allchemie

Leden
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About allchemie

 • Rank
  10+ poster
 1. Mooi dat het probleem zo is opgelost. Gaan klooien nu je systeem weer werkt, is natuurlijk vragen om moeilijkheden, maar ben je nog van plan je oude kabel te proberen?
 2. Als ik zeker wist dat het probleem na de reparatie/vervanging blijvend zou zijn verholpen, dan zou ik er nog eens over nadenken. 105 euro voor een navigatie systeem is niet veel geld, maar het moet dan wel minstens 5 jaar meegaan. Het kan ook een ingebakken zwakke plek zijn, zodat de TomTom na een paar jaar weer de geest geeft. Je zou ze eens kunnen vragen of een reparatie het probleem afdoende oplost.
 3. Het probleem had bij mij niet met mydrive te maken. In windows stond de tomtom niet als usb device aangemeld, mijn pc zag hem dus niet. Toen ik hem op de usb poort van een andere computer aansloot, kreeg ik de melding: onbekend usb apparaat, die melding krijg ik ook wanneer ik een kapotte usb stick aansluit op de pc.
 4. De navcore versie van mijn oude toestel weet ik niet. Op mijn nieuwe staat navcore 12.071.
 5. Hetzelfde hier, van alles geprobeerd, maar zonder succes: - reset - Mydrive verwijderd en opnieuw gedownload - andere USB poorten gebruikt - 2 andere kabels gebruikt, waarvan een nieuw uit de verpakking, toegestuurd door Tomtom support. - virusscanner en firewall uitgezet - andere PC en Mac Tomtom heeft ter vervanging een nieuwe 1005 opgestuurd. Deze wordt herkend door mijn eigen PC, met de originele kabel aangesloten op de originele USB poort, met virusscanner en firewall ingeschakeld. Het probleem lag dus aan de hardware.
 6. Hallo Nicklaus, Dat is sterk, ook de mijne moet tijdens de vakantie stuk zijn gegaan. Misschien is hij onderweg te warm geworden, want ik kreeg verschillende keren de melding dat het opladen was gestopt omdat het toestel te heet was. Ik heb hem opgestuurd naar Tomtom en die hebben hem onder garantie heel netjes vervangen.
 7. Sinds een paar weken wordt mijn live1005 niet meer herkend door mijn PC. De 1005 wordt nog wel via de USB poort opgeladen, maar de computer ziet hem niet meer als extern USB apparaat, en ook mydrive ziet niet dat hij verbonden is. Navigeren gaat zonder problemen, maar downloaden van updates kan niet meer. Het probleem lijkt in de tomtom te zitten: ik heb verschillende USB poorten, kabels en computers (Windows en Mac) geprobeerd, maar allemaal zonder resultaat. Een harde reset mocht ook niet baten. Heeft iemand een suggestie?
 8. Het probleem is niet de One Europe, maar dat zielige TThome programma dat je gedwongen bent te gebruiken. Vanaf de introductie zijn er al ontelbaar veel klachten over TThome geweest, maar de software ontwerpers krijgen het niet voor elkaar een probleemloos werkende versie in elkaar te knutselen. Dat je klanten met problemen opzadelt boeit niet, zolang de aandelen maar stijgen!
 9. Ik dacht dat de snellere fix alleen maar werkte op de x10 serie, niet op de TT700. Hebben andere bezitters van de oude TT serie ook de ervaring dat door de nieuwe update de satellieten sneller worden gevonden?
 10. Wat is de "goede" file? Ik zie alleen downloads voor camper plaatsen.
 11. Heb over hetzelfde probleem al eerder gepost, en na rijp overleg kwam als oplossing uit de bus dat het probleem veroorzaakt werd door de configuratie van mijn PC. Daarop ging iedereen aan de bier.
 12. Is rijden dan een stress-volle bezigheid?
 13. Een kleine bloemlezing van TT software sores in de afgelopen maanden: - firmware update tot 2 keer ingetrokken vanwege grote problemen Problemen met firmware 6.15: - navigeren (refresh rate) is trager dan 5.x. - klachten over klok - inlog-, uitlog, USB problemen Kortom de paperclip is aan een tweede jeugd begonnen. Het TTH probleem dat ik heb is overigens niet uniek,op de Engelse site staat een nagenoeg identieke klacht. En natuurlijk: het probleem ligt aan de configuratie van mijn PC, niet aan Tomtom dat immers een grote naam heeft te verliezen als het gaat om het uibrengen van stabiele en bug-vrije software. Overigens heb ik nergens gezegd dat ik hoop dat TomTom failliet gaat, maar gezien de grote concurrentie die is losbarsten op het PND gebied kan TT zich nog weinig misstappen ( bijv een ondeugdelijk voetje) permitteren.
 14. Ook als ik vanuit het startmenu op start, gebeurt dit. En weet je wat ook zo leuk is? Wanneer ik TThome afsluit, blijft TTH als proces nog actief, en laat zich ook niet via Windows taakbeheer beeindigen. Dat betekent dus PC uit zetten en opnieuw opstarten (gelukkig kan dat nog zonder paper clip). Nee, de handige neefjes van oom Tom hebben hier echt weer een topstaaltje van programmeer werk afgeleverd. Het recente broddelwerk op hard- en software gebied overziend, moet de vraag dus niet zijn of maar wanneer TT failliet gaat. Allchemie
 15. Nadat ik de nieuwste update van TThome had geinstalleerd, kreeg ik diezelfde dag nog een blauw scherm, de eerste keer (!) sinds ik onder WinXP draai. Toen mijn PC de dagen daarop steeds trager werd, dacht ik dat een nieuw, uiters intelligent virus mijn virusscanner had weten te ontwijken en mijn systeem was binnengedrongen. En inderdaad, een zeer kwaadaardig (maar gelukkig ook erg dom :unknw: ) virus, genaamd TThome, had zich in mijn systeem genesteld. TTH legde (op de achtergrond draaiend) beslag op zo’n 90% van de CPU tijd! Ik heb het kreng gevangen en in een kooi gestopt. Mijn PC draait sindsdien weer als een zonnetje. Allchemie