Jan Speur

Leden
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jan Speur

 1. Je hebt (helaas) helemaal gelijk. Ik heb in Google Maps op het balletje rechtsonder gedrukt "Uw locatie weergeven", en jawel hoor, daar verschijnt een blauwe bal precies op dezelfde plek als het blauwe pijltje in mydrive. Verdere informatie leert dat Google in Maps gebruik maakt van de locatie-informatie van de webbrowser of de locatie van de telefoon. Verdere info staat op https://support.google.com/maps/answer/3093609?hl=nl. Helemaal begrijpen doe ik het niet, maar als dit veel voorkomt, dan vind ik dit een waardeloze voorziening.
 2. Toch nog even terugkomen op dat blauwe en hardnekkige pijtje in mydrive op de pc. Ook bij mij zit dat ding op ca. 7 km van mijn huisadres vandaan op een onmogelijke, en volstrekt willekeurige locatie. Wel voorzien van een adres, maar dit betreft een afgesloten bouwterrein voor toekomstige woningen. O wie o wie weet hoe ik van dat gekke ding af kom.
 3. Weet iemand of dat mapshare updateprobleem bij Tomtom inmiddels is opgelost?
 4. Beste Leusinkj, Ik heb ook mijn buik vol van de huidige updatedrama's van Tomtom. Daarom oriënteer ik mij ook op een ander apparaat om van dat gezeur af te zijn. Ook de (dure) Snooper komt daarbij in beeld. Ook omdat zij meerdere devices hebben voor de caravanrijder. Dus ik ben zeer benieuwd welke Ventura Pro u bezit en hoe die bevalt. Niet alleen de backservices (updates en zo) maar ook het solo rijden met dat apparaat. En zeker als u ervaringen kunt delen over het rijden met caravan (of eventueel camper) zou dat helemaal mooi zijn. Vindt u overigens dat de Snoopers hun prijs waard zijn? En tot slot: heeft Snooper ook een forum voor zijn gebruikers net zoals jouwtomtom?
 5. Henk, kennelijk werkt het bij een Via 135 M toch anders (sneller) dan bij een Start 60 M.
 6. De updateprocedure. Na een aantal herhaalde doch vergeefse pogingen afgelopen week, vandaag maar wéér eens de updateprocedure uitgevoerd. Voor de zekerheid eerst de pc en het register helemaal opgeschoond met Ccleaner. De Tomtom Start 60 ge-reset (20 sec. knop indrukken, tromgeroffel en vervolgens tekst in zwart scherm) en daarna via het menu teruggezet naar de fabrieksinstellingen (met informatie delen uitgeschakeld en lid worden niet ingeschakeld). Mydrive van de pc verwijderd. Updateprocedure opgestart om 12:44 uur. Na het aansluiten, mydrive installeren e.d. begon al snel de download van de content. Dit was voorheen overigens ook nooit een probleem. Daarna, om 12:47 uur begon de feitelijke installatieprocedure op de Tomtom. Om 12:53 uur gaf mydrive het volgende aan: 0% Tijd resterend: 9 min. 6 seconden. Dit bleef voorlopig zo staan. En plots, even voor 14:18 uur constateerde ik enige voortgang: 73% Tijd resterend: 2 min. 28 seconden. Dit was een uur later nog zo. Maar om 15:49 uur kreeg ik dan toch nog onverwacht een melding: JE NAVIGATIESYSTEEM IS GEREED. Huh....?! Kortom, deze hele update (Flitsers en Quickfix) heeft "slechts" 3 uur geduurd. Bravo Tomtom! Je moet wel even volhouden en geduld hebben, maar het lukt dus wel (overigens zonder mapshare). En wat doet Tomtom nu? E-mailberichten naar Tomtom worden overigens snel opgepakt maar het antwoord is veelal hetzelfde. De bug is bekend en de techneuten werken hard. Dat is nu al een maand zo. Verder krijg je wat (onduidelijke) aanwijzingen die ook op dit forum worden aangegeven, zoals uitschakelen van mapshare. Dit kan zo niet, dit is een wanprestatie. Mijn Tomtom hangt tegenwoordig langer aan mijn pc dan dat ik er in mijn auto mee rondrijd. Ik zoek een manier om dit ergens aan een grote klachtenkapstok te hangen. Als iemand hier ervaring mee heeft, dan houd ik me aanbevolen. Ook overweeg ik om mijn Tomtom te retourneren en mijn geld terug te eisen. Ik mag tenslotte als consument verwachten dat ik een product (en service) heb gekocht die aan normale verwachtingen voldoet. Vandaag heb ik in het contact met Tomtom een dringend verzoek gedaan om dit probleem in het bedrijf te escaleren, zodat de voor de techniek verantwoordelijke manager hierop reageert. Wordt vervolgd.
 7. Het updaten is geen probleem (bekabelde snelheid: 62,4 Mbps), dat is zo gepiept. Maar de installatie verloopt niet goed. Duurt sowieso veel te lang en blijft op een gegeven moment gewoon hangen. Je zou maar op de camping staan met een karige en dure internetverbinding . Want volgens mij moet je tijdens de installatie ook on-line blijven (maar zeker weten doe ik dit niet). Zie verder over dit onderwerp in http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.php/topic/24617-mapshare-update/page-2
 8. Zoals Pim heeft gedaan, heb ik Mapshare ook maar eens uitgeschakeld op de TT. Maar ook dat geeft geen resultaat. Intussen hangt de TT al weer ruim een uur aan de pc. En hij begon met "Tijd resterend: 7 min. 8 seconden", en staat nu - je raadt het al - "Tijd resterend: 7 min. 8 seconden". Ik heb ook andere TT's gehad, maar dergelijke drama's niet eerder meegemaakt. Ik zou wel eens willen weten of je hier (juridisch) verhaal op kunt maken. Tenslotte doet de TT niet wat je ervan verwacht had. Daarom zou ik wel een meldpunt willen hebben waar meer gebruikers zich kunnen aanmelden om dit statement kracht bij te zetten. Overigens zijn mijn (e-mail)contacten met Tomtom-support, net als bij filemaker, tot nu toe prima verlopen. Ze reageren snel en adequaat en bieden hun verontschuldigingen aan voor het ongemak veroorzaakt door de "bug". Maar dat doen ze kennelijk al een maand. Het wordt echt tijd dat ze een blik techneuten opentrekken en dit probleem met spoed uit de wereld helpen.
 9. Ik begin hier een beetje vervelend van te worden! Zo'n bedrijf als TomTom zou zich rot moeten schamen om z'n klanten zo lang te laten wachten met een probleem. Het is misschien al wel opgevallen dat dit probleem op drie (of meer?) plaatsen wordt besproken in dit forum: - in dit draadje dus, - http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.php/topic/24641-mydrive-blijft-hangen-op-99/ en - http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.php/topic/24498-update-tomtom-start-25/ Kunnen we dat niet concentreren naar één forumonderwerp en er een soort meldpunt van maken? Het lijkt er overigens op dat niet iedereen met een TT Start daar last van heeft, of vergis ik mij en houden ze zich stil?
 10. Voordat ik contact met TomTom had opgenomen had ik mijns inziens hetzelfde probleem als omeko hier boven. Zie deze afbeelding om 18:55 uur en het resultaat hier om 20:33 uur. Hier zie je dat het downloaden zelf prima is gegaan, alleen het installeren van de content blijft hangen op 95%. En dat na ruim 2,5 uur. Na het contact met Tomtom heb ik hun stappenplan uitgevoerd. Dat ging overigens niet vanzelf. Ik werd tijdens de update nog geconfronteerd met een technische fout en het duurde 4 hele uren. Daarom wacht ik nu maar tot Tomtom de "bug" eruit heeft gehaald. Want ik wil niet nog eens 4 uur bezig zijn om de laatste mapshare toe te voegen aan mijn start 60. Ik vind het overigens onvoorstelbaar dat een bedrijf als Tomtom kennelijk niet in staat is zijn duizenden klanten goed te bedienen met de updates. Dit moet beter. Wel ben ik prima te spreken over de snelle en goede reactie van Tomtom naar aanleiding van mijn probleemvraag.
 11. Mijn start 60 blijft hangen op: 0% done, 0.18 min remaining. Dus je Engelse methode werkt helaas ook niet, filemaker. Een eerdere grotere update deze week is uiteindelijk wel gelukt na 4 uur(!), doordat ik op advies van tomtom de start 60 teruggezet had naar de fabrieksinstellingen. Dit waren de aanwijzingen: Installeer de nieuwste versie van MyDrive Connect via www.tomtom.com/getstarted. U kunt onderstaande stappen nalopen op het navigatiesysteem om het probleem te verhelpen. Koppel eerst het navigatiesysteem los van de computer. • Hoofdmenu > Instellingen > Herstel fabrieks-instellingen > JA > kies voor Gedeetelijk: mijn huidige instellingen en locatiegegevens behouden > OK > Wacht tot dit voltooid is • Doorloop de basis instellingen bij het opstarten • Als dit klaar is gaat u naar -Hoofdmenu -> Instellingen -> Kaartcorrecties -> Kaartcorrecties van anderen -> Ga door -> OK Sluit het navigatiesysteem weer aan op de computer. • Download alles nu opnieuw via MyDrive Let op: Het kan nu goed zijn dat de visuele voortgang wederom staakt bij een X percentage. Laat de TomTom echter zonder onderbreking aangesloten. De installatie loopt op de achtergrond namelijk nog wel door. Dit kan tot maximaal 2 uur duren voordat dit voltooid is wegens een bug aan onze zijde. Onze techneuten doen hun uiterste best deze bug te verhelpen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Misschien dat anderen hier ook iets aan hebben totdat tomtom de bug getackeld heeft.
 12. Nog ter verduidelijking, hier een beeld van de situatie in de Waalstraat: https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m8!1m3!1d3!2d4.900052!3d52.346962!2m2!1f8.9!2f75.92!4f75!2m9!1e1!2m4!1sErOe34xspBrdzVSm1kv6jw!2e0!9m1!6sWaalstraat!5m2!1sErOe34xspBrdzVSm1kv6jw!2e0&fid=5
 13. Hallo Loek, Bedankt voor je snelle reactie. Ik wist niet van het bestaan van de genoemde tool; intussen heb ik hem opge"googled" en zal de foutjes binnenkort kenbaar maken bij Tomtom. In de Waalstraat wilde ik parkeren bij huisnummer 32. En dan beveelt tomtom de volgende route aan: http://routes.tomtom.com/#/route/Merwedeplein%252C%2520Amsterdam%252C%2520NLD%254052.34571%252C4.89989%2540undefined/Waalstraat%252032%252C%2520Amsterdam%252C%2520NL%254052.34706%252C4.900015%2540-1/?leave=now&traffic=true&center=52.342746585749%2C4.893340223495&zoom=14&map=basic Vreemd, niet?
 14. Ik constateer dat de kaarten van Tomtom steeds verder achterblijven bij de realiteit en bovendien fouten bevat. Voorbeelden tijdens een ritje vandaag: Het zeer drukke EI van Drunen dat begin september 2013 is geopend (en waardoor vier belangrijke op- en afritten zijn afgesloten) is helaas niet met de laatste kaartupdate meegekomen. In de Stationsstraat in Drunen wordt een particuliere in- en uitrit gezien als afslag. In de Grotestraat in Drunen wordt een klein doodlopend straatje gezien als een doorlopende weg. In Amsterdam, in noordelijke richting rijdend in de Waalstraat, wordt je bij het oversteken van de Churchillaan doodleuk getrakteerd op een rondje via de Churchillaan, Schipbeekstaart en IJsselstraat om zo weer in de Waalstraat terecht te komen. Zou het bij Tomtom ook crisis zijn?
 15. Beste Gelderlander, Ik heb gisteren een nieuwe TT Go live 1005 LTM voorzien van een nieuwe kaart en andere updates. Tot twee keer toe liep ik tegen soortgelijke problemen aan. Continue draaiende wieltjes op de pc bij de te installeren bestanden, en op de TT was niets waar te nemen. Terwijl de TT nog met de pc verbonden was, ben ik op een gegeven moment zomaar een bestemming in gaan brengen en uitgaande van de laatst bekende bestemming (geen GPS binnen) een route laten berekenen. Daarna weer terug naar het beginscherm en warempel, de TT gaf op het scherm aan dat er verbinding was en begon met de verwerking van de updates. Dit duurde overigens een heel lange tijd i.v.m. met de omvang van de nieuwe kaart (3 GB, v 9.10). Of dit bij u ook werkt weet ik niet. Maar ik heb dit tweemaal met succes uit kunnen voeren. Laat u nog op dit forum weten of en hoe u uit uw probleem bent gekomen?
 16. Hallo Zuiderstorm, Kijk ook eens op dit eerder geplaatste topic: http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.php/topic/24010-nieuws-nieuwe-kaarten-v900-nu-beschikbaar/page__st__20 Hier lees je iets over de verschillen tussen de Start 60 M en de Via 135 M. Beiden met lifetime maps, maar een verschil in aangeboden techniek. De 135 M heeft Speak&Go en je kunt er via bluetooth je gsm op aansluiten en dus handsfree bellen. Maar een belangrijk verschil is de presentatie van het kaartmateriaal op het grotere scherm van de 60 M. Ik heb deze laatste en ben er uitermate tevreden over. Succes met je keuze (en laat svp even weten wat het geworden is ;-).
 17. Als je bijna € 400,00 neerlegt voor een apparaat, waarbij Tomtom het volgende vermeldt: Nuttige plaatsen voor campers en caravans Speciale nuttige plaatsen voor campers en caravans. Bevat meer dan 20.000 nuttige plaatsen zoals campings, camperlocaties, faciliteiten voor het cassettetoilet en serviceplaatsen voor campers, allemaal beoordeeld en goedgekeurd door diverse Europese camping/camperorganisaties. dan mag je mijns inziens toch wel verwachten dat zij de actualiteit goed voor elkaar hebben. Als Archies dat kan, moet Tomtom dat ook kunnen. Je zou binnenkort maar aan je trip willen beginnen.
 18. Het zal misschien al wel eens aan de orde zijn geweest op dit forum, maar ik krijg de gewenste informatie niet gevonden. Ik heb sinds begin 2012 een TT Start 25, die ik voornamelijk in de vakantie gebruik. Van TT krijg ik (regelmatig) een advies van Tomtom met 2 mogelijkheden om mijn kaart bij te werken. 1. Europa - Kaartupdateservice voor 1 jaar Met de TomTom Kaartupdateservice rijd je altijd met de nieuwste kaart. Met deze slimme service beschik je gedurende een periode van 12 maanden over elke uitgave van je kaart. Dat betekent ten minste vier kaartupdates. korting van 30% Omdat je een recente versie van deze kaart hebt, kom je in aanmerking voor een korting van 30%. € 79,95 € 55,96 Een jaar je kaarten up-to-date 2. Europa - Afzonderlijke kaart (v9.00) Bij elke uitgave is de kwaliteit van onze kaarten verbeterd. Met een nieuwe kaart weet je zeker dat je met de recentste en beste versie rijdt. € 69,95 Eén kaartupdate Hoe zit dit in elkaar? Biedt de Kaartupdateservice dezelfde kaart als de Afzonderlijke kaart (v9.00)? Als dat zo is, dan is het toch van de gekke dat Tomtom de Afzonderlijke kaart aan mij adviseert, terwijl die duurder is en na een jaar weer is verouderd omdat hier geen updateservice op zit. Of zie ik het verkeerd?
 19. Ik vind het jammer dat een draadje op deze wijze stilgelegd wordt. Zo kan je de helft van de vragen die op dit forum voorkomen wel het hetzelfde bos in sturen. Kennelijk is de andere forum-leden de moed ontnomen hier verder op door te gaan terwijl ik mijn handen in het vuur durf te steken dat ik niet de eerste ben die een TT verkoopt, dan wel een SD-kaartje wil verwijderen. Het forum is er toch voor dat we van elkaars kennis en ervaring gebruik kunnen maken? Dit wilde ik even kwijt. Maar goed, het volgende is gebeurd: Ik heb het kaartje uit de Tomtom gehaald en de fabrieksinstellingen teruggezet. Dit ging prima. Het is de nieuwe eigenaar kennelijk gelukt om de Start onder zijn account aan te melden, want hij zou contact met mij opnemen als dat niet zou lukken. Misschien hebben anderen iets aan deze informatie.
 20. Het mooie is dat dezelfde kaartinformatie in dezelfde detaillering ook voorkomt op de TT-routeplanner. Zie http://routes.tomtom...oom=9&map=basic Mijn oude TT One v2 kon je via de pc bedienen, waarbij het o.a. ook mogelijk was om routes te plannen. Dit kan helaas niet bij de Start-series. Maar door de TT-routeplanner op de pc kan ik toch weer bekijken hoe de te rijden route wordt. Inclusief dezelfde gegevens zoals die op de TT verschijnen, zoals afstand en reistijd. Alleen in geval van vertragingen zal de TT-routeplanner een andere route kiezen. Maar dit zou mijn Start, die is aangesloten aan een TMC module, ook moeten doen, zij het in beperkte mate (alleen doorgaande routes). Ik neem aan dat de Live TT-devices wel volledig worden voorzien van de actuele vertragingen die op de TT-routeplanner voorkomen.
 21. Leuk hoor, allerlei systemen uitproberen. Met dank voor je uitgebreide toelichting. En nu inderdaad weer verder met de V9.00 verschillen.
 22. Ik heb de TT Via 135M (5 inch) en Start 60M (6 inch) op dezelfde wijze ingesteld met de volgende afbeeldingen als resultaat: Openingsscherm; opmerkelijk meer detail bij de 60M. Een geplande reis naar een willekeurige plek in Malaga (Sp), waarbij tolwegen zijn vermeden. Hier exact dezelfde routeplanning, dus dit lijkt erop dat de kaarten gelijk zijn. En op de plaats van bestemming laat de 60M weer meer informatie zien, maar de kaarten lijken identiek te zijn. Maar maximaal ingezoomd zie ik toch een verschil bij Calle Menéndez (voetgangersgebied). Nu Eindhoven. Verschil in weergave, maar de kaarten lijken dezelfde te zijn. Alleen linksboven zijn de afstandssymbolen soms verschillend. Dus de kaarten zijn identiek, maar soms toch ook weer niet Oordeel verder zelf. Je zou op basis van de afbeeldingen ook een discussie over de verschillende schermafmetingen van de TT's kunnen opzetten, maar dat hoort m.i. thuis in een ander draadje.
 23. #30 Ha, ha, BramvT. Gezien je onderschrift: Go 750 Live, Europa v8.80 + Benelux 9.00 - NC-9.465 (de 13é TT sinds 2007, kan ook de 14e zijn..ben de tel kwijt) Ex : Vanaf 2004-> : MIO 168 (met TT nav-3, 5 en 6): 2007 -> Onev2 en v3, One XL HDT, Go 630, 720, 730, 750, 950, 1000, heet jij BramTomtom . Ongelooflijk is het aantal devices dat je al gebruikt (versleten?) hebt. Hobby?
 24. #28 loekverhees Opmerkelijk die verschillen. Maar in dit geval zijn het wel 2 verschillende kaarten. Ging het hier om hetzelfde apparaat? Ik zal een dezer dagen eens rond gaan rijden met beide devices tegelijk (met dezelfde instellingen) en opmerkelijke verschillen tussen beide apparaten fotograferen en hier op dit forum kenbaar maken. #27 BramVt Op de TT website zie ik eigenlijk geen verschil in kaartmateriaal tussen de Start 60 M en de Via 135 M. Ook de Start 60 M heeft IQ-routes en beschikt eveneens over de kaarten van 45 landen. Maar de gegevens over jouw miljoenen nuttige plaatsen en km's vind ik hier niet terug. Heb jij wellicht nog andere bronnen? Verder vermoed ik dat de 200 Mb grotere kaart van de Via 135 M te maken heeft met het feit dat deze TT beschikt over Speak & Go en Handsfree bellen.
 25. Ik heb afgelopen week twee Tomtom's via Mytomtom ge-updatet. Weet iemand of er verschil zit in de Europa 45 kaartdekking van de versies: V900,4618 (2.9 Gb) van de Via 135 M, en die van V900.4616 (2.7 Gb) van de Start 60 M? Verschillende versienummers; daar kan ik me wel iets bij voorstellen, maar verschillende grootte?