Koos

Leden
 • Content count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Koos

 • Rank
  50+ poster

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Helaas is mijn ervaring dat het (te) lang duurt voor een wijziging wordt opgenomen in de mapshares. In mijn wijk is een straat veranderd in een éénrichtingsweg. Ik heb dit via de device (GO 6100) en 'share reporter' doorgegeven. Het heeft weken geduurd voordat deze wijziging goedgekeurd werd. Maar helaas is deze wijziging nog steeds niet via mapshare aangeboden. En wijst de Go mij nog braaf naar een straat waar ik toch echt niet in mag rijden. In mijn vorige Go waren eigengemaakte wijzigingen wel meteen actief. Jammer dat dit nu niet meer zo werk.
 2. Mijn GO 6100 start ook traag op. Als ik hem uitschakel in de slaapmode en vervolgens na een korte tijd (bijvoorbeeld dezelfde dag) weer aanzet dan start hij daarna wel vlug op (enkele seconden). Maar als hij een langere tijd (langer dan 1 dag) in de slaapmode heeft gestaan dan moet hij weer van ver komen. Het lijkt erop dat de batterij ook tijdens de slaapmode leegloopt en de GO dan na een langere tijd in de slaapstand weer helemaal uitschakelt.
 3. Eigenlijk heb ik ook veel liever een stand alone device voor het navigeren. En de GO 6000 leek mij een heel mooi apparaat. Onder andere vanwege de ingebouwde SIM kaart. Maar voordat ik het toestel koop moet er een update komen waarin weer veel van de oude functionaliteiten terug komen. Ik denk dat TomTom dan weer een aantal klanten over de streep kan trekken.
 4. @ adriaantje Ik ga mij vanavond eens verdiepen in de handleiding.
 5. Dit vind ik een interessante opmerking!! Begrijp ik hieruit dat de Tomtom app voor de Smartphone wel een vergelijkbare functionaliteit heeft als de Classic? Ik heb mij in deze materie nog niet verdiept. Ik zal eens verder gaan rondneuzen op dit forum over dit onderwerp. Is er een lijstje te vinden wat de Tomtom app allemaal kan? Dank voor de tip!
 6. Grappig gelijk gestemden te vinden op dit forum. Hopelijk leest TomTom ook mee en gaat inzien dat ze met het verwijderen van functionaliteiten de plank volledig misslaan. Op deze manier missen ze klanten die best bereid zijn om wat geld uit te geven. Niet elke verandering is een verbetering. Ik houd voorlopig mijn oude vertrouwde Classic in ere en wacht met de aanschaf van een nieuw device totdat Tomtom weer een toestel (of software update) op de markt heeft gebracht die mij wel weet te overtuigen! Ik ga wel weer op dit forum meelezen om de ontwikkelingen een beetje in de gaten te houden
 7. Rob dank voor je antwoorden. Toch snap ik niet waarom Tomtom de applicatie zo uitkleedt. De functionaliteit in de eerste Go's was geniaal en heeft Tomtom een goede marktpositie gegeven. En nu ik na 10 jaar (mijn Classic doet het nog steeds) eens wil gaan vernieuwen blijkt dat niet verstandig omdat je er dan in functionaliteit op achteruit gaat. Voor mij is dit onbegrijpelijk. Je moet nooit de kip met gouden eieren weg doen. Je moet juist zorgen dat je nog veel meer kippen met gouden eieren krijgt! Ik denk dat ik maar weer eens een nieuwe accu in mijn Classic zet en rustig afwacht of de GO 6000 een update krijgt waardoor het weer de moeite waard wordt om te willen upgraden. Het grote scherm zier er wel veel mooier uit. Natuurlijk besef ik wel dat ik al meer dan €1000,- (aanschaf €800,- West Europa €189,- externe antenne €69,- kaartupdates en extra houders enkele honderden euro's) in mijn Classic geïnvesteerd heb en dat een nieuwe GO een fractie van dat bedrag kost. Maar om dan maar functionaliteit te schappen. Hum, geen goed idee........ Tot nu toe heeft mijn Classic mij al probleemloos door vele landen geleid. Dat zal hij dit jaar ook wel werk doen ;-)
 8. Ik ben na een véél te lange tijd weer eens terug op dit forum. In de oudheid (2004-2006) heb ik actief mee gediscussieerd over van alles en nog wat. Maar omdat Tomtom bleef vernieuwen en ik nog lekker met mijn Go classic door bleef rijden nam mijn interesse wat af. Maar nu ik mijn classic wil gaan vervangen kom ik hier weer wat kennis op doen. Ook heb ik in 2004 het verzoek bij Tomtom ingediend om een maximale snelheid op te kunnen geven. Dit omdat ik de Tomtom veel gebruikte in mijn oldtimers. Dit verzoek is toen door Tomtom gehonoreerd en in de software ingebouwd. Ik heb in mei 2004 mijn TomTom Go (nu classic) aangeschaft. Deze heb ik tot nu toe dagelijks gebruikt. Een zeer degelijk en functioneel apparaat. Sinds drie maanden rijd ik in een (voor mij) nieuwe auto met ingebouwde navigatie. Helaas heeft deze niet de uitgebreide functionaliteit van mijn oude TomTom. Het dagelijks rechttoe rechtaan navigeren gaat prima maar vooral tijdens de vakantieritten wil ik graag van de meest logische weg afwijken en alternatieve routes verkennen. En dan laat de ingebouwde navi mij echt in de steek. Met mijn Classic ging dit prima. Ik druk op de knop "bereken een alternatieve route" en na één of twee keer herberekenen kreeg ik prima een route. Eventueel en tussenstop invoeren om Tomtom te dwingen via een bepaalde weg te gaan rijden. Voor de vakantie ben ik dus echt aangewezen op een Tomtom en overweeg dan ook een nieuw exemplaar te kopen. Er zal in de tussenliggende 10 jaar wel veel veranderd (lees verbeterd) zijn. Maar als ik eens wat topics doorlees krijg ik juist het idee dat de functionaliteit van de nieuwe modellen eerder uitgekleed is. Misschien lees ik het verkeerd. Een aantal dingen die mij opvallen: 1. Accu capaciteit maximaal 2 uur (was 5 uur) 2. Niet meer kunnen navigeren naar coördinaten (is voor mij héél belangrijk) 3. Herbereken route functionaliteit niet meer aanwezig 4. Niet zelf meer POI's kunnen toevoegen (*.tt2 bestandjes). 5. Vooraf een route kunnen plannen van A naar B. 6. Maximale snelheid in kunnen voeren weer verwijderd (ook handig met caravan). Dan zou ik er dus op achteruit gaan als in een nieuwe GO aanschaf. Is er iemand die bovenstaande kan bevestigen of nog liever ontkennen? Dan kan ik met die info beslissen of een nieuwe GO aanschaffen wel verstandig is. Mvg. Koos
 9. Ik behoor tot de eerste TomTom gebruikers in Nederland en gebruik mijn Classic uit mei 2004 nog dagelijks tot volle tevredenheid. Ik heb er zelfs via Marktplaats een paar bijgekocht zodat ook mijn hobby auto's (oldtimers) van een GO-Classic voorzien zijn. Waarom zou ik een nieuwe kopen?
 10. Leuk te horen dat er nog meer Classic gebruikers zijn. Ik heb het gevoel dat de hardware van de eerste generatie Tomtom's toch wel beter was dan de hardware die nu gebruikt wordt. De prijs is natuurlijk ook fors gekelderd. Voor mijn Tomtom heb ik in 2004 nog
 11. Ik ben nog steeds een enthousiast gebruiker van de GO Classic. Eenmalig heb ik de accu vervangen. En hij doet het nog als de beste. Altijd een Fix binnen de minuut. Nu ben ik een tijdje weg geweest van dit forum en de ontwikkelingen niet meer bijgehouden. Ben ik nog de enige Classic gebruikter of zijn er nog meer mensen die geen afscheidt kunnen nemen van de GO Classic?
 12. Een GO (Classic) in mei 2004. En die gebruik ik nog elke dag met veel genoegen!!
 13. Mijn Tomtom was inderdaad doorgebrand. Kenmerk; als je hem aan de lader zet brandt het groene lampje wel maar Tommy is verder helemaal dood. Ik heb hem laten repareren bij PDA Tech Center in Zaltbommel. Kosten ¤ 59,- en binnen vijf dagen weer retour per TNT. Ik ben zeer tevreden over de correcte en snelle service van dit bedrijf!!!
 14. Dank voor je antwoord. Ik wil graag en Go classic omdat ik mijn oldtimer een speciale bevestiging heb gemaakt waardoor de Tomtom uit het zicht zit en toch een prima ontvangst heeft dankzij de externe antenne die ik heb weggewerkt richting achterruit. Als ik een andere type Tomtom koop dan moet ik ook weer een oplossing vinden voor een nieuwe bevestiging en voeding. Een zuignap aan het raam is voor mij geen optie. Ik betwijfel of een Sirf III wel ontvangst heeft op deze plek onder het dashboard. Maar hier heb ik geen ervaring mee. Een lange reset heb ik geprobeerd. Helaas geen resultaat. Ik ga ook nog de accu vervangen in de hoop dat dit het probleem oplost. Maar ik heb weinig hoop omdat de Tomtom ook aan de voeding niets doet. Behalve dan groen licht geven. Anders heb ik waarschijnlijk een miskoop begaan Weet jij od de Go classic ook refurbished te koop wordt aangeboden? Of een goed reparatie adres?
 15. Ik heb via Marktplaats een Tomtom Go classic gekocht. Ik wilde pers