dwang

Leden
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dwang

 • Rank
  ...

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Ede
 • Mijn TomTom
  Rider 400
 1. Even een update over mij Rider 400. Bleek dat de rider die ik had niet goed werkte. Heb van tomtom een nieuwe gekregen via de winkel. Hehe nu werkt hij lekker. Maar heb toch nog een paar kanttekeningen, waarvan ik begreep dat die bij meer rider 400 gebruikers naar boven zijn gekomen. 1e je kunt niet halve wegen in een geïmporteerde route in rijden, je wordt dan naar het startpunt gestuurd. 2e Als je in de route moet omrijden zoals vandaag bij mij omdat er een feest is in het dorp is, is het zeer lastig om de vier waypoints te verwijderen. Mijn collega die een oude rider had heeft gewoon in zijn route planner aan gegeven dat hij het punt na het dorp al had bezocht en alle waypoints ervoor waren meteen ook bezocht en kon hij eenvoudig om het dorp heen rijden en zijn route vervolgen. Nou ik was met mijn nieuwe rider wel even bezig voordat ik verder kon. Dit moet echt verandert worden. super irritant. Zou dit bv niet kunnen gemaakt worden in je route verslag. door de des betreffende punten lang in te drukken zodat er een sub menu komt met diverse opties. En waardoor ook voorgaande punten meteen verwijdert worden of alleen die ene. 3e Je kunt je route alleen delen via het microSd kaartje. Hallo we hebben toch Bluetooth ( echt een domme fout van de programmeur om dat te vergeten.) 4e Ik mis een bel optie via mijn gsm. Met knoppen van bv de vier meest belangrijke nummers en een toetsenbord. Dat moet toch kunnen. uit veiligheid zou je bv in kunnen bouwen dat je dit alleen stil staand kunt doen. Verder ging het zeer goed. Ben zeer tevreden met mijn nieuwe Tomtom Rider. En vooral als de boven genoemde punten opgelost worden. Succes ontwikkel team.
 2. Heb een tomtom rider 400 gekocht. Heb er nu een route mee gereden. van Ede naar Muchen Gladbach. En al aardig wat problemen mee gehad onderweg. Zodra je van de route gaat voor een bakkie, dan gaat hij overstuur en stuurt hij je 40 km terug naar een vorig punt. Stop er maar mee want dan wil de rider kost wat kost naar dat punt. Een nieuwe route maken is het enige wat je nog rest. Onderweg nog een afgesloten weg tegen gekomen en daar gaan we weer kost wat moet hij over die weg, even iets omrijden en dan de route weer oppakken is uit den boze. Maar weer een nieuwe route laten maken. Onderweg naar huis weer het zelfde gedonder de nieuwe brug bij Nijmegen. De rider gaat compleet overstuur en blijft maar herberekenen en herberekenen. Na 10 min was ik hem zat en ben over de snelweg naar huis gereden. Een dag later ben ik het een en ander aan het testen en weer een ander probleem de route van een collega pakt hij niet op itn file. hij laad de route en zodra je op rijden drukt dan wist hij vrolijk de route. heb er een filmpje van gemaakt en zal die even op you tube zetten. nog even testen en gaat het weer fout dan gaat hij terug naar de winkel. mag van een toestel van 500 euro wel verwachten dat hij het prima doet, ook gezien het feit dat dit de vierde generatie rider is. Hier het filmpje http://youtu.be/dbcjIsFG7Uc weet iemand hoe ik tomtom kan bereiken?
 3. Heb de tomtom rider 400 ook eergisteren (5 aug) gekocht. Gisteren een rit gemaakt met Tyre en die in de tomtom gezet (gpx). De rit van Ede naar Mochengladbach ging soepel totdat ik van de rit afging om koffie te drinken. De tomtom was geheel van slag en wou me terug sturen naar een waypoint die ruim 40 km terug was. Dit was niet te omzeilen en zeer irritant. Het resulteerde dat ik maar een een kronkel route opnieuw heb laten maken door de rider. Dit ging prima en de aankomst was zonder problemen. Nu de route die ik gemaakt op tyre voor de terug reis. Weer problemen bij een weg die afgesloten was. je snapt het al de rider wou kosten wat kost over die weg. en even de route ergens anders weer oppakken was uit den boze. Dus maar weer een route laten maken door de rider. Ook dat ging prima totdat ik bij Nijmegen kwam en daar ging hij helemaal overstuur door de nieuwe brug richting Arnhem. Vanaf toen bleef de rider maar herberekenen en herberekenen. Dit duurde zo lang dat ik hem maar afgebroken heb. En over de snelweg maar naar huis ben gereden. Tomtom heeft nog heel veel werk te doen voordat deze rider een echt succes wordt. Routes halve wegen oppakken is daar een van. Als ik weer routes maak dan worden ze in itn gezet, volgens mij heb ik dan meer inspraak tijdens de rit als het fout gaat. Tijdens de rit werd de stem soms vervormt en leek het net of de speakers overbelast waren. Maar de radio klonk wel goed. Ik heb een nieuwe cardo SHO-1 set op mijn Shoei helm zitten. Hiervoor gebruikte ik mij gsm met Sygic en had ik dit nog niet gehoord. Zoals ik al zei tomtom heeft nog veel werk te doen en ik hoop dat ze dit soort problemen gauw gaan oplossen. Djihfhoe