Sailor626

0-Leden
 • Content count

  130
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sailor626

 1. Als ik via de Belgische site probeer aan te vragen staan er allerlei waarschuwingen dat je als Nederlander HD traffic moet nemen: ik vraag me ook af of de kans er niet in zit dat TT verkeersinfo in NL binnenkort stopt en ik die 40 euro voor niks heb betaald...toch maar op zoek naar een apparaat met TMC...
 2. TTS werkt enkel met de "aangepaste" versie van de firmware, lees dit topic maar eens in z'n geheel door, dan komt het vanzelf goed :)
 3. Welke firmware versie heb je, de originele tomtom-versie, of degene waarover in dit topic word gepraat?
 4. Ik heb een simpele carkit-bevestigingsplaat met tomtom-adapter en daarom het voetje van de tomtom bevestigd. Zit nu naast de autoradio. Werkt perfect. Zit iets minder in het zicht, maar zoveel kijk ik er toch niet naar ;)
 5. Ik heb de mail gisteren aan het eind van de middag gekregen. Mijn PLUS was al afgelopen. Nog geen tijd/mogelijkheid gehad om het te testen... Edit: zojuist even getest. En ik krijg de HD traffic binnen :). Ben sowieso blij dat ik weer verkeersinfo krijg, want kon al een maand geen gebruik ervan maken
 6. Ondertussen 19 december...oftewel de dag dat HD traffic beschikbaar zou moeten worden voor de bestaande PLUS-klanten. Iemand al gemerkt dat die HD Traffic info werkt/binnenkomt? Ik verwacht eigenlijk toch dat tomtom een tweeledig systeem gaat aanbieden: laadsnoer met SIM en onbeperkt GPRS gebruik voor 10 euro/maand (zoals bij One XL HD Traffic) en dezelfde info via GPRS voor een lager bedrag, maar waarbij je zelf de kosten voor het GPRS gebruik aan je provider moet betalen...
 7. Je bedoeld neem ik aan dat je tomtom-PLUS verkeersinfo gebruikt ipv TMC....dat zijn hele verschillende informatiebronnen. PLUS verkeersinfo is verkeersinfo door tomtom zelf verzameld. TMC is info van externe partij. Lokale wegen zit pas in HD traffic. Dit is een verbeterde vorm van PLUS verkeersinfo. Dit is nu nog niet beschikbaar voor de GO-serie...vanaf half december kan je je PLUS verkeersinfo om laten zetten in HD traffic en krijg je die extra info wel (maar dan werkt het weer niet in het buitenland).
 8. Ik rijd toch regelmatig routes met goede alternatieven. Bv. voor Wageningen-Almere kan ik kiezen tussen 3 routes (2x alleen snelweg, 1x snelweg+een deel 100km-weg die altijd doorrijdt; dus 3 goede opties). Ook kan ik voor Almere-Nijmegen minstens 3 verschillende routes kiezen, waarbij ik regelmatig o.b.v. file-info de keuze heb gemaakt. Enige vervelende is dat doordat de file-info vaak achterloopt je regelmatig de info pas krijgt, nadat je het punt voorbij bent waarop je hebt kunnen kiezen. En daarom ben ik ook heel benieuwd naar HD Traffic. Als dat w
 9. Ik heb ook de ervaring dat oude telefoon(s) verwijderen uit het lijstje in de tomtom waarmee in het verleden contact is gemaakt, het contact maken met een nieuwe telefoon probleemlozer laat verlopen.
 10. Kijk, dat had ik nog niet door. Inderdaad kan je door tijdelijk een andere stem te gebruiken het probleem grotendeels omzeilen. Ik had trouwens gisteravond Eva laten aanstaan na het testen van jouw methode. En verrek, de tomtom startte vanochtend retesnel op. Terwijl ik met Saskia toch wel 15-20 sec moest wachten is de tomtom met Eva in 5 seconden gebruiksklaar (en met de officiele 7.161 duurde het ook 10-15 seconden). Ik denk dus dat ik ervoor ga kiezen gewoon zonder TTS door het leven te gaan met mijn 500. Zowel vanwege de opstartsnelheid van de tomtom als dat ik het irritant vind telkens stemmen te moeten wijzigen om het werkend te houden. En zoveel voordelen van TTS tov mijn ouwe vertrouwde Eva zie ik ook niet (of ik na 100 meter rechts moet of na 100 meter rechts richting A27 Almurre Buiten...in beide gevallen snap ik wel wat ik moet doen ). Andere nieuwe functies in 7.161C zijn wel leuk, met mp3-speler foto-viewer e.d. Dus ik blijf de "aangepaste" versie wel gebruiken, ook omdat die volgens mij sneller opstart dan het tomtom-origineel...
 11. Volgens mij zit dat in het verleden w
 12. 7.162 wil ik nog wel proberen. 7.161C nu een weekje (1000+ km) gedraaid. TTS is wel geinig, maar systeem is toch duidelijker instabieler (TTS vertraagd soms gevolgd door automatisch opnieuw opstarten). En andere dingen (zoals mp3-speler) vind ik minder belangrijk, aangezien ik die al in de auto heb zitten... Ben toch bang dat TTS iets te hoog gegrepen is voor een tomtom 500....
 13. Heb je een .mnu file in de map SDKRegistry zitten om een gepersonaliseerd menu te krijgen? Want misschien dat die dan de boosdoener is...heb me zelf ook wel eens rotgezocht naar een functie op die manier :)
 14. Zo erg is het bij mij niet, maar toen ik tripmaster e.d. aan had staan ging Saskia ook soms zo traag dat ik pas op de rotonde hoorde waar ik heen moest, was niet vooruit te branden Ik moet trouwens wel zeggen dat ik de 7.12 versie die ik er gisteren tijdelijk op had ivm het selecteren van een car-icon er beter vond uitzien dan 7.161C. Maar dat zal ook wel de reden zijn dat het in de praktijk erg traag is (heb ik zelf niet gemerkt, aangezien ik geen TTS aan had icm met 7.12).
 15. Zo, ondertussen car-icon werkend gekregen op precies dezelfde manier als j-lo: Op een reserve-SD 7.12 gezet, car-icon ingesteld, art-map gekopieerd naar HD, mijn normale SD (met versie 7.161C) weer terug in tomtom, art-map ernaartoe gekopieerd, tomtom opgestart...en car-icon werkt prima :) Ik heb voor mijn car icon 64x64 pixels gebruikt. Is wat mij betreft het mooiste formaat...
 16. Stem van Saskia moet in de volgende map staan: LoquendoTTS\Dutch\Saskia En in de LoquendoTSS moet een verwijzing staan naar de stem Saskia...(saskia.vde)+een ogg bestand met test-geluid.
 17. Of het op de rider gaat werken weet ik niet. Maar als je eerst een backup van je SD kaart maakt kan je het toch gewoon proberen?
 18. Heb je ook (tenminste
 19. Ik gebruik momenteel ook de 7.161C versie, niet de 7.12 versie. Maar zelfs bij de 7.161C versie merk ik dat de boel trager wordt als je meerdere tomtom functie's (zoals tripmaster) gebruikt.
 20. Ik heb het nog niet geprobeerd. TTS is op zich goed bruikbaar. Enige wat ik merk is dat processor/geheugen volgens mij net wat krapjes is. Hij moet soms even nadenken voordat hij iets zegt (gaat wel zonder haperen vervolgens). Met bluetooth uit en zonder tripmaster gaat het bv. al veel beter, daarom heb ik het idee dat het aan de hardware ligt. Hebben andere 300/500 gebruikers hier ook last van? Want vanaf model 700 en de x10 modellen hebben 2x zoveel intern geheugen, dus denk ik dat het probleem daar minder optreed.... Mooie omschrijving zal het binnenkort eens uitproberen. Edit: 7.12 van Elburchio al gevonden en gedownload ;)
 21. Is inderdaad handig. Ook gevonden hoe het uit te zetten :) GPSQuickFix werkt officieel niet voor de Go x00 serie. Met deze "aangepaste" software werken verschillende functies opeens wel. Maar ik heb nog niemand over GPSQuickFix gehoord, dus ik was benieuwd :) Ander vraagje over het autosymbool. Als ik het goed begrijp kan ik tijdelijk overstappen van 7.161 naar 7.12 om het autosymbool werkend te krijgen en kan ik daarna weer terug naar 7.161? Hoef ik dan alleen de bestanden in de root te vervangen, of moet je ook in de LoquendoTTS dingen vervangen?
 22. Heel cool dit, werkt perfect! mp3 afspelen en TTS deed ik het voor. Enige rare vind ik dat er nu een muziek-symbooltje links vlak boven het kompas staat wat niet weg lijkt te gaan (en er is ook raar rood streepje naast dit symbooltje). Weet iemand trouwens of QuickGPSFix werkt? Kan de data wel downloaden via mijn telefoon, maar heb je er wat aan in een TT Go 500, of moet je er een SIRF III chipset (510->) voor hebben?
 23. Dit word in de toekomst inderdaad het alternatief, maar deze optie is nú in elk geval nog niet beschikbaar... Nog los van het feit dat ik 120/jaar voor HD traffic niet echt over zou hebben, terwijl 30/jaar wat ik vorig jaar betaald heb voor verkeersinfo wel een redelijk bedrag vind....maar dat terzijde :)
 24. Ik heb van tomtom servicelijn te horen gekregen dat ze PLUS verkeersinfo inderdaad gefaseerd laten verdwijnen. Pas als HD traffic beschikbaar is voor oudere apparaten kan ik weer gebruik maken van verkeersinfo. En of/wanneer dat voor een ouder model als de go 500 is kon/wilde ze niks over zeggen.