XSBiker

Leden
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by XSBiker

 1. Dat is dan een reden te meer om iets als Naviki op Iphone te testen. Hoor erg veel goede ervaringen over Naviki.
 2. Zal TomTom ooit een apparaat ontwikkelen / uitbrengen specifiek voor fietsnavigatie?
 3. Garmin interesseert me niet. Heb ik gehad ... nooit meer. Vandaar dat ik benieuwd ben of TomTom plannen heeft m.b.t. fietsnavigatie.
 4. Ik vind dat toch jammer , navigatie app op smartphone zuigt batterij nogal snel leeg, dat doen de GPS toestellen het toch een stuk beter.
 5. Dat had ik zelf ook kunnen verzinnen. Heb daar trouwens geen telefoon nummer van ... en ik zie het zo al gebeuren: 50 keer "al onze medewerkers zijn in gesprek" ... om daarna een verkoper aan de lijn te krijgen na een half uur wachten met de boodschap "koop een nieuwe kaart".
 6. 8 jaar verder heb ik hier hetzelfde probleem met mijn rider. Hoe los ik dit op?
 7. Juist via Tyre een route gemaakt en gekopieerd naar mijn UrbanRider, was snel gebeurt.Echter vind ik de route niet terug op mijn toestel ... iemand een idee waar het fout zou zijn gelopen?
 8. Intussen kan ik de Tyre route bereiken via de UrbanRider. Ik merk dat de gemaakte route niet word weergegeven zoals ik ze had gemaakt, routepunten moeten blijkbaar erg correct worden geplaatst, anders is de route onbruikbaar. Allemaal nogal omslachtig / tijdrovend. Misschien gaat dat via Mydrive wat simpeler / beter ... iemand hier Tyre al eens vergeleken met Mydrive?
 9. Ik heb inderdaad een Urban Rider. Maar ik vind de omschrijving bij "Mijn TomTom toestel" wat onduidelijk. Er staat: Heb je een Rider 400, GO 400 of een vergelijkbaar toestel Vandaar mijn twijfel.
 10. Ondanks alles wat ik probeer ... kom er niet uit. Ondanks weinig reactie hier toch nog maar eens proberen. Misschien moet ik hier iets mee? ? ?
 11. Stapje verder gezet ... Via TomTom (E) zie ik het itn bestand. Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. En nu?
 12. Ik begrijp niet erg veel als het over digi toestanden gaat ... Via verkenner vind ik TomTom My DriveConnect NewShortcut 3 TomTom Home Is het dat wat je bedoelt? Bestandje int ? ... zie / vind ik nergens.
 13. Ja inderdaad, ik had in eerste instantie toch wat verkeerd gedaan.
 14. Na aankoop kaartupdate voor mijn TomTom Ryder ben ik gegevens in "Recente bestemming" kwijt. Bij "Kronkelwegen" krijg ik nu andere trajecten als voor de update, veel meer grote wegen ondanks dat secundaire wegen op 100% staat ingesteld. Niet leuk allemaal, had gedacht dat zo'n update het alleen maar aangenamer zou maken, niet dus.
 15. Hmmm vraag geplaatst op https://en.discussions.tomtom.com/vragen-over-legacy-producten-tomtom-home-485 Zit beetje ingewikkeld ineen, moet me inloggen via de Engelstalig afdeling, daarna naar het NL deel .... maar vind daar nu mijn topic / vraag nergens terug.
 16. Oke, doe ik.
 17. Nee, zie nergens stippeltjes op route, was voor deze kaartupdate ook zo.
 18. Je bedoeld via de route demo ... zie geen weg met stippeltjes, de te volgen route (weg) is rood gekleurd en richting pijltje.
 19. Urban Rider. Spannende route kan ik alleen maar kiezen in MyDrive. (gebruik ik niet / weet niet hoe dat werkt.) Gebruik mijn toestel enkel voor navigatie A naar B, ken er voor de rest niks van.
 20. Hier: http://forum.gps.nl/viewforum.php?f=43 vind je toch in ieder geval heel wat Rider kennis/ervaring.
 21. Na het uitvoeren van automatische update deed mijn Urban Rider het niet meer. Heb, zoals aangeraden door TomTom, een reset gedaan (door aan/uit knop aantal seconden ingedrukt te houden). Bij het her-installeren kwam ik niet verder dan taal, links/rechtshandig, mijl/km, na de tijd te hebben ingesteld weigert het toestel verder alle dienst. Dan de instructies beschreven onder "De software op je navigatiesysteem herstellen met TomTom HOME" gevolgd/ uitgevoerd. Alles netjes gevolgd en verlopen maar helaas ook nu weer zonder resultaat, enkel melding "tomtom home werkt niet meer blablabla". Na nog wat navraag te hebben gedaan en zelf verder blijven zoeken via Google, vriend van deze digibeet, gevraagd om een oplossing te geven voor het probleem met zoektermen "tomtom home werkt niet oplossing gezocht" terecht gekomen bij https://nl.support.tomtom.com/app/answe ... F.......... en warempel, na alle stapjes te hebben overlopen en uitgevoerd blijkt mijn toestel terug op te starten, maar blijkbaar zijn de problemen hiermee nog niet opgelost .... Scherm reageert slechts gedeeltelijk, valt steeds terug uit en start dan automatisch ook weer op. Enkele voorbeelden waar het fout loopt: Kan, via "plan route", recente bestemming"/"thuis" enz... wel activeren maar krijg dan melding "route word berekend/wacht op bruikbaar GPS signaal" daarna valt hij uit en start auto terug op. Bij "Bekijk kaart" geen reactie, idem voor "Geluid". "Opties" lukt dan weer wel maar wanneer ik dan terug ga naar startscherm is er geen reactie meer in te krijgen ..... ook dan valt toestel weer uit en auto aan. Iemand die weet wat er hier fout is en vooral hoe krijg ik het opgelost ....... dan hoor ik het graag, alvast bedankt.
 22. Naar de reacties hier te oordelen blijkbaar complex probleem.
 23. Bij het navigeren via kronkelwegen van A(thuis) naar Mechelen tijdens het weekend van rock Werchter (omleiding) vind tomtom richting Haacht niet en navigeert me steeds weer terug naar hetzelfde punt....... de omleiding dus. Mijn vraag is dus hoe los ik dit op? m.a.w. welke instelling of keuze maak ik best om dit probleem te vermijden. Instelling was kronkelwegen schaal 50%.