Bertdef

Leden
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bertdef

 • Rank
  25+ poster

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Mijn TomTom
  Go5000 en TomTom XL LIVE IQ Routes Edition.
 1. TomTom heeft zijn eigen format. Oude kaart uit de TomTom en nieuwe erin, aansluiten en dan krijg je de keuze welke kaart je wilt installeren of hij installeert de grote, als hij ruimte genoeg ziet.
 2. MyDrive kijkt naar je TomTom apparaat: welke hardware, welk geheugengebruik, welke software staat er op je TomTom, welk abonnement, welke kaart Europa of Wereld enz. enz. enz.
 3. In MyDrive: klik op je kaart en als het goed is, krijg je een keuze om de kaart op je SD card te zetten.
 4. Nieuwe software Nav4 Versie: v15.500 update ook de kaart met Map-share op een SD-card.
 5. Nieuwe software Nav4 Versie: v15.500 update ook de kaart met Map-share op een SD-card.
 6. Een keer terug naar fabrieksinstellingen dan komen de updates weer normaal.
 7. En er is een nieuwe NAV 4 versie: 15.500 besturing voor je TomTom.
 8. Diverse updates in de besturing van je TomTom. https://en.discussions.tomtom.com/go-and-start-40-50-60-series-go-400-500-600-5000-6000-mydrive-176/new-software-v15500-available-for-download-mydrive-connect-992945 o.a.: Import GPS tracks via MyDrive (GPX file type)
 9. Inmiddels is er een nieuwe versie TomTom MyDrive Connect, misschien dat dat helpt, bij mij hielp de fabrieksinstellingen terugzetten. Wel alles even opnieuw instellen, maar dat is snel gebeurd. Als je ooit op https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/hebt ingelogd dan komen je Mijn plaatsen weer automatisch terug.
 10. Inmiddels moet ik bijna iedere 2 weken de 5000 terug zetten naar de fabrieksinstellingen om weer updates te kunnen binnenhalen.
 11. Tussenpunt verdwijnt in route als je te veel afwijkt van route door afgesloten wegen. ​De route gaat verder naar volgende tussenpunt. Gelukkig op tijd ontdekt, anders kun je weer een stuk terug rijden. Lastige BUG, je kunt de routeaanwijzingen dus niet meer vertrouwen.
 12. Maar het volgende probleem doet zich voor: map-share werkt niet met een kaart op de SD-card. Volgens TomTom een bug waar ze de oplossing voor aan het zoeken zijn.
 13. Met de laatste update is het SD-card probleem opgelost. Heb je een vorige kaart die het niet doet in je TomTom G0, formatteer het dan snel in Windows en stop hem weer in je TomTom Go, formatteer weer en binnen 20 seconden is hij zichtbaar en bruikbaar.
 14. Dat had ik al, op eigen initiatief en op advies van TomTom, een aantal malen en op allerlei manieren uitgeprobeerd, maar de 5000 formatteert op een eigen wijze, waarmee 4 blokken ontstaan, als je dit uitleest dan zie je 4 blokken van 2 GB met de namen TomTom 1 t/m4 en een vreemde opbouw, Windows ziet de SD-Card als vol. Als Windows hem opnieuw formatteert, dan doet de 5000 dit weer opnieuw met een niet te gebruiken en te lezen SD-card als gevolg.
 15. Na diverse communicatie met TomTom: zij zijn bezig met het onderzoeken van SD-cards en informatie betreffende navigatiesystemen en wat er op de SD-cards staat, deze zijn toegezonden door TomTom gebruikers waar het fout gaat. Nu kunnen zij onderzoeken waarom er niets op de kaarten geplaatst kan worden. Waarschijnlijk is het een fout in de formatteersoftware.