striemian

Leden
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About striemian

 • Rank
  10+ poster

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Mijn TomTom
  Go 7000 met
  Truck navigatie.
  Go 5200

Recent Profile Visitors

2,106 profile views
 1. Van de week steeds gecorrespondeerd met de helpdesk van TomTom. Vanmorgen ( 14 maart ) werd ik zelfs gebeld door de helpdesk om hun email nog wat te verduidelijken. Voor mijn TomTom Go 7000 is geen ondersteuning meer. Krijg dus ook geen updates meer vwb een nieuwere navcore versie. TomTom truck navigatie systemen met de truck navcore versie 9.702 hebben geen last van de WNRO per 6 april 2019. Dergelijke truck navigatie systemen met deze navcore versie blijven dus goed functioneren, ook na 6 april a.s. Voor mijn TT Go 7000 is het " navigeren" helaas na 6 april over.
 2. Bika, Mag ik ervan uitgaan dat jouw bericht betrekking heeft op jouw TomTom 6200? Als ik het serie nummer invul van mijn TT Go 5200, krijg ik die mededeling ook. Het gaat mij dus om mijn " oudere " TomTom met nog navcore 9.702.
 3. Ajee, dat klopt. Maar voor de Go 750 krijg jij navcore versie 9.541 aangeboden, en dat is geen navcore truckversie. Ik heb het hier over de navcore truckversie. Als ik mijn oude Go 7000 los laat op deze check, gebeurd er niets. Vandaar mijn vraag over de navcore truck versie 9.702 update.
 4. Voor in onze camper maak ik nog steeds gebruik van een TomTom Go 7000 met een verouderde truck kaart Europa. Wij maken vooral NIET gebruik van de auto snelwegen. Het navigeren met deze combinatie is dus nog steeds goed te doen. Nu lees ik op internet over de WNRO ( week number rollover ) en dat na 6 april 2019 mijn GPS op mijn apparaat " raar " kan gaan doen. Komt voor de navcore versie 9.702 ook een update om dit probleem te tackelen?
 5. Sommige garmin navigatie systemen hebben het namelijk wel. Vandaar mijn vraag.
 6. Ik gebruik onze TomTom Go 5200 o.a in onze buscamper. Op mijn TomTom Go 5200 kan ik niet vinden " mijd mileu zones " Waarschijnlijk zit dat er helemaal niet op. Is er dan wel een poi bestand " Vermijden milieu zones " ?
 7. Ik wacht totdat kaart versie 1005 aangeboden wordt via TomTom Home. Als dat het geval is, zal ik proberen de bewuste kaart, na betaling, te downloaden naar mijn TomTom. Mijn huidige abonnement BeNeLux kaart was per 20 februari 2018 afgelopen. Via TomTom Home wordt nog steeds kaart versie 1000 aangeboden, maar die staat al op mijn TomTom.
 8. Maak al jaren gebruik om mijn TT Go 740 Live te updaten met de kaart BeNeLux, groot ca. 110 mb. Vandaag ( dinsdag, 20 februari 2018) kreeg ik een mail van TomTom dat mijn TT Go 740 Live een te klein intern geheugen heeft, waardoor er op mijn apparaat geen nieuwe kaarten meer kunnen worden geupdate. Het intern geheugen van mijn TT Go 740 is slechts 2 GB. Ik snap wel dat de kaart Europa, als ik die zou gaan downloaden, dat die kaart niet meer op het intern geheugen past. Maar die Europa kaart download ik ook nooit. Alleen de benelux kaart van ca. 110 mb. Deze kaart past makkelijk op mijn TT Go 740. Vandaag via TomTom Home ook geprobeerd een nieuwe Benelux kaart te downloaden, maar alleen flitspalen kan ik nu nog downloaden maar geen Benelux kaart kaart meer. Maak ik hier uit op dat ik echt afscheid moet nemen van mijn vertrouwde TT Go 740 Live? Als dat zo is, vindt ik de service van TomTom ronduit slecht. Destijds een mooi apparaat gekocht ( toen nog zonder lifetime updates) waar ik om het 1,5 jaar een update kocht voor de BeNeLux. Verneem gaarne van jullie.
 9. Tyre plaatst de routes in het itn bestand op jouw Rider. Als de UrbanRider aan jouw pc/laptop hangt kun je die dan ook benaderen via Windows Verkenner? Zo ja, kijk dan eens ik het bestandje "itn" op jouw UrbanRider. Als zich daar geen route bevindt, dan is er iets fout gegaan.
 10. Wij zijn nu 5 dagen verder en nog steeds geen reactie op mijn 2 vragen.
 11. Op mijn eigen TomTom Go 740 met navcore v9.510 vind ik in hoofdmenu 3 van 3 o.a. "reisplanning". Een kennis heeft nu zijn TomTom XL Canada 310 ( serienummer beging met GJ) ook weer eens aan TTHome gehangen waarna ook de Navcore versie 9.510 aangeboden werd. Heeft de update laten uitvoeren. In zijn versie Navcore 9.510 vindt hij echter niet de "reisplanning". Klopt dat? Is de indeling van Navcore 9.510 verschillend ivm verschillende types TomTom navigaties?
 12. Theo4, Jammer dat je toen zo weinig tijd had. Maar heb je nu dan wel de bovenstaande tips kunnen uitvoeren? Met andere woorden: Is het je nu wel gelukt om een startpunt op jouw Go 6000 te zien?
 13. Rob56, Ik heb ook even een route gedownload van die site ( rechtermuisknop op het logo en kiezen voor "link opslaan als") waarna ik de route kon bekijken in het progje "tyre". ( zie ook de afbeelding) Verstandig om het ook op die manier te doen, daar ik een paar routes tegenkwam, die toch nog enige bewerking nodig hadden. Veel succes.
 14. Ik ben in het bezit van een TT Go 740 Live waarop ik een kaartupdate service heb van BeNeLux. Om het jaar ( soms om 18 maanden - actie) neem ik weer een kaartupdate abonnement BNL. Nu lees ik op de site www.tomtom.com/nl dat TomTom ook een Liftetime MUS card Prepaid aanbiedt voor eur 59,95 Deze zou ook compatible zijn met de TT Go 740 Live. Echter er staat ook de volgende zinsnede: "Belangrijke mededeling: deze aanbieding geldt alleen bij activering binnen 90 dagen nadat je je navigatiesysteem voor het eerst hebt gebruikt". Mijn vraag: Kan ik dit nu zien als een lifetimeabonnement voor mijn TT Go 740 of zit er toch een addertje onder het gras.
 15. Ik maak gebruik van een TomTom Go 740 Live met een kaartupdate service voor de BeNeLux. Deze week ontving ik van TomTom een mail waarin zij mij aanboden een kaartupdate BeNeLux voor 1 jaar ad eur 32,97. In december 2013 had ik ook al een kaartupdate service afgesloten voor 1 jaar, dus tot december 2014. Mijn vraag: Als ik deze nieuwe kaartupdate ad eur 32,97 had gekocht, kwam die 12 maanden dan bovenop de periode die ik nog had? Met andere woorden: loopt mijn nieuwe periode dan door tot december 2015?