Holiday

Leden
 • Content count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Holiday

 • Rank
  50+ poster

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Op de ringweg mag je gewoon rijden, maar zodra je van de ringweg de stad in gaat, dan moet je vooraf een ticket van € 40,00 per dag kopen.
 2. Ik ben ook koerier en heb hetzelfde meegemaakt in Antwerpen, Antwerpen wijkt af van de andere milieu steden omdat je met klasse 4 bijna overal in mag rijden alleen in Antwerpen niet, dan moet eerst een vergunning kopen en dat doe je niet als je plots een rit krijgt naar Antwerpen.. Goede tip dat afplakken, of een James Bond klap kentekenplaat nemen.
 3. Ik kwam er vandaag achter dat mijn TomTom Go 6200 met ingebouwde simkaart geen verkeersinformatie meer geeft in het buitenland. Op het moment dat ik België in reed en er een verbinding was met een Belgische paal, had ik geen verkeersinformatie meer en reed ik zo een file in. Kan TomTom dit zo maar maken, wij hebben daar toch voor betaald, dit is contractbreuk van TomTom. Via de Hotspot van mijn telefoon en de WiFi verbinding kreeg ik wel weer verkeersinformatie.
 4. Ook de oprit van de N 214 bij Papendrecht de A15 op richting R.dam, die is al maanden geleden verplaatst, maar de TomTom geeft nog steeds de oude oprit aan. Zo weten veel gebruikers wel fouten op te geven waar niets mee gedaan wordt, althans veel te laat. Is het nog wel mogelijk om een weg die voor je gesloten is, tijdelijk te blokkeren, zodat de navigator een andere route gaat nemen?
 5. Precies, toen kon je de weg ook een andere kleur geven en zelf een auto kiezen.
 6. Ik rij al ruim 20 jaar met een TomTom en zie hem steeds meer achteruit gaan, de eerste hadden nog een radio aan boord en daar kon je de lay-out zelf instellen, kon je ook poi's instellen. Bij elke TomTom die ik daarna kocht, waren de instellingen veranderd en wogen de nieuwe snufjes niet op tegen de nadelen. Het enige waarom ik de TomTom nu al jaren behoud, is vanwege de trafic control, die vind ik uitstekend. Maar TomTom luistert niet naar hun gebruikers, er worden al jaren goede ideeën aangedragen, maar weinig daarvan wordt door TomTom over genomen. Ik stuur vandaag mijn Go expert retour en behoud mijn oude Go Premium X omdat die wel levenslange Traffic en flits heeft en ga een Garmin kopen omdat die mij wel waarschuwt bij milieu zones en wel de prijzen aan de tankstations weergeeft, wel via een app dat is dan weer jammer.
 7. Op internet lees ik dat al vanaf 2014 vragen gesteld worden over milieu zones in de TomTom, maar TomTom schijnt slecht te luisteren naar hun gebruikers en heeft het tot nu toe 9 jaar later nog steeds geen milieu zones ingevoerd. Dat zegt genoeg over de service van TomTom. Ik had gehoopt door een vrachtwagen te kiezen wat het effect zou geven om milieu zones te omzeilen, maar zo werkt het niet. Als je een plaatje laat zien met de prijs van benzine bij een pompstation, dan wordt toch valselijk verleid. Nog een punt is het om constant via een hotspot verbinding moet houden, anders krijg je geen actuele verkeersberichten binnen. Met mijn oude TomTom hoef ik dit niet. Ik stuur hem terug en wacht wel tot er een betere TomTom uit komt.
 8. Ik heb net een nieuwe Go expert gekocht omdat ik iets gelezen had over instellingen voor rijden in milieu zone's. Hoe kan ik dit instellen voor een bestel bus die in klasse 4 valt en voorkom ik dat ik verboden milieu zone's in zal rijden? In reclame filmpjes zag ik bij de tankstations een prijs staan, hoe krijg ik die op het scherm krijgen en kan ik ook kiezen voor diesel?
 9. Dit is de verkorte handleiding, die ziet er wel beter uit maar is niet de volledige handleiding.
 10. Koop je een Tom Tom van 500 euro, zit er niet eens een Nederlandse handleiding bij. Een Nederlandse handleiding gedownload bij Tom Tom, blijkt het een uit het Engels vertaalde handleiding te zijn, maar wel op een hele slechte manier vertaald. Kan een Nederlands bedrijf, niet eens een Nederlandse handleiding schrijven voor die 500 euro. Bellen kan je ze ook al niet, ik denk dat ik hem maar retour stuur binnen de kijkdagen.
 11. Jammer dat ze geen aanbieding voor een 6200 hebben, dan had ik er een bijgekocht.
 12. Toch gek dat op de duurste TomTom deze mogelijkheid niet aanwezig is, niet dat het goed werkt want dat doet het ook niet.
 13. Ik ben koerier en rij door heel Europa met mijn TomTom Go 6100. Ik zal maar niet vertellen wat voor ellende ik in het begin heb gehad met het updaten, na maanden geen gebruik te kunnen maken van mijn nieuwe Go 6100, kwamen ze er achter dat het aan de Go 6100 lag en heb ik een andere (niet eens een nieuwe) Go 6100 gekregen. Maar nu even over de nieuwste update die ik gedaan heb voor mijn Go 6100. Al geruime tijd is het bekend dat je tegenwoordig op de A1 bij Diemen richting Amersfoort rijdende, rechts aan moet houden. Tot mijn verbazing wordt ik nog steeds naar links verwezen om naar Amersfoort te rijden. Ik dacht dat TomTom zo bij was met zijn kaarten, nou niet dus. Verleden week moest ik naar een adres in Almere, Enrico Fermistraat. Vanaf de A6 afslag 6 moest ik de Eksterweg op rijden. Op een viaduct van de Eksterweg, moest ik rechtsaf slaan de Kievitsweg op. De Kievitsweg zag ik beneden liggen en was een fietspad. Toch maar even doorgereden totdat ik een normale afslag tegen kwam en op eigen initiatief die richting opgereden, want TomTom kwam er niet meer uit. Achteraf herkende ik het gebouw omdat ik een jaar geleden er ook al een keer was geweest. En zo kom ik veel situaties tegen waar TomTom soms jaren achterloopt met de kaartupdates. Waar ik erg blij mee ben, is de Traffic service, Afgelopen donderdagavond nog keurig langs een vastzittende file omgeleid bij Limburg in Duitsland. Ja daar hebben ze ook een Limburg. Wat ik nog wel storend vind, is dat de flitsers niet doorgegeven wordt als je geen route ingesteld heb.
 14. Ontwikkelen, ze halen steeds meer weg uit die tomtom en dan heb je hier van die kl.zakken die zeggen, dat heb je toch niet nodig, dat zijn dus mensen die met niemand rekening houden. Ook het updaten is een grote ramp met de 6000. De eerste update heeft 14 dagen geduurd voordat het in orde was, met behulp van de helpdesk. Nu de kaartupdate ben ik ook alweer 5 dagen bezig met behulp van de helpdesk. Het ligt altijd aan de computer, eerst de USB kabel achterin steken, virusscanner uit, Firewall uit, genoeg schijfruimte, wel de goede kabel, snelheid download niet goed, andere PC proberen, bij de buren proberen, cash legen, kleine reset, grote reset, niets lukt. Dan krijg ik een bericht, Waarschijnlijk een probleem met internet beveiliging, Toegang tot de TCP Poort moet toegestaan zijn voor de TomTom Poort 80 algemene toegangspoort 443 HTTPS (Voor logins, associaties, andere versleutelde informatie) 3128, 3129 interne communicatie poorten 4000 de web connector poort van My TomTom Mocht dit niet tot een oplossing leiden schroomt u dan niet weer contact met ons op te nemen om deze kwestie nader te onderzoeken. Je mag eerst wel een cursus computerkundige doen voordat je een TomTom koopt. Nu moet ik hem maar opsturen voor reparatie. Fijn hoor die TomTom
 15. Bij de vorige update heel veel ellende gehad om de nieuwe kaart er op te krijgen, bij elkaar met hulp van de helpdesk heeft het 14 dagen geduurd voordat ik de tomtom weer kon gebruiken. Nu gaat het weer diezelfde kant op, al weer twee dagen bezig en ik doe precies wat de helpdesk zegt wat ik moet doen. Moedeloos word ik er van. Zijn er meer mensen die problemen hebben? Ik krijg steeds meer spijt dat ik de duurste TomTom gekocht heb. TomTom doe eens wat aan jullie software. Net zoals, ga rechtdoor over de rotonde en neem de eerste afslag. Waarom niet, neem op de rotonde de eerste afslag.