ninja

Leden
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ninja

 1. zojuist gekeken en het is inderdaad versie 895.4450
 2. Of de carkit geschikt is voor de touch kun je hier lezen http://www.iphoneclub.nl/38618/review-tomt...-voor-de-iphone
 3. Woh pjotter, dan is er dus wel een negatief punt aan de afsplitsing van dit forum; jou (kritische)inbreng zal hier niet meer te bewonderen/hekelen zijn. Erg jammer. Veel plezier en succes in het andere gedeelte, zij boffen! Alweer een carrieremove
 4. Die lijst is nog uit de tijd van de negen provinci
 5. Vandaag een testritje gemaakt van Eindhoven naar Muiderberg en terug. Iphone 3G met TomTom app naast de TT940. Beeld is duidelijk en overzichtelijk, er is hetzelfde te zien als op de TT940. ondanks het kleinere scherm is alles goed te zien en (door het kleinere scherm) is het beeld zeer scherp. Reageert soms zelfs sneller dan TT940 bij het laten zien van een nieuwe route (wanneer je bv een andere afslag neemt dan was aangegeven). Na het ingeven van de route is de routeberekening erg snel!! Ook de aanduiding van de snelheid die je rijd gaat (minstens)l gelijk op met TT940, soms zelfs iets beter. Samenwerking met contactadressen uit Iphone is ideaal!! Scheelt weer wat typwerk. Bediening is prima. GPS ontvangst was de hele reis prima, maar ook al zou dat niet zo zijn dan ligt dit uiteraard aan de Iphone. Flitslocaties zijn de standaard TT, is dus voor verbetering vatbaar zeker omdat deze nog niet geupdate kunnen worden. Het zou fijn zijn als realtime updates mogelijk worden. GEEN file informatie aanwezig, dit is wel een groot nadeel. Had ik de TT940 niet bij gehad dan was ik mooi in een aantal files terechtgekomen. HD Traffic zou ook zeer welkom zijn. Tot nu toe ben ik er erg tevreden over. Voor een app toch wel uitgebreid maar inderdaad de reisplanner zoals deze op TT apparaten voorkomt is helaas niet aanwezig Nu nog wachten op de Carkit, het feit dat er in het menu de optie zit om je via mailadres aan te melden om hiervan op de hoogte gehouden te worden lijkt niet veel goeds te voorspellen.
 6. Voor pjot: Ook mijn 940 icm tt home geeft dezelfde mededeling. Benieuwd wanneer dit dan wel gaat komen.
 7. INderdaad een erg grove fout van TomTom. Dit is geen slordigheidje meer!! Sinds 12-11-2007 gebruikte ook ik HD Traffic (via telefoon) Onlangs kreeg ik nog de melding om nieuwe kaarten te kopen voor de 910(dit was op 08-10 en 13-11), op 10-11 de melding dat het traffic abo bijna is verlopen en waarin letterlijk stond "maar schrik niet het is nu veel makkelijker geworden om HD Traffic te blijven ontvangen. Je hebt hier zelfs je mobiele telefoon niet voor nodig." In de kleine lettertjes bleek echter dat dit niet voor de 910 beschikbaar is. Doordat ik intussen een iPhone had aangeschaft (begin oktober) en de 910 niet kon omgaan met dit toestel wat betreft gegevensuitwisseling, had ik al een besluit genomen om de 940 live te kopen. Gelukkig kreeg ik op 06-11 van TomTom (als abonnee op flitslocaties) een aanbieding om dit met 20% korting te doen. Wat mij betreft heeft Golfyep wel degelijk gelijk betreffende de (on)bruikbaarheid van de 910 en verkeersinfo. Dit is ten opzichte van HD Traffic niet echt een vergelijkbare oplossing, zelfs al zou TMC wel naar behoren werken. Dus is je TT wat betreft verkeersinformatie toch redelijk onbruikbaar geworden.
 8. Sorry, hier kan ik je niet mee helpen; mijn radio is niet BT Iemand anders misschien??
 9. Heb er vanmiddag een korte test mee gedaan: ritje over 18 km, vrij bandbreedte 107.0 fm gebruikt, heb tijdens dit (korte) ritje niet over hoeven te schakelen op een andere frequentie, muziek komt duidelijk over maar er zit echt wel een ruis in!
 10. En daar lees ik toch echt (wel ) "Er komt er dan
 11. Lijkt mij wel interessant. Zou willen dat ik zo'n mailtje kreeg Ben van plan op korte termijn een 940 aan te schaffen en dan is 20% van 499 is toch een leuke korting. Is toch weer een mount met TMC en iPod aansluiting. :unknw: Net even gekeken en ik heb inderdaad zo'n mailtje ontvangen :unknw: Meteen besteld!!
 12. Sorry , zie het nu ook pas. Inderdaad mijn link was de gewone SD :unknw:
 13. Bij deze shop is de 16GB wel op voorraad: http://http://www.fotokonijnenberg.nl/prod...uredigital.html Je kunt hier bestellen en laten bezorgen maar ook afhalen.
 14. Maar het geluid van het navigeren en geluid van de telefoon kan als ik me niet vergis apart ingesteld worden. Het is niet gezegd dat het daar aan ligt maar beide volumes kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.
 15. Dit is bij mij ook gebeurd. Na het afsluiten van en opnieuw opstarten van zowel TT als TTHome lukte het wel. Als dit nog niet lukt gewoon een paar keer blijven proberen om de plugin/bestand te laten vinden. Succes.
 16. Te lezen op www.nu.nl: Vrachtwagen rijdt zich klem door gps Uitgegeven: 2 november 2007 16:22 Laatst gewijzigd: 2 november 2007 16:22 LONDEN - Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur heeft drie dagen in de cabine van zijn voertuig geslapen, nadat hij door zijn satellietnavigatiesysteem een smal landweggetje op was gestuurd en zich had klemgereden. Dit meldde de Britse krant The Times vrijdag. In het Engelse graafschap Devon is er een smal landweggetje dat wordt gebruikt als sluipweg tussen de snelwegen A379 en A38. Satellietnavigatiesystemen houden er echter geen rekening mee dat er een pijpleiding laag over de weg voert. Toen de 45-jarige Tsjech probeerde te keren, reed hij zich hopeloos klem. Zijn vervoersbedrijf weigerde echter een dure 'reddingsoperatie' te betalen. Omwonenden ontfermden zich over de Tsjech en gaven hem te eten. Uiteindelijk kon iemand met een tractor de vrachtwagen (15 meter lang, 40 ton) weer vlottrekken. © ANP
 17. Het nut van het gedogen is inderdaad een kortere file. Het voordeel voor de motorrijder is vooral: [*]File rijden is irritant en dan bedoel ik niet het moeten wachten, te laat komen of iets dergelijks maar het is met een motor wel wat anders als met een auto. Het constant optrekken en stilstaan/heel langzaam rijden is met sommige motors zelfs moeilijk (en voor sommige motorrijders heel moeilijk ) [*]In de zomer kook je uit je motorpak als je lang stil moet staan, je voelt de hitte van het motorblok (dat is dat ding wat in een auto een stuk verderop ge
 18. Als ze adverteren met de meest recente, allernieuwste en laatste versie moeten ze dit ook nakomen. Ongeacht de afzet. Daar kunen ze heel makkelijk iets aan doen maar ze willen het niet.
 19. Woodbeez, Ik weet niet waar en wanneer je je TT hebt gekocht. als je hem na december hebt gekocht mag je wel verwachten en eisen dat het een TT met de laatste kaartversie is. Jij staat hierin in je gelijk en niet TT of de winkelier Als je bij TT zelf hebt gekocht zou je ze eens kunnen wijzen op de tekst die bij de eigenschappen van hun producten op de site staan; De meest recente en complete kaarten, De allernieuwste en meest volledige kaarten. Heb je je TT in een winkel gekocht dan kun je deze gewoon teruggeven. Met het ontbreken van de laatste kaartversie voldoet het toestel niet aan jou verwachtingen. Dit geldt trouwens ook voor bij TT. En ja, kaartversie verplicht op de verpakking!! Daar ben ik het helemaal mee eens.
 20. Gisteren toch maar de nieuwe versie 6.51 geinstalleerd omdat mijn TMC antenne ieder moment kan binnenkomen)wehkamp). Heb hier mee gewacht omdat ik er van baalde dat de flitspalen niet meer als PND in te stellen zouden zijn en er maar 1 standaard geluid en afstand mogelijk was. IK heb hier over een bericht naar TT gestuurd met het volgende antwoord: In de 6.5 firmware werken de flits camera's wel echter is het inderdaad niet meer mogelijk deze afzonderlijk in te stellen op afstand en op geluid. U kunt nu in 6.51 de flits camera's wel aanschakelen door middel van: "Hoofd menu->Plus Diensten->Flits camera's" dan kunt u ze in een keer allemaal aan of allemaal uit zetten. Wij hebben dit op deze wijze gedaan omdat recentelijk de flits camera's niet meer per regio aan geboden worden maar voor geheel Europa in een keer en het dus een enorm "Monniken werk" is al deze camera's in te stellen voor de verschillende snelheden en landen. Wij zullen in de toekomst wel gaan komen met een nieuwere versie welke weer meer functionaliteit zal ondersteunen voor de Flits camera's echter op welke termijn is nog niet bekend Tot mijn verbazing zijn mijn vorige instellingen zoals afstand en geluid (eigen tekst) WEL bewaard gebleven. TT laat nog steeds op de voorheen door mij ingestelde afstand horen "flitser 80/50/100 enz". Ik klaag hier niet over en wil het ook niet anders maar weet iemand hoe dit kan?
 21. Nee, hiervan heb ik alleen de trajectcontroles geinstalleerd.
 22. Maandag 2 oktober gaat TomTom over de tong in Radar, dit is wat Radar schrijft: Radar kreeg tientallen klachten over de aanwijzingen die de Tomtom soms geeft. Een verslaggever trok twee dagen dwars door Nederland en testte diverse routes. Hij kwam terecht op zandwegen en werd zelfs ge
 23. Wanneer je een abbo hebt op de flitslocaties krijg je van TT ook iedere dag automatisch(in te stellen) de mobiele flitslocaties door. IK weet niet waar deze vandaan komen of hoe precies/uptodate ze zijn, maar je kunt ze dus wel ontvangen.
 24. :P Ik ben toch ineens weer wat blijer dat ik bij "wij" hoor :D
 25. Christ, Zoals TomTomfan al aangeeft is synchroniseren; synchroniseren met de satelieten. Ik weet niet wat het verschil met alleen de juiste tijd instellen zonder synchronisatie.