Hensepens

VIP leden
 • Content count

  560
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Hensepens

 • Rank
  500+ poster
 • Birthday 05/21/1964

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Mijn TomTom
  GO Premium 5
  Voorheen:
  GO 5200 World
  GO 730 TMC
 1. Als ik goed herinner kunnen de nieuwe modellen vwb Wi-Fi ook op de 5GHz band werken. De oude alleen op de 2,4 GHz. Dus dat zou het veel snellere downloaden ook kunnen verklaren.
 2. Het niet zichtbaar hebben gaat inderdaad via Instellingen >Uiterlijk >Toon POI-lijst op kaart >[schakel uit wat je niet wilt zien]. Dit is op mijn Premium, maar volgens mij gelijk aan de GO 6200. Dat zou met een update van het bestandje niet overruled mogen worden. Hoogstens met een systeem update.
 3. Problemen met omschakelen van NL naar B Is al jaren een bekend issue. Aparte is dat ik het mij niet zo herriner van Belgie naar Frankrijk of zelfs Frankrijk naar Spanje. .. Bij die grens overgangen ging de overstap naar de masten in het nieuwe land vrijwel rimpelloos..
 4. Ik betwijfel of de GO Expert standaard milieu zones aangeeft. Hoogstens als los POI bestand. Maar wat ik vond was van 2009 !. Wat wel aanwezig is de verschillende ADR classes (tunnel codes) bij vrachtwagens. Wellicht daar mee verward? Wel gevonden in handleiding: Profielinstellingen voor bus en bestelwagen Afmetige (l x b x ): stel de lengte, breedte en hoogte van je voertuig (l x b x h) in door de cijfers in de daarvoor bestemde invoervelden in te vullen Gewict (brto/as): stel het brutogewicht en asgewicht in voor je voertuig door de cijfers in de daarvoor bestemde invoervelden in te vullen Maximmselei: stel de maximumsnelheid voor je voertuig in door de cijfers in de daarvoor bestemde invoervelden in te vullen ......... En prijzen bij tankstations worden volgens mij al geruime tijd niet meer getoond.
 5. Klopt . Is mij eerder ook al opgevallen.. een Nederlands bedrijf met een chinees-nederlandse handleiding. Eigenlijk best wel beschamend.
 6. Het zo prominent aanduiden is inderdaad een eigenschap van de nieuwe modellen. De Discover serie heeft dit ook. En ook daar neemt het al de nodige ruimte in. Maar dit is inderdaad wel erg fors. Helaas is dat naar ik weet niet aan te passen. Ben benieuwd wat TT Support gaat zeggen.... Update: is dit wellicht behulpzaam staat bij info over de sidebar.. Size of text and buttons Select Size of text and buttons to adjust text and button sizes. Choose small, medium, or large then tap Apply this change to confirm your changes and to restart your device. NOTE: This feature is available only on devices with 6-in/15-cm screens and 7-in/18-cm screens.
 7. Ze houden de ondersteuning echt wel lang in de lucht. Maar inderdaad het is eerder de econische levensduur dan "onze" lifetime. Maar je hebt de tomtom echt wel lang in je bezit voordat ze de ondersteuning stoppen. Ik maak me daar niet zo druk om.
 8. Zojuist gelezen. Abbo's zijn gigantisch omhoog gegaan. TOMTOM GO 1 maand abbo van EUR 1,99 naar EUR 3,99 Kwartaal abbo van EUR 4,99 naar eur 13,99 Halfjaar abbo van EUR 8,99 naar EUR 23,99 Jaar abbo van EUR 12,99 naar 39,99 Gezond abbo van EUR 19,99 naar EUR 52,99 Wauw.. over een verhoging gesproken.. . Dit is echt fors... Ben ik blij met lifetime op mijn Premium 5 Bron: https://nl.hardware.info/nieuws/79807/abonnement-tomtom-app-wordt-flink-duurder
 9. Veel plezier ermee.
 10. Bij de Premium hoef je NIET te betalen voor de flitsers. Dat is bij de nieuwe Discover serie. Ik heb dat hiervoor wat ongelukkig neergezet. Maar gefeliciteerd met je keuze en veel rijplezier ermee gewenst.
 11. Klopt. Hetzelfde geldt voor de Premium serie. Alles wat daarna is gekomen heeft geen eigen SIM kaart meer en GEEN lifetime gratis flitsers (wel kaart). Flitsers is 1 jaar gratis en dan moet je er jaarlijks voor betalen. Geen hoofdprijs. Maar toch...
 12. Het klopt dat de Premium 5/6 inderdaad de opvolger is van de Go520x /GO620x serie. Ik heb nu zelf een premium en hoewel het verschil met de Discover serie groter is (is nog sneller met andere punten die hem voor mij minder prettig maakt), ervaar ook ik hem wel als iets sneller als mijn GO5200 die ik ervoor had. Maar verwacht geen wonderen. Bovenal zal de ondersteuning voor de premium langer blijven dan de go6200. Omdat de Premium een recenter model is. Dus wat dat aangaat zou ik gaan voor de Premium.
 13. Brede routebalk heb ik aanstaan omdat de icoontjes dan wat ruimer staan en per icoontje (tankstation, file etc.) De afstand staat. Bij de smalle routebalk heb je alleen van het eerste icoontje de afstand. Die staat dan rechtsonder in de hoek. Probeer maar uit. Je bedoeld "hallo tomtom." ? Vind ik wel praktisch. Maar dit is in te stellen via >Instellingen >Stem besturing. Daar zie je de verschillende opties. Helemaal aan/uit of deels of zelfs een andere start zin.
 14. Ben je op je device nog wel aan gemeld op tomtom drive?
 15. Net ontvangen op GO Premium 5 V1080.11153