelfde probleem met mijn go5000 Niets anders erop staan dan de kaart en mapshare. Ik vind het wel erg vreemd dat Tomtom zijn kaarten niet aanpast aan het interne geheugen van het tomtom apparaat. Of lever een apparaat met meer dan voldoende ruimte intern. Nu ben ik verplicht een geheugenkaart te kopen. Duurt het laden van de kaarten ook langer als ik de kaart verplaatst naar de sd kaart ipv intern geheugen?
 4. Goedendag, Ik heb een tt go 5000. Bij elke update krijg ik nieuwe mapshares van andere gebruikers als update in mijn eigen tt. Nu heb ik een wegversperring bij mij in de buurt die zo'n maand gaan duren. Deze wil ik graag in mijn tt toevoegen zodat tt hier rekening kan houden en dus een andere route moet gaan voorstellen. Deze wegversperring wil ik ook graag delen met de andere tt gebruikers. Ik heb dit geprobeerd: route gepland, op plaats van de wegversperring langer indrukken...dan kan je kiezen voor laden, de 3 puntjes en kiezen voor meld kaartfout en wegbeperking dan kom ik terug op de kaart en kan ik verkeersborden plaatsen vervolgens meld. Dan krijg ik de melding dat ik verbinding moet maken met mydrive en wachten op goedkeuring. Is dit de goede procedure? hoe lang duurt de goedkeuring. Ik heb vandaag weer een update gekregen maar daar zat de mijne nog niet tussen. Kan ik deze wegversperring ook alleen in mijn tt invoeren zodat mijn route wel goed wordt voorgesteld? alvast bedankt voor de reactie.
 5. Ben het helemaal eens met Rhoekie12. Ik heb jarenlang rondgereden met ene tomtom one xl (slordige 6 jaar oud) maar deze heeft veel meer opties die de huidige GO5000 (nog) niet heeft!!!! Noodgedwongen moest ik over omdat mijn xl de hd traffic receiver niet meer ondersteunde. Welke punten mis ik op de GO5000: 1) het aanmaken van eigen poi in een eigen indeling. Nu wordt alles opgeslagen onder "mijn plaatsen" waar ik verder geen onderverdeling meer kan maken in bv. prive of werk. 2) tijdens het rijden een detail opvragen zodat ik in 1x keer kan zien wat het ingegeven eindadres is (op xl via de balk rechtsonder waar ook de eindtijd staat) 3) een samenvatting kunnen zien tijdens het rijden zoals bij de xl (op xl via de balk rechtsonder waar ook de eindtijd staat) 4) een alternatieve route kiezen 5) backuppen van mijn opgeslagen mijn plaatsen. Iemand hier een oplossing voor (want misschien doe ik iets verkeerd)
 6. Bedankt voor de reactie...dan hoef ik niet verder te zoeken. Verder kan ik de volgende mogelijkheden niet vinden. 1. met 1 druk op de knop kunnen zien waar ik naar toe navigeer. Dus mijn ingegeven adres. (zoals op een tt one xl: klikken op klok dan krijg je een overzichtkaart met navigeer adres) 2. een geschreven menu (zoals op een tt xl one: detail -- toon als tekst) 3. als ik een route heb ingegeven dan kan ik nergens zien of de tt is verbonden met de tt-server voor hd traffic. kan iemand mij helpen?
 7. Goedendag, Ik heb sinds kort een Go 5000. Hiervoor had ik one xl dus het is nog ff wennen aan het nieuwe uiterlijk en navcore. Wat ik nog niet kan vinden is de mogelijkheid om zelf te bepalen wat ik in mijn routebalk krijg te zien als ik een route heb gepland. Hierop zie ik nu allerlei informatie zoals benzinestations, files, flitsers en dergelijke dit kan nogal druk zijn en ik zou hier eigenlijk alleen de files willen zien. Kan ik dit ergens instellen? Alvast bedankt voor het meedenken.
 8. vandaag een antwoord gekregen van de support van TT. De problemen omtrent eigen poi's in de database en het blokkeren van wegen (via mapshare) is de afdeling van op de hoogte en staat in de planning voor de nabije toekomst om het toe te voegen... Maar dat is een ruim begrip "nabije toekomst"
 9. Opslaan in "Mijn Plaatsen" maar kan ik meerdere "Mijn Plaatsen" mapjes hebben. Denk hierbij aan: Een mapje "Mijn Plaatsen" die ik vervolgens "Klanten" noem en een mapje "Mijn Plaatsen" die ik prive noem. Of is het 1 map met allemaal opgeslagen lokaties? op mijn one xl heb ik een .ov2 bestand (met naam Klanten) met een .bmp (met dezelfde naam Klanten) als plaatje die ik vervolgens kan kiezen als ik kies voor beheer NP en mijn huidige locatie toevoeg
 10. als je een Go 400/500/600 dan krijg je het traffic live via je smartphone. Hoeveel mb van je databundel kost dan het ontvangst van deze dienst per maand? @LOEK eigen poi's toevoegen op de go5000/6000 zou zeer wenselijk zijn zoals dat kan bij de nav3 toestellen. Maar heb je op de go5000/6000 wel de mogelijkheid om je huidige locatie op te slaan en een naam te geven en op te slaan onder een bepaalde poi? Dit kan ik op mijn huidige one xl wel en dat vind ik erg prettig.
 11. Ik heb het ook geprobeerd en helaas met hetzelfde resultaat. werkt dus niet...heb ik hem inmiddels laten weten via mail dus ben benieuwd naar zijn reactie. Ik denk dat ik die wel kan raden!!!!
 12. @snetselaar ik heb vrijdag nogmaals gebeld met TT en kreeg een andere medewerker. Deze wist me te vertellen dat ik mijn one xl moest voorzien van de laatste versie 8.010 en dat de hd receiver dan misschien nog werkt.... Ze zijn gestopt met het ondersteunen van de receivers. Bieden mij daarom een korting van 20% in de tt shop.... Maar je kunt hem dan nog steeds beter kopen bij een webshop of de "ik ben toch niet gek" winkel. Vanmiddag maar een gekeken bij de bovengenoemde winkel en de 1005 en 5000 eens vergeleken. De 1005 lijkt qua menu nog op mijn oude one xl...de 5000 heeft een totaal onder menu (deze is meer telefoon achtig) Iets sneller in opbouw van de kaarten en duidelijk info over verkeersinformatie. Maar ik vind het een moeilijke keus: Wat wil ik: 5 inch scherm, lifetime kaarten, hd traffic (3 jaar of lifetime), eigen simkaart, goed geluid, enige vrijheid qua stemmen, kaartkleuren. Liefst toevoegen van eigen gemaakte poi's (door mbv windows verkenner een .ov2 of andere extensie toe te voegen), Makkelijk te verwijderen van voorruit, De 1005 is al enige tijd op de markt en de 5000 is sinds kort op de markt....wordt aan beide qua software nog steeds gesleuteld?
 13. Wat ik doe met tyre is niet een route uitzetten maar enkel adressen ingeven en deze opslaan (als poi) zodat ik op mijn one xl navigeer naar kan kiezen, nuttige plaats, np in stad en dan kies een van de in tyre ingegeven punten. Maar ik begrijp dat dat niet meer kan.... @Teus: dat is min of meer hetzelfde antwoord dat ik kreeg....kreeg je ook korting aangeboden?
 14. Dat is het voor de mobiele flitsers dus geen optie...dan abo of rds of een app op mijn telefoon!! Tyre is een programma waarmee je .ov2 bestanden kunt maken en op je tt kunt zetten zodat de tt dit kan lezen en kan weergeven...werkt op mijn one xl perfect!! Als je een GO5000 of 1005 aansluit op je pc krijg je dan wel een mappenstructuur die leesbaar is zoals op een one xl?
 15. Maar dan moet je wel op tijd gewaarschuwd worden. Ik zie op een bekende webshop het volgende: TomTom GO LIVE 1005 HDT&M: Altijd up-to-date De TomTom GO LIVE 1005 HDT&M wordt geleverd met een lifetime abonnement op kaartupdates en een 3-jarig abonnement op LIVE-services inclusief HD Traffic. Zo rijd je altijd met de nieuwste kaarten terwijl HD Traffic je op de hoogte houdt van real-time file-informatie en mobiele flitsers. Hieruit maak ik op dat ik kaarten altijd kan updaten en en live-services inclusief hd traffic voor 3 jaar gratis.... Live-services is een ruim begrip maar wat valt er allemaal onder: dit staat onder de specs van bovengenoemde tt: Beschikbare Live-services Dit toestel beschikt over de volgende real-time informatie via Live-services. Real-time file-informatie, Mobiele flitsers, Google Local Search, TomTom Places, Weersinformatie, QuickGPSfix, Expedia, Tripadvisor, Twitter Maar zijn die allemaal 3 jaar gratis???? @holyhead met scdb is dat alleen vaste of ook mobiele? En kan ik een tegenwoordige tt zoals de go 5000 of 1005 zelf poi toevoegen en aanpassen via bv tyre. Dat doe ik nu namelijk wel of mijn oude one xl....makkelijk voor mijn klanten database!