Per

Leden
 • Content count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Per

 • Rank
  50+ poster

Contact Methods

 • Website URL
  https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com

Informatie

 • Geslacht
 1. Mijn tip is een vertaalde bewerking van informatie die ik hier vond: http://www.opentom.org/Menu_structure Hoofdpagina: http://www.opentom.org/Main_Page Als je echt onder de motorkap wil duiken bij je TT, dan kun je daar je hart ophalen.
 2. Ha, bedankt voor de tip over het wissen van de route. Die miste ik toch wel. Inderdaad nu een logischere plek in het menu. Bluetooth: ik weet eigenlijk niet eens zeker, of de One v4 dat heeft. Mijn oude TT One (oerversie) heeft 't wel. Zal 't nog eens nazoeken. Tips uitschakelen: ik ben het volkomen met je eens, dat het een betreurenswaardige fout is geweest van de makers van de applicatie, om die menu-optie eruit te halen bij de One v4. Hopelijk lezen ze mee... Maar gelukkig hebben we nu een tamelijk eenvoudige stoplap. Kunnen we voorlopig mee vooruit.
 3. De optie bestaat niet bij mijn One v4. Mag je gerust van me aannemen. :-) Andere opties die ik mis: "wis route" en "bluetooth uitzetten". Jammer, maar enfin, daar kan ik mee leven. Het besturingssysteem is een Linux, en dus open-bron software. Daarom is het gelukkig mogelijk om er zelf wat aan te sleutelen; ze kunnen niks verstoppen. :-)
 4. Opgelost! Met enig speurwerk heb ik de oplossing kunnen vinden: een tijdelijk eigengemaakt menuutje. Als volgt: 1. Sluit je TT aan op je computer. 2. Maak een map aan in de root van het bestandssysteem van je TT, genaamd SDKRegistry (Let op hoofd- en kleine letters: het is Linux, dus altijd hoofdlettergevoelig) 3. Maak een tekstbestand met Kladblok (of Gedit) en plaats daarin de volgende tekst: MENUBLOCK|BLOCK_MAIN|BTM_GPS_POSITION| MENUPAGE|TASK_PAGE1|Hoofdmenu 1 van 1| MENUITEM|TASK_SWITCH_TIPS| (gebruik kopi
 5. Tja... Maar hoe kom ik nou van die rottige tips af? Kan ik misschien een of ander tekstbestand met menu-instellingen, handmatig bewerken?
 6. Een TomTom ONE IQ Routes Edition (v4): - Applicatie 8.414 (1239/090707) - Besturingssysteem: 320300 Vanmiddag gekocht bij Dynabyte, thuis meteen volledig bijgewerkt via TomTom Home....
 7. Nee, ik heb maar zes pagina's voorkeuren, geen acht. Toch staat het maximale aantal menu-opties aan.
 8. Ik heb vandaag een nieuwe TomTom One v4 gekocht. Meteen alle software bijgewerkt via TT Home, inclusief het nieuwste besturingssysteem: 8.414. Wat me direct opviel: ik zie af en toe weer die gruwelijke tips in beeld verschijnen. Bij mijn oude One (eerste editie) kon ik die gruwel uitschakelen in de voorkeuren. Bij deze nieuwe One is die optie nergens te vinden. Help: hoe kom ik van die tips af?
 9. Goed initiatief! Zelf heb ik er niet veel aan, want ik heb een TomTom One. Enige tijd geleden heb ik de firma TomTom opgeroepen om een Linuxversie ter beschikking te stellen van TomTom Home, de TomTom applicatie op de computer, waarmee je je TT kunt bijwerken. http://www.jouwnav.nl/forum/index.php?showtopic=13400 Groet, Per.
 10. Klinkt goed. Hoe doe je dat dan?
 11. Helaas niet. Dat heb ik al geprobeerd.....
 12. Hoe meer klanten erom vragen, hoe eerder ze het maken..... :-)
 13. Er is nog steeds geen TomTom Home voor Linux; alleen voor Windows en Mac. Doe mee en vraag de klantenservice van TomTom om een Linuxversie van TT Home! Het telefoonnummer staat hier: http://www.tomtom.com/support/index.php?La...mer&FID=371 Het Nederlandse telefoonnummer staat bijna onderaan de pagina. Hoe meer mensen er bellen, hoe eerder het goed komt! Het besturingssysteempje op de Go en de One is nota bene zelf een Linuxversie: http://www.tomtom.com/page.php?Page=gpl Maar voor het verbinden met de PC heb je Windows of Mac nodig. Nou, die heb ik niet: ik ben veel te blij dat ik van die M$ rotzooi af ben, en Mac is te duur. Al mijn computers draaien op Linux (Ubuntu). Gratis, virusvrij, geen spyware, geen adware. Dat wil ik graag zo houden. De firma TomTom moet zijn klanten vrij laten in de keuze van het besturingssysteem dat zij op hun PC willen draaien. Zoveel moeite (kosten) is het niet, om een Linuxversie te maken. Bovendien is Linux sterk in opkomst de laatste tijd, dus het gaat om meer dan een handvol klanten. Groet, Per.
 14. Hopeloos! Vandaag heb ik Home ge
 15. Ik baal van Home, omdat er alleen een Windowsversie van is. Ik wil mijn TomTom One (die nota bene zelf op Linux draait!) ook in Linux kunnen opwaarderen. Groet, Per.