Ajee

Leden
 • Content count

  157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ajee

 • Rank
  100+ poster

Informatie

 • Geslacht
  n.b.
 • Mijn TomTom
  Go 750 Live / GO 5200

Recent Profile Visitors

3,136 profile views
 1. Klopt Bram. Ik weet natuurlijk niet waar het bij jou aan ligt, maar ik heb er de afgelopen week nog speciaal op gelet of ik het bij mijn 5200 ook kon ontdekken (ik rijd ook veel over de A12/A2 langs Utrecht naar en van Amsterdam) maar bij mij werkte alles zoals het hoort.
 2. Ik denk dat je je gram moet richten aan Vodafone, want ik vermoed dat mijnheer/mevrouw TomTom dit niet expres doen om jou of mij nu eens te pesten...
 3. Nee, 'Bestemmingen voorstellen' (zie de link die Computerke heeft toegevoegd).
 4. TomTom weet in ieder geval precies waar je op een bepaald moment bent (anders heb je niets aan hun navigatie ) en voor de rest kun je hier gewoon nalezen wat ze van je bewaren en hoe lang: https://www.tomtom.com/nl_nl/privacy/drive/
 5. Precies, en in 3D-weergave (die TomTom officieel "reisbegeleidingsweergave" noemt) zie je in sommige steden de gebouwen ook echt in 3D, mits er voldoende ruimte vrij is op je systeem. Zie ook http://download.tomtom.com/open/manuals/new_GO/html/nl-nl/Theguidanceview-MASTEREU.htm
 6. In dat soort specifieke gevallen (als je het zelf beter weet dan TomTom) kun je de omleiding van TomTom natuurlijk ook gewoon negeren, en leidt hij je vanzelf over de oorspronkelijke route. Scheelt weer onderweg prutsen op je scherm... Mijn ervaring is trouwens dat de TomTom behoorlijk snel reageert op het oplossen van een file. Soms zie ik dat ik bijv. over 6 km af zou moeten slaan (i.v.m. een omleidingsroute) maar even later stuurt hij me gewoon weer rechtdoor als de file weer korter is of helemaal is opgelost.
 7. Hoi Bram, die instelling zit onder Instellingen > Routeplanning. Bovenaan staat dan "Als er een snellere route beschikbaar is", en daar kies je voor de bovenste optie (Neem altijd de snelste route), Ik hoef nooit op een file-icoontje te klikken; als de file te lang wordt word ik vanzelf via een alternatieve route geleid die op dat moment korter is.
 8. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk helemaal geen probleem heb met de aanraakgevoeligheid van mijn 5200. En wat het bedienen tijdens het rijden betreft: dat is inderdaad niet verstandig maar als je de TomTom zo instelt dat hij automatisch een alternatieve route kiest als er verderop iets aan de hand is, dan hoef je in principe ook helemaal niet in het menu te komen onderweg...
 9. En dit is er veranderd: (https://nl.support.tomtom.com/app/release_notes/type/navkit ) Versie 18.200 Uitgebracht op 23 augustus 2018 Deze update is voor: Rider 42, GO 40, GO 400, GO 50 / 51, GO 500/510, GO 5000, GO 510, GO 5100, GO 520 Wi-Fi, GO 5200 Wi-Fi, GO 60 / 61, GO 600, GO 6000, GO 6100, GO 620 Wi-Fi, GO 6200 Wi-Fi, GO Basic, GO Camper (EMEA), GO PROFESSIONAL 520/TRUCKER 520 (For US), GO PROFESSIONAL 620/TRUCKER 620 (For US), GO PROFESSIONAL 6200, GO PROFESSIONAL 6250, RIDER 40, RIDER 400, RIDER 410, Rider 420, Rider 450, Rider 500/550, START 40, START 42, START 45, START 50, START 52, START 60, START 62, Trucker 500, Trucker 5000, Trucker 6000, VIA 52, VIA 53, VIA 62 Zie wie er belt: op apparaten die handsfree bellen ondersteunen, kan nu een foto worden getoond van de contactpersoon die jou belt. Beter beheer van oproepen: accepteer of weiger een inkomende oproep met slechts één druk op het scherm van je apparaat. Aanrakingsgevoeligheid: we hebben aan Rider-apparaten een extra optie voor touchscreengevoeligheid toegevoegd om bediening met handschoenen eenvoudiger te maken. Opgeslagen routes volgen: als je een route selecteert in Mijn routes, dan kun je ervoor kiezen om naar het beginpunt te rijden of naar het punt dat zich het dichtst bij jouw huidige locatie bevindt. Snelkoppeling instellingen: je hebt nu snel en eenvoudig toegang tot de instellingen van he apparaat door op de statusbalk in het hoofdmenu te klikken.
 10. Komt in principe vanzelf goed, en als het te lang duurt kun je naar buiten met het apparaat (wat je toch al doet als je ermee gaat rijden).
 11. Antivirus? Mijn GO 5200 update ik gewoon via de wifi, daar komt helemaal geen computer aan te pas...
 12. Dat is inderdaad wel behoorlijk langzaam ja. Het kan aan de snelheid van je internetabonnement liggen, of aan je wifi-verbinding in huis (afstand tot de router, snelheid). Je zou je internet-/wifi-snelheid kunnen testen met Speedtest (http://www.speedtest.net/).
 13. Ik kreeg zojuist een mailtje van Tomtom: Belangrijke update | Maximumsnelheid in Frankrijk. "Vanaf 1 juli wordt de maximumsnelheid in Frankrijk verlaagd van 90 km/u naar 80 km/u voor provinciale wegen zonder middenberm. Blijf op de hoogte en zorg ervoor dat je klaar bent voor de zomervakantie. Update kaarten nu." Ik meen inderdaad dat ik laatst al gehoord had dat hiervoor een aparte update zou komen. Hij is inmiddels weer helemaal bijgewerkt, binnen een half uur.
 14. Dit is een instelling die verstopt zit onder Instellingen > Systeem > Je gegevens en privacy > Bewaar reisgeschiedenis De toelichting daarop zegt: "Als er geen route is gepland, kan je systeem bestemmingen voorstellen op basis van eerdere reizen. Als je hiervoor toestemming hebt gegeven, verzamelt en bewaart je systeem informatie over je locatie en reizen op je systeem. Deze informatie wordt gebruikt om je rijgedrag en frequente bestemmingen te bepalen." Als je altijd (of vaak) dezelfde routes rijdt kan het handig zijn, maar bij mij gokte hij te vaak mis wat mijn bestemming betreft dus ik heb dit uitgezet.
 15. Ik had na de update dat probleem met die flitsers ook, en toen bedacht ik mij wat de vorige keren bij mij ook heeft geholpen, namelijk een reset van het apparaat (de aan-/uitknop net zo lang vasthouden tot hij eerst uitgaat en daarna bij het opstarten de TomTom-trommels te horen zijn; daarna de knop weer loslaten). Dat werkte deze keer inderdaad ook, en de trajectcontrole wordt weer correct weergegeven.