Buzzfuzz

Redactie
 • Content count

  2,336
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Buzzfuzz

 • Rank
  Moderator

Contact Methods

 • ICQ
  0

Informatie

 • Geslacht
  Man
 1. Nou de vraag of dit voor oudere Tom Tom's ook komt ? Denk het niet gezien dat het wel nog meer zou vragen van de processor en geheugen.
 2. Iedere op en afrit lijkt me sterk overigens, mobiele hotspots zijn lang niet altijd bij op en afritten.
 3. Nou de lange versie dan. Ik ben begonnen met mijn oude hobby, dat is Commodore Amiga's. Dat zijn computers van de jaren 80/90, voornamelijk gebruikt als spelcomputer, maar ook grafisch veel gebruikt. Voorbeeld hiervan, de eerste renderings van Babylon 5 waren gemaakt op een Amiga 4000 met Lightwave. Amiga was de grotere versie van de Commodore 64, die wat meer bekend is. Ik stond weer eens in de garage en keek naar de doos waar mijn 2 Amiga 500's en C64 spullen in zaten en dat was in December 2009. En toen kon ik het niet meer laten en haalde ik 1 A500 uit de doos en tot mijn verbazing werkte die gelijk weer na in 1995 de doos in te zijn gegaan. Ik kreeg gelijk het idee om te kijken op marktplaats naar een Amiga 1200, dat was toen der tijd onmogelijk om te betalen. En zo waar stond er 1 in Dordrecht. Gelijk mail gestuurd en ik kon 's avonds langskomen, betaald en toen ik thuis kwam begon ik weer helemaal er in te komen. Toch miste ik wat power, de Amiga's zijn makkelijk uit te breiden, dus ik besloot een turbokaartje te kopen. Ik werd actief op Amigascene.nl en toen ging het hard. In 2010 wist ik bijna alle modellen binnen te halen en dat zijn er 12, als we de meest gebruikelijke nemen. Koppel daar aan nog vele variaties en prototypes en dan kom je al gouw uit op meer dan 20. Er ging echt een vermogen in zitten om alles te kopen, ik heb veel mazzel gehad, maar sommige heb ik flink voor moeten bloeden. Ik ging al snel weer naar meetings en demodagen, het gevoel van de jaren 90 kwam weer helemaal terug. 2011 ging nog beter en harder, ik ging al snel naar 30 toe, ik begon er meer te verzamelen en ik kreeg de kansen voor de vlaggenschippen van de lijn. Helemaal in mijn sas toen ik de tower versies had. De ultieme uitbreidingskaartjes lukte ook allemaal. Laat 2011 ging het al naar 40 en inmiddels had ik een 5 cijfer bedrag bereikt. 2012 werd het jaar dat ik er echt mee aan de slag ging, de aantallen bleven klimmen. Het leuke is dat je er veel mee kan rommelen, het zoeken naar de perfecte balans tussen de hardware en software is een leuke uitdaging. Toch is gamen het leukste. Aan het eind van dat jaar was mijn aantal omhoog gegaan naar 55. En nu in 2013 tel ik er 58 al weer, maar nu is er een stop op gekomen omdat ik echt geen ruimte meer heb. Ik ben nu bezig met het opknappen van al deze computers, dat gaat tot en met condensators aan toe. Enige is dat ik door veel werken eigenlijk veel te weinig tijd heb, maar dat zullen jullie allemaal ook wel hebben. Ik maak lange dagen en dan ben ik meestal uitgeteld. Dat maakt ook dat ik korter op het net zit, vroeger zat ik er uren op, nu als ik half uurtje besteed er aan, dan is het veel. Voor de rest gaat het best goed (afkloppen), maar nog steeds single.
 4. Ik denk dat ik er wel een topicje voor kan maken gezien de sabbatical die ik heb genomen, laatste login 10 maart 2012 (oef). Om een lang verhaal kort te houden, ik heb een oude hobby opgepakt begin 2010. Dat kwam in redelijke stroomversnelling en ben ik op een ander forum dan hier veel actiever geworden, zelfs moderator nu ook daar. Eigenlijk ben ik dit een beetje uit het oog verloren, tot vandaag, ik moest even zoeken of een SDHC kaartje in een 740 kan. Zoeken naar mijn login gegevens, echt een paar uur bezig geweest, maar eindelijk gevonden.
 5. Ja ik zag het erna, ik moet nog even bijkomen met alles. Maar goed, als er nu meer bij zijn, dat moet het goed gaan.
 6. Ik zou eerlijk toegeven dat ik een aardig sabbatical heb genomen op jouwtomtom.nl, maar dit komt omdat ik nu op steeds meer forums zit. Ik heb een oude hobby opgepakt en ik zit meer op diverse forums van dat. Ook is het omdat er op Tom Tom gebied niet echt veel nieuws is te beleven, laten we eerlijk zijn, sinds de 930/730 is er niet veel veranderd, wat aanpassing, wat nieuwe model nummers, maar echt veel ook niet. Ik ben hier en daar wel eens aanwezig, maar lang niet elke dag, als ik er eens per week ben, dan is het veel. Om gelijk het spammers en verwijderen (bannen) aan te pakken, dat kan alleen Nick, wij moderators hebben inderdaad geen rechten daarvoor. We kunnen wel de berichten verwijderen, maar daar houdt wel mee op. Voor degene die nu elke dag hier rond lopen zoals ik 2 jaar terug deed, stuur Nick een pm, er kunnen denk ik best wat meer moderators er bij. Hoe meer, des te beter denk ik zo, je hoeft niet telkens oude moderators eruit te schoppen en nieuwe aan te nemen, tenzij die gene echt al meer dan 1 jaar niet hebben ingelogd, dan zou ik er ook anders over denken, maar dat is mijn visie hierop, Nick kan hier anders over denken en die beslist toch wel. Maar zo gaat het op vele andere forums ook, bij de meeste hebben ze ook een sub catogorie die niet posts kunnen verwijderen, maar wel kunnen editen, verplaatsen, samenvoegen. Dit is meestal Mod en dan Power Mod, waarbij de Power Mod dus een stuk meer kan. Dit zou mijn suggestie zijn.
 7. Prima advies als je geen USA kaart heb op je TT. Maar for sale is daar niet voor, dit is een vraag, dus staat ie nu hier.
 8. Volgens mij heeft dat nog nooit gewerkt, je kan beter carpool stroken op heffen en dat beter gebruiken voor vrachtwagens. Betaling werkt ook niet, het zijn meestal toch vrienden of collega's die je meeneemt en die ga je niet geld afhandig maken. Je zou beter je energie en geld kunnen stoppen in het ontwikkelen van waterstof motoren zoals de Honda Clarity, dat is pas echt Co2 neutraal. Elektrisch is echt niet de oplossing met die enorme accu's, net of dat niet vervuilend is en het opladen komt nog steeds van een stopcontact en die centrale moet steeds meer kolen, olie of gas verstoken omdat men denkt zo een groene auto te rijden. We zijn nog steeds met al die dingen bezig die al zooooooo achterhaald zijn. Ja de Honda Clarity is een dure auto, maar de werkelijke reden ligt dichter bij grote brandstof maatschappijen die natuurlijk zo ten onder gaan. Zo'n auto kan nu al geproduceerd worden voor net zoveel als de gemiddelde hybride. Maar ja het moet eerst goed fout gaan voordat men in actie komt, maar dan is het al te laat denk ik zo.
 9. De telling is niet helemaal realtime natuurlijk, daar zit een vertraging in anders zou je snel op F5 moeten drukken Daarnast heb je als gast soms ook bots van Google en andere zoekmachines die komen kijken waarom dit opeens zoveel bekeken wordt of gezocht wordt.
 10. xxl

  Dat kaarten nog steeds niet kloppen, dat is is iets wat we al lang weten, genoeg discussie daarover in het kaarten forum. Bij twijfel van de Vmax bijvoorbeeld 80 of 60, pak dan 58, het is een Vmax, niet ik moet dit rijden en het liefst er nog net iets over Vmax, langzamer is echt niet erg hoor, ja sommige die douwen je bijna van de weg maar Nederlanders zijn nou eenmaal zo. Navigatie is een hulpmiddel bij rijden, borden, verkeerslichten en mensen die aanwijzingen geven zijn nog altijd de regels die gelden.
 11. Art 5 beslaat ook het stukje over dingen die je zicht belemmeren en dan kan ik je zo zeggen dat dit zeker niet mag en je dus een gevaar bent op de weg. Voor iemand die een chauffeur van een vrachtwagen is zou toch beter moeten weten met al die dode hoeken. Dingen die je zicht blokkeren is een boete van 160 euro en als Art 5 om de hoek komt kijken dan gaat het zeker meer worden
 12. Vind het wel best met mijn 940. Als ik werkelijk goede dingen ga lezen over de 1005, misschien, maar een 2DIN inbouw heeft op dit moment iets meer voorkeur.
 13. Mijn 940 is alweer 1,5 jaar oud en ik zie niet echt een reden om een 1000 of 1005 te kopen. Ik denk eerder aan een inbouw navigatie of radio/navigatie combi (uitneembaar).
 14. Dan zouden de snelheidsproblemen nou wel opgelost zijn want ik doe er 3 min 50 sec over. Wel Alles In 1 Extra van Ziggo die net 120/10 Mbit is geworden. Edit: Binnen in dus 3 min en 50 sec, zou zeggen probeer het nu eens
 15. Of je rost poi.dat eraf en zet je al je eigen poi's erop, die zullen er allemaal wel zijn van alle dingen die je opnoemt. Ik snap niet dat mensen dit nog serieus gebruiken.