Sfinxie

VIP leden
 • Content count

  1,859
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sfinxie

 1. Hierboven werd even de A5 genoemd. Ik woon zelf in Hoorn en rijd met enige regelmaat naar vrienden in Rotterdam. TomTom laat de A5 consequent voor wat hij is en pakt gewoon de A10 (ring amsterdam), zowel heen als terug. Dezelfde route, gepland met Google Maps gaat wel via de A5, zowel heen als terug.
 2. Als de snelheidsaanduiding tijd-gerelateerd kan worden weergegeven zou het ook mogelijk moeten zijn om tijd-gerelateerde inrijverboden deugdelijk in een route op te nemen. Je kent ze wel, (sluip)wegen die gedurende spitsuren een inrijverbod kennen.
 3. Geen slecht beeld, maar of het nou HD is......... edit: ook na het instellen van Youtube op HD valt de scherpte me enigszins tegen. Ik heb ook nog even andere youtube-filmpjes over dashcams bekeken, maar geen enkele HD-cam lijkt haarscherpe beelden te kunnen leveren.
 4. Zoals gezegd staat bij mij spraakbegeleiding altijd uit. Dat neemt niet weg dat ik de melding van een alternatieve route, in geval van file o.i.d., dan toch ook op spraak krijg. Dus met de spraakbegeleiding voor de normale route uit, komt bij bijzonderheden wel degelijk Saskia tot leven.
 5. Ik heb spraakbegeleiding altijd uit staan op mijn GO 950. Het is in het verleden echter wel een paar keer voorgekomen dat, direct na een update van de Navcore, deze weer aan stond. Zomaar spontaan, zonder aanwijsbare reden, spraak horen is mij nog nooit gebeurd.
 6. Offtopic @edhoorn: Het havengebied van Hoorn wel eens gezien door de ogen van Google Maps? http://goo.gl/maps/4xAPG
 7. Ik meen me iets te herinneren dat brandstofprijzen niet meer ondersteund werden door TomTom? Ik kan me vergissen hoor.
 8. Als ik zo dit hele topic eens doorlees is mijn conclusie dat je de 'traagheid' kunt omzeilen door inderdaad het apparaat wat eerder aan te zetten, ongeacht het merk of type. Laat dus je keus van andere zaken afhangen dan die traagheid. Ik ben heus niet alwetend, dit is gewoon mijn advies.
 9. Wat bedoel je met traag opstarten? De tijd dat je daadwerkelijk beeld hebt of de tijd dat het apparaat weet waar je je bevindt?
 10. @simon123 : Doe nu eerst eens wat ik in bericht #2 al zei. Als je dat voor elkaar hebt, kunnen we verder. Dus niet allerlei fratsen uithalen met nieuwsgroepen en illegale zooi, daar doen wij hier niet aan. Mocht dat toch je voorkeur hebben dan houdt onze hulp hier op.
 11. Niet zo veel info tegelijk, Bram. Eerst maar eens via TTHome een werkende navcore er op. Daarna zien we wel weer.
 12. Jazeker. Aansluiten op TomTomHome, nieuwste Navcore er op zetten en vervolgens een kaart aanschaffen.
 13. Het lijkt er dus op dat ze IQ-routes aan het integreren zijn in HD-traffic.
 14. Het enige "ruitenwissericoontje" wat althans op een ruitenwisser lijkt is het symbool voor "Geluid uit" op pagina 21 van de handleiding. Daar staat overigens ook nog het 'oude' symbool voor EPT.
 15. Op deze site zijn veel schema's te vinden, alsmede een programma om zelf schema's te maken. Geen idee of dat (nog) werkt, de site is redelijk gedateerd. http://www.colorschemeeditor.com/index.php?p=home〈=NL Edit: ik zie net dat deze link al eens voorbij is gekomen. Excuus!
 16. Als je er niet te veel voor hebt betaald kun je overwegen een nieuwe kaart aan te schaffen. Was de prijs al aan de hoge kant dan wordt het misschien wel erg duur? Dat is een afweging die je zelf zal moeten maken.
 17. Een GO630 op MyTomTom? Dat kan nooit kloppen. Je moet het programma TomTomHome hebben.
 18. EPT is dan denk ik niet aan mij besteed. Ik kom/kwam niet in situaties waarbij het zijn nut kan bewijzen.
 19. Zoals eerder gezegd door mij let ik eigenlijk nooit op dat icoontje. Wat ik wel merk is dat het scherm inderdaad een soort van grijs wordt, maar dat de pijl wel blijft bewegen over de weg. Voor mij het bewijs dat EPT wel degelijk werkt, ook al wordt het scherm grijs.
 20. Ik let er eigenlijk nooit op of dat icoontje zichtbaar is. Als ik door een tunnel rijd en zie dat het beeld niet stil staat is het voor mij goed genoeg.
 21. Bovenstaande tips zouden wellicht kunnen helpen. Uit eigen ervaring weet ik dat het niet aan de accu ligt. Je zou kunnen proberen het rubberdopje wat aan de achter/onderkant van het apparaat zit te verwijderen. Dit zorgt er soms voor dat er wat beter contact gemaakt wordt met het voetje. (hetzelfde effect als 'aandrukken') Dat heeft bij mijn oude GO910 ook een tijdje geholpen. Uiteindelijk is door TomTom het moederbordje vervangen, waardoor de klacht helemaal verdween.
 22. Ik zou niet meer zonder willen/kunnen.
 23. Toedeledokie!
 24. In aanvulling op bovenstaande tip: mapsettings.cfg inderdaad verwijderen, maar niet weggooien! Het apparaat bedienen via TomTomHome. Werkt dit goed, dan TomTomHome afsluiten, de 'oude' mapsettings.cfg terugplaatsen (de eventueel nieuw aangemaakte overschrijven) en het apparaat nogmaals bedienen via TomTomHome. Ik zeg niet dat het zal werken, maar het is het proberen waard.
 25. Ik heb ooit eens het defecte scherm van mijn GO 910 vervangen voor een scherm uit een GO 710 waar iets anders stuk van was. Uurtje knutselen, maar goed te doen.