The Kick

Leden
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by The Kick

 1. Ik heb een route met 60 navigatiepunten. Mijn XXL kan maar 48 punten per route hebben. Als ik mijn route met 60 punten in de TomTom zet, wordt de route dan gespltst en gaat hij na punt 48 dan automatisch naar het volgende deel ?
 2. Hallo, ik heb een TomTom Go 630 en na een paar minuten schakelt deze automatisch uit. In de gebruiksaanwijzing niets kunnen vinden, dus hier maar de vraag gesteld.
 3. Dank voor jullie reacties, ik ga eens aan de slag om eea op te lossen.
 4. Navcore weet ik niet, heb ik geen verstand van. Hij schakelt uit als de accu gebruikt wordt, dus niet in de auto aangesloten is.
 5. Dank voor je reactie Guidio.
 6. In mijn TomTom XXL kan ik routes zetten die ik met Tyre gemaakt heb (itn bestanden). Het is me niet helemaal duidelijk of ik dat met de TomTom Go 620 ook kan doen. Dus de routes maken en via de laptop op de TomTom zetten en ze daar oproepen.
 7. M, dank voor je reactie.
 8. Als ik een route met Tyre van bijvoorbeeld 30 navigatiepunten maak dan zie ik dat deze genummerd zijn van 1 tot 30. Vervolgens zet ik de route in mijn TomTom XXL en zie tijdens het rijden steeds het nummer "1" bij het volgende navigatiepunt staan. Nadat ik een navigatiepunt gepasseerd ben, begint TomTom dus weer opnieuw de punten te nummeren op het scherm. Is dit te verhelpen, zodat ik bijvoorbeeld nummer 7 zie als ik bij navigatiepunt 7 ben ? Dit euvel is al eerder beschreven, maar blijkbaar nog geen oplossing voor ?
 9. Hallo TT'ers, Ik heb een vraagje over de tussenstops (die rode ballonnetjes dus) tijdens het rijden van een route die ik in de reisplanner heb staan. Op het scherm van mijn TT XXL zie ik dan altijd nummer 1 staan bij het volgende punt en telt hij dan verder naar het eindpunt. Ben ik bij het volgende punt, dan begint hij hier weer met nummer 1 enz . Ik heb voor mijn route ook een routebook gemaakt, waar alle tussenstops zijn doorgenummerd, bijvoorbeeld van 1 tot 48. Deze nummers zie ik tijdens het rijden wel in de reisplanner staan en dus niet op het scherm. Ik heb de mogelijkheden van m'n TT door geworsteld, maar geen optie gevonden om de nummers op het scherm door te laten nummeren in plaats van steeds het volgende punt nummer 1 te noemen. Heb ik niet goed gezocht of is deze mogelijkheid niet aanwezig ? groet, Hans
 10. Hallo allen, Volgend jaar ga ik een reis door Noord Amerika maken. Hiervoor heb ik de routes gemaakt met Tyre. Voor mijn TT XXL heb ik dus een kaart van Noord Amerika nodig. Waar kan ik deze bestellen en hoe installeer ik deze op mijn TT XXL ? Qua software ben ik een grote leek, heb er dus de ballen verstand van, en kan wel wat hulp gebruiken. groet, Hans
 11. Waarom een andere TT kopen, als ik een kaart van Amerika nodig heb? Kan natuurlijk ook thuis blijven, heb ik ook geen kaart nodig .... :-) Maar ff serieus, binnenkort zal ik een kaart bestellen en proberen die op m'n TT te zetten. Ik zal laten weten of het gelukt is, of dat ik nog wat hulp nodig heb. groet, Hans
 12. Inmiddels m'n TT aan gesloten op de pc en een back-up gemaakt. (was ie wel ff mee bezig ...) Dus weer een vraag: waar heb ik deze copie voor nodig? TT Home staat op m'n pc en heb daar een account. Soms sluit ik mijn TT aan op de pc en controleer de updates om die evt uit te voeren. Ik heb type XXL IQ Route en weet niet of dat ding een SD kaartslot heeft. Alleen een aansluiting aan de onderkant voor de pc of de auto heb ik kunnen vinden. Ook eens gekeken op de site van tomtom en daar verschillende kaarten van Noord Amerika gevonden. Maar dus nog niet gekocht, zoals jij adviseert. Als ik wacht op de nieuwste versie, kan ik pas in mei 2013 de routes controleren op m'n TT. Dit, omdat ik de routes maak met Tyre en deze andere kaarten gebruikt dan TT. Ik vertrek pas in augustus volgend jaar, maar zal dan tot mei moeten wachten om er achter te komen of ik de kaart van Noord Amerika op m'n TT kan zetten? Wat zijn dan de verschillen tussen de huidige kaart van Noord Amerika en die van volgend jaar? groet, Hans
 13. Goede morgen, Tijdens de vakantie reizen we met een paar auto's. De routes die ik gemaakt heb, sla ik op in de "reisplanner" van mijn XXL. Echter hebben mijn medereizigers een TT zonder "reisplanner". Als de routes in het mapje .itn geplaatst worden, zijn deze op het scherm van de TT niet te vinden. Is het mogelijk om routes in een TT op te slaan als daar geen "reisplanner" aanwezig is? Zo ja, hoe dient dat dan gedaan te worden en hoe zijn deze dan te activeren? Hans
 14. Bedankt voor de info. Ik zal mijn medereizigers verwijzen naar dit forum. Kunnen ze zelf ff zoeken hoe eea op hun TT te zetten is. Tijdens de vakanties rijd ik altijd wel wat routes in de omgeving. Vaak ook een route via leuke weggetjes naar de vakantie-bestemming. Dat was voor mij toen de reden om een TT met "reisplanner" aan te schaffen. Jammer (best wel stom eigenlijk) dat deze optie niet meer voorhanden is bij TT.
 15. Hallo, Ik heb een route die langer is dan 48 waypoints voor m'n TomTom XXL en heb aangegeven dat deze gesplist moet worden. Schakelt deze automatisch over naar het tweede deel tijdens de route of moet ik handmatig het volgende deel selecteren?
 16. Echt niemand die een antwoord heeft ???
 17. Als ik met TT Routeplanner een route uitzet via de kleine weggetjes, zijn vele van deze weggetjes niet te zien op m'n TT. Het betreft de kleine weggetjes die ik in het Zwarte Woud wil gaan rijden. Voorbeeld: Met Routeplanner kan ik op dit punt 48.39763,8.36351 links of rechts rond het meer. Op mijn TT alleen een weggetje links van het meer. Blijkt dat ik Routeplanner niet kan gebruiken???
 18. Nou, schiet mij maar lek. Nadat ik jullie reacties gelezen heb, nogmaals dat punt op m'n TT opgezocht. Zover mogelijk ingezoomd (tot ik de vissen in het meer zag) en wat zien ik ??? Het weggetje dat ik gisteren niet zag. Sorry, maar ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben. Maar ik herinner me een situatie van vorig jaar in Frankrijk. Op dit punt (46.31556,5.82914) bij de finishvlag is een weggetje dat langs een waterval gaat. Het is een onverhard pad. Ik herinner me dat het pad iets er onder, waar de route zichtbaar is, verhard is. De onverharde weggetjes blijken dus niet zichtbaar te zijn op de kaart van TT. Ik neem vaker de binnendoorweggetjes in m'n routes. De routes maak ik met Tyre en die gebruikt de kaart van Google (Tele Atlas). Helaas kan ik niet zien of een weggetje verhard of onverhard is. In het vervolg zal ik de kleine weggetjes eerst contoleren met de Routeplanner van TT. Want die kaart komt wel overeen met die in m'n TT. Schiet me te binnen, dat ik vorig jaar hierover ook al iets gepost had. Die heeeeele kleine weggetjes/paden zijn niet op de kaarten van TT leverbaar.
 19. Vorige jaar in Frankrijk ook vaak de kleine weggetjes niet gezien. TT stuurt je dan terug en via een omweg naar het volgende way-point. Met inzoomen niks te zien, ook niet het weggetje waar ik ben. Als ik ver genoeg uitzoom zie ik wel het volgende punt staan. Maar ja, hoe kom ik daar ... Zelf een weg zoeken richting dat punt? Misschien handiger om maar weer een ouderwetse papieren kaart te gebruiken ....
 20. West en Midden Europa / versie 850.2800
 21. Ben net terug uit de Haut-Jura en heb daar mooie routes gereden met m'n Jeep. Deze waren deels over verharde en onverharde wegen en paden. Met Tyre een paar routes uitgezet om daar te rijden. Bleek dat sommige onverharde paden NIET op de kaart van m'n XXL staan. TomTom stuurde me terug om via een omweg bij het volgende punt te komen. Wel vreemd, want het pad was er wel maar TomTom zag het niet. Tyre gebruikt de kaart van Google en daar staan WEL alle paden en wegen op. Welke kaart heb ik nodig voor m'n XXL om dezelfde paden en wegen te kunnen zien (en rijden) ?
 22. Jammer dat zo een kaart niet voor TomTom beschikbaar is. Omdat daar niet alle kleine wegen op staan, mis ik dus hele stukken in mijn route. Ik ben zeer tevreden met Tyre en wil dat blijven gebruiken. Zijn er navigatie systemen met een kaart waar WEL alle kleine weggetjes op staan ?
 23. Van de routes had ik met Tyre ook een routeboek gemaakt en daar kon ik de paden dus WEL zien. Maar ja, dan moet je ook nog kaartlezen en op de TomTom goed opletten waar je bent. Tja, dat valt niet mee als je bijvoorbeeld door het bos die kleine paadjes probeert te vinden. Oja, alle paden waren vrij toegankelijk, dus niks illegaals gereden. Moet eens kijken hoe eea op te lossen is, want ik rij wel vaker routes die niet op de TomTom staan.
 24. Vorige maand heb ik wat routes in de Pyrenee
 25. Dat lijkt me duidelijk, bedankt voor de tip. Begin augustus ga ik weer een trip maken, deze keer naar de Haute-Jura, een groot natuurpark aan de grens met Zwitserland. Voorbij Maastricht verlaat ik de snelweg en neem dan alleen nog de kleine weggetjes naar het zuiden. Wordt een meerdaagse trip van zo'n 1000km met Saint Claude als bestemming. Daar een weekje bivakkeren en mooie routes rijden in de bergen. Zal tijdens de routes zeker weer iets tegenkomen waar ik niet verder kan. Weet nu dus hoe ik de route verder kan rijden.