striemian

Leden
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About striemian

 • Rank
  10+ poster

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Mijn TomTom
  Go 750 met
  Truck navigatie.
  Go 5200

Recent Profile Visitors

1,937 profile views
 1. Sommige garmin navigatie systemen hebben het namelijk wel. Vandaar mijn vraag.
 2. Ik gebruik onze TomTom Go 5200 o.a in onze buscamper. Op mijn TomTom Go 5200 kan ik niet vinden " mijd mileu zones " Waarschijnlijk zit dat er helemaal niet op. Is er dan wel een poi bestand " Vermijden milieu zones " ?
 3. Ik wacht totdat kaart versie 1005 aangeboden wordt via TomTom Home. Als dat het geval is, zal ik proberen de bewuste kaart, na betaling, te downloaden naar mijn TomTom. Mijn huidige abonnement BeNeLux kaart was per 20 februari 2018 afgelopen. Via TomTom Home wordt nog steeds kaart versie 1000 aangeboden, maar die staat al op mijn TomTom.
 4. Maak al jaren gebruik om mijn TT Go 740 Live te updaten met de kaart BeNeLux, groot ca. 110 mb. Vandaag ( dinsdag, 20 februari 2018) kreeg ik een mail van TomTom dat mijn TT Go 740 Live een te klein intern geheugen heeft, waardoor er op mijn apparaat geen nieuwe kaarten meer kunnen worden geupdate. Het intern geheugen van mijn TT Go 740 is slechts 2 GB. Ik snap wel dat de kaart Europa, als ik die zou gaan downloaden, dat die kaart niet meer op het intern geheugen past. Maar die Europa kaart download ik ook nooit. Alleen de benelux kaart van ca. 110 mb. Deze kaart past makkelijk op mijn TT Go 740. Vandaag via TomTom Home ook geprobeerd een nieuwe Benelux kaart te downloaden, maar alleen flitspalen kan ik nu nog downloaden maar geen Benelux kaart kaart meer. Maak ik hier uit op dat ik echt afscheid moet nemen van mijn vertrouwde TT Go 740 Live? Als dat zo is, vindt ik de service van TomTom ronduit slecht. Destijds een mooi apparaat gekocht ( toen nog zonder lifetime updates) waar ik om het 1,5 jaar een update kocht voor de BeNeLux. Verneem gaarne van jullie.
 5. Tyre plaatst de routes in het itn bestand op jouw Rider. Als de UrbanRider aan jouw pc/laptop hangt kun je die dan ook benaderen via Windows Verkenner? Zo ja, kijk dan eens ik het bestandje "itn" op jouw UrbanRider. Als zich daar geen route bevindt, dan is er iets fout gegaan.
 6. Wij zijn nu 5 dagen verder en nog steeds geen reactie op mijn 2 vragen.
 7. Op mijn eigen TomTom Go 740 met navcore v9.510 vind ik in hoofdmenu 3 van 3 o.a. "reisplanning". Een kennis heeft nu zijn TomTom XL Canada 310 ( serienummer beging met GJ) ook weer eens aan TTHome gehangen waarna ook de Navcore versie 9.510 aangeboden werd. Heeft de update laten uitvoeren. In zijn versie Navcore 9.510 vindt hij echter niet de "reisplanning". Klopt dat? Is de indeling van Navcore 9.510 verschillend ivm verschillende types TomTom navigaties?
 8. Theo4, Jammer dat je toen zo weinig tijd had. Maar heb je nu dan wel de bovenstaande tips kunnen uitvoeren? Met andere woorden: Is het je nu wel gelukt om een startpunt op jouw Go 6000 te zien?
 9. Rob56, Ik heb ook even een route gedownload van die site ( rechtermuisknop op het logo en kiezen voor "link opslaan als") waarna ik de route kon bekijken in het progje "tyre". ( zie ook de afbeelding) Verstandig om het ook op die manier te doen, daar ik een paar routes tegenkwam, die toch nog enige bewerking nodig hadden. Veel succes.
 10. Ik ben in het bezit van een TT Go 740 Live waarop ik een kaartupdate service heb van BeNeLux. Om het jaar ( soms om 18 maanden - actie) neem ik weer een kaartupdate abonnement BNL. Nu lees ik op de site www.tomtom.com/nl dat TomTom ook een Liftetime MUS card Prepaid aanbiedt voor eur 59,95 Deze zou ook compatible zijn met de TT Go 740 Live. Echter er staat ook de volgende zinsnede: "Belangrijke mededeling: deze aanbieding geldt alleen bij activering binnen 90 dagen nadat je je navigatiesysteem voor het eerst hebt gebruikt". Mijn vraag: Kan ik dit nu zien als een lifetimeabonnement voor mijn TT Go 740 of zit er toch een addertje onder het gras.
 11. Ik maak gebruik van een TomTom Go 740 Live met een kaartupdate service voor de BeNeLux. Deze week ontving ik van TomTom een mail waarin zij mij aanboden een kaartupdate BeNeLux voor 1 jaar ad eur 32,97. In december 2013 had ik ook al een kaartupdate service afgesloten voor 1 jaar, dus tot december 2014. Mijn vraag: Als ik deze nieuwe kaartupdate ad eur 32,97 had gekocht, kwam die 12 maanden dan bovenop de periode die ik nog had? Met andere woorden: loopt mijn nieuwe periode dan door tot december 2015?
 12. Het klopt inderdaad dat het doornummeren van de routepunten in een route tijdens het rijden van die route steeds op 1 blijft staan. En volgend routepunt blijft krijgt steeds nummer 1. Heel onlogisch, maar er is helaas ( nog) niets aan te doen. Ook als je een zelf gemaakte route via reisplanning gaat bekijken als "demo-route" wordt elk routepunt aangeduid als nummer 1. Zelf maak ik routes voor de Tom Tom via het prog. Tyre. Ondanks dat Tom Tom Tyre nu ook aanbiedt bij de aanschaf van een Tom Tom Rider (5) is het probleem van de routepunt-nummering nog steeds niet opgelost.
 13. Ik ben in het bezit van een Tom Tom Go 730 met als Navcore v.9.465 met kaart BeNeLux v. 900.4602. Het valt mij nu pas op dat op autosnelwegen, waar een max. snelheid geldt van 130 km/u mijn Tom Tom steeds 120km/u, zowel in cijfers als in borden, blijft aangeven. Heb de Tom Tom ook alweer aan Tom Tom Home gehangen om de nieuwste mapshares te downloaden, maar de max. snelheid van 120km/u blijft de tomtom aangeven. Hoe krijg ik toch mijn Tom Tom naar de max. 130km/u ? Wie weet raad? Sorry, ik zie nu pas dat meerdere mensen daar last van hebben. Heeft het nu inderdaad te maken met de nieuwste kaartversie 900 ?