Krammie

Leden
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Krammie

 • Rank
  25+ poster
 • Birthday 12/06/1949

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Mijn TomTom
  Tomtom GO 5200
 1. Hartelijk dank, klopt blijkt dat ik ook ( per ongeluk) de opname knop heb aangezet. Opname gestopt en het rode bolletje is weg. Iedereen bedankt voor het meedenken
 2. Dank voor je snelle reactie. Maar deze bolletjes bedoel ik niet. Het gaat om het rode bolletje naast het wifi symbool
 3. Sinds enkele dag staat er naast andere symbolen ook een rood bolletje. Weet iemand wat de betekenis/ functie van dit bolletje is? Groeten R. Kramer
 4. Hartelijk dank voor jullie reacties. Het probleem is uiteindelijk door TomTom opgelost. Zie onderstaande reactie van TomTom: U heeft aangegeven dat u ondanks de hulp van mijn collega, het nog niet is gelukt om uw TomTom te verbinden met LIVE SERVICES. Er was namelijk geen GPRS verbinding. Dit is uiteraard niet de bedoeling en heb dit dan ook even nagekeken. Ik heb, met de informatie die u mij verstuurd heeft, de SIM kaart even onderzocht. Deze bleek niet goed actief te zijn, vandaar dat u geen GPRS verbinding ontving. Ik heb dit doorgestuurd naar mijn technische afdeling en zijn hebben de SIM-Kaart actief gemaakt. Om het proces compleet te maken dient u nog een aantal stappen uit te voeren. Let op, deze stappen dient u over 24 uur te doen, zodat wij zeker zijn dan de SIM-Kaart actief is. Kunt u onderstaande stappen uitvoeren? Stap 1: Zet de fabrieksinstellingen terug (Menu > Instellingen > Reset) Stap 2: Zodra u de taal kan kiezen, ga naar stap 3 Stap 3: Houdt de aan-/uitknop ingedrukt tot u het trommel geluid hoort Stap 4: Stel de TomTom weer in Groeten Krammie
 5. Ben in het bezit van de TomTom Go 5000. applicatieversie: 17..102.0027.311 (24-05-2017 ). Sinds kort duurt het heel lang voordat het apparaat verbinding met GPS maakt. Soms moet ik el 10 minuten wachten voor ik kan gaan rijden. Bij netwerkstatus staat niet verbonden. Bij Traffic, Flitsupdate en myDrive staat een kruis. Als ik vervolgens op Netwerkstatus klik kom ik in GPRS Status. Daar staat geen verbinding. Hoe kan ik deze verbinding maken/herstellen?
 6. Waar kan ik in mijn TomTom GO, 5000 mijn accountnaam ? Deze naam is namelijk niet gelijk aan mijn accountnaam op de laptop!
 7. Ik druk nadat ik op uitschakelen heb gedrukt op de aan/uit knop om er zeker van te zijn dat het apparaat ook echt uit is, zodat de batterij niet leeg loopt. Ik begrijp nu dat dit zinloos is nadat ik op uitschakelen druk. Ik wil graag een zo vol mogelijke batterij om ontkoppeld al adressen in te vullen en of de afstand en reistijd te bepalen. Nu krijg ik iedere keer de mededeling dat de batterij nagenoeg leeg is en op spaarstand wordt gezet om vervolgens weer op zwart te gaan. Zelfs nadat ik het apparaat na een rit van meer dan 150 km de volgende dag gebruik. Is het bekend dat het apparaat onder het rijden nagenoeg niet oplaadt en of na ontkoppeling weer snel leegloopt?
 8. Van de 7000MB interngeheugen is nog 67MB beschikbaar. Van de 8000MB van de geheugenkaart is nog 7420MB beschikbaar. Ik weet niet of de geringe ruimte op het interne geheugen er de oorzaak van is dat de tomtom heel traag opstart, somt duurt het meer dan een minuut. Kan iemand mij aangeven wat de oorzaak van het trage opstarten kan zijn en wat ik hier aan kan veranderen. Kan de oorzaak ook liggen in QuickGPSfix? Zo ja, hoe kan ik dit oplossen. Ook is me nog steeds niet duidelijk hoe je de tomtom nu goed afsluit. Negen van de tien keer is de batterij volledig leeg als ik hem na het afsluiten thuis even wil gebruiken. Als ik de tomtom n een rit ontkoppel, druk ik op uitschakelen en vervolgens druk ik op de aan/uitknop rechts boven op het apparaat. Is dit de korte wijzen om hem afsluiten en de batterij niet leegloopt?
 9. Bedankt Loek, in de 750 kon je aangeven of direct naar een bepaalde type route of eerst vragen. Jammer dat deze optie er uit is gehaald. Dat geld ook voor de optie stadcentrum. Deze optie kan ik niet terug vinden in de 5000. Volgens de handleiding zou hij dit automatisch moeten aangeven. Maar als ik een plaatsnaam opgeef dan staat daar niet centrum bij. Hoe moet ik dit aangeven.
 10. Ik heb twee vragen: 1) Waar kan ik aangeven dat de actuele tijd op het scherm tijdens de rit wordt getoond? 2) In mij oude 750 kwam ik nadat ik een route had opegeven in een scherm waarin ik kon aangeven welke soort route ik wilde, snelste, kortste, eco e.d. Klopt het dat deze optie niet meer aanwezig is in de Go 5000?
 11. Ik ben in het bezit van zowel een tomtom Go live 750 als een smartphone waarop ik de tomtom navigatie Europa, versie 1.3 (1346922)Dfox met kaart Europa v920.5276 heb geïnstalleerd. Ik gebruik mijn smartohone Sony Xperia M ook als GPS voor het wandelen. Ik heb een paar wandel apps geïnstalleerd maar nu zag ik dat er ook GPS wandelingen voor de tomtom zijn met als extentie "int". Op mijn Go Live heb ik de optie Reisplanner zitten. Ik kan deze optie niet op mijn smartphone versie vinden. Moet ik deze optie apart toevoegen/downloaden of zit deze optie ergens in de versie verstopt?
 12. Daar ik de tomtom al bijna drie jaar op deze manier gebruik en het kabeltje door de dealer is gemonteerd neem ik aan dat deze correct is gemonteerd. Ik ga het uitproberen. Ik heb ook nog dual usb car charger waarvan een uitgang 1Ma is en de andere 2.1 waarom dit verschil en kan ik deze beide gebruiken?
 13. Ik heb toen ik de auto kocht een kabel laten leggen achter het dashboard naar de linkerkant van de auto en de mini usb gaat rechtstreeks in de tomtom. Ik neem aan dat deze kabel is afgetapt van de sigarettenaansteker of misschien rechtstreeks van de accu maar dat weet ik niet.
 14. Nee, ik bedoel deze splitter: