Franskia

Leden
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Franskia

 • Rank
  10+ poster
 1. Ik heb een Start52 met een RDS-TMC ontvanger (volgens de doos van TT geschikt). Het is inmiddels al 2 keer voorgekomen dat ik in een file terechtkwam, de laatste stond er al meer dan 45 minuten, zonder dat ik een melding kreeg. Hoe actueel is de verkeersinformatie want soms komt er een melding, terwijl er niets aan de hand is (weet niet of er wel iets aan de hand was). Gelukkig wist ik in beide gevallen vanwege de verkeersinformatie op de radio de files te vermijden. In het laatste geval stond de file inmiddels al tot aan de afrit die ik nog kon nemen, dus TT liet mij aardig in de steek.
 2. Ik krijg geen melding en ga er maar van uit dat de "oude" niet compatibel is. Koop er een die het wel zou moeten doen.
 3. Ik heb van alles geprobeerd, maar het apparaat geeft niet aan dat er een TMC gekoppeld is. Denk dat ik maar een nieuwe koop, Heb er inmiddels gevonden die de helft goedkoper zijn dan bij TT zelf.
 4. Ik krijg voor zover ik weet geen melding. Kan ik dit ergens zien ? Zal deze kabel morgen eens aansluiten en kijken of ik kan zien of de tmc is aangesloten. Bedankt alvast.
 5. Contact gehad met TTservice en kreeg te horen dat deze kabel niet compatibel was met de Start52. op internet zijn diverse aanbiedingen van ca. € 15,00 tot € 50,00 voor een TMCkabel en een aanbieder deelde mede dat een verloopstuk voldoende was. Wie kan een echt antwoord geven ??
 6. Mijn Start52 met LifeTime Maps kreeg geen nieuwe kaarten aangeboden. Na contact met TT werd medegedeeld dat dit kennelijk vaker voorkwam en werd als tijdelijke oplossing aangeboden het systeem te resetten. Nadat ik dit 2 keer had gedaan was er nog steeds een oude kaart op mijn systeem. Het volgende advies was om de aan/uit knop lang ingedrukt te houden. Nadat ik dat had gedaan werd MyDrive actief en begon te downloaden en daarna te installeren, maar ik kreeg vrij snel de melding dat het mislukt was. Vervolgens meldde de Start52 dat er geen kaart aanwezig was en ik deze moest downloaden. MyDrive geeft echter aan dat mijn systeem up to date is. De helpdesk van TT geeft nu geen reactie en ik zit met een niet bruikbaar systeem, waar geen kaart meer op staat. Ook in MyDrive kan ik nergens een kaart vinden. Hoe krijg ik het systeem weer aan de praat en kan ik mijn kaart downloaden ??
 7. Ik heb een TomTom Start 52 Europa en gebruik hierbij de aansluitkabel voor verkeersinformatie, maar ben er inmiddels achter dat deze niet werkt. Krijg geen verkeersinformatie meer door terwijl dit met mijn oude XL wel werkte. Moet ik nog iets aparts instellen ??
 8. Bij de 3e poging werd ik telefonisch wel geholpen. Bleek dat bij de update een verkeerde kaart was gedownload. Kon vervolgens de juiste kaart downloaden, na het verwijderen van de onjuiste, waarna het probleem was opgelost.
 9. Dan krijg je te horen dat dit systeem vanaf 1 januari niet meer wordt ondersteund, m.a.w. zoek het zelf maar uit. Zij bieden een update aan en na installatie werkt je systeem bijna niet meer, maar een oplossing wordt niet meer geboden. Ben er inmiddels achter dat de resetknop ook niets doet. Na deze 20 seconden ingedrukt te hebben, is er niets veranderd. Ik kan wel nog gebruik maken van de ingevulde bestemmingen en poi's in de directe nabijheid.
 10. Heb ik ook al geprobeerd, zonder resultaat. Zie ook een melding als ik een plaatsnaam wil invullen: Geen steden gevonden. Ik denk dat er bij de update toch iets fout is gegaan. Heeft TomTom het toch voor elkaar om mij een nieuw apparaat te willen aansmeren.
 11. Gisteren mijn XL geüpdated en laatste kaart opgehaald. De ondersteuning is per 1 jan. 2019 afgelopen maar dit had ik nog tegoed. Na de update werkte alles weer goed, totdat ik een adres wilde invoeren waar ik naartoe wilde. Kwam iedere keer in een scherm met Monaco erop, maar kon verder niets invoeren. Zowel invoeren adres als postcode komen iedere keer in Monaco uit. Hoe kom ik hier vanaf ??
 12. TT is soms denk ik wat royaal met het sturen van emails over nieuwe kaarten. Ik kreeg recent (6.3.11) bericht dat ik mijn nieuwe kaart kon downloaden, maar ik had de laatste versie (865.3245) al op mijn TT XL 2.
 13. Ik heb dit probleem ook (TT XL IQroutes v2) en vroeg me af of er inmiddels al een oplossing is.