Tulpie

VIP leden
 • Content count

  1,134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tulpie

 • Rank
  1.000+ MegaPoster

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Heemskerk
 • Mijn TomTom
  Go 5200

Recent Profile Visitors

9,936 profile views
 1. In de handleiding staat er niets over en ook op de site van TomTom bij de specs van de Discover kan ik het niet vinden. Gezien de omvang van het interne geheugen (32 Gb) is een SD kaart, mocht die erin kunnen, volledig overbodig.
 2. Een RDS-TMC ontvanger wordt van informatie voorzien door radiostations die ook TMC informatie mee sturen. Deze manier kan wel werken maar is over het algemeen onbetrouwbaar, en is in geen geval te vergelijken met de verkeersinformatie die via de TomTom servers wordt verstuurd naar de devices. In principe heeft het ontbreken van informatie dus niets te maken met TomTom, maar met de gebrekkige informatie die door radiostations wordt meegezonden met het RDS signaal.
 3. Voor zover ik weet is het alleen mogelijk de verkeersinformatie te ontvangen op een TomTom als deze voorzien is van Wi-Fi. Er wordt namelijk een koppeling gemaakt van de Wi-Fi van de TomTom naar de Wi-Fi van de telefoon, je telefoon gaat dan via het netwerk van de provider naar de traffic server van TomTom. Vreemd dat je een app (PAN netwerk) op je telefoon moest plaatsen, dat zou alleen nodig zijn als je op je telefoon geen hotspot kunt instellen. Je kunt wel proberen om met diezelfde app op zijn telefoon een bluetooth PAN netwerk te maken en dan via Bluetooth een verbinding te maken naar de traffic server . Hoor graag of zo iets ook kan werken.
 4. En die mogelijkheid heeft de Go 5200 dus ook, vandaar dat ik reageer dat het niet aan de Essential ligt dat hij nu wel verbinding heeft met de traffic informatie. Maar genoeg hierover denk ik.
 5. Sorry, maar dat ligt niet aan de Essential maar aan je telefoon.
 6. Het is wel frappant dat ik met een 5200 rij en ook regelmatig in België kom, maar de problemen die jij ondervindt nooit mee maak. Ik ben blij voor je dat je nu wel goed werkende verkeerinformatie hebt met de Essential, hoewel dat ook met een 5200 en Premium gekund had door de internet verbinding via je telefoon te laten lopen.
 7. Op het moment dat je met WiFi met je telefoon bent verbonden maak je gebruik van de SIM kaart van de telefoon en dus ook de provider die je zelf hebt. Net als Peter al zei, het is ook niet mijn keuze die je hebt gemaakt.
 8. Met je Go Premium had je precies hetzelfde kunnen doen. Daar had je dus geen nieuwe TomTom voor hoeven kopen.
 9. Wanneer je op je telefoon de hotspot instelt kan je tomtom dat draadloze netwerk vinden in de WiFi instellingen. Log via de TomTom in op de hotspot en je kunt gebruik maken van de verkeersinformatie via je telefoon verbinding. Overigens heb ik in België nooit problemen met mijn 5200.
 10. Ga naar de volgende pagina https://help.tomtom.com/hc/nl en meld je aan met je TomTom account. Na het inloggen kan je een vraag gaan stellen of een suggestie doen aan TomTom. Het duurt wel heel lang voordat je antwoord krijgt, dus geduld is in dit geval een schone zaak. Succes
 11. Deze vraag komt niet vanuit de stembesturing. Dit komt vanuit de optie om de voorgestelde bestemmingen te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig om bijna dezelfde tijd naar huis gaat zal de TomTom deze bestemming gaan voorstellen. Ik heb nog niet gevonden waar je dit kan uitzetten.
 12. Het ligt zeker niet aan de nieuwe kaart. Ik heb de 10.45 er nog op zitten en daarbij hetzelfde probleem. Net nieuwe kaart geïnstalleerd en daarna een harde reset gedaan (aan/uit knop vasthouden tot zwarte scherm met info verschijnt) en daarna heb ik weer traffic info.
 13. Dat zal dus ook niet gaan omdat je niet aan de juiste kaart kan komen. Mocht je er wel aan kunnen komen dan is dat een illegale actie.
 14. Dat kan alleen via de dealerorganisatie. TomTom levert zelf geen kaarten aan eigenaren van dit type navigatie. Het antwoord is dus: Dat kunt u niet zelf doen.
 15. Die optie is er wel degelijk. Ga in het menu naar Instellingen dan naar Uiterlijk daar kan je de poi lijsten aan of uit zetten.