Tulpie

VIP leden
 • Content count

  1,104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tulpie

 • Rank
  1.000+ MegaPoster

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Heemskerk
 • Mijn TomTom
  Go 5200

Recent Profile Visitors

8,270 profile views
 1. Dacht dat het via MyDrive Connect moet. Heb hier geen toestel bij de hand dat via MyDrive Connect werkt kan het dus niet voor je proberen.
 2. Als de kaart niet op je SD kaartje staat heb je idd te weinig intern geheugen. Zover ik weet wordt alleen de kaart gelezen vanaf de SD kaart. Alle overige data staat op het interne geheugen.
 3. Let wel op bij een 5100 heb je alleen de Europa kaart. Ook passen de huidige kaarten niet meer op het apparaat zelf dus zal je een SD kaartje moeten gebruiken voor de kaart. Een 5100 kan alleen via een computer worden geüpdated, de 5200 e.d. alleen via WiFi.
 4. Je moet de route wel naar je TomTom sturen. Als je de routes in MyDrive hebt opgeslagen in 'Mijn Routes' dien je de route te bewerken, klik op 'Bewerk route'. De route wordt dan geopend in MyDrive en getoond, je hoeft hem niet te bewerken maar dat kan wel.. Klik daarna op 'Verzend tussenstops' en de route wordt verstuurd naar je TomTom, je moet deze dan nog wel zelf opslaan op je TomTom anders is hij, zodra je een andere bestemming kiest, weer weg. Succes
 5. Wanneer je doorklikt naar 'Meer informatie' zal je zien dat er op de Premium toestellen ook lifetime flitsers zit. https://www.tomtom.com/nl_nl/drive/car/products/go-premium-5-inch/
 6. Ook de flitsers worden nog steeds vermeld. Bij Speed Cameras staat Lifetime voor de Premium modellen.
 7. Ik heb als test de kaart van Egypte, ivm de snelheid (is een kleine kaart) op de SD kaart gezet en dat gaf ook geen problemen.
 8. @Bika Ik heb net op mijn GO 5200 de Benelux kaart naast de Europa kaart gezet en bij mij werkt het prima. Misschien iets mis gegaan tijdens de download. Dat over de details heb ik ook wel eens gelezen, maar weet niet of het waar is.
 9. Bij een GO 61/6106100 moeten kaarten en updates via een verbinding met een computer worden opgehaald. Bij een GO 62/620/6200 gaat het bijplaatsen van kaarten en het doen van updates allemaal via het draadloze netwerk. Kaartzones bestaan niet voor dit soort apparaten, je kan kiezen uit de kaarten die voor dit systeem beschikbaar zijn. Zie verderop in de tekst waar ze staan. Het bij plaatsen van kaarten gaat via het menu. Ga naar 'Instellingen', Ga naar 'Kaarten', Ga naar 'Voeg kaart Toe' In het daar op volgende scherm zie je de ruimte die er nog op je systeem beschikbaar is en de kaarten die beschikbaar zijn. Scrol door het scherm maak je keuze, klik op download. De kaart wordt gedownload en geïnstalleerd. Wil je van kaart wisselen ga dan weer naar het scherm met de kaarten en kies voor 'Kies een andere kaart' Is de kaart te groot, zoals de kaart voor de VS, plaats dan een SD kaart en installeer de kaart daar op. N.B. Aan MyDrive Connect heb niets bij een GO waarvan het tweede cijfer een 2 is MyDrive gebruik je voor het vullen van het systeem met routes, plaatsen, poi's e.d.
 10. Graag gedaan. Het importeren via een "omweg" is de juiste manier van verwerken van een download. Succes verder.
 11. Dit heeft niets met de browser (Chrome) te maken. Ik lees nu net dat het om windows 8 gaat, zal even uitzoeken hoe het daar werkt. Als je in het startscherm van Windows 8 staat (tegels) dan staat rechts bovenin het zoekicoon (loep) Klik daarop en voer dezelfde handelingen uit als hierboven beschreven. Onderstaand plaatje is voor Windows 10
 12. Maakt niet zoveel uit wat je koopt. Ik gebruik een Sandisk Ultra 16Gb van de Action. Werkt prima.
 13. Klik op het zoek icoon in de taakbalk en typ daar het volgende in: Standaard app Klik daarna op: Standaard-apps per bestandstype kiezen Het duurt even voordat er een lijst met bestandstypen verschijnt, scroll door de lijst naar .gpx Achter dit bestandstype zal dan hoogst waarschijnlijk Acrobat Reader staan. Klik daar op en wijs een programma toe dat wel kan omgaan met gpx bestanden bv Tyre of ITN converter, als die op je pc staan temninste. Anders zoek je in de windows store naar een gpx viewer. Succes
 14. In het kader staat inderdaad je oude email-adres. Wanneer je dit met de muis selecteert, dus het hele adres is blauw, dan kan je je nieuwe email-adres invullen en het bijhorende password. Dan zou het allemaal moeten werken, je email-adres is je tomtom-account en dat is dus hetzelfde als van je tomtom GO 6100. Succes.