zeezout

Leden
 • Content count

  424
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zeezout

 1. Rij momenteel rond in zuid Sardinie met de Go classic en een pda met tt kaarten. Gaat voortreffelijk! Tot nu toe alleen een paar rotondes niet op de kaart en wat probleempjes met eenrichting straten maar voor de rest staat alles er op. Voor de classic heb ik de west europa kaart 8.nogwat (met lane assist, maar er zijn hier nauwelijks lanes dus ook geen assist) en voor de pda de 7.nogwat West Europa kaart. Bij beide kaarten uitstekende dekking tot aan de kleinste steegjes. Ik gebruik de pda voornamelijk in grote steden zoals Cagliari omdat de Classic dan geen ontvangst meer heeft vanwege de hoge huizen en nauwe straten. De pda (Asus) met externe muis van Qstarz ontvangt nog gps in een mijnschacht! Heel leuk ding trouwens die Qstarz. Werkt ook als een travel recorder. Heb hem in het vliegtuig aangehad en het is echt een soort black box. Via Google earth zie je achteraf precies hoe je gevlogen bent tot in het kleinste detail. Je ziet jezelf taxien op het vliegveld en natuurlijk ook alle gegevens van hoogte, koers en snelheid als je in de lucht bent. Groet vanuit een bloedheet Sardinie.
 2. Nee hoor. TT Navigator 7.450 werkt i.c.m. een V7.20 kaart Western & Central Europe uitstekend samen met een Asus 636N pda. Zowel met de interne gps ontvanger als met een externe bt muis! Niks aan het handje :search: (en inderdaad, het is illegaal, maar het is alleen voor testdoeleinden )
 3. Over het formaat van het kompas kun je niet tevreden zijn, maar klagen over een kompas dat naar het noorden wijst???? Het is toch een kompas?! Die dingen wijzen nou eenmaal altijd naar het noorden als ze goed zijn en dat is maar goed ook anders lagen er heel veel schepen op de pier van Hoek van Holland.
 4. Succes ermee Pjottr! Als jij dat ding op de pijnbank gelegd hebt en hij heeft het overleefd dan moet ie gewoon goed zijn
 5. Ik heb hier al veel gelezen over de Sirf III chipset en hoe gevoelig deze is. Maar het kan volgens mij nog gevoeliger en nauwkeuriger. Ik heb een bt gps muis gekocht voor mijn pda met TT navigator. De muis, De Qstarz BT-1000, heeft een MTK chipset van Mediatek en die is echt super nauwkeurig. Ik heb met de logfunctie aan een stukje gereden en dan zie je later echt op welke weghelft je rijdt. Op de snelweg zie je waar je hebt ingehaald! (En hij doet het ook goed i.c.m. TT navigator )
 6. helemaal mee eens
 7. Die combinatie begrijp ik niet. IQ routes zijn statistische gegevens die gebaseerd zijn op o.a Traffic Receiver. M.a.w. heb je geen Traffic Receiver dan kun je eventueel je voordeel doen met IQ routes. De combinatie van die twee zal dus nooit een voordeel kunnen opleveren want IQ loopt achter de feiten aan t.o.v. TR. Als dat marketing heet dan worden we voor het Lapje gehouden
 8. Ik had een gekuifde naakthond die zijn herkomst in China heeft en je raadt het al: Binnen een jaar kapot!
 9. Ik wil je geen illusies ontnemen hoor en ontzettend aardig dat mij een zalige kerst wordt gewenst, maar je praat wel vanuit een zelfgekweekt "intelligentie"-niveau dat in jouw beleving uitstijgt boven dat van de gemiddelde forumbezoeker. Het is prima als je daar behagen in schept, maar ik zou me in jouw geval daar toch wat zorgen over maken. Boeken vol zijn over deze afwijking al geschreven en ik noem hieruit slechts
 10. Zooo, heee Bobse, poeh zeg dat hakt erin hoor. Als jij geen voldoende gaat halen voor dit werkstuk voor je opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming aan het bekende instituut voor zich vervelende huisvrouwen dan vreet ik mijn hond op (en ik heb niet eens een hond, kun je nagaan). Nu nog even afleren om je een
 11. Gewoon een week of twee geduld hebben dan komt de bevestiging vanzelf thuis via post uit Leeuwarden
 12. Nogmaals, ik heb godzijdank meestal niet te maken met files, maar als je het nou moet hebben van de snelheid waarmee je eventueel, misschien, als niet teveel mensen het ook gehoord hebben, een alternatiefje kunt pikken wat ietsjes sneller gaat, tjaaaa :unknw: Het doet me toch een beetje denken aan AH rond een uur of 7 s avonds waar de cassiere zegt dat haar kassa ook open gaat en vervolgens iedereen je voorbijstuift om eerste te zijn. Gaat heel even sneller en vervolgens staat er weer net zo'n lange rij. En dit zei hij dus die in de luxe situatie verkeert om dit soort rattengedrag niet te hoeven vertonen... :search:
 13. Je hebt volkomen gelijk met je verhaal -KJ-! Nederlandse wegen zijn zo overvol dat het nauwelijks meer uitmaakt of je via TMC op de hoogte gebracht wordt. Even afgezien van het feit dat TT blijkbaar iets verkoopt wat niet werkt, maakt het ook geen bal uit of het wel of niet werkt want een alternatieve route is er nauwelijks in dit kikkerlandje en is die er wel dan is ook dat alternatief binnen de kortste tijd verstopt. Moeten we mee leren leven, want het zal alleen maar slechter worden ondanks plannen voor rekeningrijden, fileinfo via gsm gekoppeld aan TomTom of wat men ook verzint. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik wel een alternatief vervoer heb om naar mijn werk te gaan: een 40 jaar oude Solex die nooit last heeft van files en die het altijd doet! :search: Met dit gegeven is het eigenlijk verspilde moeite om over de werking van TMC te discussieren op dit forum. Dat TT iets moet leveren wat goed werkt voor de duur betaalde centjes, daar ben ik het volledig mee eens, maar als het eenmaal wel feilloos werkt heb je alleen dat probleem opgelost en sta je nog steeds stil op de snelweg met je krantje en je geweldig werkende tmc. :unknw:
 14. -Wijzig voorkeuren -Voorkeuren 3 van 3 -Toon alle menu opties -Wijzig voorkeuren -Voorkeuren 7 van 7 -Draai scherm 180 graden At your service
 15. Ik ben via een backup weer teruggegaan naar firmware 6.52 met mijn Classic. TTS enz werkte wel via de cracks, maar de Classic is toch een maatje te klein voor deze nieuwe functies. (processorsnelheid?) Ik haakte af toen ik een proefrit maakte en 2 minuten nadat ik de betreffende afslag had genomen de Saskia-computerstem met haar rollator er achteraan kwam strompelen om te zeggen dat ik rechtsaf de Straatweg op moest! Intussen zat ik al lang en breed op de A20.. Voorlopig ook maar geen nieuwe Navcore voor mij. Ben tevreden zoals het beestje zich nu gedraagt.
 16. Bingo!! Thanks woodbeez! Na een beetje rotzooien met de bestandjes heb ik nu ook tts op mijn Classic. Valt me wel op dat Computer-Saskia wat minder duidelijk is dan Eva maar daar valt goed mee te leven.
 17. Ha opakuch, Ik heb ook een poging gedaan met mijn Classic maar het lukt me niet. Wat ik gedaan heb: sd kaart geformatteerd - versie 6.15 van de crack van Loquendo erop gezet (bleek versie 6.51 te zijn!) - Benelux plus map versie 6.75 1409 teruggezet vanaf backup - LoquendoTTS in de root gezet - Dutch map met Saskia in de map LoquendoTTS gezet Alles start op maar ik zie geen kans om Saskia te selecteren en ik zie ook niet meer menuopties, laat staan tts. Daarna dan toch maar via TTHome versie 7.161 ge
 18. Ik kon het zo 123 niet vinden (zal er wel overheen gelezen hebben), maar is bij iemand bekend of tts op deze manier ook op een Classic te krijgen is?
 19. En daar ga jij komende zomer je tentje opzetten??
 20. Ik heb 7.161 gedownload en ge
 21. Grijp in Bart, Nu!!
 22. Je vergist je. Dit is nou die nieuwste TMC ontvanger Alleen voor auto's met een trekhaak :rofl:
 23. Ik zeg ook nergens dat jij dat zegt maar het kan toch nuttige extra informatie zijn voor mensen die overwegen een (dure) Garmin en een (dure) Topo kaart aan te schaffen.
 24. Ik ken iemand die ook in Twenthe woont en een uitstekende ontvangst daar heeft. Weliswaar met een Navigon 7110 :dirol: maar het gaat hier tenslotte over de ontvangst in een bepaald gebied. Overigens duidt een verdikking meestal op iets wat niet in orde is en waaraan je geopereerd moet worden. Ik hoop dat het bij de nieuwe TomTom ontvanger om een onschuldige aandoening gaat. :unknw: