Tulpie

VIP leden
 • Content count

  1,135
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tulpie

 1. Om een route vanuit Tyre naar je TomTom te sturen open je het menu 'TomTom' in Tyre, daarna open je het item 'TomTom Mydrive...' en meldt je aan met je username en password van Mydrive. Je kan daarna gegevens overzetten naar je TomTom. Let wel op dat routes als track op de TomTom verschijnen. Er staat dus wel route maar het is een track.
 2. In de handleiding staat er niets over en ook op de site van TomTom bij de specs van de Discover kan ik het niet vinden. Gezien de omvang van het interne geheugen (32 Gb) is een SD kaart, mocht die erin kunnen, volledig overbodig.
 3. Een RDS-TMC ontvanger wordt van informatie voorzien door radiostations die ook TMC informatie mee sturen. Deze manier kan wel werken maar is over het algemeen onbetrouwbaar, en is in geen geval te vergelijken met de verkeersinformatie die via de TomTom servers wordt verstuurd naar de devices. In principe heeft het ontbreken van informatie dus niets te maken met TomTom, maar met de gebrekkige informatie die door radiostations wordt meegezonden met het RDS signaal.
 4. Voor zover ik weet is het alleen mogelijk de verkeersinformatie te ontvangen op een TomTom als deze voorzien is van Wi-Fi. Er wordt namelijk een koppeling gemaakt van de Wi-Fi van de TomTom naar de Wi-Fi van de telefoon, je telefoon gaat dan via het netwerk van de provider naar de traffic server van TomTom. Vreemd dat je een app (PAN netwerk) op je telefoon moest plaatsen, dat zou alleen nodig zijn als je op je telefoon geen hotspot kunt instellen. Je kunt wel proberen om met diezelfde app op zijn telefoon een bluetooth PAN netwerk te maken en dan via Bluetooth een verbinding te maken naar de traffic server . Hoor graag of zo iets ook kan werken.
 5. En die mogelijkheid heeft de Go 5200 dus ook, vandaar dat ik reageer dat het niet aan de Essential ligt dat hij nu wel verbinding heeft met de traffic informatie. Maar genoeg hierover denk ik.
 6. Sorry, maar dat ligt niet aan de Essential maar aan je telefoon.
 7. Het is wel frappant dat ik met een 5200 rij en ook regelmatig in België kom, maar de problemen die jij ondervindt nooit mee maak. Ik ben blij voor je dat je nu wel goed werkende verkeerinformatie hebt met de Essential, hoewel dat ook met een 5200 en Premium gekund had door de internet verbinding via je telefoon te laten lopen.
 8. Op het moment dat je met WiFi met je telefoon bent verbonden maak je gebruik van de SIM kaart van de telefoon en dus ook de provider die je zelf hebt. Net als Peter al zei, het is ook niet mijn keuze die je hebt gemaakt.
 9. Met je Go Premium had je precies hetzelfde kunnen doen. Daar had je dus geen nieuwe TomTom voor hoeven kopen.
 10. Wanneer je op je telefoon de hotspot instelt kan je tomtom dat draadloze netwerk vinden in de WiFi instellingen. Log via de TomTom in op de hotspot en je kunt gebruik maken van de verkeersinformatie via je telefoon verbinding. Overigens heb ik in België nooit problemen met mijn 5200.
 11. Ga naar de volgende pagina https://help.tomtom.com/hc/nl en meld je aan met je TomTom account. Na het inloggen kan je een vraag gaan stellen of een suggestie doen aan TomTom. Het duurt wel heel lang voordat je antwoord krijgt, dus geduld is in dit geval een schone zaak. Succes
 12. Deze vraag komt niet vanuit de stembesturing. Dit komt vanuit de optie om de voorgestelde bestemmingen te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig om bijna dezelfde tijd naar huis gaat zal de TomTom deze bestemming gaan voorstellen. Ik heb nog niet gevonden waar je dit kan uitzetten.
 13. Het ligt zeker niet aan de nieuwe kaart. Ik heb de 10.45 er nog op zitten en daarbij hetzelfde probleem. Net nieuwe kaart geïnstalleerd en daarna een harde reset gedaan (aan/uit knop vasthouden tot zwarte scherm met info verschijnt) en daarna heb ik weer traffic info.
 14. Dat zal dus ook niet gaan omdat je niet aan de juiste kaart kan komen. Mocht je er wel aan kunnen komen dan is dat een illegale actie.
 15. Dat kan alleen via de dealerorganisatie. TomTom levert zelf geen kaarten aan eigenaren van dit type navigatie. Het antwoord is dus: Dat kunt u niet zelf doen.
 16. Die optie is er wel degelijk. Ga in het menu naar Instellingen dan naar Uiterlijk daar kan je de poi lijsten aan of uit zetten.
 17. Ook bij een Go 5100 regelmatig het geval geweest en bv midden in Amsterdam is dat zeer vervelend..
 18. Mis Misschien is het handiger om een app op je smartphone te zetten bv die van MKB brandstof dan zie je in een oogopslag waar de goedkoopste tankstations in je buurt zijn. Je kan je dan ook nog naar die locatie laten navigeren met Google Maps of Apple Maps.
 19. Laten updaten via MyDrive Connect, Wel een kaart nemen die op het intern geheugen past, anders moet er toch weer een SD kaartje in.
 20. Het is echt helemaal hopeloos met de snelheden in de nieuwe kaart. Ook op de A9 is het stuk van Beverwijk naar Uitgeest is het op de TomTom 70 ipv 130 km/u. Ook al gemerkt op diverse andere wegen in het land, maar deze spant toch wel de kroon.
 21. Het plaatsen van POI's dient inderdaad te gebeuren via MyDrive Connect. Importeer het bestand in MyDrive Connect en laat het synchroniseren. Afhankelijk van de bestandsomvang kan dat enige tijd duren. Je ziet de bestanden helemaal onderin 'Mijn Plaatsen' verschijnen. Je kan geen iconen toevoegen alleen maar een bepaalde kleur. Dat is niet erg handig maar het is helaas niet anders.
 22. U ook bedankt voor de link naar een betere oplossing
 23. Datzelfde probleem had ik ook al ontdekt en aan TomTom gemeld. Helaas komt er een antwoord op waar men niets mee kan, het lijkt wel of er een robot aan de andere kant zit. Steeds komt een soortgelijk antwoord als er op een oplossing wordt gereageerd. De algemene strekking van het verhaal is dat men luistert naar de gebruikers en dit dus heeft aangepast. Een volgende keer komt de oplossing om het apparaat te resetten??? Wanneer men had geluisterd dan was er een optie gekomen bij het opslaan om te kiezen voor Route of Track. Ik heb het opgegeven om nogmaals te reageren. Als work-around wijzig de route voordat ik hem op sla. Vaak moet ik dan wel de tussenpunten weer op de juiste volgorde zetten. Wanneer ik de route dan op ga slaan wordt het wel een route. Ik heb nergens in de wijzigingen van de software deze aanpassing kunnen terugvinden. Zal wel onder het kopje 'Verbetereingen' vallen.
 24. Het lijkt me dat dit een illegale actie is, aangezien een legale kaart nooit geactiveerd hoeft te worden. Een illegale actie wordt op dit Forum niet ondersteund. Zie de Forumregels.
 25. Minimaal 8Gb en maximaal 32 Gb. Persoonlijk ik een zo groot mogelijke inzetten, maar 16Gb is ruim voldoende. Het maakt niet veel uit welke je koopt ik heb hem van de Action en die voldoen prima.