(Xenon) Lampie

Leden
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About (Xenon) Lampie

 • Rank
  10+ poster
 • Birthday 03/19/1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Alphen aan den Rijn
 • Mijn TomTom
  Rider 5 (2013) Start20
 1. bedankt
 2. Ik heb een simpele TT Start20 niks bijzonders Lifetime europa kaartupdate, ook prima. updaten gaat goed. Nu wil ik de kaart van Canada erop zetten via mydrive Dat zal best lukken, maar kan ik na de vakantie weer terug naar de kaart die ik nu heb ? (Europa) Blijft dat te kiezen in Mydrive ?
 3. Is het mogelijk om een MP3 speler toe te voegen in de nieuwe rider 2013 Dat beviel me prima op de Go730
 4. Ik heb zelf de tt Go730 en de nieuwe rider 2013 In dezelfde TT home zijn beiden te updaten, echter per TT wel een emailadres invoeren. Eenmaal bekend zal TT home ze netjes uitelkaar houden, en de backups staan in verschillende mappen.
 5. Ik heb 'm Bevalt goed, bekende bediening maar 1 groot gemis (eigenlijk 2) Computerstemmen niet ondersteund (zoals Saskia) en geen MP3 speler
 6. Netjes een mail terug met de vraag of ik de TT op kan sturen. Nou is dat laatste niet de bedoeling, ik zoek alleen de contactdoos, om het zo maar even te noemen. Ik heb diverse connectoren gevonden op Conrad, maar welke passen ?? Ik zie op het 'moederbord' een metalen afdekking over de soldeeraansluitingen... volgensmij zit die vastgesoldeerd :-(( Zijn er op dit forum foto's en how to do topics ??
 7. Ik ben benieuwd, 'k heb een mail gestuurd
 8. Mijn lineout connector van mijn TT Go730 is stuk (gebroken) Weet iemand waar ik die kan kopen ? Of heeft iemand een soortgelijk toestel die toch al doodverklaard is ?? (zo eentje met donorcodicil)
 9. Terug naar de warmte werende voorruit In mijn Peugeot 307sw was de ontvangst met mijn vorige navi VDO2110 NUL !! Er moest een externe antenne naast de spiegel geplaatst worden, toen binnen 15sec ontvangst. Waaraan het heeft gelegen weet ik niet, maar het ging steeds langer duren voordat satelieten gezien werden. Soms 15 minuten Met de TT 730 ref. geen probleem, zeker niet als je hem buiten de auto opstart. In de auto binnen een minuut signaal en positie. Dik tevreden !
 10. :unknw: 2de pinksterdag een lekker ritje gemaakt MET tomtom. Ik heb de oortjes direct op de line out gezet, is zo veel te hard, dat had ik al eerder gemeld. Maar elke motorrijder dient geluidsdempers in de oren te hebben toch ?? Ik ook, en als je die eerst indoet, is het geluid precies goed. Muziek aan en rijden maar Simpele oplossing van 2,50 Oortjes met zeer flexibele oorhaken bij de HEMA (aanbieding)
 11. Vandaag , op een mooie 2de pinksterdag, een ritje met TomTom gemaakt. Uiteraard vermijd de snelweg... De oplossing voor het geluid was verbluffend eenvoudig. Eerst de TomTom 730 op FM transmitter zetten. Dan de telefoon afstemmen op dezelfde frequentie... en je hebt je aanwijzingen... Bijna dan.. je zal muziek moeten spelen, dan blijft de zender in de lucht. Alleen was het volume van mijn telefoon niet zo hard, en bij 80 was er al zoveel lawaai, dat de aanwijzingen niet meer hoorbaar waren. Oplossing : doe je geluidsbeschermende oordopjes in ! En sluit de oortelefoontjes aan op de line out ! Perfect, niet te hard, goed verstaanbaar tot 150km/uur, dus voor mij prima. En het windgeruis ook nog eens gedempt. Oplossing van 2,50 voor de oortelefoontjes van de Hema... ;-)
 12. Even dit topic een schopje geven. Ik heb laatst de Go730 gekocht. Met Bluetooth, met FM zender. Toepassing in de auto... logisch geen probleem mee. Toepassing op de motor, middels een Givi tas op het stuur (ik wil geen vaste mount) en 12v aansluiting in de kuip is ook goed. Geluid is wat anders... Ik ben gaan kijken naar oortjes op de 3,5mm uitgang... dat werkt niet lekker. Volume is dan niet te regelen, staat vast op 85%... en dat is best hard.. Oplossing kan die BT dongel zijn (protocol 2.0) Daar de oortjes op aansluiten..... Of een BT helmset.... die zijn redelijk duur. Wie heeft er ervaring met welke set ? Werkt de Scala rider nou wel of niet met de GO730 ? Ik zie 'm namelijk wel bij de optionele accesoires staan. Nico Edit : Ik zie ook voor de motorrijder de Parrot SK4000 staan, die heeft protocol 2.0 En een remote control aan het stuur... Ik zie dat wel zitten.
 13. In eerste instantie heb ik deze Tomtom gekocht voor gebruik in de auto. Maar ik rij ook motor en soms wil ik de Navigatie meehebben. (routes inladen) Het gaat er dan juist om dat er 2 oortjes gebruikt gaan worden. Geen radio, dan is het beter de ingebouwde FM zender te gebruiken. En een autoradio krijg ik niet in m'n helm ingebouwd.... En een draadloze set (FM of BT) heb ik (nog) niet, oortjes wel. Je kan dus ook geen MP3 via de tomtom luisteren met oortjes in, dan niet te regelen, zie ook gebruiksaanwijzing (PDF) Oplossing voor motorrijders die dit willen gaan gebruiken : De losse BT ontvanger. Zo'n Bluetooth ontvanger is wel te koppelen aan de tomtom,je stopt 'm in je binnenzak en daar kan je weer gewone oortjes op aansluiten, (3,5mm jackplug) Bovendien zit je dan niet fysiek vast aan de tomtom. Afstappen gaat dan beter. Voordat iemand gaat zeggen : koop toch een Bluetooth headsetje voor een telefoon van 15 euro... Die gaan niet onder de helm passen De bluetooth oplossing van de Rider (V1 & V2) werkt ook, maar is 150 euro.
 14. Antwoord 1) versie 8.351 (is dat navcore ??) 3) Gaat dus niet, schuifregelaar is grijs en staat vast op 85% 4) ok, ga ik mee aan de slag 4) je kan dus ook nog POI van flitspaal.nl erop plaatsen. Bijten die twee versies elkaar ?? (dubbel alarm melding of zo)
 15. Hallo allen, Ik heb net zo'n Go730 Refurbished gekocht. Aan de laptop een en al problemen met TomTom Home.... Zal wel weer aan Vista liggen, zoals alle problemen met deze laptop. Op de "grote" computer met XP liep de installatie van Home wel goed. Ik mag volgens TomTom Home een jaar gebruik maken van updates. Bij de update heeft ie ook de kaart van 2 Gb gedownload. Tijdens updaten had hij moeite met de schijfruimte, eerst diverse onderdelen weggeknipt via de verkenner. Stukje zoals E-books en Help mij map en nog een paar mapjes. Toen de update en daarna die mapjes simpel weg weer terrug gezet. Alles ge-update en een schone backup gemaakt. Programma update is ook geplaatst enz.... Hoe zie ik nu welke kaart (datum) erin zit ? 2de vraagje, Wij gaan komende zomer naar Canada, en hoe werkt dat dan ?? Komt de canada kaart in plaats van Europa of kan die extra kaart ook op de SD kaart gezet worden ? 3e vraagje (hardware) Sluit je een headset aan op de 3,5mm uitgang, dan is ineens de geluidssterkte niet meer te regelen, en die staat op 85%, en dat is best hard op de 2 oortjes. Al op dit forum gezocht.... volgens mij niet regelbaar... maar vraag het toch. ;-) Zeker met een helm op is het te hard, zit ik nu meteen aan die BT-headset vast ?? (prijzig) Die is wel apart in geluidssterkte te regelen. 4de vraagje Ik zie geen POI van flitsers staan, en toch werkt dat, geeft ze keurig aan, met snelheids symbool enz. Hoe zit dit ?? Alvast bedankt. Xenon Lampie